کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
20 فروردین 1399
به روز رسانی
20 فروردین 1399
در این مطلب به معرفی شهر آلاشت میپردازیم؛ شهری که تا پیش از این به عنوان روستای آلاشت شناخته میشد و به واسطه تولد رضاشاه در آن، عنوان زادگاه بنیانگذار پهلوی را داشت. در ادامه نگاهی به جاذبه های آلاشت داریم، اطلاعاتی از این شهر را در اختیارتان میگذاریم و در مورد غذاها و سوغات آلاشت و اقامت در این دیار نیز حرف میزنیم.
چرا سفر به آلاشت؟
آلاشت
جمعیت: 1193 نفر بر اساس آخرین سرشماری کشوری در سال 1395
زبان و نژاد: مردم آلاشت به زبان مازنی یا مازندرانی سخن میگویند.
اقتصاد: گلهداری و دامداری از مشاغل مردم آلاشت و روستاهای اطرافش به شمار میآید و در کنار تولید محصولات لبنی از پشم حیوانات، جوراب، کلاه، ژاکت و سایر البسه پشمی نیز تهیه میشود. به دلیل کوهستانی بودن منطقه کشاورزی در این شهر رواج چندانی ندارد و به صورت محدود صورت میگیرد. صنعت گردشگری و تولید صنایع دستی نیز از مشاغلی هستند که مردم آلاشت به آن مشغولند.
شهر خواهرخوانده: بابل
رصدخانه آلاشت
محوطه تاریخی آلاشت: این محوطه که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، شامل بناهای خشتی قاجاری، مسیرهای سنگفرش و موزه معروف آلاشت میشود.
موزه مردم شناسی آلاشت: همانگونه که گفتیم آلاشت زادگاه رضاشاه پهلوی بوده و امروزه بنای منسوب به خانه پدری وی، به عنوان موزه مردم شناسی آلاشت مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد. در این عمارت خشتی دو طبقه، اشیا و آثار مرتبط با زندگی روزمره مردم آلاشت به نمایش گذاشته شده است.
رصدخانه آلاشت: رصدخانه آیت الله صالحی مازندرانی یا همان رصدخانه آلاشت، یک مجموعه حرفهای است که در ارتفاع 1815 متری از سطح دریا قرار دارد. این رصدخانه تنها رصدخانه استانهای شمالی کشور و مرتفعترین رصدخانه ایران به حساب میآید و توسط شهرداری آلاشت ساخته شده است. یک تلسکوپ چهادره اینچی، یک تلسکوپ شش اینچی و ترازوی نجومی در این رصدخانه در دسترس است.
معبد دختر پاک: این معبد جایی است که تنها خانمها حق ورود به آن را دارند. اهالی آلاشت بر این باورند که اگر مردی وارد این مکان شود، مار او را نیش میزند. گفته میشود که دو خواهر در زمان ساسانیان مقام دینی بالایی داشتهاند که پس از مرگ یکی از آنها در اینجا دفن میشود و برخی این بنا را بقایای معبد آناهیتا میدانند که نزد مردم قداست خاصی داشته است.
مسجد امام حسین (ع): این مسجد در دوران محمد رضاشاه و بین سالهای 1349 تا 1353 ساخته شده است. گلدستههای زیبا و بلند این مسجد در کنار درختان کاخ اطراف مسجد از زیباییهای این جاذبه به شمار میروند.
امامزاده حسن (ع): این امامزاده از نسل امام موسی بن جعفر (ع) بوده و از احترام زیادی بین مردم برخوردار است.
امامزاده حسن آلاشت
معبد دختر پاک آلاشت
رصدخانه آلاشت
مسجد امام حسین آلاشت
موزه مردم شناسی آلاشت
این شهر در ارتفاعات قرار دارد و همین باعث میشود مانند روستای فیلبند پدیده دریای ابر را در طبیعت اینجا هم ببینید. وجود جنگلها و کوهستانهای دیدنی نیز باعث علاقه طبیعتگردان به این شهر و روستاهای اطرافش شده است. از جمله مقاصد محبوب طبیعتگردان در آلاشت میتوان به این موارد اشاره کرد:
روستای چرات: روستایی در حدود ۲۲ کیلومتری آلاشت که آبشار و غار و چشمهای را در خود دارد که از دیدنیهای طبیعی آلاشت محسوب میشوند.
روستای لیند: این روستا به خاطر جنگل زیبایش شهرت دارد که دارای قدمتی 40 میلیون ساله در میان جنگل های هیرکانی ایران است.
رستم دکت: در شاهنامه فردوسی آمده است که رستم، سنگی بزرگی را به سوی دیوها پرتاب میکند. میگویند این سنگ در نزدیکی آلاشت بر زمین فرود آمده و امروزه در روستایی به نام گلیون قرار دارد. رستم دکت یعنی جایی که رستم افتاده است.
طبیعت آلاشت
روستاهای آلاشت
طبیعت آلاشت
آلاشت هم مانند هر شهر دیگری غذاهای محلی خاص خود را دارد؛ اما شاید در رستورانها آنها را پیدا نکنید:
برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب غذاهای مازندران را بخوانید.
کئی پلا
شیش اندار
مطلب مرتبط
سوغات و صنایع دستی مازندران
جاجیم آلاشت
پنیر خیکی
برای اقامت در آلاشت گزینههای زیر پیشرویتان است:
آلاشت
شهر آلاشت فاقد پایانه اتوبوسرانی، ایستگاه قطار و فرودگاه است.
اگر ماشین شخصی ندارید، برای رسیدن به آلاشت می توانید از قطار تهران-ساری یا تهران - گرگان استفاده کنید. در ایستگاه پل سفید پیاده شوید و ادامه مسیر را با خودروهای عبوری یا مینی بوس ها طی کنید.
آلاشت شهر کوچکی است و برای جا به جا شدن در آن می توانید از خودروهای عبوری مردم محلی استفاده کنید.
آلاشت
آلاشت آب و هوایی سر و کوهستانی دارد و بهترین زمان سفر به آن اواسط بهار تا اواخر تابستان است.
بهار: اوایل بهور هنوز آب و هوای نسبتا سردی بر منطقه حاکم است اما با رسیدن به ماه های اردیبهشت و خرداد این سرما جای خود را به آب و هوایی مطبوع می دهد.
تابستان: آلاشت شهری ییلاقی است و در تابستان با آب و هوای خنک و مطبوع از مهمانانش پذیرایی می کند.
پاییز: جنگل های آلاشت در پاییز دیدنی هستند؛ اگر سرمای هوا را به جان بخرید مناظر شگفت انگیزی خواهید دید.
زمستان: سهم آلاشت از فصل آخر سال هوای بسیار سرد است و کمتر مسافری گذرش به اینجا می افتد.
آلاشت
سخن آخر
اطلاعاتی در مورد شهر آلاشت به شما دادیم و شما را با این مقصد زیبا در شمال کشورمان آشنا کردیم.
اگر تجربه ای از سفر به این شهر دارید آن را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظر شما آیا امکانات کافی برای گردشگران در این شهر وجود دارد؟
کدام یک از جاذبه های آلاشت را بیش از همه دوست دارید؟
منتظر دیدگاه های تان هستیم...
28 دیدگاه
ارزشش رو نداشت چیزی که فکر می کردم نبود
انتشار:25 فروردین 1403
آیا این دیدگاه مفید بود؟
سلام ؛ با ماشین سواری اذیت نمیشیم ؟
انتشار:07 مرداد 1401
آیا این دیدگاه مفید بود؟
توروخداااا نرید هیج امکاناتی نداره ما رفتیم پشیمون شدیم یه جا واسه مستقر شدن پیدا نمیشد
خیلی هم خوبه من اهل آلاشت هستم همه مردم به این شهر سفر کنند حاج خانم یا آقا شما بلا نسبت بیجا کردی نرفتی
13 آبان 1403
دوست گرامی برید روستای سرین یا لیند همه خونه عادی پیدا میکنید و هم روستایی ، ۵ کیلومتری الاشت هم یک رستوران خیلی کوچک هست که صاحبش ویلا زیاد سراغ داره و تقریبا قیمتش مناسبه اسمش هم آقای پرندواز هست
05 مرداد 1402
انتشار:10 تیر 1401
آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.