زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
08 اسفند 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
بازار بزرگ استانبول که یکی از بزرگ ترین و قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده دنیاست، بیش از تنها یک مکان دیدنی در شهر دوست داشتنی استانبول است. از قرن پانزدهم که ساخت بازار بزرگ آغاز شد، این بازار بزرگ هر روز جنب و جوش و فعالیت روزانه را به چشم خود می دید. وقتی به این بازار شلوغ و جذاب پا بگذارید، حجم بالای آدم ها، مسافران و محلی ها را خواهید دید. هر روز بسیاری به این بازار می آیند، در میان اجناس قدم می زنند و سعی می کنند به روش های مختلف تخفیف قابل توجهی برای جنس مورد نظر خود بگیرند.
در همه جای دنیا، وقتی محلی ها مسافران و گردشگران را می بینند، به امید پاداش و سود بیش تر، قیمت ها را به خارجی ها بیش تر می گویند و حالا این که در این میان بتوانید قیمت مناسب را برای تهیه سوغاتی و یا اجناس دلبرانه سنتی پیدا کنید، قدری سخت است.
در این مقاله راهکارهایی را به شما خواهیم گفت تا بتوانید در بازار بزرگ استانبول، همچون یک حرفه ای و محلی از آن ها خرید کنید.
برای آشنایی با استانبول و جاذبه هایش در زیر بخوانید:
معرفی شهر استانبول | دانستنی های قبل از سفر
مساجد استانبول | بناهای باشکوه امپراتوری عثمانی
جاذبه های گردشگری استانبول | کاخ های امپراتوری عثمانی
بهترین حمام های ترکی استانبول | نظافت به سبک عثمانی ها
همراه کارناوال به مأموریتی جذاب برای خرید سوغاتی در کوچه پس کوپه های بازار سنتی و بزرگ استانبول بیایید.
بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده دنیاست که 61 خیابان مسقف و 5000 مغازه را در خود جای داده است. این بازار رنگارنگ مجموعه خارق العاده و رنگارنگی از بازارهای مختلف است که در آن همه چیز پیدا می کنید. از انواع پوشاک و منسوجات بگیرید تا انواع خوشمزه های ترکی و کاشی ها و ظروف و ... اما به سبب جواهرات، سرامیک های دست ساز، فرش و قالیچه، گلدوزی، ادویه ها و مغازه های عتیقه فروشی اش شهرت دارد.
این بازار بزرگ یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین مکان های دیدنی استانبول محسوب می شود و بر طبق آمار سالانه 250 هزار تا 400 هزار مسافر و گردشگر را جذب خود می کند. جالب است بدانید که نام این بازار بزرگ و سنتی در سال 2014، عنوان پربازدید ترین جاذبه گردشگری دنیا را به خود اختصاص داد و اغلب از آن به عنوان یکی از نخستین مراکز خرید دنیا یاد می شود.
هسته اصلی بازار بزرگ استانبول در قرن پانزدهم، کمی بعد از فتح قسطنطنیه توسط سلطان محمد فاتح ساخته شد و به منظور تجارت انواع پارچه بافته ها و منسوجات مورد استفاده قرار گرفت. بعدها در طی قرن شانزدهم بود که این بازار به دستور سلطان سلیمان بسیار گسترش یافت و در قرن نوزدهم نیز پس از وقوع یک زلزله، مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت.
در این مجموعه بزرگ و وسیع علاوه بر مغازه، دو مسجد، چهار آبنما، دو حمام و چندین کافه و رستوران به چشم می خورد.
حالا همراه کارناوال می خواهیم بدانیم اگر وارد این شهر کوچک پر از مغازه شویم، چگونه خریدی موفق و لذت بخش داشته باشیم.
در بازار بزرگ استانبول هر دو نوع مغازه های با کیفیت و متوسط را خواهید دید. مسلما این مغازه دار است که می داند هر جنس چقدر کیفیت دارد، چه ارزشی دارد و با قیمتی که پیشنهاد داده چقدر سود عایدش می شود. در این مورد شما شانس کمی دارید تا بتوانید دست فروشند و مغازه دار را بخوانید. با این حال نا امید نشوید! هنوز راه هایی هست که می توانید با استفاده از آن ها تشخیص دهید جنس پیش روی شما واقعا چرم اصل است، فرش دستباف و مرغوبی را به شما پیشنهاد داده اند و یا جواهری که از آن خوشتان امده، ارزش قیمتی که پیشنهاد شده را دارد یا خیر.
در بازار بزرگ استانبول و در مغازه های این بازار، تقریبا بعید است که شما با خود مغازه دار وارد معامله شوید. اغلب مغازه ها فروشنده ای دارند که شما با او وارد گفتگو می شوید و نرخ ها را از او دریافت می کنید. یعنی این افراد در ازای فروش اجناس مشخصی به مشتری ها، دستمزد مشخصی را دریافت می کنند.
در این حالت فروشنده در اول روز مشتاق به فروش است و اهمیتی ندارد چقدر سود می کند، چرا که پیش از هر چیز باید به حد معین هر روز خود بفروشد تا مطمئن شود کمیسیون هر روزه خود را دریافت می کند. پس از چند ساعت که به حد نصاب هر روزه خود رسید، حالا فروشنده با تغییر استراتژی می تواند به سود بیش تر و راضی کردن رئیس خود فکر کند. بنابراین انتخاب صبح ها می تواند یکی از بهترین زمان های خرید باشد. از طرفی هر چقدر انتخاب های شما از یک مغازه بیشتر باشد، شانس دریافت تخفیف بیشتری نیز دارید.
خوش آمدی دوست من، حال شما چطور است؟
وقتی در بازار بزرگ استانبول گردش می کنید، اغلب این این جملات را به در زبان های مختلف خواهید شنید. مغازه داران سعی می کنند این گونه توجه شما را به مغازه و اجناس خود جلب کنند.
در این میان اگر چیز به خصوصی نظر شما را بسیار معطوف خودش کرد، بهتر است در وهله اول آن را رو نکنید. داخل شوید، به اظراف نگاهی بیاندازید، اجناس مختلف را بررسی کنید و قیمت ها را سوال کنید. این گونه متوجه می شوید که در سر مغازه دار چه می گذرد و به نوعی برای چانه زدن آمادگی پیدا خواهید کرد.
پس از کمی، همچنان ظاهر بی تفاوت خود را نسبت به شی مورد نظر حفظ کنید و درباره قیمتش سوال کنید.
در این مرحله مغازه دار سعی می کند تا نظر شما را درباره مناسب ترین قیمت جنس بداند و از شما در مورد آن سوال می کند. باید بگویم حواستان باشد و قیمت خود را لو ندهید. چرا که هر قیمتی که بدهید، بعد از آن دیگر نمی توانید قیمتی پایین تر را پیشنهاد بدهید.
در مقابل، مغازه دار را وادار کنید که وارد فرآیند چانه زنی و تخفیف شود. کمی بعد او قیمتی خواهد گفت که صد البته شما را شگفت زده می کند. بنابراین جنس را سر جای خود گذاشته و بی آن که از قیمت باقی اجناس بپرسید، آرام آرام به سوی در بروید، وانمود کنید از خرید منصرف شده اید و البته نگاهی هم به سایر چیزها داشته باشید. اگر او فریب شما را بخورد، به سرعت سعی می کند که شما را برگرداند و قیمت جدیدی را پیشنهاد می دهد.
حالا چانه زنی واقعی شروع می شود!
در این جا کسی برنده است که آرام و مقاوم عمل کند. هیچ وقت برای چانه زدن عجله نکنید و به گونه ای تظاهر کنید که هنوز از بابت خرید جنس مطمئن نیستید. در غیر این صورت این مغازه دار است که برای تعیین قیمت قدرت بیش تری دارد. همیشه اجازه دهید تمایل او برای فروش بیش از تمایل شما برای خرید باشد.
در بازار بزرگ استانبول، عجیب نیست اگر در مغازه ای به شما چای تعارف کنند که خود دو دلیل اصلی دارد؛ اول، صرف چای درست در وسط مغازه صورت می گیرد و این گونه دیگر مشتریان نمی توانند در جریان چانه زنی و تخفیف شما قرار بگیرند. طبیعی است که مغازه دار دلش نخواهد به صورت همزمان به همه تخفیف بسیاری بدهد. از سویی دیگر، مغازه دار وقت دارد که به روند چانه زنی شما قدری استراحت بدهد و فضا را کمی شخصی کند. به زودی خواهید دید که داستان زندگی و غم هایش را با شما شریک می شود.
گول حرف های مغازه دار را نخورید و مطمئن باشید حتی اگر با تخفیف جنس را بخرید، پسر مغازه دار هنوز هم می تواند به دانشگاه برود!!
بنابراین بازی را ادامه بدهید تا به قیمت دلخواه خود برسید.
راستش هیچ قانون طلایی و مشخصی برای این سوال وجود ندارد.
در برخی موارد حد نهایی تخفیفی 35 درصد بوده و در مواردی دیگر تا بیش از 50 درصد هم می توانید پیش بروید.
البته این را هم بدانید که همیشه قرار نیست این استراتژی جواب بدهد. صد البته به مهارت و نوع برخورد شما بر می گردد. تمرین، کمک زیادی به عملی کردن خواسته شما خواهد کرد.
همچنین حواستان باشد که عصبانی شدن و برخورد خشن و جسور، کمکی به شما نخواهد کرد. لبخندتان را فراموش نکنید و یادتان باشد این تنها یک بازی است.
برای پیشنهادات بیش تر می توانید راهکارهای چانه زنی را بخوانید:
روشهای چانه زنی برای خرید سوغاتی در سفر
تا به حال به شهر بزرگ و دوست داشتنی استانبول سفر کرده اید؟
برای آشنایی بیش تر با این شهر بخوانید:
معرفی شهر استانبول | دانستنی های قبل از سفر
مراکز خرید استانبول | بهترین ها و معروف ترین ها
بهترین مراکز خرید سنتی و محلی استانبول
هزینه های سفر به استانبول
بهترین پارک های استانبول ترکیه
کاخ های باشکوه عثمانی در استانبول
خاطرات، نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذراید.
چند سالی است که با کارناوال، هر روز دست به قلم می شوم و نوشتن، گاه چالشی روزانه است و گاه، شربت بهار نارنج تگری که در یک روز داغ تابستانی به جانم می نشیند... و این چیزی است که آن را خوش حالی
...
آیا این مطلب مفید بود؟
0 دیدگاه
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.