رویا افشاری
انتشار
30 خرداد 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
موزه ها یکی از بهترین مکان ها برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت هستند که با بازدید از آنها نه تنها زمانت را به خوبی سپری خواهی کرد بلکه دریچه ای از دنیایی جالب و تماشایی را به رویت می گشایند.
در #تهران موزه های مختلف و جالبی در حال فعالیت هستند و هرکدام طرفداران خاص خود را دارند و روزانه مراجعه کنندگان بسیاری را می پذیرند.
موزه هنرهای معاصر تهران یکی از موزه های جذاب و دوست داشتنی برای اهل فرهنگ و هنر است؛ موزه ای که چگونگی سیر تحولات هنر معاصر ایران در یک دوره محدود و مشخص را نشان می دهد.
کارناوال به موزه هنرهای معاصر تهران خواهد رفت و به معرفی آن می پردازد.
مسیر خود را از خیابان کارگر شمالی آغاز می کنیم، از کنار #پارک لاله و از زیر سایه درختان تنومند آن به سمت شمال خیابان حرکت می کنیم ، در انتهای پارک سنگ فرش هایی را خواهیم دید که مارا به سمت ورودی موزه هنرهای معاصر هدایت می کند؛ تابلوهای بزرگی که اعلان نمایشگاه هنرمندان بزرگ از سراسر دنیاست ، در اطراف موزه دیده می شود.
فضای ورودی بسیار متفاوت تر از موزه های دیگرست ، کمی تاریک اما جذب کننده؛ با اشتیاق بلیط را از نگهبان در جلوی درب گرفته و وارد میشویم. سمت چپ مخصوص کتابفروشی و محصولات فرهنگی است. بازدید را از سمت راست شروع می کنیم؛ بر روی دیواره ها آثار فاخر هنرمندان را می بینیم، مسیر با شیب ملایمی بازدید کننده را به ادامه سالن می کشاند؛ آرام آرام وارد گالری های مختلف شده ، در میان گالری ها نیمکت هایی برای استراحت و تماشای بهتر آثار قرار داده شده که می توانیم لحظه ای برروی آن نشسته و درنگ کرد. در انتهای نمایشگاه قسمت اداری و کتابخانه موزه قرار دارد. کتاخانه ای که غنی از کتابهای تاریخ و هنر است.
چند بار باید این مسیر را بالا و پایین کرد تا متوجه معماری عجیب و منحصر به فرد آن شد. ساختمانی که با وجود گستردگی ، میهمانش را خسته نخواهد کرد.
برای نخستین بار کامران دیبا پیشنهاد ساخت موزه ای برای نگهداری و نمایش آثار هنری معاصر را با دختر عموی خود را مطرح کرد. همسر پادشاه ایران که به هنرهای مدرن علاقه زیادی داشت ، به دنبال درخواست ایران درودی برای برپایی نمایشگاه دایمی آثار هنرمندان ، تصمیم گرفت پیشنهاد پسر عمویش را عملی کند.
کامران دیبا مسئول خرید آثار هنری خارجی شد. او به همراه همکارانش به طراحی ساختمان موزه پرداخت و سرانجام در 22 مهر سال 1356 مقارن با تولد همسر محمدرضا پهلوی موزه افتتاح شد.
در این سال موزه هنرهای معاصر فعالیت فرهنگی و هنری خود را آغاز کرد.
ساختمان موزه در زمینی به وسعت 5000 مترمربع با الهام از معماری سنتی ایران و مفاهیم فلسفی ساخته شد و در حال حاضر یکی از نمونههای با ارزش و کم همتای معماری نوین #ایران است.
طراح این بنا فوق العاده مهندس کامران دیبا می باشد که در طراحی خود هنر سنتی ( مانند هشتي ، چهارسو ، معبر ، گذرگاه ) و هنر مدرن را در هم آمیخته و از ساختار و نمای بادگیرهای مناطق کویری ایران بهره گرفته اند.
در روزهای انقلاب مردم اجازه هجوم به موزه و تخریب آثار را نمیدادند و پس از آن نیز برخلاف موزه های دیگر، موزه هنرهای معاصر دوره تعطیلی کوتاهی داشت.
کامران دیبا ، طراح و سازنده موزه هنرهای معاصر تهران
این موزه مركز فعاليتها و رويدادهاي مهم هنري ايران در زمينه هنرهاي تجسمي است که دارای 9 گالری است که سه تا از گالری ها آثار با ارزشی از هنرمندان غیر ایرانی مانند کلود مونه ، پیکاسو ، ونگوک ، اندی وارهول و رنه ماگریت و... است. شش گالری دیگر برای برگزاری نمایشگاههای موقتی و فصلی است.
بعد از عبور از نگارخانه ها ، هشتی قرار دارد که داخل آن اثر زیبای هنرمند ژاپنی ، نوریوکی هاراگوچی ، از روغن و پولاد ساخته شده و چشم بازدید کننده را به خود جلب می کند.
بخشهاي مختلف داخل ساختمان موزه عبارتند از امور هنري ، امور اداري ، روابطعمومي ، كتابخانه تخصصي ، روابط بينالملل ، سينما تك ، سمعي و بصري ، خدمات نمايشگاهي ، راهنمايان هنري ، مراقبان ، حراست ، آرشيو آثار هنري ، دبيرخانه دايمي نمايشگاهها ، فروشگاه كتاب و همچنين كافيشاپ.
کتابخانه موزه نیز به کتابهای فارسی و غیر فارسی در زمینه های هنر ، معماری، عکاسی و سینما اختصاص دارد و دانشجویان رشته های مختلف هنری و رشته های دیگر می توانند به این کتابخانه مراجعه و بعد از ثبت نام از کتابهای این مجموعه استفاده کنند.
گنجینه ای غنی از آثار هنری ایران و جهان د این موزه نگهداری می شود که با تلاش دولت پهلوی و فرح دیبا ، آثار ارزشمند هنرمندان بزرگ جهان خریداری شد. بالغ بر 4000 اثر در این مجموعه نگهداری می شود که یکی از بی نظیرترین مجموعه های هنر مدرن است و به گفته کارشناسان یک موزه منحصر به فرد از تمامی جنبش های هنری قرن 19 و 20 میلادی در دنیاست و میراث ملی و هنری ایران محسوب می شود.
اگر از علاقه مندان به هنر اکسپرسیونیسم انتزاعی هستید ، باید بگویم که یکی از کاملترین مجموعه های آثار این سبک هنری در موزه هنرهای معاصر نگهداری می شود و در جهان به نوبه خود استثناست. ارزش حدودی این مجموعه در حدود 2/5 میلیارد دلار برآورد شده است.
این مجموعه شامل گنجینه ای از آثار هنر جهان ، ایران و عکس می باشد. البته تمامی آن ها در زیرزمین موزه نگهداری می شوند و گاه نمایشگاهی از این گنجینه در موزه برگزار می شود ، به عنوان نمونه در سال 1383 و 1384 نمایشگاهی به عنوان جنبش هنر مدرن به نمایش گنجینه موزه پرداخت. در شهریور 94 نیز بخشی ازین گنجینه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت.
آثار نقاشی هنرمندان خارجی چون جکسون پولاک ، پاپلو پیکاسو ، مارک روتکو ، پل گوگن ، ویلم دکونیگ ، فرانسیس بیکن ، اندی وارهول ، روی لیختنشتان ، یاکو آدام ، کلود مونه ، کامی پیسارو ، ون گوک ، لوترک ، مارسل دوشان ، رنه ماگریت ، جیمز انسور ، هنری ماتیس ، خوان میرو ، هانس هارتونگ ، ژرژ براک ، ماکس ارنست ، کاندینسکی و... در ابن مجموعه نگهداری می شود.
این اثر به علت مغایرت با موازین اخلاقی بعد از انقلاب فقط یکبار به نمایش گذاشته شد، ولی به موزه تبت لندن یکبار در سال 1383 قرض داده شد.
به غیر از آثار هنرمندان خارجی ، آثاری از یشروان هنر معاصر ایران در این گنجینه نگهداری می شود که جمع آوری آن ها از سال های قبل انقلاب آغاز شد و پس از انقلاب نیز مسئولین این روند را ادامه دادند.
آثار هنرمندانی چون حسین زنده رودی ، منصور قندریز ، آیدین آغداشلو ، محمد احصایی ، پرویز تناولی ، صادق تبریزی ، سهراب سپهری، فرامرز پلارام ، محسن وزیری مقدم و... در این مجموعه نگهداری می شوند.
در دوره پهلوی و در زمان مدیریت کامران دیبا نگاره هایی از هنرمندان عکاس خارجی که قدیمی ترین آن مربوط به 1835 میلادی می باشد ، خریداری و به گنجینه موزه اضافه شد. این عکس ها پیش از انقلاب در نمایشگاهی با نام " عکاسی خلاقه " به نمایش درآمد.
لوئیس هاین ، ادوارد جین استایکن ، واکر ایوانز ، آفرد اشتابگلتس ، انسل آدامز ، من ری ، مارگارت برک وایت ، مارکارت کامرون ، نادار ، آگوست سندر و هنری فاکس تالبوت ، عکاسانی هستند که تعدادی از آثارشان در این گنجینه نگهداری می شود.
در شمال ساختمان موزه مجسمه هایی زیبا و فوق العاده قرار دارد. در زمان ساخت موزه مهندس دیبا از استاد پرویز تناولی در خواست ساخت مجسمه ای برای ورودی موزه را کرد. این مجسمه باالهام از چهره دیبا ساخته شده بود که بعد از انقلاب توقیف شد.
باغ تندیس شامل مجسمه هایی ار پرویز تناولی ، ماکس ارنست ، ماکس بیکن ، هنری مور و دیگران است.
آدرس: ایران. تهران.
این موزه در خیابان کارگرشمالی جنب پارک لاله واقع شده است.
همه روزه به جز ايام سوگواری از ساعت ۹ - ۱۷:۴۵ و جمعه ها ۱۴ به بعد برای بازدید می توانید مراجعه کنید.
برای اطلاع از برنامه ی نمایشگاه های موزه می توانید به وب سایت آن مراجعه کنید .
آیا به حال از موزه هنرهای معاصر بازدید کرده اید؟ آیا در زمان نمایش گنجینه موزه ، از آثار ارزشمند آن دیدن کرده اید؟ هر آنچه از این موزه و مکان های مشابه می دانید با کارناوال به اشتراک بگذارید.
آیا این مطلب مفید بود؟
3 دیدگاه
مبينا شميرانى
آثار خیلی زیبا و دیدنی در این موزه نگهداری میشع و به نمایش گذاشته شده .
انتشار:16 فروردین 1399
آیا این دیدگاه مفید بود؟
Tahoora
برای افرادی که علاقه به هنر دارند توصیه میشه و جذاب هست .
انتشار:06 فروردین 1399
آیا این دیدگاه مفید بود؟
سلاله
آثار خیلی جالبی داره و دیدنش خالی از لطف نیست .
انتشار:24 اسفند 1398
آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.