کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
19 اردیبهشت 1398
به روز رسانی
15 شهریور 1398
به نقل از ایرنا، حوالی ساعت 22:15 دقیقه چهارشنبه 18 اردیبهشت ماه 98 بود که با گزارش مشاهده دود و آتش از بام بازار تبریز از سوی شهروندان، سامانه 125، از ماجرا خبردار شد و بلافاصله آتش نشانان برای اجرای عملیات اطفاء حریق به محل حادثه اعزام شدند.
خبر آتش سوزی چنان سریع منتشر شد که مسئولان ارشد استانی از جمله استاندار آذربایجان شرقی، امام جمعه تبریز و عوامل انتظامی و امنیتی جهت برقراری آرامش و کمک به روند سریع مهار آتش در صحنه حاضر شدند و تا پایان مهار آتش با همکاری نیروهای امدادی در محل بودند.
بازار قدیمی تبریز با یک هکتار مترمربع وسعت در قلب بافت تاریخی این شهر قرار دارد و هر از چند گاهی به دلیل توپوگرافی خاص و بی بهره بودن از زیرساخت های مناسب خدمات انرژِی شاهد وقوع آتش سوزی است. این بازار علاوه بر قدمت و معماری و منحصر به فرد بودنش، ثبت جهانی است و همه ساله نیز تعدادی گردشگر خارجی را به سوی خود می کشاند.
راسته ایکی قاپیلار ( دو دری) بازار تبریز آتش گرفت
نخستین خبری که شب گذشته در خبرگزاری ها منتشر شد، شروع آتش سوزی از راسته قاپیلار بود؛ این راسته از بازار تبریز پیش تر در آبان ماه سال 1388 هم دچار آتش سوزی شده بود.
محمدباقر هنربر -مدیر کل مدیریت بحران آذربایجان شرقی- در نخستین ساعات وقوع حادثه گفت:
نیروهای آتش نشانی با کمک هلال احمر درصدد اطفای حریق هستند اما دود غلیظ و حرارت زیاد عملیات را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه حدود 200 باب مغازه در این سرا وجود دارد، از مغازه داران خواست تا با عوامل اجرایی و انتظامی همکاری کنند تا حادثه به خوبی مدیریت شود.
او با اعلام اینکه این حادثه تلفات جانی نداشته است، گفت:
علت حادثه در دست برررسی است.
کانون اصلی آتش سوزی در بازار تبریز مهار شد
بهروز مهدوی -فرماندار تبریز- ساعتی بعد از آتش سوزی اعلام کرد:
خوشبختانه با تلاش نیروهای خدوم و ایثارگر آتش نشان، کانون اصلی آتش سوزی در سرای «دو دری» (ایکی قاپیلار) بازار بزرگ و تاریخی تبریز مهار شده است.
وی در ادامه افزود:
با وجود تلاش بی وقفه نیروهای آتش نشان حاضر در محل، انفجار اسپری های مواد آرایشی و بهداشتی داغ شده، کار کنترل و اطفای کامل حریق را دشوار کرده است.
او با اشاره به تجمع مالکان مغازه های آتش گرفته در سرای «دور دری» اظهار داشت:
ازدحام جمعیت موجب کندی و دشواری کار آتش نشانان عزیز می شود.
فرماندار تبریز از شهروندان درخواست کرد که با ترک محل، شرایط لازم را برای فعالیت بهتر نیروهای آتش نشانی فراهم کنند تا اطفای کامل آتش در سرای «دو دری» صورت گیرد.
وی حضور همه جانبه مدیران استانی و شهری و نیروهای پلیس در کنار آتش نشانان و نیروهای امدادی را موجب روحیه بخشی به آنان دانست و بیان کرد:
حفظ خونسردی و آرامش توسط مردم مهم ترین نیاز نیروهای آتش نشان و امدادی در این مواقع برای انجام وظایف خود است.
مرتضی آبدار -مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی- در این زمینه گفت:
همکاران پایگاه جهانی بازار و یگان حفاظت از این اثر ثبت جهانی شده پس از اطفای حریق در محل وقوع آتش سوزی حضور یافتند.
وی هر گونه اظهار نظر کارشناسی در خصوص خسارات ناشی از آتش سوزی بر بازار را به بعد از عملیات لکه گیری موکول کرد و ادامه داد:
نیروهای آتش نشانی برای خاموش کردن کامل حریق در سرای «دو دری» می کوشند.
80 درصد آتش سوزی کنترل شد
ساعت 2 بامداد پنجشنبه بود که جلیل ستاری -معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز- اعلام کرد:
با تلاش همکاران تاکنون 80 درصد آتش سوزی در سرای «دو دری» بازار تاریخی و بزرگ تبریز کنترل شده است.
وی در حالی که در محل وقوع آتش سوزی حاضر بود اظهار داشت:
نیروهای آتش نشان حاضر در محل با تمام وجود برای کنترل و اطفای 100 درصدی آتش می کوشند.
او افزود:
با توجه به اهمیت تاریخی و گستردگی محل آتش سوزی، همکاران همه 20 ایستگاه آتش نشانی موجود در تبریز برای اطفای حریق بسیج شده اند.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز در مورد زمان خاموش شدن آتش سوزی بازار تبریز گفت:
نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد، اما ما با تمام توان می کوشیم.
شایان ذکر است که شب گذشته خودروهای آتش نشانی نیز برای تسهیل کار اطفای حریق، به رغم دشواری های موجود و کوچک بودن معابر بازار تاریخی تبریز تا داخل بخش سرپوشیده بازار پیش رفته بودند. در همین حال خیابان دارایی تبریز هم به عنوان یکی از معابر دارای دسترسی به بازار و نزدیک ترین محل به سرای «دو دری» در کنترل پلیس قرار داشت و تردد وسایل نقلیه در آن ممنوع شده بود تا رفت و آمد خودروهای آتش نشانی و امدادی تسهیل شود. اورژانس تبریز نیز با سه دستگاه آمبولانس آماده ارایه هر گونه کمک احتمالی بود و نیروهای هلال احمر نیز در محل حضور چشمگیری داشتند.
مدیریت بحران آذربایجان شرقی تشکیل جلسه داد
محمدرضا پورمحمدی -استاندار آذربایجان شرقی- پس از حضور در بازار تاریخی تبریز برای اطلاع از چند و چون آتش سوزی در سرای «دو دری»، با اعضای ستاد مدیریت بحران استان تشکیل جلسه داد. وی که به همراه معاون سیاسی امنیتی خود، فرماندار تبریز و جمعی از مقام های شهری و استانی در محل وقوع آتش سوزی در بازار بزرگ تبریز حاضر شده بود، جلسه ستاد مدیریت بحران استان را تشکیل داد.
او در جمع خبرنگاران از کنترل آتش سوزی بازار تبریز خبر داد و گفت:
نیروهای آتش نشانی، ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمر، سپاه پاسداران و دستگاه های اجرایی از همان دقایق اول آتش سوزی در محل حاضر شده اند و هم اکنون آتش در حال کنترل شدن است و تا یکی دو ساعت آینده مهار خواهد شد.
پورمحمدی از مردم خواست به هیچ عنوان در محل آتش سوزی بازار حاضر نشوند چرا که با این اقدام آنان روند اطفای حریق دچار اختلال خواهد شد.
در همین حال سرهنگ میرزاخانی -سرپرست پلیس راهور آذربایجان شرقی- نیز از شهروندان خواست برای تسریع در عملیات اطفای حریق، از پارک خودرو در ورودیهای خیابان دارایی و اطراف بازار و حضور و تجمع در محدوده بازار خودداری کنند.
شمار مصدومان آتش سوزی به 16 نفر رسید
وحید شادینیا -سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی- گفت:
تعداد مصدومان آتش سوزی در بازار تبریز به 16 نفر رسید.
وی بامداد پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد:
ساعت22:30 دیشب خبر آتشسوزی در سرای «دو دری» (ایکی قاپیلار) بازار بزرگ تبریز به مرکز اورژانس اطلاع داده شد و با احتمال وسعت آتش سوزی و گزارش های رسیده، چهار دستگاه آمبولانس اورژانس و خودروی فرماندهی عازم محل حادثه شد.
او افزود:
تعداد مصدومان آتش سوزی تا ساعت 2:40 بامداد امروز که تحت اقدامات درمانی نیروهای اورژانس قرار گرفته اند، 16 نفر گزارش شده است.
شادی نیا ادامه داد:
از این تعداد 2 نفر به بیمارستان منتقل شدند و بقیه در محل تحت مداوا قرار گرفتند.
آتش سوزی بازار تبریز به طور کامل مهار شد
محمد باقر هنربر -مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی- گفت:
با تلاش آتش نشانان ساعت 3 و 35 دقیقه بامداد پنجشنبه آتش سوزی در سرای «دو دری» بازار بزرگ تبریز به طور کامل مهار شد.
او تاکید کرد:
البته آتش نشانان همچنان در محل حضور دارند و در حال لکه گیری می باشند.
وی در ادامه گفت:
نیروهای انتظامی و نظامی نیز برای برقراری امنیت بیشتر در محل حضور دارند.
هنربر بیان کرد:
این حادثه تلفات جانی نداشت و تنها 16 نفر مصدوم شدند که 2 نفر از آنان به بیمارستان منتقل شدند و مابقی به صورت سرپایی توسط کارشناسان اورژانس درمان شدند.
علت حادثه در دست بررسی است
محمد قلیزاده -مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز- از اطفاء کامل آتشسوزی «دو دری» بازار تبریز پس از پنج ساعت تلاش بیوقفه آتش نشانان خبر داد و اعلام کرد:
دلیل وقوع این حادثه و میزان خسارات وارده به مغازهها، از سوی کارشناسان سازمان در دست بررسی است و متعاقبا اعلام میشود.
وی اظهار داشت:
تیمهای عملیاتی با استقرار در پشت بام و اطراف محل، آتش سوزی را تحت کنترل قرار داده و از سرایت آن به سراهای همجوار پیشگیری کردند، تیمهای دیگر نیز ضمن رعایت همین اصول، عملیات اطفاء را به سرعت و ایثارگرانه در پیش گرفتند.
او، وجود دود غلیظ، حرارت شدید و تجمع مردم و بازاریان در داخل بازار تبریز را از جمله مشکلات عملیات اطفا این حادثه دانست و از شهروندان خواست تا به هنگام بروز حوادثی از این قبیل، مسیر و محل را برای تسهیل و تسریع کار تیمهای امدادی باز کنند.
قلیزاده افزود:
خوشبختانه در این حادثه آسیب و صدمات جدی به آتشنشانان وارد نشد و تنها تعدادی دچار دودزدگی و آسیبهای جزیی شده و تحت درمان قرار گرفتند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی تبریز با اشاره به وقوع حریق مشابه در دو سرای بازار ایکی قاپیلار در سیزدهم آبان ماه 88 توضیح داد:
تیمهای عملیاتی در عملیات اطفاء حریق رشادت و جان فشانی ویژهای از خود نشانان داده و همین حادثه که 10 سال پیش رخ داده و در حدود دو روز به طول انجامیده بود را در طول پنج ساعت به طور کامل اطفاء کردند.
وی از حضور امام جمعه تبریز، استاندار آذربایجان شرقی، فرماندار و شهردار کلانشهر تبریز، معاون خدمات شهری شهرداری تبریز، شهردار منطقه سه تبریز، مدیر بحران شهرداری، مدیرکل مدیریت بحران استانداری و اعضای شورای شهر و همکاری صمیمانه آتش نشانان، شهرستانها، ارگانها، نیروی انتظامی، هلال احمر، اورژانس و سایر نیروهای حاضر قدردانی کرد.
بازار تبریز که در مردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و با داشتن حدود 5 هزار و 500 باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راستهبازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه، بهعنوان اصلیترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته میشود.
آتش سوزی بازار تبریز
Seyyed Kazem Yousefi | IRNA
آتش سوزی بازار تبریز
Seyyed Kazem Yousefi | IRNA
آتش سوزی بازار تبریز
Seyyed Kazem Yousefi | IRNA
آتش سوزی بازار تبریز
Seyyed Kazem Yousefi | IRNA
اخبار روز گردشگری را از کارناوال دنبال کنید.
0 دیدگاه
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.