
کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
07 آبان 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
هر کسی که قدم به تهران می گذارد، فکر می کند که همه ی جلوه های این کلانشهر به خیابان ها و بزرگراه ها، ساختمان های سر به فلک کشیده و مدرن و بسیاری دیگر از نشانه های زندگی پیشرفته، ختم می شود؛ اما اگر کمی از مرکز این استان فاصله بگیریم و راهمان را به سوی مناطقی دیگر در گوشه و کنار آن کج کنیم، تصویری متفاوت از آنچه که با عنوان تهران می شناسیم پیش رویمان شکل می گیرد. کافیست جنوب تهران را به عنوان مقصد برگزینیم و جریان زندگی را بسیار متفاوت از مرکز شهر ببینیم.
شهر ری، یکی از همان مناطق است که در جنوب تهران قرار گرفته و دیدنی های بسیاری را در خود جای داده است. پیش از آنکه تهران به صورت امروزی شکل بگیرد و به پایتختی برگزیده شود، این ری بود که به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای دنیا شناخته می شد و تهران را زیر سایه ی خود داشت. شهر ری از کهن ترین شهرهای جهان است و تاریخی بس طولانی دارد؛ این را می شود از بناهای به جامانده در آن به خوبی دریافت و لمس کرد. در هر گوشه از این شهر، بنایی تاریخی قد علم کرده و قدمت چشمگیر این دیار را به نمایش گذاشته است. وجود همین آثار، بهترین فرصت برای این شهر هستند تا به یک مرکز گردشگری تبدیل شود و درآمد قابل توجهی داشته باشد؛ اما آنچه که در کوچه ها و خیابان های ری مشاهده می شود چیزی متفاوت از این تصور است و حکایت از هدر رفتن این سرمایه ی با ارزش چند هزارساله دارد.
حال به جای آنکه روز به روز شاهد حضور گردشگران بیشتری در این شهر باشیم، کارخانه سیمان و پالایشگاه نفت را می بینیم که در حاشیه ی ری جا خوش کرده و رنگی خاکستری را بر همه جا پاشیده اند. ساختمان های فرسوده و قدیمی در اطراف این منطقه به چشم می خورند و حاشیه نشینان زیادی زندگی خود را در آن می گذرانند. شهری که می تواند یکی از پربازدیدترین مقاصد ایران باشد، گرفتار مشکلاتی شده که به این راحتی ها حل نمی شوند.
عکاس هنرمند، اکبر توکلی، برای به تصویر کشیدن حال و هوای این شهر، گشت و گذاری متفاوت در آن داشته و به جای آنکه به سراغ جاذبه های ریز و درشت آن برود، قدم به خیابان ها گذاشته و با مردمی همنشین شده که یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران را برای سکونت انتخاب کرده اند. او تصاویری را از حال و هوای مناطق حاشیه ی شهر ری به ثبت رسانده و در خبرگزاری ایرنا منتشر کرده است.
با کارناوال همراه شوید تا نگاهی به این تصاویر بیاندازیم...
1- حال و هوای خیابان های یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران
2- لحظه ای در میان مردم
ساکن و اهل ری با عنوان رازی شناخته می شود. می گویند بنیانگذاران این شهر، دو برادر به نام های "ری" و "راز" بودند و توافق کردند شهر را "ری" و اهالی آن را "رازی" بنامند.
3- خلوت با تنهایی...
4- چشم انتظار آینده ای روشن
5- صنعت، لباسی از دود و آلودگی برای شهر می دوزد...
یکی از آفاتی که به جان شهر ری افتاده، صنایع آلاینده ای هستند که سایه ی خاکستری خود را بر سر شهر انداخته اند. این شهر، عنوان آلوده ترین منطقه تهران را به خود اختصاص داده است و سیاستهای اتخاذی برای کاهش آلودگی صنایع و در نظر گرفتن طرحهای حمایتی و تشویقی از آن ها نیز برای کاهش این آلودگی، کاری از پیش نبرده اند.
6- گنج فراموش شده
7- در کوچه پس کوچه های شهر...
ری در لغت به معنای شهر سلطنتی است؛ زمانی این شهر، مرکز مهم اقتصادی در ایران بوده و امروز به خطه ای فراموش شده در دود و غبار تبدیل گشته است.
8- خانه ها هم به تنگ آمده اند...
بیشتر خانه های این منطقه در بافت فرسوده قرار دارند و هر آن، ممکن است فرو بریزند.
9- کودکانه های کهن ترین منطقه تهران
10- در خانه های شهر چه می گذرد؟
11- حال درخت هم کم از ساختمان ها ندارد!
12- شهر، از نمایی دیگر
13- همسایگان حاشیه نشین
14- در حوالی بازار...
سخن آخر
بد نیست هر از گاهی گشتی در اطراف تهران داشته باشید و جریان زندگی را متفاوت از آنچه که تصور می کنید، به تماشا بنشینید. شهر ری از مناطقی است که هم می تواند با جاذبه هایش میزبان شما باشد و هم چشم هایتان را به روی واقعیاتی تلخ باز کند.
نظرتان در مورد این تصاویر چیست؟
بهترین راه استفاده از پتانسیل های گردشگری این شهر تاریخی را چه می دانید؟
منتظر دیدگاه های شما خوبان هستیم...
8 دیدگاه

شهرری رو سیاه نمایی کردید اصلا این عکس هایی که گذاشتی در موردش تفکر هم کردی 3 تا عکس قدیمی و 4 تا عکس سمی سیاه و سفید و یک متن غیر حرفه ای که چی بشه ایا شهرری اومدی دوست وبلاگ نویس من بچه ری نیستم ولی این شهر زیبا رو خوب میشناسم یکی از شهرهای خوب تمیز با مردمان خوب و با ادب هست با مکان های زیبا که تصورش هم شاید نکنید
25 آذر 1402

این عکسها احتمالا محله نفر اباده که شهرداری خراب کرده
07 مرداد 1401

منم بچه شابدولظیمم و اونجا رو با زعفرانیه عوض نمی کنم
04 خرداد 1401