karnaval.ir

زينب شيرازی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

18 بهمن 1395

به روز رسانی

15 شهریور 1398

در طول تاریخ بشیریت، آدمی دلش که برای فضایی آسمانی و بهشتی تنگ شد، پای در راه های دشوار نهاد، مسیرهای سنگلاخی را درنوردید و از ستونی راست بالا رفت تا شاید خدا را بیابد... یا قدری آرامش داشته باشد تا با این درد عظیم بی کسی و تنهایی اش کنار آید... گویی رنج کشیدن گناهان را زدوده و روح آدمی را از هر ناپاکی می رهاند.

زمین چرخید و چرخید و این داستان بارها و به اشکال گوناگون تکرار شد. برخی از مسیحیان کوهستان های صاف را پشت سر گذاشتند و یکی از عجیب ترین کلیسای جهان را از آن خود کردند. روزگاری دیگر، جوانی عرب از کوه ها بالا می رفت، در غاری کوچک به راز و نیاز مشغول می شد و بعدها به نام آخرین پیامبر جهان شناختنش. 

در سوی دیگری از دنیا، مریدان بودا مسیری سخت را بالا رفته تا به معبد کوچک و عجیب خویش برسند.

امروز کارناوال به سراغ همین معبد عجیب می رود که صخره طلایی یا پاگودا کیا اکتیو نام دارد. این معبد انگار در لبه پرتگاه دنیا قرار گرفته و هر آن احتمال افتادن دارد. معبدی که تنها صخره ای کوچک است و با ورقه هایی زرین آراسته شده و گویی به تار مویی بند است. با آن که سال هاست از ساخت پاگودا کیا اکتیو می گذرد، اما هنوز هم صخره طلایی پابرجا، در کناره کوه کیا اکتیو ایستاده است. 

همراه کارناوال باشید، پا در راهی سخت بگذارید و به تماشای معبدی زرین در دل فرهنگ میانمار بیایید.

پاگودا کیا اکتیو صخره طلایی

چرا صخره طلایی؟


- این معبد اعجاب انگیز بر لبه صخره ای واقع شده و گویی در حال افتادن است.

- معبدی کوچک اما باشکوه است که کاملا با ورقه های طلا پوشانده شده است.

- بوداییان سالی سه بار به زیارت این معبد می روند تا رستگار شوند.

پاگودا کیا اکتیو صخره طلایی

آشنایی با صخره طلایی در میانمار | Kyaiktiyo Pagoda

پاگودا کیا اکتیو که با نام صخره طلایی ( Golden Raock ) هم شناخته می شود، معبدی کوچک و بودایی در کشور میانمار است که بر روی صخره ای گرانیتی ساخته شده و با ورقه هایی از طلا زینت یافته است. صخره طلایی، سومین معبد بودایی مهم کشور میانمار محسوب می شود و در رده بندی، نامش پس از معابد شوئدگان و ماهامونی قرار می گیرد. 

افسانه ها و روایات محبوب میان بودایی ها، یکصدا معتقدند که این معبد طلایی به تار مویی از موهای بودا وصل است و این نیروی جادویی و ماورا طبیعی بوداست که معبد را این گونه در لبه صخره نگاه داشته است. طبق شواهد تاریخی، معبد طلایی همیشه این گونه در لبه صخره و در مرز افتادن قرار داشته و گویی که جاذبه زمین را به مبارزه ای ابدی فراخوانده است.

دیدن وضعیت حیرت آور این معید طلایی و استواری اش در برابر جاذبه زمین، الهام بخش بسیاری برای بازدید از معبد کیا اکتیو و نگاهی به آموزه های بوداست. خود راهبان بودایی سالی سه مرتبه برای رسیدن به صخره طلایی از مسیر کوهستانی بالا می روند تا از ثروت و عافیت برخوردار می شوند.

این معبد کوچک طلایی تنها 7.3 متر ارتفاع دارد و محیط آن حدود 15 متر است. جالب آن که در زبان مان ( زبان مورد استفاده بومیان میانمار )، کلمه کیا اکتیو به معنای «معبدی در گوشه دنج دنیا» می باشد. معبد صخره طلایی بر روی کوهی به همین نام و در استان مان کشور میانمار قرار دارد. 

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

صخره طلایی از زبان افسانه ها

افسانه ها زبان باز می کنند و درباره معبد زرین میانمار این گونه داستان سر می دهند:

بودا در یکی از روزهای دیدارش با زاهدی به نام تایک تا برخورد کرد و تار مویی از موهای خودش را به او بخشید. تایک تا برای آن که خیالش از ایمن بودن جای این هدیه با ارزش راحت باشد، تار مو را به یکی از موهای خود گره زده و آن را در میان طره موهای خود پنهان کرد. اما این پایان ماجرا نبود و تایک تا بخشنده تر از آن بود که هدیه بودا را برای خود نگاه دارد، پس به پیش پادشاه وقت رفت تا درخواستش را که ساخته شدن ضریحی برای این تار مو بود، با او در میان بگذارد. پادشاه که فرزند خانواده ای جادویی بود، دارای نیروهایی فراطبیعی بود که آن ها را از پدر کیمیاگر و مادر شاهدخت و اژدهایش به ارث برده بود. پادشاه و همراهانش پس از مواجهه شدن با درخواست تایک تا، به اجابت خواسته او بر آمدند. پس صخره ای را در اعماق دریا پیدا کرده و با کمک خدای بهشت بودایی ها، مکان فوق العاده ای را در کوه کیا اکتیو برای ساخت معبد و قرار گیری صخره یافتند. سپس صخره را بر روی لبه ای از کوه گذاردند و از آن جا که این صخره هم اکنون محمل تار موی بودا بود، نیروی معنوی و جادویی بودا، معبد را از افتادن حفظ می کرد.

گویند قایقی که آن را برای حمل صخره دریایی به کار گرفته بودند، خود به سنگی بدل شد. این سنگ امروزه در 300 متری صخره طلایی قرار دارد و با نام پاگودا کیااختانبان ( Kyaukthanban Pagoda ) شناخته می شود و امروزه علاوه بر معبد صخره طلایی، به بازدید این سنگ نیز می روند.

افسانه ای دیگر می گوید:

پیش تر ها، صخره طلایی به گونه ای در هوا شناور بود که در بخش پایینی آن، به قدر راه رفتن یک مرغ فاصله بود. در طی گذر زمان صخره به پایین تر کشیده شد و به این ترتیب تنها برای عبور یک کبک فضا وجود داشت. بعدها این فاصله کم تر هم شد و شاید تنها برای گذر گنجشکی فاصله باقی مانده بود. 

صخره طلایی هنوز هم در هوا قدری معلق است اما فاصله آن به قدری کم است که به چشم نمی آید. 

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

تاریخچه صخره طلایی

برخی از اسناد تاریخی می گویند این معبد بودایی توسط پادشاهی به نام تیکتادهاماTeikthadhamma ) و در سال 581 پیش از میلاد ساخته شده است. برخی دیگر نیز معتقدند یک راهب بومی در قرن یازدهم میلادی سه تار از موی بودا را به پیش پادشاه وقت برد و از او خواست ضریح و معبدی را برای این تارهای مو احداث کند و این چنین صخره طلایی ساخته شد.

صخره طلایی میانمار

مشخصات صخره طلایی 

این معبد زرین محیطی در حدود 15 متر و بر روی صخره ای به ارتفاع 7.6 متر قرار دارد. صخره طلایی بر روی صفحه ای مایل واقع شده و سطح تماس دو صخره با یک دیگر بسیار کوچک است. به نظر می رسد این دو سطح مستقل از یک دیگرند، چرا که تقریبا نصف صخره طلایی در هوا معلق است و تنها بخش انتهایی آن بر روی صخره زیرین خود تکیه کرده است. در کل می توان گفت صخره طلایی چون قطره ای عمودی است که گویی در حال سقوط به دره پایین خود است. 

این معبد زرین در واقع جنسی از گرانیت دارد که با صفحاتی از طلا پوشانده شده و وزنی در حدود 611.5 تن دارد. اگر با دقت صخره طلایی و صخره زیرینش نگاه کنید، خواهید دید که در دور تا دور پایه ی صخره، اشکال نیلوفری شکلی با ورقه های طلا به تصویر کشیده شده اند.

برای رسیدن به معبد، پلکانی ساخته شده که در طی آن چند سطح برای استراحت و تماشا و تعدادی معبد بودایی دیگر وجود دارد. با این حال، این صخره طلایی است که جاذبه اصلی برای زائران بودایی و گردشگران محسوب می شود.

به تازگی تراس جدیدی در سطحی پایین تر احداث کرده اند که در آن جا می توانید به تماشای پاگودای زرین کیا اکتیو بایستید. همچنین در سال 2001 روکش طلایی معبد تجدید و ساختار آن بازسازی شد.

در مجموع در اطراف معبد طلایی چهار بخش مختلف وجود دارد که با نام های: 1- سرسرا روباز پیشکش 2- سرسرا عبادت، 3- سرسرا شیشه ای پیشکش و 4- مسیر بوبو گیو ( Kyaiktheeyoe Bo Bo Gyi ) شناخته می شوند. در فاصله کمی از صخره طلایی نیز، حلقه ای از چندین ناقوس با 4 تندیس از فرشتگان در میان دیده می شود. 

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

بازدید از صخره طلایی چه شکلی خواهد بود؟

در طلوع و غروب آفتاب، صخره طلایی را می بینید که رنگ هایی متفاوت به خودش می گیرد. درست در همین هنگام، زائران بودایی در اطراف و محوطه پاگودا گرد هم جمع می شوند و سرودهای مذهبی را با نشاطی دو چندان و با صدایی رسا، همخوانی می کنند. 

مراسم در همین جا تمام نمی شود و با روشن کردن شمع، مراقبه در سکوت شب و در انتها، اهدای پیشکش ها به بودا ادامه می باید. مردان از روی پلی گذر می کنند تا بتوانند برگ های زرین نیلوفر روی صخره را با حالی ستایشگرانه، بچسبانند. آن ها با این حرکت ارادت خود را به بودا ثابت می کنند. از طرفی، ورود برای بانوان ممنوع است و خانم ها حق لمس کردن صخره طلایی و در نتیجه عبور از روی پل را ندارند. 

مردمان میانمار از مناطق مختلفی به بازدید معبد زرین می آیند و تعدادی گردشگر و مسافر هم در این میان به چشم می خورند. جالب آن که زیارت از این معبد بزرگ و کوچک نمی شناسد و حتی گاه افراد رنجور و عصا به دستی را در مسیر می بینید که از مریدان باوفای بودا هستند. البته کهنسالانی که توانایی بالا رفتن از پلکان طول و دراز و نسبتا دشوار معبد را ندارند، از زیارت بی نصیب نیستند. آنان بر روی تخت های روان می نشینند و باربرهای معبد این سالمندان را تا بالای پلکان حمل می کنند. 

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

مراسم خاص در کنار صخره طلایی 

شب ماه کامل در ماه مارچ ( اواخر اسفند تا اوایل بهار ) روز ویژه ای برای بوداییان و زائران معبد طلایی است که نامش را روز تابانگ ( Tabaung ) گذارده اند. در این شب خارق العاده، اطراف معبد به احترام بودا غرق در نور و روشنایی خواهد شد و به 90 هزار شمع روشن مزین می شود. مریدان بودایی نیز در شب تابانگ دستت خالی نمی آیند و غذا، میوه و عودهای خود را به بودای بزرگ تقدیم می کنند. 

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

موقعیت جغرافیایی صخره طلایی

معبد صخره طلایی در بخش شمالی ساحل تناسریم کشور میانمار و 1100 متر بالاتر از سطح دریا روی تپه ای از کوه کیا اکتیو قرار گرفته است. این تپه ها را همچنین با نام تپه کلاسا یا کوهستان یوما شرقی می شناسند. در اطراف صخره زرین چند شهر و روستا وجود دارد که نزدیک ترین آن روستای کینپون، در 16 کیلومتری از صخره طلایی و درست در کوهپایه کیااکتیو قرار دارد.

مسیر کوهنوردی و پیاده روی برای رسیدن به صخره طلایی از پایین کوه کیا اکتیو شروع می شود که در این مسیر، چندین صخره گرانیتی دیگر دیده می شود که موقعیت قرارگیری آن ها جالب و متفاوت است. در نزدیکی معبد زرین به دو تندیس شیر برخورد می کنید که از ورودی معبد محافظت می کنند. از این نقطه که یاتتانگ ( Yatetaung ) نام دارد، باید پاپوش ها و کفش های خود را به روش بودائیان در آورده و باقی راه را با پای برهنه طی کنید.

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

مسیرهای دسترسی به صخره طلایی

آدرس: میانمار، ایالت مان، منطقه تاتون، پاگودا صخره طلایی

حالا که نزدیکی صخره رسیده اید ابتدا باید از کوه کیا اکتیو بالا بروید. دو مسیر پیش روی شماست که می توانید خود را به صخره طلایی برسانید:

1- مسیر معمول: پیاده روی

مسیر صاف و سنگفرش شده کوهستانی این معبد بودایی در سال 1999 احداث شد که ابتدای آن در پایانه اتوبوس یاتتانگ قرار دارد و تا بالای کوه و نزدیک خود صخره طلایی ادامه می یابد. در ابتدای ورود به مسیر و در پایانه اتوبوس، در دو طرف فضای غبارگرفته و شلوغی از کیوسک ها را می بینید و در ادامه راهی 1.2 کیلومتری پیش روی شما قرار می گیرد. طی کردن این مسیر در حدود 1 ساعت زمان می برد. 

2- کوهنوردی، راهی جذاب برای رسیدن به معبد

اگر اهل هیجان و کوهنوردی باشید، مسیر دیگری مختص به شما وجود دارد. این راه از کمپ روستای کینپون آغاز می شود و مسیری 11 کیلومتری را در برابر شما قرار می دهد. البته در این راه شما تنها افراد کوهنورد آن نخواهید بود، چرا که بسیاری از زائران و مریدان بودا برای رسیدن به صخره طلایی، این راه را بر می گزینند که به نوعی برای آن ها وجه معنوی و ریاضت دارد. 

همان طور که قبلا اشاره شد، چندین معبد و ساختمان دیگر نیز در نزدیکی صخره طلایی وجود دارد که به تازگی در کوه ها و تپه های اطراف ساخته شده اند. برای رسیدن و بازدید از آن ها نیز باید از مسیرهای کوهنوردی استفاده کنید.

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

بهترین زمان بازدید از صخره طلایی

امروزه این پاگودای جذاب چیزی بیش از یک معبد بودایی است و بسیاری قصد سفر می کنند تا معبد زرین را از نزدیک ببینند. می توان شلوغ ترین فصل بازدید و زیارت از این معبد را ماه های آبان تا اوایل بهار ( نوامبر تا مارچ ) دانست. اگر در طی ماه های خرداد تا شهریور به این کوهستان بروید، با حجم غلیظی از مه و باران رو به رو خواهید شد که با این حال در کمال تعجب می بینید مانع از مریدان بودایی برای رفتن به صخره طلایی نمی شود.

به گونه ای، می توان بهترین ساعات بازدید از این صخره طلایی و منحصر به فرد را به هنگام طلوع و خورشید آفتاب دانست. زمانی که آسمان غرق در رنگ های گرم وخونین می شود و انعکاس رنگ های سرخ و نارنجی و طلایی آفتاب را می توان در پاگودا زرین به تماشا نشست.

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

برای بازدید از صخره طلایی کجا اقامت کنیم؟

درست در بالای کوه کیا اکتیو و در نزدیکی صخره طلایی چندین هتل وجود دارد که می توانید برای اقامت روی آن ها حساب کنید. اما بسیاری از مسافران و گردشگران، اقامتگاه های روستای کینپون را ترجیح می دهند. همان طور که قبلا اشاره شد این روستا در نزدیکی کوه کیا اکتیو و در 5 کیلومتری صخره طلایی قرار گرفته است. 

هم زمان می توانید از فضای سرزنده و شلوغ روستاها و رستوران های مختلفش لذت ببرید.

اگر انتخاب شما برای اقامت روستای کینپون است، توصیه می کنیم که طوری هماهنگ کرده تا بعدازظهر یا عصر به کینپون برسید و صعود از کوه و رسیدن به صخره طلایی را به روز بعد موکول کنید.

هتل ها و اقامتگاه های نزدیک صخره طلایی عبارت اند از:

هتل باگاتیدهی (Bawgatheiddhi Hotel) : نزدیکی روستای کینپون با حدود هزینه 17 تا 90 دلار (حدود 55 تا 300 هزار تومان)

هتل گلدن راک (Golden Rock Hotel) : در نزدیکی صخره طلایی و با حدود هزینه 75 تا 90 دلار (حدود 250 تا 300 هزار تومان)

هتل مونتین تاپ (Mountain Top Hotel) : در نزدیکی صخره طلایی و با حدود هزینه 90 تا 120 دلار (حدود 300 تا 390 هزار تومان)

صخره طلایی

اطلاعات بازدید از صخره طلایی

 برای رسیدن به صخره طلایی گزینه هایی چون اتوبوس و قطار را در پیش روی خود دارید.

1- قطارها روزانه سه بار از شهر یانگون، پایتخت میانمار به سوی روستای کینپون حرکت می کند. البته باید بدانید این قطار، قطاری بسیار قدیمی است که سرعت بسیار کندی دارد و مسیری پر از فراز و نشیب را طی می کند. با این حال اگر از ملاقات با مردم محلی و دیدن مناظر اطراف لذت می برید، قطار می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. حدودا 4 ساعت در راه خواهید بود، البته اگر قطار تأخیر بیش تری نداشته باشد. بلیت این قطارها را می توانید از ایستگاه قطار یا دفتر قطار در ساختمان ساکورا تهیه کنید. 

هزینه بلیت ها بسیار پایین است و بلیت صندلی های درجه یک، در حدود 6 هزار تومان (2,450 کیات میانمار) است. البته به یاد داشته باشید اینجا میانمار است و منظور از صندلی درجه یک، تنها صندلی با بالشتک و جایی برای استراحت پا است. صندلی های درجه دو نیز قیمتی در حدود 3 هزار تومان (1,200 کیات میانمار) دارند. 

2- راه دیگر استفاده از اتوبوس است که از شهر یانگون می توانید به شهر کیا اکتیو و روستای کینپون برسید. شروع سرویس دهی از ساعت 6:30 صبح است و در فواصل یک ساعت تا ساعت 14:30 ادامه پیدا می کند. هزینه بلیت اتوبوس 8000 کیات میانمار و حدود 20 هزار تومان ماست. با اتوبوس نزدیک 5 ساعت در راه خواهید بود.

اقامت: در روستای کینپون چندین اقامتگاه و هتل وجود دارد که برای استراحت می توانید از آن ها استفاده کنید.

هزینه ورود به پاگودا کیا اکتیو: 6000 کیات میانمار (حدود 15 هزار تومان)

آدرس: میانمار، ایالت مان، منطقه تاتون، پاگودا صخره طلایی

Address: Golden Rock Pagoda, Thaton District, Mon State, Myanmar (Burma)

موقعیت صخره طلایی روی نقشه:

صخره طلایی میانمار
صخره طلایی میانمار

 

دیدنی های اطراف صخره طلایی

به هنگام بازدید و یا پس از بازدید از پاگودا صخره طلایی می توانید از جاذبه های زیر نیز دیدن کنید:

پاگودا ایکسارتایا ( Eiksarthaya Pagoda

معبد بوبو نی نات ( Bo Bo Ni Nat ) 

معبد شوی نان کیان نات ( Shwe Nan Kyin Nat )

پاگودا هانتر هیل ( Hunter Hill Pagoda )

در زیر ویدیویی جالب از صخره طلایی ببنید:

سخن آخر

با هم دیدیم و خواندیم از معبدی متفاوت در میانمار.

اگر به چنین ساختمان های خارق العاده ای علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم خواندن مطالب زیر را از دست ندهید:

تایتانیک بلفاست | برترین جاذبه گردشگری اروپا در سال ۲۰۱۶

اتومیوم ، نماد بروکسل | سازه ای به شکل اتم

برج های شعله باکو | سازه های آتشین آذربایجان

ساختمان های وارونه | خلاقیتی به سبک مدرن

شاهکار معماری معاصر، کلیسای نامریی

دوست دارید به بازدید چنین معبدی بروید؟

نظرات و دیدگاه های خود را با ما در میان بگذراید. 

چند سالی است که با کارناوال، هر روز دست به قلم می شوم و نوشتن، گاه چالشی روزانه است و گاه، شربت بهار نارنج تگری که در یک روز داغ تابستانی به جانم می نشیند... و این چیزی است که آن را خوش حالی

...

آیا این مطلب مفید بود؟

0 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه

اپلیکیشن کارناوال

با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.

Android

IOS

مجوزها و نمادها

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.