0:00
0:00
ویدیویی از آرامگاه سعدی شیراز
همراه کارناوال باشید و به تماشای ویدیویی از آرامگاه سعدی شیراز بنشینید؛ آرامگاه یکی از شعرای مهم و مشهور جهان که یکی از جاذبه های محبوب کشورمان به شمار میرود و با نام سعدیه نیز خوانده می شود. در این ویدیو شما را به آرامگاه سعدی میبریم تا از حال و هوای دلپذیر این مکان، سرمست شوید. در ادامه معرفی کوتاهی از این مکان زیبا خواهیم داشت تا بیشتر با آن آشنا شوید اما با مراجعه به مطلب آرامگاه سعدی شیراز میتوانید اطلاعات کامل را درباره این جاذبه به دست آورید.
آن چه که امروز به عنوان آرامگاه سعدی شناخته میشود، در واقع خانقاه سعدی بوده که وی اواخر عمرش را در آنجا گذرانده و پس از مرگ نیز در همین مکان، دفن شده است. خانقاه یا خانگاه، به محل زندگی، آموزش و گردهمایی و فعالیت درویشان و صوفیان گفته میشود و در سرتاسر جهان اسلام، به خصوص مناطق تحت تاثیر اسلام ایرانی، نمونههایی از آن به چشم میخورد. برای اولین بار در قرن هفتم بود که محل دفن سعدی زینت داده شد و شمسالدین محمد صاحبدیوان، وزیر معروف اباقاخان، دومین پادشاه از سلسله ایلخانان، مقبرهای برای این شاعر نامدار ساخت. اما در طول تاریخ، این مقبره بارها ویران و دوباره از نو ساخته شد تا اینکه در زمان پهلوی، بنای کنونی این مقبره را ساختند. در بعدازظهر یازدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۳۱ بود که آرامگاه سعدی با حضور دکتر محمود حسابی، وزیر فرهنگ وقت و علیاصغرخان حکمت و تعداد زیادی از شعرا، نویسندگان، بازرگانان و صاحبان مقام در آن دوره افتتاح شد و در صبح همان روز نیز از مجسمه سعدی که در دروازه اصفهان نصب شده بود، پردهبرداری کردند.
در حال حاضر، مقبره حضرت سعدی در بلوار بوستان شیراز قرار دارد که یکی از زیباترین بلوارهای این شهر است و فاصله کمی تا باغ دلگشا دارد. بد نیست اشاره کنیم این مقبره ارزشمند از تاریخ 18 آذر ماه سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد و سکههای پانصد ریالی برنزی جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۷ و اسکناسهای یکصد هزار ریالی از سال ۱۳۸۹ به نقش آرامگاه سعدی مزین شدهاند.
:Video Details
Produced By: Willy Kaemena
4 دیدگاه
سيده زهرا
سعديا مرد نكونام نميرد هرگز.....
مرده آنست كه نامش به نكويى نبرند
02 خرداد 1399
30 اردیبهشت 1399
سعدى استاد مسلم و بهترین غزل سرای ایران زمین که در تمام اشعار عاشقانه خود چنان عشق را با سوز دل و از عمق جان به نظم کشیده که گویا خود صدرصد عاشق دلسوخته بوده
29 اردیبهشت 1399
درود بر شیخ اجل سعدی شاعر شیرین سخن
29 اردیبهشت 1399