
مهدیه اکبری پارسا
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
11 اسفند 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
به نقل از ایسنا، شیخ نشینان امارات با استفاده از معماری های یزد و بستک استان هرمزگان، شروع به بازسازی بادگیرها در شهر دبی کرده اند که این موضوع به یکی از جذابیت های گردشگری در این شیخ نشین بدل شده است.
اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس به خصوص در کشور امارات در سال های اخیر تلاش های بسیاری انجام داده اند تا با ایجاد جذابیت های ساختگی گردشگران را از نقاط مختلف دنیا به این کشور بکشانند. یکی از این جذابیت ها بادگیرهای یزد و شهر بستک استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری در دبی پیدا کرده و باعث جذب سالانه هزاران گردشگر خارجی شده است.
محله بستکیه - جایگاه ویژه بادگیرهای دبی
بستکیه محله ای در شرق شهر دبی در امتداد آبراهه (خور دبی) به طول تقریبی ٣٠٠ متر و به عرض ١٠٠ متر است. تمامی این محله به بادگیرها، درهای چوبی و گچ بری هایی با معماری ایرانی ـ اسلامی مزین شده و آن را به یکی از مکان های اصلی جذب گردشگران خارجی تبدیل کرده است. این محله در سال 1890 میلادی و بعد از مهاجرت ایرانی ها از بندر لنگه به ویژه شهر بستک به دبی برپا شد و به این خاطر است که به آن بستکیه می گویند.
اغلب خانه های بستکیه دو طبقه هستند و با برجسته ترین ویژگی معماری خود، یعنی بادگیرها شناخته می شوند. بادگیرهایی که با نام عربی بارجیل، که خود معرب بادگیر است، شهرت بسیاری پیدا کرده اند.
بازسازی و افزایش بادگیرها در امارات
به غیر از شهر دبی، استفاده از بادگیرهای یزد و معماری ایرانی در دیگر شهرهای امارات مانند ابوظبی و شارجه و عجمان نیز رواج بسیاری دارد.
ثبت بارجیل (بادگیرها) در میراث فرهنگی امارات
بادگیر یا آنگونه که عرب ها آن را می خوانند برجیل و نوع و سبک معماری آن اخیرا در کتاب میراث فرهنگی و کتاب های تاریخی امارات به نام میراث فرهنگی و تاریخی این کشور به ثبت رسیده است. نمادهای ایرانی که با قدرناشناسی و مواظبت ایرانی ها یک به یک از دست شان می رود و به نام کشورهای دیگر به ثبت می رسد.
#اخبار روز گردشگری را از کارناوال دنبال کنید.
دیدگاه جدید