
مهدیه اکبری پارسا
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
17 اسفند 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
از دیرباز تا امروز، روستاییان و عشایر کشور یکی از گنجینه های مهم سرزمین مان بوده اند و در عرصه های مختلف از میهن مان دفاع کرده و آن را سربلند و سرافراز نگاه داشته اند؛ انسان هایی شریف و باصفا و در عین حال دلیر و زحمت کش که نقش مهمی در زنده نگه داشتن اقتصاد، فرهنگ و تمدن ایران ایفا می کنند. متاسفانه روزگار خیلی با این قشر از مردمان سرزمین مان یار نیست و بسیاری از آن ها امروز به دلیل مسایل و مشکلات متعدد نظیر خشکسالی و کم آبی، بیکاری، پیرشدن سن جمعیت و ... مجبور شده اند خانه و دیار خود را ترک کنند. عده ای هم که در روستاها مانده اند، به سختی و با زحمت روزگار می گذرانند.
این افراد در توسعه مداوم و سرسام آور شهرها به ویژه کلان شهرهای ایران گم و فراموش شده اند و هنر، معماری، ذوق، لطافت و سادگی زندگی آن ها در حال مرگ تدریجی است. لازم به گفتن نیست که اگر این گنجینه ها به طور کامل از میان بروند، قسمت بزرگی از تنوع قومیتی، زیبایی های سرزمینی، گوناگونی فرهنگی و در عین حال اقتصاد و زبان کشورمان نیز از دست می رود و بدون جایگزین می ماند.
برای جلوگیری از این اتفاق و آشنایی بیشتر مردم ایران با بخش های مختلف سرزمین مان، مسوولان به فکر برپایی نمایشگاهی افتاده اند تا در آن توانمندی ها و دستاوردهای روستاییان و عشایر ایران را به نمایش بگذارند؛ نمایشگاهی که به روستاییان و عشایر این فرصت را می دهد تا هنر و سلیقه و نقش خود در زنده نگه داشتن نام کشورمان را نشان دهند و شهرنشینان را با آن چه که در چنته دارند، آشنا سازند. سومین دوره این رویداد که با عنوان نمایشگاه دستاوردهای روستاییان و عشایر کشور از آن یاد می شود، از 15 تا 18 اسفند در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزاری است. کارناوال نیز در راستای وظیفه خود برای معرفی هرچه بیشتر روستاها و اقوام عشایری ایران و توانمندی های آنان، در گزارشی تصویری قصد دارد این گوشه از زیبایی های سرزمین مان را به نمایش بگذارد.
لازم است ذکر شود تعدادی از این تصاویر کار عکاس توانا عبدالله حیدری است و در خبرگزاری ایرنا منتشر شده است.
شما می توانید در تاریخ 15 تا 18 اسفند بین ساعت 10 صبح تا 18 بعدازظهر با مراجعه به محل نمایشگاه های بین المللی تهران از این نمایشگاه دیدن کنید.
1- هنر تماشایی مردان ایران زمین
2- زیبایی را اینجا جستجو کنید
3- نقش و رنگ جزو جدایی نشدنی روستاییان و عشایر ایرانی
4- ابزارهای پیشرفت در خدمت معرفی روستاها و عشایر
5- دنیایی است خانه من
6- هنر همین جاست
7- قابی به وسعت زیبایی کشورمان
8- خوشمزه ترین های ایران را اینجا پیدا کنید
9- موسیقی، رقص و آواز محلی، انرژی بخش زندگی روستاییان و عشایر ایران
10- ره آوردهایی از دیارهای مختلف کشور
11- خانه های متنوع ایرانی
12- تهران در ایران، ایران در تهران
13- نقش و طرح زیبای فرش و گلیم | نهایت هنر ایرانی
14- نقش و نگارهای هزاران ساله
خاستگاه این نقش و نگارها استان سیستان و بلوچستان است. روستای کلپورگان در این استان به عنوان تنها موزه سفال زنده جهان شناخته می شود که نقوش سفالینه هایش بیش از هفت هزار سال بدون تغییر و از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته است.
15- به خط عشق روی بلور می نوشت
16- بازدید از نیشابور در نمایشگاه
17- حصیربافی استان گلستان
18- هنر زنان سرزمینم
19- جلوه زیبای هنر ممقان دوزی
20- این جمعیت کم حکایت از ضعف اطلاع رسانی دارد
21- سوزن دوزی قشقایی های فارس
22- وقتی تکه چوب ها با هنر جان می گیرند
23- در تهران، میهمان ترکمن ها باشید
24- نقاشی روی چینی
25- تلاش برای احیای یک هنر
در تصویر حاصل خلاقیت جوان های نیشابور را می بینید که تلاش کرده اند هنر پاپیه ماشه را احیا کنند. این هنر به ساخت مجسمه هایی از خمیر کاغذ باطله اتلاق می شود.
سخن آخر
امروز به همراه شما گشتی در نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر ایران زمین زدیم و با این گوشه از زیبایی های کشورمان بیشتر آشنا شدیم.
نظر شما در مورد برپایی این گونه از نمایشگاه ها در ایران چیست؟ آیا این نوع از برنامه ها می توانند کمکی برای احیای فرهنگ و اقتصاد روستایی ها و عشایر باشد؟
دیدگاه و تجربه های خود را با ما در میان بگذارید.
1 دیدگاه

ناشناس
خیلی زیبا بود
20 اسفند 1396