
زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
24 آبان 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
تهران، این پایتخت وسیع و رنگارنگ ایران، جایی است که اغلب با دود و دم از آن یاد می کنند و لحظه ای نیست که از شلوغی اش شکایت نکنند. اما با همه این ها، تهران هنوز هم یکی از کلانشهرهای دوست داشتنی ایران است که در جاذبه های گردشگری هم دست کمی از دیگر شهرهای بزرگ این سرزمین ندارد. از شرق تا غرب تهران، مکان های بسیاری هستند که برای گردشی چند ساعته می توان رویشان حساب کرد و در آن جا برای دقایقی، رنگی از خوشی به روزمرگی ها زد. هر کدام از این جاذبه ها، به نوعی جالب اند و طرفداران مخصوص به خود را دارند.
امروز کارناوال شما را به یک جاذبه طبیعی و رنگی پایتخت می برد که در سال های اخیر، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. راهی غرب تهران می شویم و مسیرمان را به سوی «باغ گیاهشناسی ملی ایران» کج می کنیم. برای بازدید، اول صبح جمعه را انتخاب کرده ایم و هنوز خبری از حجم بالای بازدیدکننده ها نیست. تا نزدیک ترین پارکینگ ورودی پیش می رویم و طولی نمی کشد که بلیت ورودی باغ را تهیه کنیم. در بدو ورود، نگهبان نگاهی به دوربین هایمان می اندازد و می گوید که باید کنترل شود. ما را به سوی اتاقکی هدایت می کند و متوجه نمی شویم دلیل این کارها چیست. با همراهم وارد اتاقک می شویم و نگهبان دیگری، سوالی در مورد دوربین همراهم می پرسد و بی این که به دوربین من کاری داشته باشد، به نگهبان اول می گوید بگذارد برویم. در حالی که دقیقا نمی دانیم چه اتفاقی افتاده، نقشه ای می گیریم و بی خیال راهنما، بازدید جذاب و گل دارمان را آغاز می کنیم. میهمان کارناوال باشید و این بار باغ گیاهشناسی ملی ایران را از نگاه ما ببینید.
آشنایی مختصر با باغ گیاهشناسی ملی ایران
باغ گیاهشناسی ملی ایران، پهنه ای سرسبز و وسیع در حدود 150 هکتار است که در غرب تهران بزرگ قرار دارد. این باغ مجموعه ای از بخش های مختلف است که در هر یک، پوشش گیاهی و درختان متفاوتی را خواهید دید. از جمله بخش های جالب باغ گیاهشناسی می توان به رویشگاه هیمالیا، آمریکا، اروپا، باغ چین و ژاپن، باغ صخره ای و آبشار، بخش جنگل های هیرکانی و البته دریاچه بزرگ اشاره کرد. البته که این ها تمام دیدنی های باغ گیاهشناسی ملی نیستند و در مجموع سعی شده تا در این محوطه، پوشش گیاهی بخش های مختلف ایران نیز به نمایش گذاشته شود.
شما در هر فصلی که به باغ گیاهشناسی ملی ایران بروید، با جاذبه های رنگارنگ و متفاوتی رو به رو خواهید شد. به طور مثال، بهار این فصل رویش دوباره طبیعت، یکی از بهترین زمان های بازدید باغ گیاهشناسی تهران محسوب می شود و با بازدید از آن، حجم دلربایی از گل های مختلف به استقبال شما خواهند آمد. البته این موضوع تنها شامل حال فصل بهار نیست و از پاییز هم می توان به عنوان یکی دیگر از بهترین فصل های بازدید از این باغ نام برد. ترکیب درختان رنگارنگ و پاییزی در کنار گل های داوودی، انتخاب جذابی برای یک خوش گذرانی چند ساعته خواهند بود.
نکته: در مطلب پیش رو به تماشای تصاویری از این باغ زیبا می نشینیم و در آینده و در مطلبی جداگانه، به طور مفصل به این جاذبه پایتخت خواهیم پرداخت.
1- ابتدا گل های شاه اشرفی را می بینید که زیر پرتوان طلایی خورشید برای رهگذران دلبری می کنند
2- روحیه کنجکاوتان را بردارید و به بخش بخش باغ سر بزنید
3- می توانید تا نزدیکی گل ها خم شوید و به این موجودات زیبا خیره!
باغ گیاهشناسی ملی ایران، یکی از بهترین مکان ها در تهران است که می توانید برای عکاسی ماکرو و عکاسی از حشرات رویش حساب کنید.
4- اینجا بهترین جایی است که می توانید گل ها را از هر زاویه ای دید بزنید..
5- یا آن که پس زمینه خوبی برای یک سلفی دوتایی پیدا کنید
6- گل های ریز و درشت و جذاب باغ به قدری زیادند که نمی توان از آن ها دل کند...
7- به سراغ دریاچه بروید و از تماشای انعکاس پاییزی درختان لذت ببرید
8- شاید باورتان نشود اما باغ گیاهشناسی یک جنگل کوچک هم در دل خود دارد
درست در کنار دریاچه مجموعه، بخش رویشگاه هیرکانی به چشم می خورد. در این بخش شبیه سازی از درختان بخش های شمالی کشور را می بینید. خوب است بدانید که درختان هیرکانی متعلق به دوره سوم زمین شناسی بوده و دامنه های شمالی کوه البرز و سواحل جنوبی دریاچه مازندران را می پوشانند.
9- یکی دیگر از بخش های دوست داشتنی و پاییزه باغ، گل های داوودی و رنگارنگش است
10- اگر هم خسته شدید، چند دقیقه ای در این آلاچیق های جالب استراحت کنید
11- به گردشمان در این باغ زیبا ادامه می دهیم و هر بار، قشنگی ها به شکلی ظاهر می شوند
12- دریاچه کوچک تر و گل های اطرافش، جذابیت دیگری دارند
13- به سوی باغ ژاپنی و پل قرمز رنگ معروفش می رویم
14- در انتها هم این باغ اروپایی است که دیدنش را نباید از دست داد
در این بخش از باغ، گلکاری ها و طراحی فضای سبز به سبک اروپایی انجام شده و در بخشی از آن تعدادی تندیس از بزرگان علم گیاهشناسی به چشم می خورد.
15- تمام باغ را زیر پا گذاشتیم و وقت آن است که به خانه برگردیم...
سخن آخر
با هم سفری کوتاه و تصویری به باغ گیاهشناسی ملی ایران داشتیم. البته باید بدانید این ها تمام بخش های باغ گیاهشناسی نبودند، بخشی از باغ بازدید عمومی نداشت و بخش های دیگر هنوز تکمیل نشده و در حال ساخت و ساز بودند.
نظر شما درباره این عکس ها و گزارش اختصاصی کارناوال چه بود؟
شما تا به حال به باغ گیاهشناسی ملی ایران رفته اید؟
نظرات، خاطرات و عکس های خود را با ما در میان بگذارید و بگویید این بار به سراغ کدام یک از جاذبه های شهر تهران برویم.
2 دیدگاه

سلام ،چرا ازغار موزه لواسان تو ساييتون خبرى نيست تعجب كردم كه همچين جاذبه اى رو نزاشتيد تو وبسايتتون
19 فروردین 1399

ناشناس
این دیگه چیه.باغ گلهای دبی و هلند زیبا از این باغ گل بی گل زودتر باز میشه.
28 آذر 1397