سحر بحیرائی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
11 آبان 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
در ماه مارس 2011 بود که سوریه درگیر آتش جنگ داخلی شد و زبانه هایش دامن شهر حلب را گرفت. این جنگ، شهر را به یک میدان جنگ تبدیل کرد و چهره آن را به کل دگرگون ساخت. این جنگ میان شورشیان سوری و ارتش دولت سوریه درگرفت که در آن هزاران نفر کشته و آواره شدند. در اواخر سال 2016 میلادی دولت روسیه و سوریه تصمیم گرفتند تا اقداماتی برای آتش بس در این زمینه انجام دهند که طی آن شبه نظامیان سوری در مکان های امنی قرار می گرفتند اما شورشیان مانع خروج آن ها از شهر حلب شدند. پس از این اقدام، دولت روسیه و سوریه جنگ را از سر گرفتند و شهر را بمباران کردند که این بمباران در 6 سال جنگ سوریه بی سابقه بود. متاسفانه در تمام درگیری ها و جنگ هایی که در طول تاریخ اتفاق می افتد بیشترین آسیب را زنان و کودکانی می بینند که کاملا بی دفاع هستند که کشور سوریه هم از این قائده مستثنی نبوده است.
حلب همچنان در جنگ است، حلبی که سال ها پیش شهر زیبا و آبادی بود و مردمانی شاد در آن زندگی می کردند اما اکنون بعد از گذشت 6 سال از جنگ، به ویرانه ای آباد نشدنی می ماند.
این بار با کارناوال همراه شوید تا نگاهی به تصاویر شهر حلب قبل و بعد از جنگ بیندازیم.
1- تصاویر زیر، مسجد جامع حلب را نشان می دهند. تصویر سمت چپ مربوط 6 اکتبر 2016 و پیش از جنگ داخلی سوریه و آسیب های وارده بر آن است و تصویر سمت راست به تاریخ 16 دسامبر 2016 و زمان جنگ داخلی سوریه تعلق دارد.
این مسجد حدود 724 سال پیش به دست حسن ابن مفرح السرمانی ساخته شد و معماری آن از سبک سلجوقی و مملوک تاثیر گرفته است.
مسجد اموی حلب
Omar Sanadiki, Khalil Ashawi| Reuters
2- تصویر مسجد جامع حلب که در تاریخ 12 مارس 2009 و قبل از شروع جنگ گرفته شده است.
مسجد اموی حلب
Omar sanadiki| Reuters
3- مسجد جامع حلب بعد آسیب هایی که در جنگ بر آن وارد شد، 13 دسامبر 2016.
مسجد اموی حلب
Omar sanadiki| Reuters
4- تصویر زیر مربوط به یکی از حمام های قدیمی شهر حلب به نام حمام النحاسین (Hammam al-Nahhasin) است که به سبک ترکی ساخته شده و در بخش قدیمی شهر حلب قرار دارد، 6 اکتبر 2010.
حمام النحاسین
Omar sanadiki| Reuters
5- تصویر بخش داخلی حمام النحاسین پس از جنگ، 17 دسامبر 2016
حمام النحاسین
Khalil Ashawi| Reuters
6- قلعه تاریخی شهر حلب، 9 آگوست 2010
با توجه به آثار به دست آمده از این قلعه، به احتمال زیاد کاربری دینی داشته اما در مورد تاریخ احداث آن اطلاعات دقیقی در دست نیست.
قلعه تاریخی حلب
Sandra Auger| Reuters
7- تصویر قلعه تاریخی حلب بعد از جنگ و آسیب هایی که به آن وارد شد، 13 دسامبر 2016
قلعه تاریخی حلب
Omar sanadiki| Reuters
8- دو تصویر زیر مربوط به یکی از بزرگترین مراکز تجاری سوریه به نام شهباء مول (Shahba Mall) است. تصویر سمت چپ در 12 دسامبر 2009 و تصویر سمت راست بعد از جنگ و در تاریخ 16 اکتبر 2014 گرفته شده است.
مرکز خریدی در سوریه
Khalil Ashawi, Abdalrhman Ismail | Reuters
9- دو تصویر زیر مربوط به مسجد جامع حلب است. تصویر بالا قبل از جنگ در تاریخ 12 مارس 2009 و تصویر پایین بعد از جنگ و در تاریخ 13 دسامبر 2016 گرفته شده است.
مسجد اموی حلب
Omar sanadiki| Reuters
10- تصویر زیر مربوط به قسمت ورودی بازار الضراب (Al-Zarab souk) است که در بخش قدیمی شهر حلب قرار دارد، 24 نوامبر 2008.
بازار الضراب
Omar sanadiki| Reuters
11- بخش ورودی بازار الضراب بعد از آسیب های جنگ داخلی سوریه، 13 دسامبر 2016
بازار الضراب
Omar sanadiki| Reuters
12- تصویر بخش قدیمی شهر حلب، 24 نوامبر 2008
بخش قدیمی حلب
Omar sanadiki| Reuters
13- نمایی از بخش قدیمی شهر حلب پس از خسارت های وارد شده در جنگ داخلی سوریه؛ 13 دسامبر 2016
بخش قدیمی حلب
Omar sanadiki| Reuters
14- تصویری از بازدیدکنندگانی که در محوطه مسجد اموی حلب قدم می زنند، 6 اکتبر 2010.
مسجد اموی حلب
Khalil Ashawi | Reuters
15- طلوع آفتاب در شهر حلب
حلب در کنار دو شهر دمشق و صنعا از قدیمی ترین اماکن سکونت بشر در تاریخ هستند. این شهر ویران در جنگ از جمله میراث جهانی است که در سال 1986 در یونسکو به ثبت رسید.
غروب آفتاب شهر حلب
Khaled Al Hariri| Reuters
سخن آخر
با کارناوال نگاهی به دو دنیای متفاوت از شهر حلب داشتیم، حلب قبل از جنگ و حلب پس از جنگ! دو دنیای کاملا متفاوت در پس هر کدام داستان هایی نهفته است، از مردمانی که آن روزها را سپری کردند و کودکانی که وقتی چشم گشودند جز صدای گلوله چیزی نشنیده اند. شهر حلب در طی این جنگ چند ساله چیزهای زیادی از دست داد و در آینده از آن سخن های زیادی به میان خواهد آمد.
نظر خود را درباره این شهر تاریخی و ارزشمند با ما به اشتراک بگذارید.
در دنیای آبی رنگ کاشی های فیروزه ای سفر می کنم تا بیابم راز این خاک مقدس را
آیا این مطلب مفید بود؟
3 دیدگاه
در ابتدای تشکیل حکومت شیطان در سال ۵۷ خبرنگاری به شیطان گفت برنامه ات برای آبادانی ایران چیست شیطان رجیم گفت اگر من میخواستم ایران رو آباد کنم که محمد رضا شاه بهتر این کار رو میکرد من برای نجات اسلام و فقط خدمت به اسلام اومدم خیلیها که دیدند شیطان در لباسی جدید برای نابودی ایران اومده و داره زندگی مردم رو تعطیل میکنه خانه های تیمی تشکیل دادند که خود شیطان رو که در لوای دین اومده بود رو بردارن که جیمی کارتر رئیس شیطان دستور داد که جنگ با عراق رو شروع کن تا در کارزار جنگ شیطان بتونه مردم میهن پرست رو که سربلندی ایران رو میخواستند رو نابود کنه که البته شیطان با کمک جیمی کارتر تونست ایران رو نابود و در سال ۶۸ به شیطانی بدتر از خودش تحویلش بده خوب وقتی که خداوند میفرماید از شیطان دوری کنید که عاقبتتان نابودیست همین رو میگه خوب سوریه هم خودش رو انداخت تو دامن شیطان ایران که به این روز افتاد خوب اقبال مردم ایرانه که بعد از حکومت میهن پرست محمد رضا پهلوی بیفته در دامن شیطان و سوریه رو هم نابود کنه این همه ایران در سوریه هزینه کرد ولی شیطان طاغوت اعظم نتونست هیچ غلطی بکنه فقط قبرستونها رو آباد کرد حالا تحت حاکمیت ترکیه ببینید دو سال دیگه ترکیه چطور سوریه رو آباد میکنه و چطوری پوز شیطان رو که تمام درآمدهای ایران بهش منتهی میشه رو به خاک میماله خب شیطان همیشه بازندهه و انشاء اله نابوده و تمام مردم جهان از دست شیطان راحت خواهند شد
انتشار:28 دی 1403
آیا این دیدگاه مفید بود؟
ایران ریدش به کل دنیا و رفتش
کل دنیا واسه تو یعنی اتاقی که توش زندگی میکنی وقتی از سیاست چیزی نمیدونی خفه خون بگیر
14 آذر 1403
به نظر تو چجوری ایران بهش رید عکسایی که میبینی زیباست قبل جنگه ایران اباد کرده اگه به نظر شما ایران بهشون کمک میکنه چون داعش که خودش زد ایران و ایرانی هست اگه سوریه به دست داعش یا هر گروه تند رو و زد ایران بیفته تو باید از ایران بری چون نمیزاره زنده بمونی سوریه و عراق گرفت بعدش نوبت تو هست که ایرانی و شیعه هستی کاریم نداره دینت از نظر خودت چیه میدونه که ایرانی شیعه و سر میبره هنوز بهش گرفتار نشدی از رو شکم سیری این حرفا رو میزنی ایشالله که بهش گرفتارم نشی و باز از رو شکم سیری برای خودت حرف بزنی
12 آذر 1403
دقیقا
09 آذر 1403
انتشار:03 آبان 1403
آیا این دیدگاه مفید بود؟
با سلام و احترام به مردم حلب. اینجانب بارها ازین شهر قشنگ و تمیز عبور کردم و به دمشق و زیارت حضرت زینب و رقیه علیهاسلام رفتم .شهری بسیار زیبا تاریخی که اکثر نماهای ساختمانها سنگ است. این هنر دولتهای زورگو و استعمارگران که نمیخواهد آبادانی جایی را ببیند منابع کشورهارا غارت کنند و مردم را آواره و دربدر. این مردم هستند که باید بیدارشوند و در مقابل آنها بیستند وقت آن رسیده که مردم گرفتار این نامردها نشوند . خداوند میفرماید سرنوشت هیچ انسانی تغییر نمیکند مگر خودشان بخواهند پس باید بیدار بود و این توطعه ها را خنثی کرد. قاسم قاسمیان .کاشان
به اونی که میپرسی اگه ما اجم ها تا آرنج اسل بریزیم تو حلق عربها باز اون نامردی ک در حقمون باشه میکنند از اوایل امپراطوری عرب چه بر سر ما ایران اومد بعد خانم امام حسین چرا تو عزاداریها نامی ازش نیست تو کشور خودمون ایران مگه میشه نام خواهر وپسر ودختر باشه ولی نامی از شهربانو همسر حسین نباید به مرثیه خوانده شود چون با ما رو راست نیستند حالا یه مشت بادیه نشین شده نوکر آمریکا وهر چی غربیها میگن میگن چشم چون مثل ما همدل نیستند ما بدون از همه میتوانیم قدرت باشیم اما با مسعول آن خوب ودلسوز
انصافاً برو املا کار کن خیلی غلط املایی داری😊😊😊
04 بهمن 1403
17 دی 1403
البته اگر
11 آذر 1403
انتشار:08 اردیبهشت 1403
آیا این دیدگاه مفید بود؟
دیدنیها و تفریحات محبوب
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.