karnaval.ir

سحر بحیرائی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

05 دی 1397

به روز رسانی

15 شهریور 1398

در این مطلب می خواهیم عکس هایی از افغانستان را به شما نشان دهیم که بسیار خاص و متفاوت هستند. این تصاویر روایت گر زندگی مردم واخان هستند که توسط یک عکاس آمریکایی در منطقه دالان واخان به ثبت رسیده اند. او در سال 2012 به این منطقه زیبا سفر کرد تا گوشه ای زیبایی های افغانستان را به تصویر بکشد. با کارناوال همراه شوید تا نگاهی به این تصاویر تحسین برانگیز بیندازیم و کمی با حال و هوای دالان واخان آشنا شویم.

یورت

Frédéric Lagrange

درباره عکاس و سفرش به افغانستان 

در اواخر دهه 90 میلادی، توجه عکاس نیویورکی فردریک لاگرانژ (Frédéric Lagrange)، به کتاب گشتی کوتاه در هندوکش (A Short Walk In The Hindu Kush) که سفرنامه نویسنده انگلیسی اریک نیوبی (Eric Newby) بود، جلب شد. وی پس از مطالعه این کتاب به دالان واخان (Wakhan Corridor) در افغانستان بسیار علاقه مند شد و تصمیم گرفت به آن جا سفر کند.

فردریک تصمیم گرفت راهی افغانستان شود اما شوربختانه حادثه 11 سپتامبر اتفاق افتاد و آمریکا به افغانستان حمله کرد و سفر به منطقه بسیار خطرناک بود. در سال 2012 جنگ در افغانستان کمی آرام گرفت و فردریک سفری را که همیشه رویایش را در سر می پروراند به انجام رسانید.

این عکاس در طی سه هفته با یک گروه متشکل از مردم محلی مسیر کوه های هندوکش را به سوی سواحل دریاچه چکمکتین (Chaqmaqtin) پیمود. او در این مسیر عکس هایی از مردم محلی گرفت، مردمی که دامداری، آنها را در مرز تمدن و بادیه نشینی نگاه داشته است و به نظرش این منطقه زیباتر از آن چیزی بود که فکرش را می کرد.

و اما دالان واخان کجاست؟

این نوار باریک در شمال شرق افغانستان قرار دارد و از سوی غرب با چین، تاجیکستان و پاکستان هم مرز است. چشم انداز زیبا و خشن این منطقه در قسمت جنوبی به کوه های هندوکش محدود می شود. اینجا در گذشته مسیر تجاری بسیار مهمی بود و کسانی که از جاده ابریشم به چین می رفتند از آن می گذشتند.

1- لاگرانژ سفرش را با پرواز به شهر دوشنبه در تاجیکستان آغاز کرد و از مرز شمال شرقی افغانستان وارد دالان واخان شد چون اگر می خواست از سمت کابل به این منطقه برود مجبور می شد از تعداد زیادی از مناطق تحت کنترل طالبان عبور کند.

تاجیکستان

Frédéric Lagrange

2- بعد از سه روز رانندگی لاگرانژ به همراه یک راهنما وارد مرز شد. افسر ارتشی که در مرز بود به او حقیقت جالبی را گفت؛ لاگرانژ اولین فرد خارجی بود طی 1 سال گذشته وارد این منطقه می شد.

مرز افغانستان

Frédéric Lagrange

3-  ادب، پسر 23 ساله ای بود که نقش راهنمای لاگرانژ را در این سفر به عهده داشت. وی درباره حقیقتی که زندگی اش را تهدید می کرد به لاگرانژ هشدار داد و به او گفت:

 اگر طالبان روزی قدرت منطقه واخان را به دست بگیرند، به احتمال زیاد به خاطر معاشرت با غربی ها، اولین نفری خواهم بود که دخلش را می آورند.

 

ادب و فردریک

Frédéric Lagrange

4- آن ها روز اول را در یکی از شهر های شرقی افغانستان به نام اشکاشم (Ishkashim) گذراندند تا مطمئن شوند که مدارک لازم برای سفر و ورود به افغانستان را دارند. در شهر اشکاشم بانوان سُنی برای پوشاندن روی شان از برقع استفاده می کنند.

اشکاشم

Frédéric Lagrange

5- آن ها مسیر خود را تا روستای سرحد واخان ادامه دادند که در انتهای جاده ای قرار داشت و 30 سال پیش شوروی ها آن را ساخته بودند.

سرحد واخان

Frédéric Lagrange

6- در تصویر زیر یک سرباز در روستای سرحد واخان را می بینید. این منطقه آخرین ایستگاه بازرسی نظامی در مرز افغانستان است.

سربازی در سرحد واخان

Frédéric Lagrange

7- در روستا آن ها با مرد کشاورزی به نام بورچ میرزو (Burch Mirzo) ملاقات کردند که کارهای سفر لاگرانژ را انجام داد. مسافر آمریکایی او را چنین توصیف می کند:

مردی ساده گو و مهربان با مقاومتی باورنکردنی در برابر رنج و سرما

مرد کشاورز

Frédéric Lagrange

8- لاگرانژ می گوید:

وقتی که وارد منطقه دالان واخان می شوید، جو پر تنش افغانستان کم کم فروکش می کند. مردم بسیار مهربان اند و کودکان در حال بازی کردن هستند همچنین زنان بیشتری را در این جا می بینید.

بانوی افغان

Frédéric Lagrange

9- دو گروه از مردم رنج دیده در واخان زندگی می کنند: واخی ها و قرقیزها.

بانوی افغان

Frédéric Lagrange

10- واخی ها مردمی بسیار خون گرم و مهمان نوازند، با این که چیز زیادی در دست و بال شان ندارند اما هر آن چه هست را در اختیار مهمان شان می گذارند تا احساس راحتی و خشنودی کند.

مردم واخی

Frédéric Lagrange

11- قرقیزها اما کمی ثروتمندتر از واخی ها هستند. آن ها معمولا صدها راس دام دارند و واخی ها در ازای دریافت پول برای آن ها گله داری می کنند.

مردم قرقیز

Frédéric Lagrange

12- در ارتفاعات بالا کاشت غله و محصولات کشاورزی تقریبا غیر ممکن است.

دامداری در واخان

Frédéric Lagrange

13- به همین خاطر واخی ها و قرقیزها با گله داری به زندگی خود ادامه می دهند و عموما حیواناتی مثل گوسفند و گاومیش را نگهداری می کنند.

گاو میش در واخان

Frédéric Lagrange

14- تصویری از یک چوپان واخی

چوپان واخی

Frédéric Lagrange

15- لاگرانژ، ادب و میرزو یک پیاده روی 5 روزه را در پامیر خرد به سوی دریاچه چکمکتین شروع کردند. پامیر خرد دره ای است که در مجاورت کوه های هندوکش قرار دارد.

پامیر خرد

Frédéric Lagrange

16- لاگرانژ برای ادامه سفر 4 الاغ و 4 باربر را کرایه کرد تا در حمل ملزومات گروه، وسایل کمپینگ و عکاسی به آن ها کمک کنند.

الاغ های کرایه ای

Frédéric Lagrange

17- لاگرانژ در مورد مسیری که طی کردند می گوید:

خطر این بخش از سفر ما طالبان و مواجهه با آن ها نبود بلکه طبیعت خشن منطقه بود. یکی از سخت ترین بخش های سفر، پیمودن گذرگاه دالیز (Daliz Pass) بود که در بالاترین نقطه، ارتفاعش به حدود 4200 متر می رسید.

دره لنگر

Frédéric Lagrange

گذر گاه دهلیز

Frédéric Lagrange

18- آن ها پس از سفری سخت به دریاچه چکتکمین رسیدند، جایی که واخی ها و قرقیز ها اتراق می کنند چرا که چمن زارهای این ناحیه برای چرای بزها، گوسفندها و گاومیش ها بسیار مناسب هستند و موجب ماندن آن ها در منطقه می شود.

دریاچه چکتکمین

Frédéric Lagrange

19- حدود سی سال پیش که شوروی ها منطقه واخان را ترک کردند در این ناحیه جنگی صورت نگرفته بود. واخی ها و قرقیزها می ترسیدند که بعد از ترک منطقه توسط ناتو در سال 2014 افراد طالبان وارد این منطقه شوند.

واخان

Frédéric Lagrange

20- و در آخر تصاویری از مردم واخان

مرد واخی

Frédéric Lagrange

دختر قرقیزی

Frédéric Lagrange

دختر قرقیز

Frédéric Lagrange

سخن آخر

با فردریک گشتی در منطقه واخان زدیم که وی آن را مسحور کننده توصیف می کند او نگاهی بسیار نزدیک به زندگی مردم مهربان و خونگرم قرقیزی و واخی داشت که شاید فرصتش را نداشته باشیم هیچ گاه به این منطقه سفر کنیم.

آیا شما تا کنون نام این منطقه را شنیده اید؟

نظرتان را درباره این تصاویر با ما به اشتراک بگذارید.

در دنیای آبی رنگ کاشی های فیروزه ای سفر می کنم تا بیابم راز این خاک مقدس را

آیا این مطلب مفید بود؟

3 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه

امروز ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ و شوربختانه طالبان بر منطقه تسلط دارد خدا به داد مردم این منطقه برسد

انتشار:29 اسفند 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟

عالی بود. خیلی دوست دارم به این منطقه برم. فیلم مستندی هم در این منطقه وجود داره

بله شبکه افق مستند خوبی از اون نشان داد احتنالا تو آرشیوش باشه

29 دی 1401

انتشار:05 دی 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟

من دکتر حسین مدی ، استاد معماری بومی هستم و به کمک یک دانشجوی افغان درابراه تحقیق در معماری بومی دره واخان تا سرحد بروگیل هستم. از تصاویر لذت بردم. و با ذکر منبع از ان استفاده می کنم. امیدوارم اجازه دهید. مایل به سفر به این منطقه هستم زیرا تجربه اقامت در محیط سرد و مرتفع کوهستانی را دارم.

دنیایی جدا افتاده که رفتن به ان مشکل است.مردم اصیل و خونگرم

10 تیر 1402

انتشار:01 مرداد 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟

اپلیکیشن کارناوال

با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.

Android

IOS

مجوزها و نمادها

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.