karnaval.ir

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

02 فروردین 1397

به روز رسانی

15 شهریور 1398

به نقل از خبرگزاری ایسنا، جبرئیل نوکنده، مدیرکل موزه ملی ایران، با اشاره به برنامه‌های موزه ملی برای آشنایی عمومی با آثار تاریخی و فرهنگی کشور گفت:

هفت اثر زرین شامل «صورتک قوچ تپه حصار»، «جام کلاردشت»، «پلاک زیویه»، «جام مارلیک»، «حلقه قدرت ارجان»، «دستبند زرین مرصع جوبجی استان خوزستان» و «تکوک» (ریتون) همدان در طبقه همکف موزه ایران باستان و هر یک در گالری مربوط به دوره زمانی، یعنی از دوره مفرغ جدید تا دوره هخامنشی (۴۲۰۰ تا ۲۵۰۰ سال پیش) به نمایش درآمده‌اند.

وی افزود:

هفت سین زرین موزه ملی ایران در سال 1397 گویای طراحی، ظرافت، اندیشه و توانایی منحصر به فرد هنرمندان ایرانی در ساخت و تولید کالای هنری از دیرباز هستند و بدون شک الهام گرفتن از میراث فرهنگی به جای مانده افقی روشن برای هنرمندان معاصر در تولیدات عصر حاضر است و یکی از بسترهای مناسب در حمایت از تولید کالای ایرانی خواهد بود.

او توضیح داد:

آثار زرین به نمایش درآمده از لحاط ظرافت‌های هنری بسیار حایز اهمیت‌اند و می‌توانند ما را با فرهنگ و هنر ایرانی آشنا کنند.

در ادامه بد نیست تا حدودی با این آثار آشنا شوید:

«پلاک زرین زیویه» دو ردیف نقش برجسته از جانوران ترکیبی و اساطیری دارد که در مرکز هر ردیف یک درخت زندگی به چشم می خورد. این جانوران اکثرا ترکیب انسان، پرنده و گاو هستند. 

«جام کلاردشت» در دشت کلاردشت به دست آمده و در کنار سایر آثار کشف شده به “گنجینه کلاردشت” معروف شده است. این گنجینه سلاح و ظروفی از فلزات قیمتی را شامل می شود. جام معروف به جام کلاردشت ۱۰ سانتی متر ارتفاع دارد و نقش برجسته سه شیر بر روی آن به چشم می خورد. این جام از نظر سبک به دوره‌هایی بین ۱۰۰۰ تا ۶۰۰ پیش از میلاد تعلق دارد.

«جام مارلیک» یکی از جام‌های طلای حاصل از کاوش گورستان مارلیک است که به اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره اول پیش از میلاد تعلق دارد. این جام ۶/۱۸ سانتی متر ارتفاع دارد و به صورت نقش حکاکی برجسته با چهار گاو بالدار اسطوره‌ای تزیین شده است.

«تکوک زرین هخامنشی»؛ با ارتفاع 9/29 و عرض 19 سانتی متر و وزن 1930 گرم از همدان به دست آمده و از دو بخش جامی قیف مانند و بدنه شیر بالدار تشکیل شده است. 

«دستبند زرین مرصع جوبجی» در سال ۱۳۸۶ خورشیدی هنگام عملیات عمرانی در نزدیکی روستای جوبجی استان خوزستان و در یک آرامگاه شاهی متعلق به دوره عیلام نو (سده ۶ پیش از میلاد) کشف شد. در آرامگاه دو تابوت قرار داشت که در آنها دو شاهزاده خانم حدودا ۱۷ و ۳۵ ساله از اعضای یک خانواده سلطنتی همراه با مقدار زیادی اشیا، دفن شده بودند.

«حلقه قدرت ارجان» در دست چپ یکی از مردگان محوطه تاریخی جوبجی بود. این شی دسته استوانه‌ای هلالی شکل و تو خالی است که دو انتهای آن به دو صفحه بیضی شکل ختم می‌شود. این حلقه دارای کتیبه‌ای به خط میخی عیلامی در قسمت دسته است که ترجمه آن کیدین هوتران پسر کورولوش است.

«قوچ تپه حصار» صورتکی با شاخ‌های بلند و پیچیده که از ورقه بسیار نازک طلا ساخته شده و به صورت جفت بوده است. با توجه به سوراخ هایی که پیرامون آن دیده می شود، احتمالا به عنوان تزیین آن را بر روی لباس می دوختند.

آثار موزه ایران باستان

آثار موزه ایران باستان

آثار موزه ایران باستان

آثار موزه ایران باستان

آثار موزه ایران باستان

آثار موزه ایران باستان

آثار موزه ایران باستان

#اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید.

...

آیا این مطلب مفید بود؟

1 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه

عجب گنجهاى با ارزشى

انتشار:19 فروردین 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟

اپلیکیشن کارناوال

با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.

Android

IOS

مجوزها و نمادها

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.