پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
26 تیر 1401
به روز رسانی
20 خرداد 1402
بستنی، دسر محبوبی است که حتی با فکر کردن به آن در این روزهای گرم دهانمان آب میافتد. فرقی نمیکند چه سنوسالی دارید یا اهل کجایید حتی داشتن علایق و ذائقه خاص هم چندان مهم نیست چرا که امروزه وجود انواع مختلف بستنی در بازار پاسخگوی تمام سلیقهها در سرتاسر جهان خواهد بود. این خوشمزه وسوسهانگیز تقریبا همهجا در شکل، طعم و انواع متنوع یافت میشود. زنومرد، بزرگوکوچک، پیروجوان همه چشمشان دنبال این ترکیب شگفتانگیز است. بستنی چوبی، بستنی قیفی، بستنی سنتی و البته فالوده خوش رنگولعاب از انواع پرطرفدار این دسر در ایران است. به بهانه روز جهانی بستنی که سومین یکشنبه ماه جولای است، سفری به دنیای بستنیها خواهیم داشت؛ این سفر خنک و شیرین و البته دلچسب را از دست ندهید و تا انتها همراهمان باشید.
روز جهانی بستنی
بستنی، یکی از دلچسبترین خوراکیها است که اکثر افراد در گوشهوکنار دنیا و در تمام فصول از آن استفاده میکنند؛ دسری بینظیر که اطلاعات دقیقی از تاریخچه ساخت اولیه آن در دست نیست. این خوراکی پرطرفدار را ابتدا با یخ یا برف به همراه عسل یا افزودنیهای دیگر سرو میکردند و چون مواد اولیه آن همهجا یافت میشد بهطور دقیق مشخص نیست که چه کسی و کجا اولین بار آن را کشف کرده است.
بستنی، محبوبترین و مشهورترین دسر دنیا با پیشینهای کهن است که امروزه در کشورهای مختلف انواع گوناگون آن وجود دارد. علاوه بر انواع معمول بستنی که همه ما آن را میشناسیم انواع دیگری از این دسر در سراسر دنیا تهیه میشود که کمی عجیبوغریب به نظر میرسند؛ بستنی خرچنگ و بستنیهایی که با استفاده از نیتروژن مایع تهیه میشوند در این دسته قرار میگیرند.
انواع بستنی چوبی، بستنی با رویه شکلاتی و میوهای در سال ۱۹۲۰ میلادی به بازار وارد شد. در ایران بستنی سنتی زعفرانی و فالوده شیرازی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع بستنی است که طرفداران بیشماری دارد. بستنی سنتی که از پسته، وانیل، زعفران، گلاب، شکر، تخممرغ، شیر و قطعات یخزده خامه تشکیل شده نه تنها در ایران هواداران خاص خودش را دارد بلکه یکی از جاذبههای گردشگری خوراک برای توریستهایی است که به ایران سفر میکنند.
بستنی میوهای
بستنی زعفرانی
روز جهانی بستنی
روز جهانی بستنی از کجا آمد؟
حدود 90 درصد مردم ایالات متحده آمریکا طرفدار بستنیاند و آمریکاییها بیشتر از هر جای دیگری در دنیا بستنی میخورند؛ اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم میزان مصرف بستنی در این کشور سالانه 23 گالن است. در سال 1984، ریگان، رئیس جمهور آمریکا، سومین یکشنبه ماه جولای را بهعنوان روز جهانی بستنی اعلام کرد و ماه جولای (10 تیر تا 10 مرداد) بهعنوان ماه بستنی در میان مردم شناخته شد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، بستنی یک نماد معنوی خوراکی در طی جنگ جهانی دوم بوده است و هر گروه از ارتش با بستنی از سربازان خود پذیرایی میکردند. با پایان یافتن جنگ آمریکاییها شادی خود را با بستنی جشن گرفتند.
روز جهانی بستنی
روز جهانی بستنی
آشنایی با تاریخچه بستنی در جهان
گرما منجر شد تا بشر دست به یک اختراع خوشمزه بزند؛ تاریخ کشف بستنی را زمان امپراتوری روم قدیم، چین و هند باستان میدانند. از هزاران سال پیش تا به امروز در آسیا آب یخزده شده استفاده میشد و عدهای بر این باورند که بستنی همان نوع تحولیافته نوشیدنیهای یخزده است. مصرف مواد لبنی یخزده، اولین بار در ادبیات چین باستان دیده شده كه این منابع قدمتی دیرینه دارند.
در گذشته برای تهیه دسر درباریان، یخ را با میوهها و طعمدهندههای مختلف با یکدیگر ترکیب میکردند. بر اساس منابع کتاب مقدس، نوشیدنیهای یخی از علاقهمندیهای سلیمان نبی در فصل برداشت بود و اسکندر کبیر نیز از ترکیب برف و یخ با عسل و شهد لذت میبرد.
نرو کلودیوس سزار، امپراتور رم، اغلب افراد متبحر در کوهنوردی را برای به دست آوردن برف و یخ به کوهستانها میفرستاد و خدمه وی با ترکیب میوه و شهد با این یخها برایش معجونی خوشمزه تهیه میکردند. دستور تهیه شربت را مارکوپولو از خاور دور به ایتالیا برد و به مرور زمان همین شربت به بستنی تبدیل شد. در گذشته مردم ایران افشره آب انگور را بر روی برف میریختند و بهعنوان دسر در فصول گرم استفاده میکردند؛ این برفها را از زیرزمینهای سردی به نام یخچال، یا از برفهای باقیمانده روی کوههای اطراف هگمتانه، برمیداشتند.
در چین نیز حدود 4000 سال قبل نوعی بستنی یخی درست میشد؛ آنها سنگ نمک و یخ را بر روی لیوانی که داخل آن شربت بود میزدند تا شربت یخ بزند. شیربرنج یخی نوع دیگری از دسرهای خوشطعم چینیها بود که با قرار دادن شیر، برنج کاملا پخته به همراه ادویه در داخل برف آن را تهیه میکردند.
ماشین فروش بستنی
تاریخچه بستنی
اواسط قرن 16 میلادی، "کاترین مدیچی"، همسر ایتالیای پادشاه هنری دوم، فرانسویها را با دسر یخزده آشنا کرد اما این دسر یخزده تا قرن 17 میلادی در دسترس مردم عادی نبود. در سال 1660 میلادی اتفاقی بزرگ رخ داد؛ فردی ایتالیایی بهنام "پروکوپیو" در کافه Procope با ترکیبی از خامه، تخممرغ، شیر و کره یک دسر لذیذ درست کرد و به مشتریان داد. بعد از این اتفاق بستنی به آمریکا راه یافت، تا جایی که در سال ۱۷44 میلادی، فرماندار مریلند با بستنی از مهمانان خود پذیرایی کرد.
اولین تبلیغات بستنی در آمریکا در 12 ماه می ۱۷۷۷ در روزنامه نیویورک منتشر شد؛ زمانی که قنادی به نام “فیلیپ لنزی” اعلام کرد که در فروشگاه او همه روزه بستنی توزیع میشود.حدود سال ۱۸۰۰ تولید بستنی در آمریکا تبدیل به یک صنعت شد؛ مانند دیگر صنایع آمریکایی، تولید بستنی به دلیل نوآوریهای تکنولوژیکی، از جمله اسب بخار، دستگاه هموژنیزه، برق و موتور، ماشینآلات بستهبندی، و فرآیندهای انجماد جدید و تجهیزات به سرعت به پیشرفت چشمگیری دست پیدا کرد.
امروزه فروشگاههای بستنی اختصاصی و رستورانهایی وجود دارند که بستنی را در ظرفهای مختلف به شکلها و طعمهای متنوعی سرو میکنند و از محبوبیت زیادی نیز برخوردارند.
بستنی میوهای
روز جهانی بستنی
بستنی قیفی
تاریخچه بستنی در ایران
ورود بستنی به ایران را دوران قاجار میدانند؛ در دوران "ناصرالدین شاه" بود که با سفر درباریان به فرنگ، بستنی به ایران وارد شد. نقل است که ناصرالدین شاه زمانی که برای سفر به فرانسه رفته بود در منطقه ییلاقی پلومبیر بستنی خورد و شیفته طعم آن شد؛ امروزه پلومبیر یکی از محبوبترین و مشهورترین بستنیهای دنیا محسوب میشود. در آن دوره تنها اهالی دربار میتوانستند از این دسر خوشطعم استفاده کنند. چندی بعد فردی بهنام "ممد ریش" كار تولید بستنی را آغاز کرد؛ وی مغازهای به راه انداخت و به ساخت بستنی روی آورد و این آغاز تولید بستنی در ایران بود.
چند سال بعد "اکبر مشهدی ملایری" با "ممد ریش" همکار شد و به یادگیری ساخت بستنی پرداخت. آنها با هم شریک شدند و بستنیفروشی بزرگتری راه انداختند. پس از مدتی ممد ریش از شراکت کنار کشید و اکبر مشهدی کار را ادامه داد. وی با ابداعاتی که در تولید بستنی بهکار گرفت اسم خود را بر سر زبانها انداخت و به "بستنی اکبر مشتی" معروف شد. بدین ترتیب تاریخ ورود بستنی به ایران شکل گرفت.
بستنی در ایران
روز جهانی بستنی
اواخر دهه ۱۳۴۰ شمسی بود که دستگاه بستنیساز به ایران وارد شد؛ در آن زمان در کنار بستنی، فالوده هم تهیه میکردند. به هر یک از بستنیفروشیهای معروف تهران یک دستگاه بستنیساز هدیه داده شد اما در این میان اکبر مشتی همان روال سنتی خود را در پیش گرفت و از دستگاه استفاده نکرد.
بستنیها در ابتدا شیری رنگ بود اما با افزودن زعفران ایرانی به آن، رنگ و بویی تازه بهخود گرفتند. از معروفترین انواع بستنی در ایران، بستنی سنتی زعفرانی بود که آن را با پسته تزئین میکردند و تکه های یخزده خامه در آن طعمی متفاوت به این بستنی میداد؛ خالق بستنی سنتی ایرانی کسی نبود جز "اکبر مشتی". در گذشته برای ساخت بستنی در یک بشکه دو جداره، در جداره داخلی شیر، خامه، شکر، ثعلب و زعفران و در جداره خارجی آن یخ و نمک میریختند. سپس مواد را به شدت تکان میدادند تا یخ بزند.
دسرهای یخی و بستنیهای یخی که مواد اولیه آن آبمیوه، عسل و ادویه بود نیز از مسیرهای تجاری وارد ایران شدند. قدمت فالوده در ایران به حدود ۴ هزار سال پیش بر میگردد که با استفاده از یخ، گلاب، آرد برنج رشتهای، زعفران و طعمدهندههای دیگر آن را ساختند.
فالوده
بستنی سنتی ایرانی
اختراع دستگاه بستنی ساز
اولین فریزر دستی چرخشی را نانسی جانسون در سال ۱۸۴۳ میلادی اختراع کرد. از سال ۱۸۴۸ تا ۱۸۷۳، ۶۹ بستنیساز چرخشی به ثبت رسید و در سال ۱۸۵۱ اولین واحد صنعتی تولید بستنی توسط جاكوب فیوزل در بالتیمور راه اندازی شد. آگوست گالینن نیز در سال 1899 میلادی با اختراع دستگاه هموژنیزه كننده موجب شد تا بستنی بافت نرم و خاص داشته باشد.
بستنی در تاریخ
دستگاه بستنی ساز
مواد اولیه تهیه بستنی
همانطور که میدانید شیر پرچرب، شکر، خامه و ثعلب از اصلیترین مواد برای ساخت بستنی است. امروز از انواع میوه و طعمهای مختلف نیز برای ساخت بستنی استفاده میکنند.
باید بدانید که بستنی تنها از خامه، شیر، شکر و ثعلب تشکیل نشده است، بلکه مواد شیمیایی دیگری همچون لسیتین سویا، سی ام سی مونو و دی گلیسیرید، صمغ تارا، صمغ گوار یا گوارگام، کاراگینان، صمغ locust bean و صمغ سلولزی نیز در آن یافت میشود.
بستنی میوهای
بستنی
بستنی سنتی زعفرانی: این بستنی ترکیبی خوشطعم از زعفران، گلاب، خامه و پسته ایرانی بهعلاوه تکههای یخزده خامه است که به دلیل زعفران موجود در آن به یک داروی ضد افسردگی تبدیل شده و بسیار پرطرفدار است.
فالوده: شاید برایتان تعجبآور است که فالوده را نوعی بستنی بدانید اما این خوراکی خوشمزه که از نشاسته برنج تهیه میشود از زیر مجموعههای بستنی است. معمولا به رشتههای یخزده نشاسته آبلیموی تازه، شهد آلبالو و یا شربت توتفرنگی میافزایند اما این دسر با چاشنیهایی نظیر عرقیات گیاهی مثل عرق نعناع و نسترن نیز سرو میشود. «فالوده» یا پالوده دسری كاملا ایرانی است كه در گذر زمان تغییر کرده است؛ بهجز فالوده شیراز، فالوده شهرهای کرمان و یزد نیز معروفاند.
یخدربهشت: اصلا از اسم یخدربهشت متوجه میشوید که چه تاثیری در تابستان گرم دارد. استفاده از یخ و شربتهای نیمه یخزده در پیشینه غذایی ایرانیان از گذشته مرسوم بوده است اما بهطور دقیق مشخص نیست یخدربهشت امروزی از کجا آمده است. این دسر تابستانی را با موادی مثل شكر، شربت آب لیمو، شربت آلبالو یا شربت هر میوه دیگری به اضافه طعمدهندهها و چاشنیهایی مانند وانیل درست میكنند. حالت نیمه مایع - نیمه جامد یخدربهشت این امكان را میدهد كه بتوان آن را با نیهای مخصوص خورد.
بستنی قیفی: بستنی که از سالیان دور متداول بوده و طرفداران زیادی نیز دارد. بستنی متری پارک ملت از معروفترین انواع بستنی قیفی است؛ برای سفارش این بستنی باید بگویید چند متر بستنی میخواهید نه چند اسکوپ!
بستنی نانی یا حصیری: معمولا بستنی سنتی که با نان سرو شود را با نام بستنی حصیری یا نانی میشناسند اما باید گفت که بستنی نانی یا حصیری نوعی روش سرو بستنی است که میتواند با انواع مختلف بستنی همراه باشد. امروزه به جز نان از انواع بیسکویت، کیک و ویفر نیز استفاده میکنند.
بستنی ملاثانی در خوزستان: شهر ملاثانی در شمال اهواز قرار دارد؛ بستنی اين شهر از نظر كيفيت، طعم و مزه در خوزستان بسیار مشهور بوده و بستنی کاملا بومی و سنتی ایرانی است. این بستنی از شير گاوميش توليد و شكر مورد نياز آن نیز از نيشكر همان منطقه تامين میشود؛ روزانه پنج تن شير تازه گاوميش برای عملآوری بستنی در اين شهر مورد استفاده قرار میگیرد، بستنی ملاثانی در میان گردشگران طرفداران زیادی دارد.
فالوده
بستنی سنتی
بستنی قیفی
انواع بستنی در دنیا
ژلاتو یا بستنی ایتالیایی: این نوع بستنی چربی کمتر، شکر و هوای بیشتری نسبت به سایر بستنیها دارد. کلمه جلاتو یا ژلاتو از فعل یخ زدن میآید و جلاتوی ایتالیایی از محبوبترین و متنوعترین انواع بستنی در جهان است.
سافت ژلاتو یا بستنی ماشینی: این نوع بستنی در سال 1930 ابداع شد و از خانواده جلاتوها است با این تفاوت که هوای بیشتر و چربی کمتری نسبت به آن دارد و سبکتر از جلاتو است؛ درنتیجه راحتتر شکل میگیرد.
پاپسیکل، بستنی یخی، آلاسکا: پاپسیکلها یا همان بستنی یخیهای خودمان بستنیهای چوبی دستساز با پایه شیر، آب و آب میوه است. میتوان با ترکیب آبمیوه طبیعی با کمی شیرینکننده یک بستنی یخی خوشمزه و خوشرنگ تهیه کرد.
دون دورما: بستنی خاص کشور ترکیه که حتما این روزها کلیپهای آن را دیدهاید؛ آقای بستنیساز با میله بلندی که در دست دارد بهراحتی بستنی را از دست مشتری خارج کرده و او را سرکار میگذارد. این نوع بستنی شبیه آدامس است و قابلیت کشسانی و چسبندگی زیادی دارد و ب راحتی آب نمیشود.
ماست بستنی: یکی از پرطرفدارترین و سالمترین بستنیهای دنیا است که بر پایه ماست تهیه میشود و انگلیسیها از سال 1970 آن را تولید کردند. ماست بستنی طعم لذیذی دارد و چربی و قند آن بسیار کم است، بهعلاوه باکتریهای مفیدی برای دستگاه گوارش دارد. ویژگیهای مثبت این بستنی موجب شده تا تجارت آن از تجارتهای پر سود سال ۲۰۱۲ باشد.
رول بستنی: نوع دیگری از بستنی که متعلق به کشورهای شرق آسیا همچون تایلند و کامبوج است. روند تهیه این بستنی در کمتر از 5 دقیقه انجام میشود؛ رول بستنی را نمیتوان از قبل تهیه کرد و در همان زمان که سفارش داده میشود در مقابل مشتری آن را آماده میکنند. در تهیه این بستنی از مایعی با ترکیب شیر، خامه و تخم مرغ استفاده میشود. مایع را بر روی سنگ سردی میریزند و خوراکیهایی مانند بیسکویت و میوه به آن اضافه میکنند؛ در این میان با دو کاردک بهصورت مداوم آن را جمع و پهن میکنند و در نهایت بستنیهای رول شده را در ظرفی گذاشته و با تزیینات سرو میکنند.
بستنی سرخ شده: این بستنی در آمریکا و مکزیک به وجود آمد اما در کشور چین بسیار محبوب شد. برای تهیه این بستنی یک اسکوپ بستنی را میگذارند یخ بزنند و سپس آن را در خردههای نان مخصوص یا بیسکویت میغلتاناند. در آخر گلوله بستنی را در روغن داغ میاندازند و صبر میکنند تا آن برشته شود. میتوانید این بستنی را با سیروپهای مختلف نوش جان کنید.
سوربِ (Sorbet): این بستنی شبیه به جلاتو است اما برخلاف آن بر پایه آب (آب طعمدار یا آبمیوه طبیعی) تهیه میشود و متعلق به فرانسه است. سوربه از دو ماده اصلی شکر و میوه تشکیل شده است.
چوبی یا كیم: بستنی چوبی نخستین بار توسط یک داروخانهدار در ایالت آیووا آمریکا ساخته شد. این ایده از کودکی به ذهن او خطور کرد، زمانی که نمیتوانست بین بستنی و آبنبات چوبی یكی را انتخاب كند. این بستنی در ایران جایگاه ویژهای پیدا کرد و به یکی از محبوبترینها تبدیل شد.
بستنی
آلاسکا
بستنی رولی
طعمهای متداول بستنی
بستنی
بستنی چوبی
روز جهانی بستنی
بستنی قیفی
بستنی با تکه های میوه
روز جهانی بستنی
بستنی های عجیب و غریب
روز جهانی بستنی
روز جهانی بستنی
شایعه
نقل است بر اساس کتابی به نام "مردم در دوران مشروطه،" ﺩﺭ ﺍﻭﺍﺳﻂ ﺩﺭﮔﯿﺮیهای ﺩﻭﺭﺍﻥ ﻣﺸﺮﻭﻃﯿﺖ ﺷﺨﺼﻰ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﮐﺮﯾﻢ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﻰ؛ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﻠﺐ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﺸﺘﺮﯼ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﺑﻪ ﭘﺨﺶ ﯾﺦ ﺩﺭ ﺑﻬﺸﺖ کرد. ﻭی ﺩﺭ ﻫﻤﯿﻦ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺑﺎﺭ، با ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﺮﺩﻥ ﺷﯿﺮ، ﯾﺦ، ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ، ﮔﻼﺏ ﻭ ﺷﯿﺮﻩ ﻣﻼﯾﺮ، ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺑﺴﺘﻨﯽ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺑﺸﺮﯾﺖ ﺭﺍ ﺳﺎﺧﺖ که مورد توجه ﻫﻤﺴﺮ ﺳﻔﯿﺮ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ. ﺳﻔﯿﺮ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﺑﻪ ﮐﺮﯾﻢ مغازهای داد که بر سر در آن کلمه Bastani ﮐﻪ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽﻫﺎ ﺑﻪ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺑﺴﺘﻨﯽ ﻣﯿﺨﻮﺍﻧﺪﻧﺪ نوشته شد. ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺍﻓﺘﺘﺎﺡ ﺳﻔﯿﺮ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﮔﻔﺖ: ﻣﺎ ﺑﻪ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﮐﺮﯾﻢ ﺍﺳﻢ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺭﺍ ﺁﯾﺲ ﮐﺮﯾﻢ میگذاریم ﻭ ﻧﺎﻡ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺑﺴﺘﻨﯽ ﻫﻢ ﺩﺭ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺛﺒﺖ ﮔﺮﺩﯾﺪ.
این مطلب به دلایل زیر صحت ندارد:
بستنی
روز جهانی بستنی
اولین ها در صنعت بستنی سازی
روز جهانی بستنی
روز جهانی بستنی
چند نکته جالب درباره بستنی
بستنی قیفی شکلاتی
بستنی قیفی
اسکوپ های رنگی بستنی
سخن آخر
روز جهانی بستنی، بهترین فرصت است تا تمام محدودیتهای غذایی خود را کنار بگذارید، طعم بستنی محبوبتان را بچشید و البته محصولات جدید را هم امتحان کنید. این روز بهانهای است برای لذت بردن از زندگی، بدون توجه به رژیمهای سخت و طاقتفرسا. این روز را در کنار بستنیهای خوشطعم و رنگارنگ جشن بگیرید. راستی بستنی مورد علاقه شما چیست؟ کدام طعم خاص را به بقیه توصیه میکنید؟ به نظر شما از بستنی سنتی ایرانی با تکههای یخزده خامه خوشمزهتر هم وجود دارد؟
قدم در راهی گذاشتم که در آغاز برایم مبهم بود، اما حالا جذاب است. انگیزه، امید و عشق موجب شد تا از سختیهای این راه ترسی به خود راه ندهم، خستگی جسمم را با طراوت و شادابی روحم تسکین دهم و با قدرت بیشتر و
...
آیا این مطلب مفید بود؟
1 دیدگاه
من قبلاً تجربه حضور در رستوران عمارت وکیل یزد رو داشتم، اتفاقاً اون روز علی کریمی و چندتن دیگه از بازیگران سرشناس اونجا حضور داشتند و درحال میل کردن غذا بودن. غذاهاش کیفیت فوق العاده ای داره و چقدر خلاقانه غذا رو سرو میکنند. پیشنهاد میکنم کسایی که میرن یزد حتماً از اونجا غذا بگیرن
انتشار:12 اردیبهشت 1401
آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.