
مهدیه اکبری پارسا
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
29 فروردین 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
به نقل از ایرنا، پایگاه خبری "آسیای مرکزی" روز سه شنبه به نقل از فرهنگستان علوم ازبکستان، در گزارشی اعلام کرد باستان شناسان در جریان کاوشی در ایالت سمرقند در این کشور تابلوی چوبی متعلق به دوره زرتشت را کشف کرده اند؛ تابلوی چوبی که نشانه ها و تصاویری از اقشار مختلف جامعه بر روی آن حک شده است.
بر اساس این گزارش، این کشف، نخستین یافته در تاریخ باستان شناسی آسیای مرکزی و اثر باستان شناسی منحصر به فردی است و اهمیت جهانی دارد. این تابلوی کشف شده از سوی باستان شناسان ازبکستان 124 سانتی متر عرض و 141 سانتی متر ارتفاع دارد و شامل دو لوح چوبی عریض است که با حلقه فلزی به هم چسبانده شده اند.
در قسمت جلویی این تابلو می توانید تصاویر انسان هایی از اقشار مختلف جامعه آن دوران را ببینید که در چهار ردیف قرار گرفته اند. تعداد انسان های حک شده در این تابلو 46 تن است.
به عقیده باستان شناسان ازبکستان سوژه اصلی این تابلو، پرستش خدای زرتشتی نشسته در تخت و به شکل شیر دراز کشیده است و افراد برای ستایش او در کنارش جمع شده اند.
در ردیف پایین نیز نوازندگان و افراد با هدایای مختلف به چشم می خورند که در حال حرکت به سوی خدای زرتشتی هستند.
در زمین های ایالت سمرقند و در ساحل چپ رود "دارگوم" کاخی قدیمی وجود دارد که متعلق به زمامداران دوره قبل از اسلام (قرن هشتم قبل از میلاد) بوده و دیوارهای آن با تابلوهای چوبی مختلف تزیین شده است.
در حال حاضر کاوش های باستانی در این منطقه ادامه دارد.
#اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید
دیدگاه جدید