
کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
08 بهمن 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
به نقل از خبرگزاری ایرنا، سوسن اصیلی، در حاشیه نخستین کارگاه آموزشی تبیین حافظه جهانی در استان همدان گفت:
کلیات سنایی، منشور کوروش و کتاب الفوائد اثر ابن ماجد سه اثر اختصاصی کشور ایران برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو است.
حافظه جهانی عنوان برنامه ای از یونسکو است که برای نخستین بار در سال 1992 میلادی به جهانیان معرفی شده و با هدف افزایش آگاهی همگانی، حفاظت پایدار و دسترسی تمام انسان های جهان به میراث مستند بشر به فعالیت خود ادامه می دهد.
اصیلی با اشاره به اینکه پرونده این آثار مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته و برای ثبت در فهرست حافظه جهانی آماده شده است، بیان کرد:
آثاری که امسال برای ثبت در نظر گرفته شده بیشتر از سال های قبل است.
اصیلی با بیان اینکه 2 اثر کشور ایران نیز به صورت مشترک با کشورهای دیگر ثبت خواهد شد، ادامه داد:
اسناد بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی با مشارکت فرانسه، انگلستان و افغانستان در حافظه جهانی ثبت خواهد شد و اثر پنجم نیز پس از رسیدن به نتیجه نهایی اعلام می شود.
او همچنین به سهم همدان در آثار ثبت شده در حافظه جهانی اشاره کرد و گفت:
وقف نامه ربع رشیدی و جامع التواریخ دو اثر از رشید الدین فضل الله همدانی است که در فهرست یونسکو ثبت شده است.
اصیلی خاطرنشان کرد:
مسوولان فرهنگی همدان به لحاظ اشراف و شناختی که از فرهنگ این منطقه دارند می توانند آثار مستند را به کمیته ملی حافظه جهانی معرفی کنند تا از سوی کارشناسان مربوطه مورد پیگیری قرار گیرد.
منشور کوروش، فرمان کوروش بزرگ هخامنشی است که به زبان بابلی نو، پس از فتح بابل روی استوانه گلی نگاشته شده است. این اثر متعلق به ایران است و در موزه بریتانیا قرار دارد. این منشور مهمترین سند حقوق بشر در دنیا به شمار می رود.
#اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید.
دیدگاه جدید