
کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
01 بهمن 1398
به روز رسانی
01 بهمن 1398
به نقل از خبرگزاری ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با تصویب ماده ۳۳ لایحه مالیات بر ارزش افزوده، سازمان امور مالیاتی را مکلف کردند که بابت خروج هر مسافر ایرانی به جز موارد تبصره (۱) این ماده از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی وجوهی را به عنوان مالیات از مسافران اخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز کند.
بر اساس تبصره ۱ این ماده این افراد از پرداخت مالیات معاف هستند:
- دارندگان گذرنامههای سیاسی و خدمت
- خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی
- دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور (دارندگان اجازه خروج دانشجویی)
- بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام میشوند.
- دارندگان پروانه گذر مرزی و مرزنشینان
- جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگر اعزام میشوند.
- زائران ایرانی که در ایام اربعین حسینی (ع) به مقصد عراق از کشور خارج میشوند
- ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.
براساس تبصره ۲، گردشگران، ساکنان دائم یا موقت مناطق آزاد تجاری- صنعتی که صرفا از مبدا مناطق مذکور به خارج از کشور عزیمت میکنند، مشمول عوارض خروج از کشور موضوع قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی و آئیننامههای اجرایی مربوطه میشوند.
با توجه به تبصره ۳ این ماده، نیروی انتظامی موظف است پرداخت مالیات خروج از کشور مسافران ایرانی که عازم خارج از کشور هستند را به روشی که سازمان تعیین میکند کنترل و از خروج مسافرانی که مالیات مزبور را پرداخت نکردهاند، جلوگیری کند.
اخذ ۵ درصدی عوارض از حمل و نقل برون شهری
براساس ماده ۳۴، اشخاصی که مبادرت به حمل و نقل برون شهری مسافر و فروش بلیط در داخل کشور با وسایل نقلیه زمینی (به استثناء ریلی) و دریایی میکنند، مکلفند پنجدرصد (۵%) بهای بلیت را با درج در بلیت و یا قرارداد (صورت-حساب)، به عنوان عوارض شهرداری از مسافران اخذ و هر ماه حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب شهرداری مبدا سفر واریز کنند. عدم واریز عوارض مذکور در موعد مقرر، موجب تعلق جریمه ای به میزان دو درصد (۲%) به ازای هر ماه تاخیر خواهد بود.
اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید.
دیدگاه جدید