کارناوال - راهنمای سفر

دریاچه وان

ترکیه، شهر وان، دریاچه وان

4.1

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 8 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

2 تا 8 ساعت

ساعت دسترسی

امروز یکشنبه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره دریاچه وان

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

زينب شيرازی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

23 اسفند 1396

به روز رسانی

14 فروردین 1401

معرفی /

دریاچه وان | بزرگترین دریاچه ترکیه

دریاچه وان در ترکیه، به عنوان بزرگترنی دریاچه طبیعی این کشور شناخته می شود و به خاطر زیبایی طبیعتش و  هم چنین جاذبه های دیدنی که در اطراف آن قرار دارد در میان گردشگران بسیار محبوب است. یکی از جذاب ترین تفریحاتی که معمولا بازدیدگنندگان از این دریاچه انجام می دهند، شنا در دریاچه وان است چرا که معمولا شنا رکردن در دریاچه های طبیعی ممنوع است و یا محدودیت های زیادی دارد. در ادامه همراه کارناوال باشید تا با هم به دریاچه وان سفر کنیم، جاذبه ها و تفریحاتش را از نزدیک امتحان کنیم و گردشی مفصل و به یاد ماندنی را رقم بزنیم.

Photo by : Samet Güler

چرا دریاچه وان؟


  • بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه و دومین دریاچه بزرگ خاورمیانه است.
  • دسترسی بسیار راحتی از طریق مرز زمینی دارد و گزینه جذابی برای گردش چند روزه است.
  •  می توانید در جزایر کوچک درون این دریاچه طبیعت گردی کنید.
  • محلی مناسب برای شنا و آبتنی است. 
  • می توانید در اطراف این دریاچه زیبا و مناظرش به گشت و گذار و کوهنوردی بپردازید.
Photo by : Isa Bostan

 آشنایی با دریاچه وان | Lake Van 

دریاچه وان، بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه است که وسعتی در حدود 3,755 کیلومتر مربع دارد و در اطراف با شهرها و روستاهای مختلفی احاطه شده است. این دریاچه در شرق کشور ترکیه و در نزدیکی شهر وان قرار گرفته و در نتیجه فاصله بسیار کمی با مرز ایران و ترکیه دارد. دریاچه وان، شکلی مثلثی و عمقی در حدود 171 تا 400 متر دارد و 1,640 متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است. جالب آن که بخش غربی دریاچه عمیق تر و عمقش نزدیک 451 متر ارزیابی شده اما بخش های شرقی دریاچه کم عمق تر هستند. بد نیست بدانید آب دریاچه وان به شدت قلیایی است و  درصد بالایی از سدیم کربنات و دیگر نمک ها در آن به چشم می خورد به همین دلیل  آب دریاچه چندان در کشاورزی و موارد آشامیدنی قابل استفاده نیست. خوب است بدانید که تنها ماهی موجود در دریاچه وان، نوعی ماهی کپور به نام شاه ماهی مروارید و یا ماهی وان است که در کل کشور ترکیه تنها در این دریاچه وجود دارد که معمولا در فصل بهاار می توان آن را دید. این دریاچه یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری و طبیعی کشور ترکیه محسوب می شود که در آن می توان انواع تفریحات نظیر قایق سواری، ماهی گیری و شنا را تجربه کرد.

Photo by : Müslüm Bayezit

دیدنی های دریاچه وان

آکدامار دومین جزیره بزرگ دریاچه وان است که وسعتی در حدود 0.7 کیلومتر مربع داشته و از ساحل فاصله ای 3 کیلومتری دارد. در این جزیره زیبا، طبیعتی دوست داشتنی و کلیسای صلیب مقدس  به چشم می خورند. قذمت این کلیسا به قرن 10 میلادی بازمی گردد. همچنین جالب است بدانید که در بخش شرقی جزیره نیز چشمه ای جوشان و پرآب قرار دارد.

  • جزیره آدیر | Adır Island

جزیره آدیر بزرگترین جزیره دریاچه وان است که در خود کلیسایی تاریخی و ارمنی به نام سنت جرج را جای داده است. قدمت این کلیسا به سال 1305 میلادی بر می گردد و تا قرن هفده و هجده همچنان مورد استفاده بود. جالب است بدانید که در زمان نسل کشی ارامنه توسط دولت عثمانی، بیش از 12 هزار ارمنی  به این جزیره پناه بردند.

از دیگر جزیره های این دریاچه زیبا می توان به جارپاناک (Çarpanak) و کوش (Kuş) در دریاچه وان قرار دارد که هر دو خالی از سکنه هستند.

  •  کلیسای آلتینساج | Altinsaç Kİlİsesİ

یک کلیسای تاریخی دیگر در اطراف وان به چشم می خورد که در قسمت غربی دریاچه قرار دارد. این کلیسا بر روی تپه ای مشرف به دریاچه بوده و خوشبختانه تا به امروز به خوبی از آن مراقبت شده است. برای رسیدن به کلیسای آلتینساج باید  از جزیره آکدامار به سمت شهر تاتوان بروید.

  • شهر احلات | Ahlat

احلات شهری تاریخی و 2900 ساله است که در بخش شمالی دریاچه وان قرار گرفته و امروزه به سبب چند گورستان باستانی و جذابش شهرت پیدا کرده است. بر روی سنگ های قبر گورستان های این شهر، اشکال چند بعدی با طراحی های منحصر به فردی به چشم می خورد که قدمت شان به قرون وسطی بر می گردد. طبق بررسی های نجام شده بر روی گورستان به احتمال زیاد قدمت آن به قرن های 12 تا 15 میلادی باز می گردد.

  • موزه احلات | Ahlat Museum

شهر احلات موزه ای قدیمی دارد که مجموعه ای باستانی از این شهر را به نمایش گذاشته است. قدمت این موزه به دهه 1970 میلادی بر می گردد و در آن آثاری تاریخی چون تندیس ها، ظروف باستانی و سرامیک هایی از دوران سلجوقیان به چشم می خورد. برخی از اشیا این موزه قدمتی 4 هزار ساله دارند و از میان گورهایی باستانی کشف شده اند.

  • گورستان گواش | Gevaş Cemetery

 گواش شهر ساحلی و کوچکی است که در جنوب دریاچه وان قرار دارد. این شهر نیز همانند احلات گورستانی تاریخی دارد که متعلق به قرن های 14 تا 17 میلادی هستند. یکی از جذاب ترین مقبره های این گورستان، قبری چند گوشه بوده که برای حلیمه خاتون، یکی از اعضای حکومت ترکمنی قراقویونلو بنا شده است.

تفریحات دریاچه وان

  • شنا و آبتنی

همان طور که گفتیم در اطراف دریاچه وان شهرها و روستاهای مختلفی وجود دارد. متاسفانه در شهر وان ساحلی عمومی برای شنا در دریاچه وجود ندارد؛ اما یک ساحل در 20 کیلومتری جنوبی شهر وان و در شهر ادرمیت (Edremit) به چشم می خورد. همچنین خوب است بدانید که تعدادی از هتل های لوکس و استاندارد شهر وان، برای خود ساحلی خصوصی دارند که از آن جا امکان شنا در دریاچه را پیدا می کنید. 

  • قایق سواری

می توانید از شهر وان در شرق دریاچه تا شهر تاتوان که در بخش غربی دریاچه است را در سفری چهار ساعته، با قایق طی کنید.

  • ماهیگیری 

یکی از تفریحات جذاب و رایج دریاچه وان، ماهیگیری است. البته باید توجه داشته باشید که در طی فصل تخم ریزی ماهی های دریاچه، یعنی ماه اردیبهشت و خرداد ماهیگیری ممنوع است. در این زمان می توانید به محل دهانه رودها و جریان های ورودی به دریاچه وان بروید و مهاجرت هیجان انگیز ماهی ها را تماشا کنید. همچنین در این قسمت سطوحی را ساخته اند که می توانید به رودخانه و پرش ماهی ها به درون جریان ها تسلط داشته باشید.

عینک آفتابی
کرم ضد آفتاب
کلاه آفتابگیر
حوله
بارانی و لباس ضدآب
دمپایی و صندل
دوربین
وسایل شنا

کجا بمانیم؟

از آن جا که شهر وان درست در کنار این دریاچه زیبا قرار دارد، بنابراین برای اقامت خود می توانید روی هتل ها و مهمان خانه های این شهر کوچک حساب کنید. 

هم چنین اطراف دریاچه وان شهرهای دیگری چون تاتوان، ادرمیت و ارجیش هم وجود دارند که می توانید در آن ها نیز اقامت کنید. البته اگر ساکن ایران هستید و از ایران به سوی دریاچه وان می روید، اقامت در شهر وان برای شما راحت تر و در دسترس تر خواهد بود.

کمپینگ در اطراف دریاچه وان

اگر به دنبال اقامتی هیجان انگیز و طبیعت گردانه در کنار این دریاچه زیبا هستید، باید بدانید امکان کمپینگ در اطراف دریاچه وان وجود دارد.

در کنار اسکله دریاچه وان رستورانی به همراه محل کمپ وجود دارد که اگر در آن رستوران غذا صرف کنید، می توانید به رایگان از محل کمپینگ نیز استفاده کنید.

فصل سفر به دریاچه وان

بهار و تابستان: وان یکی از شهر های کوهستانی در شهر ترکیه محسوب می شود و به همین خاطر در اوایل فصل بهار هوا هنوز مقداری سرد است و بارندگی های زیادی در منطقه وجود دارد اما جود دریاچه وان باعث تلطیف هوا می شود و دمای هوای شهر وان را در بخش ساحلی و در روزهای گرم تابستان بسیار تلطیف می کند. در نهایت می توان گفت شش ماه اول سال، زمان مناسبی برای سفر به شرق ترکیه و گردش در اطراف دریاچه وان است که در این میان بهترین فصل سفر، فصل بهار و به خصوص خرداد ماه است. 

پاییز و زمستان: با شروع نیمه دوم سال هوا در این منطقه شروع به کاهش شدید می کند. در فصل پاییز شما شاهد بارندگی های زیادی در این منطقه خواهید بود. منطقه وان زمستان های بسیار سرد و برفی را پشت سر می گذارد و کاهش دما در این منطقه بسیار چشمگیر است. جالب آن که در برخی از شب های سرد و زمستانی، دما تا 30- درجه سانتیگراد هم پایین می آید. هم چنین باید بدانید که تفاوت دمای شب و روز در این منطقه نسبتا زیاد است و باید برای شب های سرد به ویژه اگر کمپ در منطقه را انتخاب کرده اید، آماده باشید.

دسترسی به دریاچه وان

آدرس: ترکیه، شهر وان، دریاچه وان

Address: Lake Van, Van, Turkey

برای رسیدن به دریاچه وان، ابتدا باید خود را به شهر وان برسانید. از آن جا که شهر وان فاقد فرودگاه بین المللی است و فاصله چندانی با ایران ندارد، سریع ترین و بهترین راه، استفاده از مسیر زمینی است. این شهر از مرز رازی (یکی از مرزهای ایران و ترکیه) فاصله ای 104 کیلومتری دارد و می توانید با یک ماشین سواری یک ساعت و نیمه خود را به وان برسانید. همچنین می توانید از ماشین های شخصی یا ون های لب مرز برای رسیدن به وان استفاده کنید.

خوب است بدانید که مرز رازی میان دو پایانه مرزی بازرگان و سرو قرار داشته و در نزدیکی شهرستان خوی قرار دارد. رفت و آمد از این مرز زیاد نیست و به نسبت مرز بازرگان (مهم ترین مرز ایران و ترکیه) معطلی بیشتری دارد؛ اما فاصله این مرز با شهر وان بسیار کمتر از فاصله بازرگان-وان است.

ساعت کاری مرز رازی: (به وقت ایران)

9:00 تا 17:00 در نیمه اول سال

۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در نیمه دوم سال

در صورتی که تمایل دارید تا بیشتر با راه ها و هزینه های سفر به وان آشنا شوید، وارد صفحه هزینه های سفر به شهر وان ترکیه شوید.

 

بیشتر بخوانید

دیدنی های اطراف

قلعه وان | 1.8 کیلومتر 

پارک کورتولوش وان | 4.4 کیلومتر

 

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های وان وارد صفحه جاذبه ها و تفریحات شهر وان شوید.

دریاچه وان در طول تاریخ

  • پادشاهان آرارت

توشپا، پایتخت پادشاهان ارمنی در بین 2900 تا 2600 سال پیش بود که در نزدیکی دریاچه وسیع وان قرار داشت. از همین رو، دریاچه وان نزدیک 1000 سال، مرکزی برای پادشاهان ارمنی محسوب می شد. این دریاچه به همراه دریاچه ارومیه ایران و دریاچه سوان ارمنستان، سه دریاچه مهم پادشاهان ارمنی قلمداد شده و از آن ها با نام «دریاهای ارمنستان» یاد می کردند. 

  • امپراتوری روم شرقی

در قرن یازدهم میلادی، دریاچه و شهر وان مرز دو حکومت قدرمتند زمان خود یعنی امپراتوری روم شرقی و حکومت ایرانی سلجوقیان محسوب می شد. در همان دوران و زمانی که رومانوس چهارم به سوی ارمنستان لشکرکشی کرد تا آن را دوباره به زیر سلطه خود ببرد و از کنترل سلجوقیان خارج کند، با نیروهای اندک آلپ ارسلان، پادشاه سلجوقی رو به رو شد و شکست خورد.

  • امپراتوری سلجوقیان

پس از جنگ دو کشور، بخش شرقی قلمرو روم باستان به دست ایرانی ها افتاد و آلپ ارسلان آن را میان سرداران تُرک خود تقسیم کرد. بعدها این منطقه از قلمرو ایرانی ها خارج شد و بار دیگر به دست پادشاهان ارمنی افتاد. البته این پایان ماجرا نبود و مدتی نیز تحت سلطه ایوبیان قرار گرفت. در نهایت به هنگامی که عثمانی ها امپراتوری روم را فتح کردند و قلمرو خود را گسترش دادند، دریاچه و زمین های اطرافش نیز به امپراتوری عثمانی رسید.

افسانه های دریاچه وان

در زمان های دور کوه ها و دریاچه های بزرگ، به سبب تاثیر به سزایی که در زندگی مردمان داشتند، به مرکز توجه و موضوع مورد علاقه داستان ها و افسانه های محلی بدل می شدند. دریاچه وان نیز از این قضیه مستثنا نبود و افسانه ها و حکایات بسیاری درباره آن نقل قول می شود. برخی از این داستان ها به بانویی پری‌وار اشاره دارد که از دریاچه بیرون می آید و با نجواهای اغواکننده خود، دل از مردی می برد. مرد جوان در حالی که دیوانه وار شیفته پری دریاچه وان شده بود، از او درخواست ازدواج می کند. افسانه دیگری که درباره دریاچه وان وجود دارد، داستان هیولای دریاپه وان است. داستان از آن جا شروع شد که روزنامه عثمانی سعادت در آپریل سال 1889 میلادی، با چاپ خبری اعلام کرد که موجودی ناشناخته به ناگاه از دریاچه وان بیرون آمده و مردی را بلعیده است اما با وجود تحقیقات فراوان هیچ مشاهده منطقی یافت نشد. سال ها بعد این افسانه الهام بخش یک انیمیشن آمریکایی و یک سریال استرالیایی شد.

Photo by : Unknown

در زیر ویدیویی زیبا از دریاچه وان را میهمان کارناوال باشید:

سخن آخر

با هم به شهر وان رفتیم، دریاچه زیبای آن را از نزدیک دیدیم و در اطرافش به گردش پرداختیم. شما تا به حال به شهر وان سفر کرده اید؟ از کدام جاذبه ها و دیدنی های آن بازدید کردید؟

نظرها، خاطره ها و تجربه های سفر خود را با ما و دیگر دوستان کارناوالی به اشتراک بگذارید و به ما بگویید این بار به سراغ معرفی کدام یک از جاذبه های طبیعی ترکیه برویم.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

3.8

بررسی شده توسط زينب شيرازی

تفریحات و خوشگذرانی(خوب) 4
سهولت در دسترسی(خوب) 4
نظافت و شرایط محیط زیستی(خوب) 4
امکانات اولیه(معمولی) 3

نقاط قوت

  • بزرگترین دریاچه بزرگ ترکیه
  • دسترسی راحت از مرز ایران و ترکیه
  • دارای تفریحات متنوع

نقاط ضعف

  • عدم وجود ساحل عمومی در نزدیکی شهر وان

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 8 رای

4.1

زوج

3

دوستان

1

آیا بازدید از دریاچه وان را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
سهولت در دسترسی(عالی) 4.8
تفریح و خوشگذرانی(خوب) 4.1
نظافت و شرایط محیط زیستی(عالی) 4.9
امکانات اولیه(خوب) 4.3

دریاچه وان را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
kermani

4.1

سلام متاسفانه مرز وان خیلی در ایام تعطیل شلوغ میشه و همچنین طرف ترکیه بعلت ساختن ساختمان جدید خیلی بی نظمی هستش. البته برای ما که تبریز هستیم بهترین .رفتن به ارزروم هستش هم بزرگتر از وان هستش هم بهتر هم از مرز بارزگان که 24 ساعته هستش

سفر با همسر
تجربه سفر kermani به دریاچه وان

انتشار: 20 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
حسن

4.9

دو سال قبل به تنهایی به این شهر سفر کرده بودم و خاطرات خوبی از خرید لباس ارزان و با کیفیت ترک توذهنم دارم

سفر با دوستان
تجربه سفر حسن به دریاچه وان

انتشار: 20 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
هومن مختارى

4.5

خيلى زيباست ،حتما بايد رفت

انتشار: 16 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

safoora zaki
پرسش:

هزينه سفر به وان تركيه رو ميشه بگيد؟

زينب شيرازی
در پاسخ به safoora zaki:

دوست عزیز صفر تا صد هزینه های سفر به این شهر رو در اینجا می بینین: هزینه های سفر به وان

انتشار: 27 اسفند 1398

انتشار: 24 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

سوالات متداول

در این دریاچه زیبا چند جزیره به نام های آکدامار، آدیر و کلیساهای بسیار قدیمی وجود دارد که بازدید از آن ها خالی از لطف نیست. می توانید برای آشنایی بیشتر با دریاچه وان وارد صفحه نقد و بررسی دریاچه وان ترکیه شوید.

معمولا شهر وان مقصد خوبی برای خرید کردن به خصوص برای ما ایرانی ها به شمار می رود اما شما می توانید در سفرتان از دیدنی های این شهر هم بهره ببرید. برای آن که با فهرستی از دیدنی های شهر وان آشنا شوید وارد صفحه دیدنی ها و تفریحات وان شوید، هم چنین می توانید برای آشنایی بیشتر با این شهر مرزی و زیبا رو لینک معرفی شهر وان کلیک کنید.

هزینه های سفر به شهر وان در کشور ترکیه، از هزینه های حمل و نقل تا اقامت را می توانید در صفحه هزینه های سفر به وان جست و جو کنید.

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست