روستای یوش مازندران
استان مازندران، شهر بلده، روستا یوش
3.3
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 1 کاربر
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
6 تا 24 ساعت
ساعت دسترسی
همه چیز درباره روستای یوش مازندران
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
12 مهر 1400
به روز رسانی
12 مهر 1400
روستای یوش مازندران | زادگاه پدر شعر نو
امروز به شهر نیما، پدر شعر نو پارسی خواهیم رفت. روستای یوش در جاده چالوس که زیباییهای چشمنوازی دارد در این سفر انتظار شما را میکشد. در این مطلب به شما خواهیم گفت روستای یوش کجاست، اقامت در یوش چگونه است و چه دیدنیهایی دارد؛ در این سفر کوتاه همراه ما باشید تا این دیدنی زیبا در استان مازندران را به شما معرفی کنیم.
چرا روستای یوش مازندران؟
- یوش از این جهت که زادگاه نیماست مورد توجه عام و خاص است.
- علاوه بر جاذبههای طبیعی که از شگفتیهای نواحی شمالی کشور است، یوش جاذبههای تاریخی دیدنی نیز دارد.
- دسترسی به یوش و مسیر رسیدن به آن نسبتا آسان است.
روستای یوش | زادگاه پدر شعر نو پارسی
روستای یوش زادگاه علی اسفندیاری (نیما یوشیج) در مازندران، جای است که نیما دوران کودکی خود را در آنجا گذراند و همان جا نیز آرام گرفت. پدر شعر نو پارسی دوران خوشی را در این منطقه کوهستانی و زیبا گذراند؛ شاید دلبریهای اینجا در شکوفا شدن طبع شعر و شاعری او بیتاثیر نبوده است. روستای یوش از توابع شهر بلده دهکدهای توریستی با آبوهوای ییلاقی است که در درهای زیبا بین کوههای البرز قرار دارد و بیشترین دلیل محبوبیت آن قرارگیری خانه و موزه نیما یوشیج در آنجاست. آبوهوای دلانگیز کوچه باغهای یوش و چشماندازهای بیمانند آن دل هر بینندهای را میبرد. اینجا جایی است که در کنار لذت بردن از طبیعت بکرش، میتوانید تاملی بر ادبیات معاصر ایران داشته باشید و با تاریخ و آثار تاریخی نیز آشنا شوید. دهکده تفریحی یوش با باغها و چشمههای پرآبش از گذشته تاکنون تفرجگاهی منحصربهفرد به شمار میرود. جاده منتهی به این دهکده با دشتهای زیبا و سرسبز و خانههای شیروانیدار انتظار شما را میکشند، پس خود را آماده کنید تا قدم در این جاده بینظیر بگذارید.
دیدنیها و تفریحات روستای یوش
جاذبههای طبیعی
- جاده روستا: راه رسیدن به یوش را مسیری کوهستانی در برگرفته، در این جاده آهسته برانید تا از دیدن زیباییهای آن، تپهها، درهها، درختان و خانههای شیروانیدار نهایت لذت را ببرید. در این مسیر چندین روستای دیگر با جاذبههای دیدنی قرار دارد که از میان آنها میتوان روستاهای دونای سفلی و علیا، کمربُن، الیکا، نسن، پیل، میناک، کلاک، تنه و نیکنام نام برد.
- در روستا: پس از رسیدن به روستا در کوچه باغهای آن قدم بزنید؛ فراموش نکنید که این خاطرات و زیباییهای را در جایی ثبت کنید تا یادآور روزها و لحظات ناب شما باشند. در اطراف روستا مناظر بکری است که شما را مسحور میکند؛ حتی میتوانید در دشتهای اطراف روستا گیاهان وحشی مثل گون، اسپند، پونه، خاکشیر، گزنه و مورد را بیابید. این روستا از ییلاقهای خوش آبوهواست که در آن ۱۴ چشمه وجود دارد. در نزدیکی این چشمهها باغهای گردو، فندق، گیلاس و زردآلو فراوان است که البته در فصل گرم پر میوه میشوند. اگر قصد پیادهروی در طبیعت اطراف روستا دارید، پس از اطمینان از شرایط آبوهوایی مناسب میتوانید با یک راهنمای محلی راهی این طبیعت بکر شوید. ارتفاعات منتهی به یوش حتی در فصل گرم هم گاهی مه آلود است، پس لباس مناسب همراه خود ببرید.
- اوزرود: یوش طبیعتی کمنظیر دارد و به هر طرف آن که بنگرید زیباییهایش مشهود است، اما اگر میخواهید در این طبیعت بکر در کنار چشمهای بنشینید بهتر است به سمت اوزرود بروید و از لحظاتتان لذت ببرید.
جاذبههای تاریخی
- خانه نیما یوشیج: مهمترین جاذبه روستا خانه نیما یوشیج است که قدمت آن به دوران قاجار باز میگردد و محل زندگی اجداد نیما بوده است. این خانه به شیوه سنتی مناطق کوهستانی منطقه نور ساخته شده و دارای حیاط مرکزی و تعداد زیادی اتاق در اطراف حیاط است. از ویژگی جالب این خانه موزهای است که در آن اشیای قدیمی و وسایل شخصی نیما نگهداری میشوند؛ همچنین آرامگاه نیما، سیروس طاهباز (گردآورنده آثار نیما)، و بهجت اسفندیاری (خواهر نیما) نیز در حیاط این خانه قرار گرفته است.
- آرامگاه کیا داوود: در بالای روستای یوش گورستانی قرار دارد که در تپه مشرف به گورستان بنایی معروف به کیا داوود واقع شده است. برخی معتقدند این بنا در زمان زرتشتیان آتشکده بوده است؛ از اینرو این محل را به نام آتشکده کیا داوود نیز میشناسند. آرامگاه کیا داوود به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- سایر جاذبههای تاریخی: از دیگر جاذبههای تاریخی یوش میتوان به حمام تاریخی یوش، بنای جفت برار ، مقبره سید امین و سید جلال، باغ شاه، سنگ سیاه رنگ، مقبره سید امین و سید جلال، کوههای سرخبند، خانه میرزا مهدی خان و باغ شاه، قلعه پولاد بلده و سایر جاذبهها اشاره داشت.
خوردنیها و سوغات یوش
فراموش نکنید در راه برگشت بقچه سفرتان را از سوغات خوش آب و رنگ این شهر پر کنید. گردو، فندوق، عسل و میوههایی نظیر زردآلو، سیب، فرآوردههای لبنی مانند دوغ، ماست، سرشیر و قره قروت از محصولات یوش است. همچنین میتوانید طعم غذاهای محلی مانند نرمه آش، هلی برگه خورشت، لوه کباب، گروس پلا و کئی پلا (کدو پلو) و نانهای محلی همچون کلوانون، دله نون و توتک را در این روستا بچشید.
اقامت در یوش
- در روستای یوش و شهر بلده هتل و کاروانسرا وجود ندارد.
- میتوانید در خانههای محلی و روستایی (بلده یا یوش) اقامت کنید.
- برای اجاره ویلا یا اقامت، شهرهای اطراف مانند نور یا آمل گزینههای مناسبی خواهد بود.
- اگر تجهیزات کافی دارید و به اصول کمپینگ در طبیعت آشنایید، میتوانید شب را در طبیعت اطراف دهکده سپری کنید؛ چادر زدن در این محدوده منع قانونی ندارد.
امکانات یوش
- مسجد
- سرویس بهداشتی (در خانه نیما)
- مغازه
نکات ضروری
- یوش رستوران ندارد، ترجیحا غذا و خوراکی همراه خود ببرید.
- آبوهوای این خطه معمولا خنک است؛ لباس گرم را فراموش نکنید.
- در اطراف دهکده امکان کمپ زدن وجود دارد اما در سرما و بارانهای پاییزی مجهز باشید.
فصل سفر به یوش
هر فصلی که به این روستا سفر کنید زیباییهای منحصربهفرد خود را دارد؛ اما قرارگیری این دهکده در منطقه کوهستانی باعث شده تا آبوهوای سردی بر آن حاکم باشد. بیشتر گردشگران نیمه اول سال و پاییز را فصل مناسب برای سفر به این روستایی چشمنواز میدانند، که هم آبوهوای مناسب و هم طبیعتی دلنشین دارد.
بهترین زمان بازدید از یوش: بهترین زمان بازدید از روستای زیبای یوش فصل تابستان است. به دلیل ارتفاع زیاد، هوا در طول مسیر بسیار خنک است که سفری لذتبخش را برای بازدیدکنندگان رقم خواهد زد.
مسیر و دسترسی
آدرس: استان مازندران، شهر بلده، روستا یوش
دسترسی: برای رفتن به یوش میتوانید به سمت جاده هراز یا چالوس حرکت کنید. از جاده هزار به سمت آمل حرکت کنید و قبل از رسیدن به آمل تابلوی راهنمای سمت چپ جاده شما را به سمت روستای یوش راهنمایی میکند. این مسیر در روزهای بارانی و سرد سال به دلیل مه گرفتگی و جاده لغزنده چندان توصیه نمیشود؛ در صورت لزوم با احتیاط کامل و مجهز در این فصول عازم شوید. اگر هم بخواهید از سمت جاده چالوس به این روستا بروید، بعد از گذشتن از تونل کندوان و سیاه بیشه به پل زنگوله میرسید که در آنجا تابلوی یوش را خواهید دید.
دیدنیهای اطراف
آبشار آب پری | 72 کیلومتر
روستای کندلوس | 89 کیلومتر
دریاچه چشمه دیو آسیاب | 147 کیلومتر
بیشتر بدانید!
اطلاعات تکمیلی
مردم روستای یوش همانند سایر روستاییان این خطه به باغداری و دامپروری مشغولاند؛ به دلیل آنکه زمینهای مناسب کشت در همه بخشها وجود ندارد در بخش شرقی بیشتر اهالی باغدار هستند و در سایر مناطق دامپروری رایجتر است. در سفر به این روستا صنایعدستی و محصولات طبیعی آنجا را به عنوان سوغات با خود به شهر بیاورید تا هم به اقتصاد روستائیان کمکی کرده باشید و هم آنها را به ادامه این مسیر دلگرم کنید.
سخن آخر
روستاهای بکر و طبیعی همیشه و در هر زمان حرفهای زیادی برای گفتن دارند؛ حتی اگر بارها به آنجا سفر کرده باشید باز هم در هر سفر تجربههای جدید کسب میکنید.
تجربه شما از سفر به روستای یوش مازندران چگونه بوده است؟
امکانات و رفتار بومیان از نظر شما به عنوان یک بازدیدکننده چطور بوده است؟
کدامیک از جاذبههای تاریخی و طبیعی برایتان جالبتر بود؟
هر آنچه از این سفر به این دهکده با خود به ارمغان آوردهاید را با ما و همراهان کارناوالی در میان بگذارید.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4.3
بررسی شده توسط پریوش سارانی
سطح امنیت | (خوب) 4 |
حال و هوای خوش | (عالی) 4.5 |
سهولت در دسترسی | (عالی) 4.5 |
بکر و دست نخورده بودن | (خوب) 4 |
نقاط قوت
- جاذبهای طبیعی و تاریخی منحصربهفرد
- دسترسی نسبتا آسان
- قرار داشتن جاذبههای دیدنی دیگری در اطراف روستا
- محل زندگی یکی از شاعران مشهور ایران
- مقصدی جذاب در تابستان
نقاط ضعف
- تبلیغات و اطلاعرسانی ضعیف
- امکانات محدود
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 1 رای
3.3
خانواده
1
امکانات اولیه | (معمولی) 3 |
حال و هوای خوش | (عالی) 5 |
سهولت در دسترسی | (بد) 2 |
سطح امنیت | (معمولی) 3 |
روستای یوش مازندران را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
3.3
بی نظیر و شگفت انگیز . ما اوایل پاییز رفتیم، آب و هوای خوب و خنکی داشت. حس و حالی که روستای یوش داشت، وصف نا پذیر بود. یه آرامش خاصی انگار حاکم بود اونجا. راه رفتن تو کوچه پس کوچه های روستا و بازدید از خانه نیما یوشیج هم تجربه ی بسیار زیبایی بود.
انتشار: 08 شهریور 1403
پرسش و پاسخ
پرسش جدید