غار موزه وزیری
استان تهران، لواسان، بلوار امام خمینی، جاده کندعلیا و سفلی، دوراهی بوجان، سمت چپ، پلاک 77
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی
شماره تماس
هزینه اتباع ایرانی
همه چیز درباره غار موزه وزیری
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
16 مرداد 1399
به روز رسانی
03 بهمن 1400
غار موزه وزیری | اولین غار موزه خصوصی ایران
با کارناوال همراه شوید تا به یک موزه متفاوت برویم؛ غار موزه وزیری که در دل کوههای شهرستان لواسان استان تهران ساخته شده و آثاری متفاوت را در معرض نمایش میگذارد. شما در این موزه آثاری را میبینید که از مواد بازیافتی ساخته شدهاند. اگر برای بازدید از غار موزه وزیری مشتاقید و میخواهید بدانید که ساعات بازدید غار موزه وزیری به چه صورت است و قیمت بلیط غار موزه وزیری چهقدر است، این مطلب را تا انتها بخوانید.
چرا غار موزه وزیری تهران ؟
- یک موزه بسیار متفاوت در میان موزه های تهران است.
- اولین غار موزه خصوصی ایران است.
- آثار آن با استفاده از مواد بازیافتی و دور ریختنی ساخته شدهاند.
- ساختمان موزه در دل کوههای لواسان ساخته شده است.
- رفتن به این موزه، مساوی است با رفتن به لواسان؛ روستایی خوش آبوهوا در اطراف تهران که خود مقصدی جذاب در میان جاهای گردشگری تهران است.
غار موزه وزیری تهران | موزه ای حاصل ذوق و خلاقیت
با شنیدن نام موزه معمولا آنچه که در ذهن ما نقش میبندد مکانی است که اشیای ارزشمند تاریخی در آن نگهداری میشود؛ اما در این میان موزههایی هم هستند که متفاوتند؛ غار موزه وزیری در زمره این موزههاست که به همت و با هزینه شخصی مرحوم ناصر هوشمند وزیری، هنرمند پیشکسوت، آثاری خلاقانه را با ذوقی سرشار و با استفاده از مواد دور ریز و بازیافتی خلق کرده است.
در دل کوههای لواسان اولین غار موزه خصوصی ایران با آثاری خاص منتظر شماست. ایده اولیه این غار موزه را مرحوم دکتر ناصر هوشمند وزیری که از مجسمهسازان طراز اول بودند، مطرح و آن را با هزینه شخصی در طی 6 سال در دل کوه حفر کردند. سرانجام این موزه در سال 1384 و در زمینی به مساحت 1000 مترمربع آغاز به کار کرد. این غار با دیوارهای از بتن دارای 8 دالان تو در توست که استاد وزیری تلاش 50 ساله خود را در آن به معرض نمایش گذاشتند و تلاش کردند تا ملیگرایی و فرهنگ اصیل ایرانی را در آثار خود نشان دهند. ایشان تا زمانی که در قید حیات بودند همیشه در موزه حضور داشتند و هر آنچه درباره آثارشان نیاز بود برای بازدیدکنندگان توضیح میدادند. قابل ذکر است که آثار این موزه طیف گستردهای از هنرهای تجسمی را در بر میگیرد و همگی از مواد بازیافتی ساخته شدهاند.
بخش ها و آثار غار موزه وزیری
قبل از ورود به غار، از یک باغ زیبا گذر میکنید؛ فضای سبزی که با مجسمهها و آثار جالب توجه، شما را وادار میکند تا برای بازدید از این بخش هم زمان بگذارید. یک آلاچیق چوبی هم بر روی ارتفاع در این باغ به چشم میخورد که اگر به بالای آن بروید میتوانید موزه و چشمانداز اطرافش را از زاویه دیگری تماشا کنید.
از جمله آثار و کلکسیونهایی که در این بخش میبینید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اشیاء بازیافتی و مجسمهها
- درخت نوشابه، برای انسانهایی که حاشیه خیابان را سطل آشغال میبینند.
- مجسمههای عجیب و غریب با جنسهای متفاوت
- سردیس مشاهیر
- آدم آهنی
- و...
کلکسیونها
- کلکسیون شطرنج: انواع و اقسام شطرنجهای دوران مختلف
- کلکسیون آفتابه: تعداد ۶۰۰ آفتابه و پارچ از ادوار مختلف ایران
سرای بسطامی
سرای بسطامی نام یکی دیگر از بخشهای باغ است که فضایش شما را به یاد خانه هابیتها میاندازد. از در کوچک 90 سانتیمتری این بخش عبور کنید تا به سالنی برسید که محل برگزاری سمینارها و جلسات مختلف است.
فضای داخلی غار موزه وزیری
حالا نوبت آن است که به داخل غار بروید؛ غاری که در دل کوه و با همت استاد تراشیده شده و گویا 8 تالار تودرتو دارد. از همان ابتدا مجسمهها و آثار داخل غار هم نظر شما را به خود جلب میکنند مخصوصا رستمی که انگار تمام وزن غار را به تنهایی به دوش میکشد.
کارگاه مجسمهسازی
اگر علاقهمندید از کارگاهی که مجسمههای موزه در آن ساخته میشود دیدن کنید سری به این بخش بزنید.
کارگاه صنایعدستی
در این بخش هم اعضای خانواده وزیری به خلق صنایع دستی مشغولند. کوره پخت، چرخ سفالگری و هر آنچه برای ساختن یک محصول گلی و سفالی لازم است را اینجا خواهید دید. این کارگاه توسط دختر استاد وزیری، اداره میشود. اگر خواستید محصولی را سفارش دهید و یا بخرید باید در این کارگاه سفارش خودتان را اعلام کنید و از این بازدیدتان یادگاری به خانه ببرید.
گالری
یک گالری هم در موزه وجود دارد که هنرهای تجسمی و تابلوهای مختلف را به نمایش گذاشته است.
امکانات
- سرویس بهداشتی
- کتابخانه
- نمازخانه
- کافیشاپ
- راهنما
- بخش آموزش سفالگری
- کارگاه صنایع دستی
مسیر و دسترسی به غار موزه وزیری
در شمال شرق تهران، پشت کوههای لشکرک موزه عجیب و جالب وزیری قرار دارد. وارد بلوار مرکزی لواسان میشویم و نرسیده به انتهای آن به سمت شمال شرقی میپیچیم. در انتهای پارک لواسان، جادهای پر پیچ و خم شروع میشود که پس از حدود 7 کیلومتر به سه راهی بوجان میرسد. از سه راهی در سمت چپ تابلو دارد که 3 کیلومتر بعد از تابلو ورودی غار موزه را خواهید دید.
چند نکته:
- در جاده با سرعت مطمئنه و دقت رانندگی کنید.
- پیدا کردن جای پارک مناسب در این محدوده سخت است.
ساعت و هزینه بازدید از غار موزه وزیری
ساعات و روزهای بازدید: تمام ایام هفته نیمه اول سال از 09:00 الی 18:00، نیمه دوم از 09:00 الی 17:00
هزینه بازدید: اتباع ایرانی 20,000 تومان، اتباع خارجی 60,000 تومان
برای بررسی بهتر مسیرهای رسیدن به این موزه از نقشه تهران استفاده کنید.
دکتر ناصر هوشمند وزیری که بود؟
دکتر ناصر هوشمند وزیری در سال 1325 در شهر زیبای همدان چشم به جهان گشود و توانست با دستهای هنرمندش از هر چیزی که بهدستش میرسید یک اثر هنرمندانه خلق کند و مجسمهسازی بهنام شود. وی در سال 1350 لیسانس مجسمهسازی را از دانشکده هنرهای زیبای تهران گرفت و در سال 1373 موفق به کسب مدرک دکترای افتخاری و استاد درجه یک به پاس خدمات هنری ارزندهاش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. این مرد بلندپرواز و خلاق دنیای مجسمهسازی که علاقه بسیاری هم به ساختن مجسمههای فایبرگلاسی داشت در سال 1374 رتبه نخست دوسالانه مجسمهسازی را کسب کرد. او استاد دانشکده هنر سوره، و چند سالی هم مدیر بخش هنری موزه تاریخ طبیعی پردیسان بود. دکتر وزیری در سال 1384 نخستین غار موزه خصوصی ایران را با یک دنیا شگفتی، عشق و ذوق خلق کرد؛ تمامی آثار دکتر وزیری الهام گرفته از فرهنگ اصیل ایرانی، افسانههای ایرانی و شاهنامه فردوسی است. مجسمههای بیمارستان صارم، مجسمههای دستهای آبخوری، شهریار، ستارخان، فردوسی، رستم و سهراب پارک جمشیدیه، آبنما، مجسمههای حیوانات پارک ساعی، ۵۰ مجسمه از فولکلور ایران در قلعه فلک الافلاک، مجسمه میرزا کوچک خان در اهواز و مجسمه بوعلیسینا در ماهشهر از جمله آثار مشهوری است که از ناصر هوشمند وزیری به یادگار مانده است.
استاد ناصر هوشمند وزیری ۶ تیر ماه سال ۱۳۹۸ به دلیل سکته قلبی در غارموزه وزیری درگذشت و روز ۱۰ تیر بنا به وصیتش در لواسان به خاک سپرده شد.
سخن آخر
امروز به غاری سر زدیم که برخلاف غارهایی که تاکنون دیدهاید اثری از قندیل یا چشمههای آب در آن وجود ندارد. غار موزهای که حاصل تلاش و زحمت هنرمندی پیشکسوت بود. جالبترین بخش این غار برای شما کدام بود؟ آیا با خالق این مجموعه از نزدیک گپ و گفت داشتید؟ تجربه خود را از این غار موزه با ما و همراهان کارناوالی در میان بگذارید.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
5
بررسی شده توسط پریوش سارانی
تنوع آثار | (عالی) 5 |
ارزش بازدید | (عالی) 5 |
نقاط قوت
- اولین غار موزه خصوصی ایران
- نمایش آثاری جذاب و منحصر به فرد ساخته شده از موادبازیافتی
- قرارگیری ساختمان موزه در دل کوههای لواسان
- فرصت گشتوگذار در لواسان، یکی از مقاصد جذاب طبیعتگردی اطراف تهران
نقاط ضعف
- تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف
نقد و بررسی کاربران
غار موزه وزیری را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
پرسش و پاسخ
پرسش جدید