مسجد جامع تیس چابهار
استان سیستان و بلوچستان، چابهار، روستای تیس
4.7
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 3 کاربر
مدت پیشنهادی بازدید
30 تا 45 دقیقه
ساعت دسترسی
هزینه ورودی
رایگان
آشنایی با مسجد جامع تیس چابهار
چرا بازدید کنیم؟
معرفی کوتاه
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
معرفی کوتاه
در روستای تاریخی تیس چابهار، مسجدی زیبا با یک مناره وجود دارد که تقریبا از تمامی نقاط روستا قابل مشاهده است. مسجد جامع تیس به مسلمانان سنی تعلق دارد و به همین خاطر، تنها یک مناره بر فراز آن به چشم می خورد؛ همین موضوع سبب شده تا آن را با عنوان مسجد تک مناره هم بشناسند. در ساخت این مسجد از معماری سرزمین های هند و پاکستان الهام گرفتهاند و در نقش و نگار آن رنگ های زنده و شاد به کار رفته است. مناره و گنبدهای این مسجد با رنگ های سفید، سبز و قرمز چشمگیر و تماشایی شده اند و درهایش با شیشه کاری های رنگی توجه هر کسی را به خود جلب می کنند.
ساخت این مسجد زیبا به دوران صدر اسلام باز می گردد و قدمت آن را 1250 سال تخمین می زنند؛ حتی به گفته برخی، این بنا دومین مسجدی ست که در کشورمان ساخته شد. البته باید اشاره کنیم که این روزها محوطه این مسجد را توسعه داده اند و تغییراتی در آن لحاظ کرده اند تا در مناسبت های بزرگ بتواند میزبان تمامی مردم روستا باشد.
**ساعت بازدید از مسجد، به ساعات شرعی و وقت اذان بستگی دارد.
انتشار
30 مهر 1398
به روز رسانی
21 آبان 1398
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 3 رای
4.7
ارزش بازدید | (عالی) 4.7 |
نظافت | (عالی) 4.7 |
سهولت در دسترسی | (عالی) 4.7 |
مسجد جامع تیس چابهار را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
على اينانلو
4
سر در بسیار زیبا و فوق العاده ای داشت و بنای خود مسجد هم معماری خیلی چشم نواز . رنگ سفید مسجد هم از دور هر نگاهی رو به خودش جذب میکرد .
انتشار: 04 اسفند 1398
آرش بروجردى
5
حال و هوای خیلی خیلی خوبی داشت و رنگ آمیزی ها معماری مسجد بینظیر بود .
انتشار: 04 اسفند 1398
حسن فقیه
5
معماری بینظیر و گچبری های چشمگیر .
انتشار: 04 اسفند 1398
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
مولاداد بلیدهی
توضیحاتی که برای مسجد نوشته بودین ،برام جای سوال داشت . در مورد سبک معماری مسجد که به سبک معماری هند و پاکستان بنا شده . بعد نوشته شده این مسجد به دوران صدر اسلام حدود ۱۲۵۰ سال بر میگرده .. وقتی ساخت به ۱۲۵۰ سال بر میگرده ، چطور معماری اون الهام گرفته از کشوریست که عمرش ۷۴ سال بیشتر نیست ، پاکستان هنوز عمرش به ۱۰۰ سال همه نرسیده
پریوش سارانی
با سلام
دو مرکز مهم گسترش فرهنگ در هند موهنجودارو و هاراپا (پاکستان امروزی) می باشند. هنر و تمدن هند ناحیه وسیعی را در بر میگیرد که شامل کشورهای هندوستان - پاکستان - نپال - بوتان - بنگلادش - سری لانکا و بخشی از افغانستان است.
تمدن و معماری هند به سه دوره تقسیم میشود :
1.پیش از آریایی (دراویدی):
شهر موهنجودارو (Mohenjo-daro)، اثر بی نظیر و بلامنازعی از دنیای باستان است که متعلق به 5000 ق.م است که به دلیل شهرسازی مدرن و کم نظیر آن به منهاتن عصر برنز شهرت دارد. شهر باستانی هاراپا در پنجاب (پاکستان کنونی) نیز یکی از مهمترین شهرهای تمدن دره ایندوس با 370 هکتار وسعت بود. شهر بین سالهای 2600 تا 1900 پیش از میلاد آباد بوده است.
2.دوره آریایی: آریایی ها دین بودایی را با خود به هند بردند. شروع معماری مذهبی در هند با معابد غاری همراه است.
3.دوره اسلامی: اولین مرحله از آشنایی هندی ها با اسلام توسط بازرگانان عربی که به سواحل جنوبی هند سفر میکردند باز میگردد. مرحله دوم مربوط به آغاز هجوم سلطان محمود غزنوی در قرن 11 میلادی به کشور هند است.
تاریخ اسلام در سده هفتم میلادی آغاز شده است و با توجه به هنر معماری که در هند وجود داشت و در پاکستان نیز گسترش یافته بود در معماری این مسجد از این هنر الهام گرفتهاند. تشکیل کشور مستقل پاکستان در چهاردهم آگوست سال 1947 بود که در نتیجه فعالیتهای تاریخی و ممتد مسلمانان شبهقاره هندوستان انجام گرفت.
ممنون از توجه و نکته سنجی شما دوست گرامی.
انتشار: 01 آذر 1400
انتشار: 26 آبان 1400