کارناوال - راهنمای سفر

میدان تقسیم استانبول

ترکیه، استانبول، ناحیه بی‌اوغلو، محله گوموشسویو، میدان تقسیم

4.7

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 7 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

30 دقیقه تا 1 ساعت

ساعت دسترسی

امروز پنج‌شنبه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره میدان تقسیم استانبول

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

نسیم امینی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

07 بهمن 1397

به روز رسانی

05 بهمن 1400

معرفی /

میدان تقسیم استانبول | از جاذبه های مشهور ترکیه

در این مطلب می خواهیم به معرفی میدان تقسیم استانبول بپردازیم و از حال و هوای دلپذیر آن برای تان بگوییم. همچنین مجسمه میدان تقسیم استانبول را به شما معرفی می کنیم و دیگر دیدنی های اطراف میدان را نیز به صورت اجمالی برای تان توصیف می کنیم؛ اینگونه بهتر با فضای این میدان آشنا می شوید. گذری هم بر مراکز خرید میدان تقسیم استانبول خواهیم داشت تا گشت و گذارمان در این میدان کامل شود. با کارناوال همراه باشید و ادامه این مطلب را از دست ندهید. 

چرا میدان تقسیم؟


  • این میدان در یکی از توریستی ترین نقاط شهر استانبول قرار دارد و از طریق آن، می توان به چندی از مهمترین جاذبه های استانبول دسترسی پیدا کرد. 
  • میدان تقسیم در انتهای خیابان محبوب و پر بازدید استقلال قرار گرفته است. 
  • بسیاری از رویدادهای سیاسی و جشن های ملی کشور ترکیه در این میدان به وقوع می پیوندد. 
Photo by : Amer Arab

آشنایی با میدان تقسیم | Taksim Square

میدان تقسیم یکی از شناخته شده ترین میادین شهر استانبول است که در بخش اروپایی و در ناحیه بی‌اوغلو قرار دارد. عمده شهرت این میدان به خاطر رستوران ها، مراکز خرید و هتل هایی ست که در اطراف آن جای گرفته اند؛ همچنین تقاطع این میدان با خیابان استقلال نیز به طرز قابل توجهی بر اهمیت میدان افزوده است. همه این ها، حال و هوایی پویا به این نقطه از شهر بخشیده و توجه گردشگران را متوجه این سو کرده اند.

میدان تقسیم نماد جمهوریت مدرن و سکولار ترکیه است که به دست آتاتورک رقم خورد. در وسط این میدان بنای یادبودی به چشم می خورد که تندیس آتاتورک به همراه چندی از هم‌رزمانش در زمان استقلال جمهوری ترکیه را به تصویر می کشد. از زمانی که این یادبود در وسط میدان قرار گرفت، تقسیم جنبه ملی به خود گرفت و بسیاری از رویدادهای ملی همچون سالگرد استقلال ترکیه در این مکان برگزار می شود. اشخاص بزرگ و سیاسیون برای ادای احترام با تاج گل به این مکان می آیند و گردهمایی های عمومی شهر در اینجا اتفاق می افتد. همچنین در زمان سال نو نیز در این میدان حال و هوایی دلپذیر و پر شوری جریان دارد. 

گفتیم که میدان تقسیم در انتهای خیابان استقلال گرفته است و افراد مشتاقی که برای خرید، شکم گردی و خوشگذرانی به این خیابان می روند، به میدان تقسیم نیز سری می زنند. همچنین از آن جایی که میدان تقسیم به ناوگان حمل و نقل عمومی استانبول، دسترسی مستقیم دارد، ایستگاه های اتوبوس و مترو نیز در این جا دیده می شوند و دسترسی به این میدان را از سراسر شهر آسان می کنند؛ همین موضوع افراد بیشتری را به سوی میدان می کشاند. البته یک نکته مهم را در ذهن داشته باشید، با وجود آن که تقسیم، یک میدان است؛ اما عبور با خودرو از این میدان ممنوع است و فقط تراموای نوستالژیک شهر استانبول می تواند از این محدوده عبور کند. 

بسیاری از این میدان به عنوان قلب شهر استانبول یاد می کنند؛ چرا که چندی از مسیرهای اصلی شهر به این نقطه ختم می شود که باعث شده علاوه بر گردشگران، برای مردم بومی نیز اهمیت خاصی را برای میدان قائل باشند. 

تاریخچه و دلیل نامگذاری

از تاریخچه میدان تقسیم اطلاعات کاملی در دست نیست، فقط روایت شده است که در گذشته و به دستور سلطان محمود اول، محدوده میدان تقسیم به عنوان محلی برای انشعاب آب هایی که از شمال استانبول روان بودند انتخاب شده است. آب ها پس از رسیدن به ذخیره گاهی که در این حوالی قرار داشته، جمع آوری می شدند و سپس این آب را به دیگر نقاط شهر تقسیم می کردند؛ نام تقسیم نیز به همین خاطر به روی میدان گذاشته شده است. همچنین گفته می شود که پیشتر از ماجرای تقسیم آب، در این منطقه یک گورستان متعلق به ارمنی ها وجود داشت و میدان تقسیم به روی بخشی از این گورستان بنا شده است. 

حال که تا حدودی با این میدان آشنا شدید همراه ما به میدان تقسیم بیایید، می خواهیم فضای اطراف میدان را به‌ شما نشان دهیم و از حال و هوای دلپذیر این جا برای تان بگوییم. 

Joey Hoogendoorn 

گشت و گذار در میدان تقسیم

میدان تقسیم یکی از اصلی ترین میدان های شهر استانبول است که فرصت قدم زدن در محیطی دل انگیز را به شما می دهد. تماشای کبوترها و غذا دادن به آن ها، کافه گردی و خرید، از تفریحاتی ست که می توانید در میدان تقسیم تجربه کنید و برای خود خاطره بسازید. همچنین مانند بیشتر نقاط شهر استانبول، در این جا نیز چرخ های سیمیت فروشی، بلال و فندق بو داده و ... به چشم می خورند که امکان یک شکم گردی جذاب را برای تان فراهم می آورد. 

در اطراف میدان گل فروشی هایی نیز وجود دارد؛ اگر مایل بودید، در کنار این گل فروشی ها قدم بزنید و خریدی هم از آن ها داشته باشید. همچنین اگر خوش شانس باشید در این میدان می توانید به تماشای هنرنمایی نوازندگان خیابانی بنشینید و حال خوش سفرتان به استانبول را دو چندان کنید. 

Abdulrahman Jaber 
Rifaye Sahib 
Ayse Gul Ayanoglu 

یادبود استقلال | Istiklal Aniti

شاخص ترین نماد میدان تقسیم، یادبود استقلال است که در میان آن نصب شده است. مسجمه سازی ایتالیایی به نام پیترو کانونیکا (Pietro Canonica) در سال 1928، این اثر هنرمندانه را ساخت و در همان زمان هم، یادبود در میدان تقسیم نصب شد. این یادبود 4 وجه دارد که همه آنها به استقلال جمهوری ترکیه در سال 1923 اشاره دارند. پس از ساخت یادبود استقلال و نصب آن در پنجمین سالگرد استقلال جمهوری ترکیه، میدان تقسیم به محلی برای برگزاری جشن ها و مراسم عمومی و رسمی ترکیه تبدیل شد. 

اگر به وجه جنوبی تندیس که رو به خیابان سیراسلویلر (Siraselviler Street) قرار دارد، نگاه کنید، آتاتورک را در مرکز و دو تن از یاران وفادارش، عِصمت اینانو (Ismet Inönü) و فوزی چخماق (Fevzi Çakmak) را به ترتیب در راست و چپ وی می بینید. این دو در جریان استقلال و جمهوریت ترکیه همراه آتاتورک بودند. در پشت سر آن ها هم دو سردار مهم بولشویک شوروی سابق قرار گرفته اند و در نهایت پشت سر این افراد مردمی دیده می شوند که نماد آسیای صغیر و آناتولی هستند. در وجه شمالی یادبود که رو به خیابان جمهوریت است، شمایلی از جنگ استقلال ترکیه به چشم می خورد. در وجه شرقی و غربی هم دو سرباز ایستاده اند که پرچم ترکیه را به دست دارند و سمبلی از ارتش ترکیه هستند. 

تندیس رضاشاه پهلوی در یادبود استقلال؟

بسیاری از ایرانی ها تصور می کنند که در این یادبود، کنار تندیس آتاتورک، تندیس رضاشاه پهلوی قرار دارد و مجسمه در جریان سفر رضاشاه پهلوی و فرزندش محمدرضا به ترکیه ساخته شده است. از آن جایی که این تندیس در سال 1928 نصب شد و سفر رضاشاه و پسرش به سال 1933 بر می گردد می توان متوجه این موضوع شد که این حرف، تنها یک شایعه است وهمانطور که گفتیم، دو طرف آتاتورک، دو تن از یارانش ایستاده اند. 

دیدنی های اطراف میدان تقسیم

در اطراف میدان تقسیم، سازه ها و کافه رستوران های جالبی به چشم می خورند که در ادامه به صورت اجمالی درباره شان توضیح می دهیم. 

پارک گزی | Gezi Park

پارک گزی یکی از کوچکترین پارک های شهر استانبول شمرده می شود که در شمال شرقی میدان قرار گرفته است؛ گزی را یکی از آخرین فضاهای سبز ناحیه بی‌اوغلو می دانند. این پارک در بیشتر مواقع، مکانی ست برای اعتراض های مردم و تجمع های سیاسی. سال 2013، دولت ترکیه قصد داشت این پارک را تخریب کند و جایش یک مرکز خرید بسازد؛ بسیاری بر این باورند که این اقدام به خاطر جلوگیری از جمع شدن مردم در این پارک بوده است. مردم به شدت از این تصمیم گیری خشمگین شدند و جمعیت عظیمی در 15 ژوئن 2013، در این میدان جمع شدند تا مخالفت شان با تخریب پارک را به گوش دولت برسانند اما در نهایت با خشونت پلیس مواجه شدند. 

با همه این احوالات، این روزها پارک گزی هنوز هم بر سر جایش باقی ست و شما می توانید حین بازدید از میدان تقسیم، سری هم به این پارک کوچک بزنید. اما حواس تان باشد در حین تجمع های سیاسی از این پارک دوری کنید. 

Eren Çevik 

خیابان استقلال | Istiklal Street

خیابان استقلال یکی از معروف ترین و محبوب ترین خیابان های کلانشهر استانبول است که در نواحی جنوبی میدان تقسیم قرار دارد. به جرات می توان گفت که این خیابان محبوب از اصلی ترین دلایل بازدید مردم از میدان تقسیم هستند. استقلال، خیابانی عریض و سنگفرش شده به طول 1.4 است که از سویی به میدان تقسیم می رسد و از سویی دیگر به ایستگاه متروی شیشانه (Şişhane).

هنگامی که در این خیابان قدم می زنید با انبوهی از بوتیک های کوچک و بزرگ رو به رو می شوید که در میان شان برندهای بسیار مشهوری هم به چشم می خورند. علاوه بر این، تعداد زیادی کافه و رستوران، کتابفروشی، سالن سینما و تئاتر و شیرینی فروشی های قدیمی شهر در همین خیابان استقلال قرار دارند. همچنین در این خیابان، ساختمان هایی با معماری نئوکلاسیک، نئوگوتیک، نئورنسانس، هنرنو و معماری ملی ترکیه خودنمایی می کنند که اغلب شان یادگاری از دوره عثمانی هستند و در قرن های نوزده و بیست میلادی ساخته شده اند؛ البته ساختمان های مدرن هم به زیبایی در کنار بناهای تاریخی خیابان جای گرفته اند.

Photo by : Settar Özdemir

مرکز فرهنگی آتاتورک | Atatürk Cultural Center

مرکز فرهنگی آتاتورک، یک مجموعه چند منظوره همراه با یک سالن اپراست. ساختمان این مجموعه، یکی از بناهای شهر استانبول است که از دهه 1960، به عنوان نمونه خوبی برای معماری ترکی شمرده می شود. این سازه بین سال های 1969 و 1977 ساخته شد و در ابتدا با نام قصر فرهنگی استانبول (Istanbul Culture Palace) شناخته می شد. این ساختمان در سال 2008 به خاطر بازسازی هایی که شهر استانبول اتفاق می افتاد، بسته شد. زمانی که از بیرون به این سازه نگاه می کنید حائل هایی میان نمای آلومینیومی آن توجه تان را جلب می کند؛ این طراحی هوشمندانه، برای مصرف کمتر انرژی به کار رفته است. 

هتل مارمارا تقسیم | The Marmara Taksim

زمانی که در حال قدم زدن در میدان تقسیم هستید، یک ساختمان مرتفع نظرتان را جلب می کند؛ این سازه هتل مرمر است که با اتاق هایی لوکس، امکانات و خدمات عالی و چشم اندازی تماشایی از تنگه بسفر از میهمانان پذیرایی می کند. همچنین این هتل، امکاناتی همچون استخر روباز و حمام ترکی دارد و لحظات دلپذیری برای مسافران رقم می زند. فراموش نکنید این ساختمان، منظره ای به میدان تقسیم دارد و می توانید از پنجره اتاق هایش، همهمه میدان را زیر پای تان حس کنید. درون این هتل یک رستوران سراسرنما به نام توتی (Tuti Restaurant) نیز وجود دارد که منظره پیش روی تان را تکمیل می کند و می توان آن را جزو رستوران های لوکس اطراف میدان شمرد. این رستوران در وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام پذیرای میهمانان است. 

مرکز فرهنگی آتاتورک
Photo by : Unknown
هتل مارمارا
Photo by : Unknown

مسجد تقسیم | Taksim Mosque

در حال حاضر، ساخت مسجد تقسیم، یک پروژه نیمه کاره است. کلنگ ساخت این سازه از در 9 فوریه 2017 خورده است و به زودی کار ساخت آن به پایان می رسد. معماری این سازه به سبک آرت دکو است و ظرفیت آن به 960 نفر می رسد. حتما در آینده، زمانی که درهای این مسجد به روی عموم باز شد، اطلاعات بیشتری درباره آن در اختیارتان می گذاریم. 

Photo by : David Mitchell

رستوران ها و کافه های معروف در اطراف میدان تقسیم

  • کافه حفیض مصطفی | Hafiz Mustafa: این کافه در حقیقت یک دسر فروشی است و در کنار دسرهای شیرین و لذیذش مانند پودینگ، تارت و باقلوا، نوشیدنی های گرم نیز سرو می کند. حفیض مصطفی از سال 1864، مشغول به کار است. 
  • خانه فلافل | Falafel House: این غذاخوری دقیقا دور میدان قرار ندارد و برای رسیدن به آن باید در حدود 5 دقیقه به سمت شمال و به خیابان شهید موهتر (Şehit Muhtar Mahallesi) بروید. در این جا می توانید فلافل های خوشمزه ای نوش جان کنید. 
  • سرای سیمیت | Simit Sarayı: به احتمال خیلی زیاد، شما در اطراف میدان تقسیم با چرخ های سیمیت فروشی مواجه می شوید. اما اگر خواستید در فضایی آرام بنشینید و در آرامش طعم دلپذیر سیمیت را بچشید، کافه سیمیت سرا انتخاب خوبی خواهد بود. البته منوی این کافه تنها به سیمیت محدود نمی شود و می توانید از خوراکی های خوشمزه دیگری هم در این جا لذت ببرید. سیمت سرا دقیقا در تقاطع خیابان استقلال با میدان تقسیم قرار گرفته است. 
  • فست فود برگر کینگ | Burger King: کمتر کسی ست که با رستوران های زنجیره ای برگر کینگ آشنایی نداشته باشد. این رستوران بیشتر به خاطر برگرهای گریل شهرت دارد و سیب زمینی سرخ کرده، شیک و صبحانه های جذابی نیز دارد.  
Photo by : Unknown

دسترسی به میدان تقسیم

از آن جایی که میدان تقسیم شهرت قابل توجهی دارد، پیدا کردن آن اصلا کار دشواری نخواهد بود و وسایل نقلیه ای که در نزدیکی این میدان وجود دارند، رسیدن به آن را بسیار آسان کرده اند. این نکته را در نظر داشته باشید که تنها تراموای نوستالژیک ترکیه امکان عبور از اطراف میدان را دارد، به همین خاطر بهتر است با وسیله شخصی تان به بازدید از این جاذبه نروید و از وسایل نقیله زیر برای بازدید استفاده کنید. 

مترو: یکی از بهترین وسایل نقلیه برای رسیدن به میدان تقسیم، مترو است که در فاصله 54 متری از دور میدان قرار دارد. از این ایستگاه مترو یکی از خطوط پرکاربرد متروی استانبول از این ایستگاه می گذرد، یعنی M۲.  خطی که از محله ینی کاپی در منطقه فاتح آغاز می شود، از روی آبراه گلدن هورن یا شاخ طلایی گذر کرده و در ادامه مسیر به همین میدان تقسیم می رسد.

اتوبوس: نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به میدان، ایستگاه های اتوبوس تقسیم هستند که کمی بالاتر از خیابان جمهوریت (Cumhuriyet Cd) و در فاصله 150 متری از شمال میدان قرار گرفته اند. 

تاکسی: در فاصله 130 متری در شمال میدان، ایستگاه تاکسی هم وجود دارد و ماشین های خط تقسیم-آق‌سرای (Taksim - Aksaray) و شیشلی-امینونو (Şişli - Eminönü) در آن توقف می کنند. 

آدرس: ترکیه، استانبول، ناحیه بی‌اوغلو، محله گوموشسویو، میدان تقسیم

Address: Taksim Square, Gümüşsuyu Mahallesi, Beyoğlu, Istanbul, Turkey

E E Photography 
Adam Drobiec 

ویدیویی از میدان تقسیم استانبول

سخن آخر

به سوی میدان تقسیم سفر کردیم و با این مکان شاخص در کشور ترکیه آشنا شدیم. از ساختمان های اطراف این میدان برای تان گفتیم و شما را یادبود استقلال آشنا کردیم. کمی از حال و هوای خوش این جا برای تان گفتیم.

نظرتان درباره این مطلب چه بود؟

آیا تا به حال از میدان تقسیم بازدید داشته اید؟ عکس های تان را در لینک "کارناوالی شو" با دیگر کارناوالی ها به اشتراک بگذارید.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.5

بررسی شده توسط نسیم امینی

ارزش تاریخی(خوب) 4
حال و هوای خوش(خوب) 4
کیفیت و تنوع کافه و رستوران‌(عالی) 5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5

نقاط قوت

  • یکی از مشهورترین میدان ها و دیدنی های استانبول
  • نزدیکی به خیابان مشهور استقلال
  • وجود کافه ها و رستوران های متنوع در اطرف میدان
  • دسترسی آسان به حمل و نقل عمومی

نقاط ضعف

  • میدان برخی از زمان های سال بسیار آرام و فارغ از جنب و جوش همیشگی ست.

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 7 رای

4.7

انفرادی

2

دوستان

3

زوج

4

خانواده

1

آیا بازدید از میدان تقسیم استانبول را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
حال و هوای خوش(عالی) 4.9
کیفیت و تنوع کافه و رستوران‌(عالی) 4.8
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(عالی) 4.5

میدان تقسیم استانبول را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
sareh sepahi

5

من امسال استانبول را به همراه همسرم تجریه کردم و در نهایت با یک جمله میتوانم احساسم به آنجا را بیان کنم. «باز هم می آییم!» . در نهایت ممنونم از سایت عالی کارناوال

سفر با همسر
تجربه سفر sareh sepahi به میدان تقسیم استانبول

انتشار: 27 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ناهید واشقانی

مکانی بسیار شلوغی در قلب شهر است

4.5

هر کجا می تواند شما را به تاکسیم بفرستد .قیمت ها کمی گران ارزش دیدن یک بار برای داشتن یک عکس را داره

سفر با همسر
تجربه سفر ناهید واشقانی به میدان تقسیم استانبول

انتشار: 19 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
نعمت خارا

در محله تاکسیم در خیابان طارلاباشی یک مرد با چرخ دستی ایستاده و با گوشت گاو کوفته ساندویچ درست می کند که طعم آن عالیه. کیفیت بسیار خوب و از بهترین مواد استفاده می کنه. اگر یک ساندویچ به سبک ترکی و سلیقه می خواهید ، باید آن را امتحان کنید

5

سفر با دوستان, به تنهایی
تجربه سفر نعمت خارا به میدان تقسیم استانبول

انتشار: 19 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

مبينا شميرانى
پرسش:

من میخوام مرداد برم استانبول ولی چون سفر اولم هست نمیدونم چطوری میشه رفت؟ باید برم آژانس ،همون جا بلیط و رزرو هتل رو برام انجام میدن ؟ بلیط رفت و برگشت و رزرو هتل را باید از کجا تهیه کنم؟

فهیمه دزفولی
در پاسخ به مبينا شميرانى:

سلام دوست گرامی
درصورتی که تمایل داشته باشین تور رزرو کنین لازم نیست حتما حضورا به آژانسها مراجعه کنین.
شما همین جا در کارناوال میتونید اطلاعات تور مورد نظرتون رو به طور کامل ببیند. قیمتها و تاریخ رو مقایسه کنید و اون رو بصورت آنلاین رزرو کنین:
تورهای استانبول

انتشار: 04 اردیبهشت 1399

انتشار: 10 فروردین 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
مبينا شميرانى
پرسش:

سلام لطفا تور خوب به استانبول معرفى كنيد كه قيمت اش هم مناسب و اقتصادى باشه

انتشار: 09 فروردین 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست