دشت سوسن ایذه
استان خوزستان، شهر ایذه، بخش سوسن، دشت سوسن
4.8
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 5 کاربر
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
5 تا 48 ساعت
ساعت دسترسی
هزینه ورودی
رایگان
همه چیز درباره دشت سوسن ایذه
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
07 اردیبهشت 1399
به روز رسانی
07 اردیبهشت 1399
دشت سوسن ایذه
به دشت سوسن ایذه میرویم؛ یکی از دیدنیترین جلوههای طبیعت ایران که زیباییهای زیادی را در خود جای داده است. از دیدنیهای دشت سوسن خوزستان برایتان میگوییم، نگاهی به نحوه اقامت و امکانات این دشت داریم و مسیر دشت سوسن ایذه را توضیح میدهیم. همراه ما باشید.
چرا دشت سوسن ایذه؟
- این دشت در بهار مملو از شقایق وحشی میشود و جلوهای بینظیر را پیش رویتان میگذارد.
- در کنار طبیعت گردی در دشت سوسن میتوانید آثار باستانی دوره عیلامیان مثل شیرهای سنگی را نیز مشاهده کنید.
- رودخانه زیبای کارون میان این دشت در جریان است و میتوانید قایق سواری در آن را تجربه کنید.
- روستای ثریا که به ماسوله خوزستان مشهور است در این بهشت زیبا قرار دارد.
مناسب برای
عموم افراد
نامناسب برای
سالمندان و معلولان (اگر قصد کمپ زدن داشته باشید ممکن است برای این افراد خیلی مناسب نباشد)
آشنایی با دشت سوسن ایذه
دشت سوسن، نام منطقهای وسیع و تماشایی در شرق خوزستان و 35 کیلومتری شمال غربی شهر ایذه است که به این راحتیها نمیتوانید همه جای آن را کشف کنید و همه زیباییهایش را ببینید؛ اما هر یک از دیدنیهای این دشت، حالوهوای خوشی را برایتان به ارمغان میآورند. لذت تماشای رود خروشان کارون، پرآبترین و بزرگترین رودخانه ایران، چیزی است که در این دشت نصیبتان میشود. میتوانید با قایق به آب این رودخانه بزنید و با امتحان کردن رفتینگ، هیجان را چاشنی سفرتان کنید. اگر هم بهار باشد دشتی پر از شقایقهای سرخ را خواهید دید و از دیدن این گلها سرمست خواهید شد.
روستاهای زیادی در این دشت قرار دارند که میتوانید از آنها بازدید کنید و مهمتر از همه فرصت بازدید از ماسوله خوزستان را دارید که نامش روستای ثریا است. شالیزارهای دشت سوسن دنیایی متفاوت را پیش رویتان میگذارند و زیباییشان شما را مبهوت خود میکند. جاذبههای تاریخی از جمله سنگ قبرهای تاریخی به شکل شیرهای سنگی و بقایای به جامانده از پل تاریخی پاپیلا هم در این دشت جای دارند و در دل این طبیعت زیبا، شما را به گشتی تاریخی میبرند. مردم خونگرم بختیاری روستاهای دشت سوسن هم از جذابیتهای این منطقه هستند و با مهربانی پذیرای شما خواهند بود.
خلاصه که گردش در دشت سوسن، یک گشتوگذار همه چیز تمام است و میتواند چند روز به طول بینجامد. کمپ در این دشت و شمارش ستارهها در آسمان، به دور از شلوغیهای شهر حال و هوایی دارد که تا مدت ها حال تان را خوب نگه میدارد.
گشت و گذار و تفریح در دشت سوسن
باتوجه به وسیع بودن دشت سوسن و پراکنده بودن دیدنی ها در نقاط مختلف، پیش از آنکه در مورد دیدنیها و تفریحات این طبیعت زیبا صحبت کنیم مسیری را به شما معرفی میکنیم که اغلب طبیعتگردان از آن استفاده میکنند و سپس به معرفی دیدنیها و تفریحات این دشت میپردازیم:
مسیر پیشنهادی برای بازدید از دشت سوسن
بهترین راه این است که خودتان را به روستای ده شیخ برسانید و از آنجا با قایق به روستای ثریا بروید. سپس با پیادهروی در مسیر خاکی به سمت روستای ده حوض به راه بیفتید. در ادامه روستاهای دانیال و ده کهنه قرار دارند و میتوانید از آنها هم بازدید کنید. از محلیها برای دیدن و کشف زیباییهای منطقه کمک بگیرید.
دیدنیها و تفریحات دشت سوسن
در اینجا به مهمترین و معروفترین دیدنیها و تفریحات این دشت اشاره میکنیم:
تماشای شقایق ها در بهار: شقایقهای بسیار زیبای دشت سوسن در فصل بهار شهرت زیادی دارند و مسافران زیادی را به اینجا میکشانند.
قایق سواری و رفتینگ در رود کارون: رود خروشان کارون دشت سوسن را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرده و با جوش و خروش از آن گذر میکند. وجود این رود، چشماندازهای زیبایی را در منطقه ایجاد کرده است. گذر رود خروشان کارون از این دشت، فرصت نابی را برای قایق سواری و خلق لحظات هیجانانگیز با رفتینگ در اختیار گردشگران گذاشته است. در برخی قسمتهای مسیر بازدید از دشت سوسن، قایقهای موتوری برای عبور از رودخانه در دسترس شما هستند. برای استفاده از این قایقها باید با محلیها هماهنگ کنید و با داشتن قایق بادی هم میتوانید لحظات خوشی در این رود داشته باشید.
ماهیگیری در کارون: در رود کارون میتوانید ماهی صید کنید به شرط آنکه لوازم مورد نیاز را با خود ببرید. این رودخانه ماهیانی همچون سونگ، شیربت و قزلآلا دارد و تورهای صید ورزشی نیز به مقصد آن برگزار میشود.
روستای ثریا: این روستا دارای بافت پلکانی است و به ماسوله خوزستان شهرت دارد. معماری خاص روستا و مردم خونگرم آن، از جذابیتهای روستا به شمار میروند. روستای ثریا در بخش شرقی دشت سوسن قرار گرفته است و بهترین راه برای رسیدن به آن استفاده از قایق است.
روستای ده حوض: این روستا که به نگین دشت سوسن ایذه شهرت دارد به دلیل وجود حوض بسیار بزرگی در مرکز روستا از سالیان گذشته، با این نام خوانده میشود. طبیعت اطراف این روستا بسیار مشهور است و باغها و چشمههای آن بسیار دیدنی هستند.
سایر روستاهای دیدنی دشت سوسن: در کنار روستای ثریا و ده حوض، روستاهای ده شیخ، دانیال، ده کهنه، لولو و ... نیز در این منطقه قرار دارند و از طبیعت زیبا، مردم خونگرم و چشم اندازهای دیدنی برخوردارند.
گورستانهای شیر سنگی: گورستانهای قدیمی در دشت سوسن، از جاذبههای تاریخی آن هستند. مردم در گذشتههای دور، شیرهای سنگی را بر مزار جنگجویان نصب میکردند و آن را نشانی از احترام میدانستند. حالا این شیرهای سنگی با عنوان بَرد گوری در دشت سوسن بر جای ماندهاند و یادگاری از هزاران سال پیش به حساب میآیند.
باغها و شالیزارها: حاصلخیزی خاک و اقلیم خوب دشت سوسن باعث شده است تا مردم در این منطقه به باغداری و کشاورزی مشغول شوند. باغها و زمینهای پر از درختان میوه همچون انار و انجیر در جایجای منطقه دیده میشوند. شالیزارها از دیدنیترین قسمتهای دشت سوسن هستند؛ برنج این منطقه عطر بینظیری دارد و با نام برنج سوسن معروف است.
پل تاریخی پاپیلا: پل پاپیلا اثری به جا مانده از دوره ساسانیان است که این روزها تنها یکی از پایههای آن دیده میشود. نام این اثر به معنای پایههای پل است.
جاده باستانی: مسیرهای سنگفرش متعددی در گذشتههای دور، مناطق مختلف را به هم متصل میکرده که یکی از آنها راه دز- پارت است. این راه از اصفهان به دهدز و پل شالو میرود و از آن پس به دو شاخه تقسیم میشود. یکی از این شاخهها به ایذه میرسد و دیگری در امتداد کارون ادامه دارد. هنری لایارد جهانگرد و باستانشناس بریتانیایی بقایایی از این جاده را در این منطقه و اطراف کارون دیده و معتقد است این بقایا از یک شاهراه بزرگ قدیمی از زمان داریوش به جا مانده است.
- پیک نیک و عکاسی: برای ثبت تصاویر بهتر، مقالات صفحه آموزش عکاسی را بخوانید.
- کوهنوردی: به کوههای اطراف دشت بروید و با بالا رفتن از مسیر پلکانی آنها، در نقاطی قرار بگیرید که میتوانید چشماندازی تماشایی را از کارون، روستاها و زیباییهای دشت سوسن ببینید. برای انتخاب مسیر کوهنوردی مناسب با توانایی و تجهیزات خود، بررسیهای لازم را انجام دهید. میتوانید از گروه های کوهنوردی منطقه، راهنمایان محلی و مردم محلی در این زمینه کمک بگیرید.
- کمپینگ: با راهنماییهای مردم میتوانید نقاط مناسب برای کمپینگ را در این منطقه بیابید. محلهایی را انتخاب کنید که برای مردم محلی و زمینهای کشاورزی مشکلی ایجاد نکند.
اقامت در دشت سوسن ایذه
در سفر به دشت سوسن ایذه گزینههای زیر را برای اقامت دارید:
- خانههای محلی و هتلها در شهرهای اطراف مانند ایذه در 35 کیلومتری دشت
- اتاقهای اسکان مسافر در روستاهای منطقه که تعدادشان محدود است.
- کمپینگ در محلهای مناسب و مکانهایی که مزاحمتی برای ساکنان ایجاد نمیکنند.
امکانات دشت سوسن ایذه
این منطقه امکانات گردشگری خاصی ندارد. در روستاها میتوانید نانوایی و مغازههایی کوچک پیدا کنید و آب آشامیدنی نیز از طریق چشمهها تامین میشود.
بهترین فصل سفر به دشت سوسن
به طور کلی بهترین زمان سفر به دشت سوسن، از اواسط بهمن تا اوایل خرداد است.
بهار: در این فصل فرصت دیدن شقایقهای وحشی در دشت را دارید و آب و هوای مطبوعی در انتظارتان است.
تابستان: گرمای هوا در منطقه زیاد است و تابش خورشید برای تان آزاردهنده خواهد بود.
پاییز: در فصل پاییز آب و هوا مطبوع است اما طبیعت دلبرانه بهاری را از دست میدهید.
زمستان: در اواسط بهمن میتوانید آب و هوای بهاری را در دشت سوسن حس کنید. از شقایقهای وحشی خبری نیست اما طبیعت زیبایی را در منطقه خواهید دید.
نکته: هوای منطقه به شدت متغیر است؛ پیش از برنامهریزی برای سفر، حتما پیشبینیهای هواشناسی را چک کنید.
مسیر دسترسی به دشت سوسن
برای رسیدن به دشت سوسن به ایذه بروید و وارد جاده ایذه- پیان- اندیکا (به سمت شمال) شوید و تا روستای پیان برانید. پس از رد کردن روستا به یک دو راهی میرسید که راه سمت چپ به سمت سد شهید عباسپور و راه سمت راست به سمت روستای کِشگِلی و ده شیخ میرود. وارد راه سمت راست شوید و به سمت روستای کشگلی بروید. پس از طی ۵ کیلومتر دو راهی دیگری را میبینید که از طریق هر دو میتوانید به دشت سوسن برسید.
مسیر سمت چپ شما را به شمالیترین و آخرین بخش دشت سوسن میرساند. با ادامه مسیر در این راه به روستای ده شیخ میرسید و با قایق از عرض کارون عبور میکنید و به روستای ثریا میروید.
مسیر سمت راست کل دشت را دور میزند و از روی پل کارون عبور میکند. با این مسیر آسفالته تا روستای ده کهنه میروید و از آنجا مسیری خاکی اما مناسب را تا روستای ثریا در پیش دارید.
ویدیویی زیبا از دشت سوسن ایذه
نکات مهم در بازدید از دشت سوسن
- قبل از حرکت هواشناسی را چک کنید تا دچار دردسر نشوید.
- اگر قایق بادی و وسایل شنا و ماهیگیری دارید آنها را با خود ببرید.
- با قایقرانان برای زمان رفت و برگشت هماهنگی انجام دهید.
- وسایل ضد آب و بارانی همراه داشته باشید.
- به دلیل استفاده از آب چشمهها، بد نیست قرصهای گوارشی هم همراه داشته باشید.
- کرمهای دافع حشرات را فراموش نکنید.
- با وجود چشمهها، باز هم مقداری آب آشامیدنی با خود ببرید.
- آب را پیش از مصرف تصفیه کنید. برای انجام این کار مطلب تصفیه آب در طبیعت را بخوانید.
- به جامعه محلی احترام بگذارید و برای آنها مزاحمت ایجاد نکنید. به زمینهای کشاورزی و باغها آسیب نزنید.
سخن آخر
دشت سوسن ایذه از دیدنیهای بسیار زیبای طبیعت خوزستان است که در این مطلب به آن پرداختیم. حالا شما هم از تجربه بازدید از این جاذبه برایمان بگویید.
آیا تا به حال به دشت سوسن رفتهاید؟ کدام یک از دیدنیهای آن به نظر شما جذابتر هستند؟
دشتهای دیدنی دیگری را در ایران میشناسید؟
تجربهها و دیدگاههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4.3
بررسی شده توسط کارناوال
بکر و دست نخورده بودن | (خوب) 3.5 |
حال و هوای خوش | (عالی) 5 |
نقاط قوت
- طبیعت بینظیر و فرصت تماشای شقایقهای وحشی در بهار
- وجود آثار باستانی در دل طبیعت
- چشم انداز زیبای رود کارون
- فرصت قایق سواری، رفتینگ و ماهیگیری در رود خروشان کارون
- وجود مکانهای مناسب کمپ
نقاط ضعف
- عدم اطلاع رسانی و فرصت شناسی گردشگری منطقه
- عدم توجه مسئولان به آثار باستانی موجود در منطقه و نگهداری از آنها
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 5 رای
4.8
دوستان
2
زوج
2
خانواده
1
سطح امنیت | (عالی) 4.7 |
حال و هوای خوش | (عالی) 4.8 |
نظافت و شرایط محیط زیستی | (عالی) 4.9 |
زیبایی چشم انداز | (عالی) 4.6 |
دشت سوسن ایذه را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
tala
دشت زیبای منطقه ایذه ،منطقه ای بختیاری نشین،طایفه ای بزرگ واصیل ایرانی
4.9
این شعرباگویش بختیاری تقدیم شما 💗 خَیالت نِیره ز وِیرم چه کُنم تِیا کالت کِرده اسیرم چه کُن بیو ای اَفتو صُب وپَسینُم دِلم ایخوی گُلِ ریت بوینم
ای جان منی
انتشار: 24 دی 1402
انتشار: 08 اردیبهشت 1399
على اينانلو
4.6
از تصاويرش كاملا معلومه كه جاى خيلى زيبايى بايد باشه
انتشار: 08 اردیبهشت 1399
5
سلام خسته نباشید از سایت خوبتون من اهل سوسنم روستا جواد سعیدی واقعا جای قشنگیه خیلی طبیعت خوبی داره خیلی از منطقه ها رو احتمالا دوستان نرفتنه ایام عید خیلی سرسبزه پیشنهاد میکنم دوستان بیان سوسن به روستاهای شیمن هم سر بزنن خیلی قشنگه
الان هوا چه جوره سرده؟؟
انتشار: 28 اسفند 1401
انتشار: 07 اردیبهشت 1399
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
علیرضا عترتخواه
خرداد زمان مناسبی برای رفتن به دشت سوسن است ؟ گرما اذیت نمیکنه؟
انتشار: 15 خرداد 1403
سارا ....
درود.جاده شاهین شهر به ایذه از نظر ایمنی برای رانندگی به چه شکلیه؟؟خطرناکه ؟ممنونم از شما که راهنمایی میکنید.
انتشار: 04 اسفند 1402
مهناز ضیایی ضیایی
سلام از اصفهان به دشت سوسن چقدر راهه ،آیا اقامتگاه دارد؟وبهترین آن کدام است،ممنون
انتشار: 22 فروردین 1402
سوالات متداول
مسیر دسترسی دشت سوسن چگونه است؟
دشت سوسن منطقه ای وسیع است و برای رسیدن به آن باید از چند مسیر مختلف استفاده کنید. برای اطلاع از نحوه دقیق رسیدن به این منطقه روی این لینک کلیک کنید و به منوی مسیر و نقشه بروید.
چه جاذبه هایی برای طبیعت گردی در جنوب ایران وجود دارند؟
در صفحه طبیعت گردی در جنوب ایران می توانید از جاذبه های طبیعی این خطه از کشور آگاه شوید و اطلاعات کامل را درباره آنها به دست آورید.
در سفر به خوزستان کجا اقامت کنم؟
در خوزستان انواع مختلفی از اقامتگاه ها وجود دارد که با مراجعه به صفحه اقامت در خوزستان می توانید به فهرست و اطلاعات آنها دسترسی داشته باشید و رزرو خود را بخ صورت آنلاین انجام دهید.