رود سیروان
ایران، کردستان
مدت پیشنهادی بازدید
1 تا 3 ساعت
ساعت دسترسی
آشنایی با رود سیروان
چرا بازدید کنیم؟
معرفی کوتاه
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
معرفی کوتاه
رود سیروان در صف نقد و بررسی تخصصی کارشناسان کارناوال است.
رود سیروان که به عربی به آن نهر دیالی میگویند از رودخانههای مهم و معروف ناحیه هورامان در استان کردستان است که مسیر نسبتا طولانی و پرپیچوخمی دارد. رودخانه سیروان کردستان به عنوان طولانیترین رودخانه این استان و با 2700 میلیون متر مکعب آبدهی در سال پنجمین رودخانه داخلی پرآب ایران محسوب میشود. قرارگیری این رودخانه در بخش غربی و شمالغربی هورامان این منطقه را به دو بخش تقسیم کرده است. رودخانه سیروان از بخش رزاب و مریوان در کردستان سرچشمه میگیرد و پس از عبور از شمالغربی اورامانات کرمانشاه، دوآب و شمال هرتا، رودخانههای ژاوهرود، قشلاق، لیله، لوشه، زمکان در شهرستان دالاهو کرمانشاه، به دشت حر میپیوندند و سپس وارد کردستان عراق شده و به رود دیاله میریزد.
رود سیروان از رود دیاله، مسیر خود را به سمت رود دجله پیش میگیرد تا در نهایت به خلیج فارس میپیوندد. در ایران سدهای سلیمانشاه سنقر، گاوشان، وحدت (قشلاق)، آزاد، سد آزادی در دالاهو و داریان پاوه بر روی سرشاخههای این رودخانه احداث شدهاند. در این رود ورزشهایی مانند رفتینگ، تمرینات قایقرانی و مسابقات بینالمللی و ملی برگزار میشود. شنا در رودخانه سیروان بهخصوص برای کودکان و افراد غیر حرفهای بسیار خطرناک و مرگبار خواهد بود.
بخش بزرگی از رودخانه سیروان در شهرستان پاوه کرمانشاه قرار دارد اما در این قسمت از سیروان، امکان رفتینگ وجود ندارد. برای قایقرانی در سیروان باید به کردستان و بخش هورامان بیایید. شما میتوانید در کنار رفتینگ از دیدنیها و زیباییهای طبیعت این استان هم بهره ببرید و با یک تیر دو نشان بزنید. درجه امواج در رود سیروان در بین 3 تا 5 قرار میگیرد و برای رفتینگ مبتدی تا حرفهای مناسب است اما بیشتر به افراد حرفهای توصیه میشود.
رود سیروان مسیری طولانی را میپیماید که در طی این مسیر جاهای دیدنی کردستان و کرمانشاه مانند زیارتگاه سلطان اسحاق (سلطان سهاک)، روستای هجیج، اورامان، روستای پالنگان و دیگر جاذبههای طبیعی و تاریخی به چشم میخورند.
انتشار
06 تیر 1401
به روز رسانی
08 تیر 1401
نقد و بررسی کاربران
رود سیروان را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
پرسش و پاسخ
پرسش جدید