کارناوال - راهنمای سفر

کاخ سبز تهران

تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری، مجوعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد

3.9

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 9 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

45 دقیقه تا 1 ساعت

ساعت دسترسی

امروز دوشنبه 09:00 صبح تا 17:00

شماره تماس

هزینه

5000 تومان

همه چیز درباره کاخ سبز تهران

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

23 تیر 1397

به روز رسانی

19 فروردین 1403

معرفی /

کاخ سبز تهران | کاخ شهوند مجموعه سعدآباد

آن قدر در رسانه ها در مورد آلودگی هوای تهران، ترافیک و دود و دم و شلوغی هایش شنیده ایم که به محض آمدن نام این شهر، آن را دیاری غبارگرفته و خاکستری تصور می کنیم که هیچ جاذبه ای برای گشت و گذار ندارد. حتا ساکنان این شهر هم فکر می کنند برای گذراندن یک آخر هفته خوب یا ساعاتی خوش باید حتما به خارج از تهران پناه ببرند و برای لحظاتی هر چند کوتاه از پایتخت دور شوند. غافل از آنکه در میان شلوغی ها و خیابان های پر همهمه تهران نیز می توان جذابیت های بسیاری یافت و دقایقی متفاوت را در آنها سپری کرد. این شهر یادگاری های تاریخی فراوانی در خود دارد که دیدن آنها شما را به روزگارانی دور می برد و حال تان را جا می آورد.

امروز می خواهیم به گوشه ای در شمال این شهر شلوغ برویم و ساعاتی به یادماندنی را در آن بگذرانیم. راه مان را به سوی مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد کج می کنیم و قدم در مجموعه ای می گذاریم که یادگاری از اواخر دوران قاجار و حکومت پهلوی ها به شمار می رود. باغی بزرگ با کاخ ها و موزه های متعدد که هر یک دنیایی متفاوت در خود دارند. این بار بلیت کاخ سبز را تهیه می کنیم و قدم زنان به سویش به راه می افتیم. کاخی در بخش بالایی مجموعه که به عنوان یکی از زیباترین کاخ های ایران از آن یاد می شود. 

با کارناوال باشید تا ببینیم در این بنا چه می گذرد و چه چیزهایی در آن انتظارمان را می کشد...

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

چرا کاخ موزه سبز؟


  • یکی از زیباترین کاخ های ایران است.
  • یادگاری از پهلوی ها به شمار می رود.
  • می توانید ترکیبی از معماری ایرانی و اروپایی را در این ساختمان ببینید.
  • در این کاخ می توانید شاهد انواع هنرهای ایرانی شامل آیینه کاری، گچبری، حجاری، تذهیب، خاتم کاری و ... باشید.
  • یکی از سوژه های محبوب عکاسان و علاقه مندان به معماری است.
  • در مجموعه سعدآباد قرار دارد که یکی از جاذبه های تاریخی و مهم پایتخت است.
  • در سعدآباد امکانات خوبی از جمله کافه و رستوران وجود دارد و ساعاتی متفاوت را می توانید در آن بگذرانید.
  • پیاده روی دلچسبی را در مجموعه و در مسیر رسیدن به کاخ تجربه می کنید.
Photo by : Zim lou

آشنایی با مجموعه سعدآباد | میزبان زیبای کاخ سبز

برای رسیدن به کاخ سبز باید از دروازه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد عبور کنید تا وارد باغی با وسعت 110 هکتار شوید. مجموعه ای متشکل از کاخ ها و ساختمان ها و موزه های متعدد که در شمالی‌ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران واقع شده است و جنگل طبیعی، چشمه‌سارها، قنات ها، باغستان ها، گلخانه ها و خیابان هایی را در خود دارد. رودخانه جعفرآباد، از میان این مجموعه می گذرد و در قدم به قدم آن، بهانه ای برای ایستادن، تماشا کردن و لذت بردن پیدا می شود. در این مجموعه فرصت عبور از خیابان هایی را دارید که از دو سو با درختان کهنسال احاطه شده اند و حسی وصف نشدنی را برای تان به ارمغان می آورند.

سعدآباد در ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و میانگین دمای سالانه آن به ۱۲٫۹ درجه سانتیگراد می رسد؛ این یعنی یک جای خوش آب و هوا برای گذران ساعاتی لذت بخش. در این مجموعه می توانید قدمی در دنیای قاجارها بزنید و چند ساعتی را هم به مرور تاریخ پهلوی ها بپردازید. برای آنکه این مجموعه را به صورت کامل بشناسید سری به لینک زیر بزنید:

ورود به صفحه اختصاصی معرفی کاخ سعدآباد

Morteza Jannati 

آشنایی با کاخ موزه سبز | زمرد مجموعه سعدآباد

کاخ سبز یکی از زیباترین کاخ های ایران است که در گذشته با عنوان کاخ شهوند شناخته می شد و اکنون عنوان «کاخ موزه سبز» را به خود گرفته است. در نمای این بنا از سنگ‌های سبز منحصر به فردی استفاده شده که آنها را از معادن خمسه زنجان به اینجا آورده اند. به کار بردن همین سنگ ها باعث شده تا این ساختمان نام کاخ سبز را به خود بگیرد.

این بنا، اولین کاخ مجموعه سعدآباد است که در زمان پهلوی به بهره برداری رسید. از جنوب این ساختمان می توان شاهد چشم اندازی از تهران بود و منظره جالب توجهی را دید. 

یکی از ویژگی های جذاب این کاخ استفاده از هنرهای بی بدیل ایرانی در آن است. جلوه زیبایی از هنرهای آیینه کاری، گچبری، حجاری، تذهیب، خاتم کاری و ... را می توانید در این بنا به تماشا بنشینید و از دیدن شاهکار هنرمندان ایرانی لذت ببرید. بد نیست بدانید که افرادی چون ملک حسین و کنستانتین پادشاه سابق یونان برای مدتی در این کاخ اقامت داشته اند و همین مساله بر اهمیت تاریخی آن می افزاید.

Photo by : Unknown

تاریخچه کاخ سبز

کاخ سبز اولین کاخ مجموعه سعدآباد است که در زمان پهلوی به بهره برداری رسید. بنای اولیه این کاخ نیم طبقه‌ای، به «علیخان والی» از زمینداران سرشناس قاجار تعلق داشت و تپه‌ ای که زیر بنا قرار دارد به واسطه نام او به «تپه علیخان» معروف شد. رضاخان که شیفته این محل و چشم اندازش شده بود در سال 1301 در ازای پرداخت هفت‌ هزار تومان توانست آن را به دست آورد. در این زمان هنوز رضاخان بر تخت سلطنت تکیه نزده بود و در مقام وزیر جنگ خدمت می کرد. میرزاجعفر خان معمارباشی نیز دست به کار شد و هر آنچه که آموخته بود را به کار گرفت. او پس از 7 سال تلاش و بدون ویران کردن بنای اولیه، کاخ تابستانی رضاخان را ساخت و تحویلش داد. این زمان برابر با اوایل سلطنت رضاخان بود و کاخ با نام کاخ رضا شاه و شهوند معروف شد.

Photo by : Unknown

معماری

کاخ سبز زیربنایی در حدود 1203 متر مربع دارد و یکی از ویژگی های قابل توجه این بنا حفظ جلا و زیبایی آن در طول سال هاست. در مصالح این کاخ از سرب استفاده شده است تا از خرد شدن سنگ ها به علت سرد و گرم شدن هوا جلوگیری شود.

این کاخ دو بخش را در خود جای داده است:

بخش اول شامل پله ورودی، اتاق انتظار، اتاق کار، تالار آیینه، اتاق غذاخوری خصوصی و اتاق خواب

بخش دوم، زیرزمینی که در سال های 1352-1350 به دستور محمدرضا پهلوی به بنا افزوده شد تا محلی برای پذیرایی از مهمانان خارجی باشد.  اتاق پذیرایی، دو اتاق خواب و اتاق غذاخوری قسمت های مختلف این زیرزمین هستند.

در ادامه بخش های مختلف این ساختمان را از نظر می گذرانیم و با آنها آشنا می شویم.

Photo by : Unknown

بخش های مختلف کاخ سبز

حالا وقت آن است که به درون این کاخ زیبا برویم و بخش های آن را ببینیم:

1- پلکان ورودی و سرسرا

یکی از بخش های جذاب کاخ سبز، دو  پلکان ورودی آن است که شکوه ساختمان را به شما یادآور می شوند. نرده چوبی این پله ها کاری از استاد مختاری و مزین به تصاویری از سربازان پارسی است. در انتهای پلکان چهار ستون حجاری شده از سنگ مرمر سفید بدون رگه دیده می شود که متعلق به معادن شهر کارارای ایتالیا (Carrara) هستند و از هدایای دولت ایتالیا به پهلوی اول به شمار می روند. در بالای ستون وسط چهره ای گچ بری شده است که به هنگام ورود آن را خندان می بینید. درست در پشت این صورت، چهره ای ناراحت گچ بری شده است که وقتی می خواهید از ساختمان خارج شوید آن را مشاهده می کنید. این گچ بری هنرمندانه نشان از مهمان نوازی ایرانیان دارد.

در سرسرا، دیوارکوب های تزیین شده به چشم می خورند که همگی  از جنس برنز مطلا و اثر امانوئل بوردلی هنرمند فرانسوی هستند.

Photo by : Unknown

2- زیرزمین کاخ سبز

زيرزمين کاخ سبز تا قبل از سال 1350 تنها یک انباری بود که بازسازی و تغییر دکوراسیون در سال 1350-1352 تغییراتی را در آن به دنبال آورد. این بخش به محلی برای پذیرایی مهمانان خصوصی محمدرضاشاه تبدیل شد و اتاق پذیرایی نام گرفت. در این محل از اشخاصی نظیر جیمی کارتر رییس جمهورامریکا، انورسادات پادشاه مصر و سلطان حسین پادشاه اُردن میزبانی شایسته ای به عمل آمد.

 این اتاق 58 متر مربع است و دو اتاق خواب در دو سوی خود دارد. دیوارها با ساتن فرانسه پوشیده شده اند و موکت آن بافت انگلستان و دارای حاشیه آبی است. آثاری که در این اتاق مشاهده می کنید عبارتند از:

مبلمان ساخت فرانسه با روکش ساتن آبی متعلق به قرن 18

فرش 30/9 متر مربعی بافت نایین اصفهان

قالیچه اثر استاد حکمت نژاد شهر اصفهان

آیینه با قاب چوبی و تزیینات گل و برگ به سبک لویی چهاردهم فرانسه متلق به قرن 18 میلادی

 ساعت برنزی مارک باگِت فرانسه

چراغ های برنز با روکش طلا مربوط به دوره لویی شانزدهم فرانسه

Photo by : Unknown

3- اتاق غذاخوری

غذاخوری اتاقی به رنگ گرم است که اشتهای هر کسی را بر می انگیزد. سقف چرمی این اتاق چیزی نیست که بتوانید از آن چشم بردارید. دیوارها از ساتن فرانسوی پوشیده شده اند و سیستم پخش موسیقی را در خود دارند. میز 20 نفره از چوب درخت گیلاس و ظروف چینی با نشان دربار پهلوی در این اتاق به چشم می خورند.

Photo by : Unknown

4- ناهارخوری خصوصی

نوبت به اتاق ناهارخوری خصوصی می رسد که به خانواده شاه تعلق داشته است. دیوارهای این اتاق مزین به هنر تذهیب استاد حسین طاهرزاده بهزاد هستند و فرش 37 مترمربعی بافت شهر یزد در کف اتاق خودنمایی می کند.

Photo by : Unknown

5- اتاق انتظار

 وقتی میهمانی به کاخ وارد می شد و خواستار ملاقات با شاه بود، او را به اتاق انتظار راهنمایی می کردند تا رضا شاه آماده شود. در کف این اتاق فرش 66 متر مربعی بافت یزد را می بینید که در کنار مبلمان فرانسوی قرن 19 جلوه جالبی ایجاد کرده اند. یکی از آثار موجود در این اتاق، پیانو ساخت سباستین اِرارد (Sebastian Erard) سازنده پیانو و چنگ فرانسوی است.

Photo by : Unknown

6- اتاق خواب

یکی از زیباترین جلوه های هنر ایرانی را می توانید در اتاق خواب این کاخ ببینید. کافیست به سقف بنگرید و طرح آینه کاری آن را با فرش کف اتاق مقایسه کنید تا متوجه شباهت آنها بشوید و به هنرمندان شان آفرین بگویید.

یکی از آثار موجود در این اتاق میز مکانیکی از چوب و برنز است که در فرانسه ساخته شده و به قرن 19 میلادی تعلق دارد. این اثر مشهور فرانسوی اثر آلفرد امانوئل لوئیس بوردلی است که از یک خانواده یونانی اصل بود و در ساخت مبلمان فرانسوی تبحر خاصی داشت.

تختی که در این اتاق وجود دارد در زمان پهلوی دوم اضافه شده است. پهلوی اول همیشه بر روی زمین می خوابید و امروزه رختخواب او در مخزن نگهداری می شود و در زمستان ها به نمایش در می آید.

سرویس بهداشتی در کنار اتاق خواب قرار دارد و در فضای مقابل اتاق به دیوارهایی برمی خورید که با ترمه هایی با قدمت بالای 100 سال پوشانده شده اند.

Photo by : Unknown

7- تالار آیینه

 آینه کاری های نفیس دیوار و سقف یکی از اتاق های کاخ سبز، باعث شده تا نام تالار آینه را بر آن بگذارند. این قسمت در مدت 4 سال و زیر نظر هنرمندان ایرانی به این زیبایی درآمده است. بر روی آینه ها جلوه هنر زیبای رودرزی (گچ بری بر روی آینه) نیز به چشم می خورد.

یکی از شاهکارهای موجود در این اتاق فرش 70 متر مربعی کف آن است که کار استادعبدالمحمد عمواُقلی، بافت مشهد و دارای 70 رج است. استاد عبدالمحمد عمواغلی از تجار و تولید کنندگان صاحب نام تبریزی در زمینه نساجی بود که در فاصله سال های 1250 تا 1270 خورشیدی به مشهد رفت و به کار بافت فرش روی آورد. تهیه نقشه های منحصر به فرد و رنگ آمیزی، مواد مورد استفاده و هماهنگ کردن نقشه و رنگ قالی از مهارت های این بافنده به شمار می رفت.

طرح فرش موجود در تالار آینه، گلدانی با دسته گل مجلل است که تاریخ 11 آذرماه 1307 بر روی آن قرار دارد و در بالایش این کتیبه به چشم می خورد:

حسب الامر مبارک بندکان اعلیحضرت همایونی رضاشاه پهلوی شاهنشاه ایران

یکی از استادان مجرب جناب آقای جلیل جداری قسمت هایی از این فرش را در سال های 1371-1373 مرمت کرده است.

Photo by : Unknown

8- دفتر کار پهلوی اول

در بازدید از کاخ سبز به اتاقی می رسید که خاتم‌کاری های نفیس استاد محمدصنیع خاتم شیرازی بر روی کلیه وسایلش به چشم می خورد و به همین سبب به اتاق خاتم مشهور شده است. دیوارهای این اتاق نیز مزین به هنر تذهیب استاد حسین طاهرزاده بهزاد هستند. قاب عکسی در این اتاق توجه را به خود جلب می کند که از خاتم است و تصویری از تاجگذاری رضاشاه در 4 اردیبهشت ماه 1305 در کاخ گلستان را در خود دارد.

مجسمه قوش باز، دیگر اثر جالب توجه این اتاق است. این مجسمه توسط پیر ژول منه (Pierre Jules Mene) در قرن 19 و در فرانسه ساخته شده است و اثر ارزشمندی به شمار می رود.

Photo by : Unknown

امکانات

برای بازدید از کاخ سبز باید وارد مجموعه سعدآباد شوید و این مجموعه امکانات زیر را در اختیار شما می گذارد:

1- سرویس حمل و نقل

مجموعه سعدآباد وسعت زیادی دارد و برای رسیدن به کاخ سبز نیاز است تا مسیری را طی کنید. این مسیر به ویژه اگر از درِ زعفرانیه وارد شوید برای شما دردسر دارد و باید شیب تندی را برای رسیدن به کاخ سبز طی کنید. برای آن دسته از بازدیدکنندگانی که می خواهند یکراست به سراغ ساختمان ها بروند، سرویس حمل و نقل تدارک دیده شده است. شما می توانید با پرداخت هزینه ای اندک از سرویس ها استفاده کنید.

Photo by : Unknown

2- کافی شاپ و رستوران

شاید در طول ساعت بازدید گرسنه شوید و یا بخواهید با یک نوشیدنی حال خودتان را جا بیاورید. به همین دلیل است که مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد کافه رستوران هایی در خود دارد تا بازدیدکنندگان بتوانند لحظات متفاوتی را در مجموعه سپری کنند. 

دو کافه رستوران در مجاورت کاخ موزه ملت و کاخ موزه سبز در مجموعه سعدآباد وجود دارد که صبحانه ایرانی و فرنگی، ناهار سرد و گرم سبک، انواع نوشیدنی های گرم و سرد، بستنی و ... را برای تان سرو می کنند. این کافه ها همه روزه در نیمه اول سال از ساعت 09:00 تا 18:30 و در نیمه دوم سال از ساعت 09:00 تا 17:00پذیرای بازدید کنندگان هستند.

تلفن: 22735376-021

Photo by : Unknown

3- عکاسخانه قاجاری

حالا که در حال و هوای تهران قدیم هستید و در یکی از باغ های قدیمی قدم می زنید، نظرتان با ثبت یک عکس متفاوت چیست؟ شاید با خودتان فکر کنید که بد نبود لباس های مردم تهران قدیم را می پوشیدید و خاطره ای شیرین را در قاب عکس می گنجاندید. اگر چنین هوسی به سرتان زد، سری به عکاسخانه قاجاری سعدآباد بزنید، لباس های تماشایی قدیمی را بپوشید، لبخند بزنید و یک خاطره به یادماندنی ثبت کنید.

Photo by : Davoud Ghahrdar

4- پارک ورزش

سعدآباد جای خوبی برای قدم زدن و تجربه یک پیاده روی لذت بخش است؛ اما شاید هوس کنید در این مکان زیبا فعالیت بیشتری داشته باشید و لذت خود را دو چندان کنید. برای همین است که بخشی از مجموعه سعدآباد را به پارک ورزش اختصاص داده اند؛ جایی که در آن می توانید از وسایل ورزشی در فضای باز استفاده کنید و در این محیط چشم نواز از ورزش کردن لذت ببرید. 

Photo by : Unknown

5- ایستگاه رادیو

به هنگام بازدید از سعدآباد متوجه صدایی در مجموعه خواهید شد که مربوط به رادیو سعدآباد است. این رادیو از تاریخ 28 اردیبهشت 1380 فعالیت می کند و هدف آن اطلاع رسانی هرچه بیشتر به بازدیدکنندگان محترم و بهبود کیفیت بازدید آنهاست.

این ایستگاه با سیستم صوتی حرفه ای، آمپلی فایر، میکسر و بیش از 30 باند بلندگو تمام وسعت 110 هکتاری مجموعه سعدآباد را تحت پوشش قرار می دهد. در ایام نوروز، اعیاد، جشن ها ، جشنواره ها و ... برنامه های جالبی توسط این ایستگاه رادیویی اجرا می شود و حال و هوایی خاص به مجموعه می بخشد.

Photo by : Unknown

6- سایر امکانات

علاوه بر امکانات یاد شده امکانات عمومی دیگری نیز در مجموعه وجود دارد که می توانید از آنها بهره ببرید. سرویس های بهداشتی، نمازخانه، نیمکت ها و ... از این دسته امکانات هستند. 

Photo by : Unknown

معمار و هنرمندان کاخ سبز

آنچه که به عنوان کاخ سبز در مجموعه سعدآباد می بینید نتیجه تلاش معمار و هنرمندانی است که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

میرزاجعفرخان معمارباشی

استاد میرزاجعفرخان معمار باشی کسی است که به عنوان سازنده کاخ سبز از او یاد می کنند. وی فرزند مرحوم استاد قاسم معمار بود که در  ۱۲۴۰ خورشیدی در کاشان متولد شد و در سال ۱۳۱۳ شمسی در تهران از دنیا رفت. وی از معماران‏ صاحب سبک و مشهور بود که در دوره قاجار توانست جای خود را در دربار باز کند. قصر شهوند آخرین کار او به شمار می رود و از دیگر آثارش می توان به منزل خانم‏ نجم السلطنه، خانه مصدق السلطنه و اعلم السلطنه و .... اشاره کرد.

استاد علی مختاری

علی مختاری گلپایگانی فرزند اسدالله گلپایگانی در سال 1274 در گلپایگان دیده به جهان گشود. استاد مختاری از اساتید بزرگ منبت کاری در قرن اخیر است. او در 10 سالگی به همراه برادر کوچک تر خود در كارگاه استاد حيدر گلپايگانی از استادان منبت کار آن زمان این هنر را آموخت و آن را به حد اعلی رساند.

حسین طاهرزاده بهزاد

یکی از زیباترین جلوه های هنر تذهیب کاری را می توانید در کاخ سبز ببینید که همگی کار نقاش و طراح فرش ایرانی حسین طاهرزاده بهزاد هستند. او در ۱۲۶۶ خورشیدی در تبریز چشم به جهان گشود و در ۱۳۴۱ خورشیدی از دنیا رفت. او مدتی در تفلیس و استانبول به تحصیل پرداخت و در ۱۳۰۸ پس از بازگشت به ایران به تزیین و نقاشی این کاخ پرداخت.

Hossein Zohrvand | Tasnim 
Hossein Zohrvand | Tasnim 
Hossein Zohrvand | Tasnim 
Hossein Zohrvand | Tasnim 

راه دسترسی

برای بازدید از کاخ سبز باید خودتان را به مجموعه سعدآباد برسانید. درهای مختلفی برای ورود به مجموعه سعدآباد وجود دارند که عبارتند از: درِ نظامیه که در گذشته بیشتر مورد استفاده رضاخان بود، در زعفرانیه، درِ خیابان دربند که بیشتر محمدرضا پهلوی از آن استفاده می کرد، درِ میدان دربند، دو در در جعفرآباد، در رودخانه و درِ کاخ سفید. البته بازدیدکنندگان تنها می توانند از دو در زعفرانیه و میدان دربند وارد مجموعه شوند. به یاد داشته باشید که ورودی دربند به کاخ سبز نزدیک تر است.

آدرس ورودی دربند: استان تهران، شهر تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند

راهنمای مسیر

مترو: با متروی خط 1 خودتان را به ایستگاه تجریش برسانید. در میدان تجریش، ابتدای خیابان جعفری و میدان قدس، جنب ایستگاه مترو می توانید تاکسی هایی را برای رسیدن به میدان دربند بیابید.

اتوبوس و خط بی آر تی: اتوبوس های خطوط متعددی به میدان تجریش می روند و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می توانید به این پایانه و میدان قدس دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، میدان رسالت - میدان قدس، پایانه دستواره - میدان قدس، پیچ شمیران - میدان قدس، میدان امام خمینی - میدان قدس، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی آر تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.

پس از رسیدن به میدان قدس یا تجریش هم  به ابتدای خیابان جعفری یا جنب ایستگاه مترو بروید و با تاکسی خودتان را به میدان دربند برسانید.

تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.

خودروی شخصی: به میدان تجریش بروید و در ضلع شمالی آن وارد خیابان دربند شوید. در انتهای این خیابان به میدان دربند می رسید. مجموعه پارکینگ ندارد پس در همین محل باید جای پارک مناسبی بیابید.

آدرس ورودی زعفرانیه: استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری

 راهنمای مسیر

مترو: راهی ایستگاه تجریش در خط 1 شوید. پس از رسیدن به میدان تجریش درضلع غربی میدان یعنی خیابان شهید ملکی سوار بر تاکسی های آصف یا اسدآباد شوید. این تاکسی ها شما را به در مجموعه نمی رسانند؛ اما با پیاده شدن در ابتدای خیابان شهید طاهری و حدود 10 دقیقه پیاده روی به سعدآباد می رسید.

اتوبوس و خط بی آر تی: میدان تجریش مقصد خطوط مختلف اتوبوس است و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می توانید به پایانه این میدان دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، فاز 2 شهرک قائم - میدان تجریش، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی آر تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.

پس از رسیدن به میدان تجریش هم به ابتدای خیابان شهید ملکی بروید و با تاکسی های آصف یا اسدآباد خودتان را به ابتدای خیابان طاهری برسانید. پس از 10 دقیقه پیاده روی، سعدآباد پیش روی شماست.

تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.

خودروی شخصی: وارد خیابان ولیعصر به سمت جنوب شوید و به خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه سابق) در سمت راست خود بروید. بعد از چراغ قرمز در دست راست خود خیابان شهید طاهری را می بینید. وارد این خیابان شوید و سعی کنید پیش از رسیدن به انتهای آن و مجموعه سعدآباد جای پارک مناسبی بیابید.

پیشنهاد: اگر با وسایل نقلیه عمومی راهی سعدآباد می شوید و در ابتدای ورود نمی خواهید به واحد روابط عمومی و یا حراست مراجعه کنید بهترین گزینه برای شما ورودی دربند است. در صورت استفاده از خودروی شخصی به درِ زعفرانیه مراجعه کنید چرا که یافتن جای پارک در آنجا آسان تر است.

تماس با مجموعه سعدآباد

تلفن: 9-22752031-021

کدپستی: 1989643936

ارتباط با مدیر مجموعه سعدآباد، دکتر کیا پارسا

تلفن: 22752079 - 27940219 - 27940220 (021)

فکس: 22741918 -021

ایمیل: drkiaparsa@gmail.com 

ارتباط با روابط عمومی

رییس اداره روابط عمومی: محمد حیدری

تلفن: 27940379 -021

Photo by : Unknown

اطلاعات بازدید

زمان بازدید: همه روزه به جز چهاردهم خرداد (رحلت امام خمینی (ره))، بیست و یکم رمضان (شهادت حضرت امام علی (ع))، بیست و پنجم شوال (شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع))، نهم و دهم محرم (تاسوعا و عاشورای حسینی)، بیست و هشتم صفر (رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع))

ساعات بازدید: شش ماه اول سال از ساعت 09:00 تا 18:00، فروش بلیت تا ساعت 16:00

                   شش ماه دوم سال از ساعت 09:00 تا 17:00، فروش بلیت تا ساعت 15:00

ساعت کار بخش اداری: 08:00 تا 16:00

هزینه بازدید

ورودی مجموعه: 5000 تومان برای اتباع ایرانی و 100000 تومان برای اتباع خارجی

ورودی کاخ سبز: 5000 تومان برای اتباع ایرانی و 100000 تومان برای اتباع خارجی

نکته: پرداخت ورودی مجموعه برای همه اجباری است. 

تخفیف ها

افرادی که می توانند از بلیت نیم بها استفاده کنند:

دانش آموزان و دانشجویان (به صورت گروهی به همراه معلمان و سرپرستان)

بازنشستگان به همراه یک نفر از اعضای خانواده

افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور

آزادگان، جانبازان، خانواده معظم شهدا

بسیجیان (فقط یک نفر)

افرادی که می توانند بازدید رایگان از مجموعه داشته باشند:

میهمانان عالی رتبه هیات دولت با هماهنگی قبلی

اعضای ایکوم با ارایه کارت شناسایی

پرسنل محترم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

دارندگان کارت راهنمای تور

نکته: بازدیدهای رایگان و نیم بها در تعطیلات رسمی سالانه، نوروز و پنجشنبه و جمعه های هر هفته لغو می شوند.

نکته: بازدید گروهی تنها با هماهنگی قبلی با روابط عمومی سعدآباد به شماره های 27940379-021 و 27940378-021  امکان پذیر است.

Photo by : Mehdi Ghorbani | IRNA

نکات مهم بازدید

بازدید خود را در مسیرهای تعیین شده انجام دهید. 

دست کودکان خود را به هنگام بازدید رها نکنید تا از مسیر خارج نشوند. عدم کنترل آنها می تواند منجر به برخورد کودکان تان به آثار نمایشی و  در نتیجه آسیب به آنها شود.

 فاصله مناسب با حفاظ های شیشه ای و پایه ای را حفظ کنید تا باعث سقوط این حفاظ ها نشوید.

به هیچ عنوان آثار را لمس نکنید. این کار باکتری، رطوبت، تعرق و ... دستان شما را به آثار منتقل می کند و به مرور منجر به ایجاد برخی ترکیبات آسیب رسان در سطح آنها و در نهایت تخریب شان می شود.

در هنگام عکاسی از آثار موزه ای از فلاش استفاده نکنید. فلاش اشعه های آسیب رسان دارد و به مرور زمان بر روی آثار مختلف مانند تابلوهای نقاشی، بافته ها، آثار دارای رنگینه و... تاثیر بدی می گذارد و موجب از بین رفتن آنها می شود.

در هنگام عکاسی به ویژه در داخل موزه ها از مونوپاد استفاده نکنید چرا که احتمال برخورد با اشیا را افزایش می دهد.

عکاسی حرفه ای با تجهیزات جانبی از قبیل سه پایه و ... در محوطه و داخل موزه ها ممنوع است مگر آنکه مجوز آن صادر شده باشد.

عکاسی تبلیغاتی بدون اخذ مجوزهای لازم در محوطه و داخل موزه ها ممنوع است

توقف در مسیر بازدید جهت گرفتن عکس های یادگاری موجب ازدحام جمعیت می شود. به دلیل مسایل حفاظتی از این کار خودداری کنید.

خوراکی خود را به فضای داخلی موزه ها نبرید.

از ریختن زباله در فضاهای داخلی موزه ها و فضای سبز مجموعه خودداری کنید.

ورود کالسکه کودک به داخل موزه ها ممنوع است.

در صورت مشاهده هرگونه خسارت و آسیب بازدیدکنندگان به بناها و آثار موزه ای از قیبل یادگاری نویسی بر روی بناها، مجسمه های محوطه و درختان باغ، دفتر یگان حفاظت مجموعه را آگاه سازید.

در صورت داشتن هر گونه سوال از راهنمایان موزه کمک بگیرید.

در صورت پیدا و گم کردن اشیا به واحد حراست سعدآباد واقع در در زعفرانیه مراجعه کنید و یا با شماره تلفن 27940371-021 تماس بگیرید.

Photo by : Unknown

توصیه های کارناوالی

برای بازدید مجازی از کاخ سبز می توانید به این لینک مراجعه کنید.

برنامه ها و نمایشگاه های کاخ سبز را می توانید از این لینک دنبال کنید.

برای آشنایی با تمام اشیای این موزه نگاهی به این لینک بیندازید.

Photo by : Unknown

سخن آخر

با هم به یک تهرانگردی جذاب در شمال پایتخت رفتیم. به مجموعه ای تماشایی قدم گذاشتیم و به سراغ یکی از بناهای دیدنی آن رفتیم که به عنوان یکی از زیباترین کاخ های ایران شناخته می شود. سفری در تاریخ داشتیم و به دوره پهلوی رفتیم و فهمیدیم که روزگاری زندگی در اینجا جریان داشته است. اگر شما هم تجربه ای از بازدید از این کاخ  دارید آن را با دیگر دوستان کارناوالی به اشتراک بگذارید.

منتظر دیدگاه های شما هستیم...

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.3

بررسی شده توسط کارناوال

ارزش تاریخی(خوب) 3.5
ارزش معماری(عالی) 5
شرایط نگهداری و مرمت(خوب) 4
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(خوب) 3.5
طراحی مسیر بازدید(عالی) 5

نقاط قوت

  • قرارگیری در مجموعه ای زیبا
  • امکان بازدید از کاخ های دیگر مجموعه سعداباد در یک روز
  • از زیباترین کاخ های ایرانی
  • مسیر دسترسی به نسبت راحت
  • امکانات رفاهی مناسب برای بازدیدکنندگان در مجموعه سعدآباد

نقاط ضعف

  • ضعف در تبلیغات و اطلاع رسانی

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 9 رای

3.9

دوستان

4

خانواده

2

آیا بازدید از کاخ سبز تهران را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
ارزش هزینه به لذت(عالی) 4.5
کیفیت عملکرد راهنما(معمولی) 2.8
نحوه برخورد کارکنان(معمولی) 3.3
طراحی مسیر بازدید(خوب) 4

کاخ سبز تهران را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
آرسام رحیمی

3

خیلی زیبا با معماری بی نظیر؛محوطه ای سرسبز با هوایی دل انگیز خیلی لذت بردیم

سفر با خانواده
تجربه سفر آرسام رحیمی به کاخ سبز تهران

انتشار: 09 اردیبهشت 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟
نوشین سهرابی

4.9

خیلی زیباست.ارزش دیدن رو داره

انتشار: 01 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
نوشین سهرابی

4.4

نقاشی رنگ روغن «گلدان گل» اثر هنرمند معروف هلندی بلومر هم تو این کاخ قرار داره

سفر با دوستان
تجربه سفر نوشین سهرابی به کاخ سبز تهران

انتشار: 01 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست