کارناوال - راهنمای سفر

میدان کنکورد پاریس

فرانسه، پاریس، انتهای خیابان شانزلیزه

4.1

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 3 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

30 دقیقه

ساعت دسترسی

امروز چهارشنبه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره میدان کنکورد پاریس

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

نسیم امینی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

02 بهمن 1397

به روز رسانی

29 آبان 1398

معرفی /

میدان کنکورد پاریس | بزرگترین میدان شهر

میدان کنکورد پاریس یکی از برترین جاذبه های شهر و از میدان های معروف فرانسه است که در این مطلب می خواهیم به آن بپردازیم. در ادامه تصاویر میدان کنکورد پاریس را می بینیم و توضیحی کامل و جامع درباره این میدان می دهیم، همچنین اصلی ترین نماد میدان کنکورد را به شما معرفی می کنیم. با ما در کارناوال همراه شوید و از این سفر لذت ببرید.

چرا میدان کنکورد؟


  • بزرگترین میدان شهر پاریس و دومین میدان بزرگ در کشور فرانسه است.
  • قدیمی ترین یادبود فرانسه یک ستون سنگی 3300 ساله است که در همین میدان کنکورد قرار دارد.
  • محل اعدام لوئی شانزدهم، همسرش و چندی از مشهورترین افراد در تاریخ فرانسه است. 
  • در انتهای معروفترین خیابان شهر پاریس، یعنی شانزلیزه، قرار دارد.
  • در گذشته صدها نفر در این میدان با گیوتین اعدام شدند و همین موضوع، شهرت اصلی میدان را رقم زده است. 
Photo by : benoit photography

آشنایی با میدان کنکورد | Place de la Concorde

میدان کنکورد 84984 متر مربع مساحت دارد و در نواحی مرکزی پاریس و در کرانه چپ رود سن (Seine) جای خوش کرده است. این مکان عنوان بزرگترین میدان شهر پاریس و دومین میدان بزرگ در کشور فرانسه را از آن خود دارد. کنکورد در حقیقت به شکل یک هشت ضلعی است که چندی از جاذبه های مهم شهر پاریس را به یکدیگر پیوند می دهد. کنکورد پیوند دهنده خیابان شانزلیزه و باغ تویلری (Tuileries Garden) است. همچنین کلیسای کاتولیک لَمَدلِن (La Madeleine) که در شمال میدان و در امتداد خیابان رویال قرار دارد را به ساختمان دولتی پالایس بئوربون (Palais Bourbon) در ضلع جنوبی، در آن سمت رودخانه می رساند. 

یکی از بارزترین ویژگی های میدان کنکورد، ستون سنگی 3300 ساله ای ست که در وسط آن نصب شده است و روزانه، گردشگران بسیاری را به سوی این میدان می کشاند. همچنین دو فواره در دو طرف میدان وجود دارد که جلوه ای زیبا به میدان بخشیده اند و آب نماهای معروف شهر رم را در ذهن تداعی می کنند. 

زیبایی های کنکورد بسیار زیاد هستند و سازه های شاخص متعددی در اطراف این میدان قرار دارد؛ اما بیش از همه، این تاریخچه میدان کنکورد است که توجه مردم جهان را به سوی این مکان جلب می کند. تاریخچه پر از خون و خونریزی که باعث شد برای سال ها، مردم، میدان کنکورد را با عنوان میدان گیوتین نیز به یاد آورند. بله! درست در وسط این میدان بود که انقلابی های تندروی فرانسه، گیوتینی گذاشتند و پادشاه وقت فرانسه، لویی شانزدهم و خانواده اش را طعمه ارابه مرگ کردند. این افراد با مرگ طرفداران پادشاه از خون سیراب نشدند و در ادامه، هر آن کس که مخالف شان بود را گردن زدند. در حقیقت میدان کنکورد، یادآور 10 ماه از تلخ ترین روزهای تاریخ فرانسه است که بعدها به "دوران وحشت" شهره شد. 

در ادامه می خواهیم برای تان از تاریخچه میدان کنکورد بگوییم و به معرفی شاخص ترین افرادی بپردازیم که در این جا کشته شدند. همچنین شما را با فضای کنونی میدان آشنا می کنیم. حتما همراه مان بمانید. 

Photo by : Gabriel M A

تاریخچه میدان کنکورد

اگر به تاریخچه شهر پاریس نگاه کنیم، می بینیم که در بیشتر ادوار تاریخ، در جایگاه کنونی میدان کنکورد، یک باتلاق قرار داشته است؛ تا این که در سال 1763، پس از آن که پادشاه وقت فرانسه، لویی پانزدهم یک بیماری سخت را پشت سر گذاشت به افتخار این اتفاق مبارک، تندیسی از پادشاه ساخته شد. طراحی و ساخت تندیس را ادمه بوشاردون (Edmé Bouchardon) بر عهده داشت و در ادامه، با مرگ این هنرمند، جان-باپتیست پیگال (Jean-Baptiste Pigalle) کار وی را به پایان رساند؛ اما سوال این جا بود که این تندیس از پادشاه سوار بر اسب را کجا نصب کنند؟

سال 1763 بود که پادشاه به معمار سلطنتی، آنژ-ژاک گابریل (Ange-Jacques Gabriel) دستور داد تا جای مناسبی برای گذاشتن تندیس در شهر پیدا کند و اینگونه بود که میدان لوئی پانزدهم (کنکورد کنونی) در کنار رود سن ساخته شد، یعنی همان جایی که پیش از این تنها یک باتلاق بود. البته در برخی منابع آمده است که در سال 1763، تنها تندیس را در این منطقه قرار داده بودند و در سال 1772 میدان توسط آنژ-ژاک گابریل ساخته شد.

این بود داستان ساخت میدانی که متولد شد تا تندیس پادشاه را در آن قرار دهند؛ اما دست تقدیر، زودتر از آن چه تصور می شد روی بدش را به پادشاه نشان داد و عمر مجسمه درون میدان به 20 سال هم نرسید. برای آن که ادامه سرنوشت پر فراز و نشیب میدان را برای تان روایت کنیم، ابتدا لازم است کمی درباره انقلاب فرانسه و دوران وحشت توضیح دهیم، اتفاقی که آینده میدان و سرنوشت کشور فرانسه به کلی تغییر داد. 

Photo by : Unknown

انقلاب کبیر فرانسه و دوران وحشت

دوران ترور یا عصر وحشت (la Terreur) به بخشی از تاریخ فرانسه گفته می شود که توسط طرفداران تندروی جمهوری در فرانسه رقم خورد. بسیاری از مردم کشور، بر علیه لوئی شانزدهم اقدام کردند و توانستند پادشاه را از جایگاه قدرت به پایین بکشند. پس از این ماجرا در سال ۱۷۸۹، رژیم جدیدی در فرانسه برقرار شد و اینگونه بود که جدال برای کسب قدرت میان گروه های رقیب درگرفت. در این میان کشمکشی که میان جمهوری خواهان تندرو و میانه رو اتفاق افتاد، از اهمیت بیشتری برخودار بود. جمهوری‌خواهان میانه‌رو، حکومت جمهوری مسالت آمیزی می خواستند؛ اما در راه به دست آوردن این خواسته شان دست به هیچ خشونتی نمی زدند و می خواستند همه چیز در کمال آرامش و به صورت مسالمت آمیز اتفاق افتد. اما جمهوری‌خواهان تندرو، خواستار واژگونی نظام حاکم با بیشترین خشونت ممکن بودند. 

بسیاری از تحلیلگران تاریخ، آغاز دوران ترور و وحشت را ۵ سپتامبر ۱۷۹۳ می دانند؛ زمانی که جمهوری خواهان تندرو، به رهبری ماکسیمیلیان روبسپیر (Maximilien Robespierre)، قدرت را به دست گرفتند. دوران وحشت در کل 10 ماه به طول انجامید و در این زمان، افراد بی شماری به زیر تیغ گیوتین رفتند. در خلال دوران ترور، جمهوری خواهان تندرو، میانه روها را از مجلس کنوانسیون بیرون کردند و دو کمیته «نجات ملی» و «امنیت عمومی» را تشکیل دادند. این دو به قدرت مخوفی تبدیل شدند و مجلس را بازیچه دست خود کردند تا بدین طریق، قوانین ظالمانه خودشان را تصویب کنند؛ مثلا مجمع ملی ۱۷۹۳ قانونی با نام «قانون مظنونات» را به تصویب رساند که بر اساس آن هر شخص مورد سوءظنی تحت تعقیب قرار می گرفت. در دوره ترور، شاه و بسیاری از طرفدارانش به مرگ محکوم شدند؛ اما ماجرا به این جا ختم نشد و حتی بسیاری از انقلابی ها نیز به عناوین مختلف مورد محاکمه قرار گرفتند و به زیر تیغ گیوتین رفتند. در آن زمان، چند گیوتین در مناطق مختلف وجود داشت اما معروف ترین این گیوتین ها، در همین میدان کنکورد نصب شده بود که با نام میدان انقلاب شناخته می شد.

 بین ژوئن ۱۷۹۳ و اواخر ژوئیه ۱۷۹۴، بیش از ۱۶۵۹۵ حکم رسمی اعدام با گیوتین در فرانسه صادر شد که از این میان ۲۶۳۹ مورد در پاریس بود. نزدیک به ۴۰ هزار زندانی در نهایت به اعدام محکوم شدند که نزدیک به نیمی از آنها بدون جلسه دادرسی اعدام شدند یا آنقدر انتظار مرگ را کشیدند تا مردند.

در سال 1792، تندیسی که درون میدان قرار داشت را نابود کردند و نام میدان را به میدان انقلاب (Place de la Revolution) تغییر دادند. در زمان انقلاب فرانسه، گیوتینی درون این میدان نصب کردند و به همین خاطر، نگاه ها بیش از هر زمانی به سوی این میدان جلب شد. با وجود گیوتین، حالا این میدان به صحنه ای خون آلود تبدیل شده بود و با هرج و مرجی که در انقلاب پدید آمد، گیوتین درون میدان روز به روز افراد بیشتری را به کام خود می کشید. باورش دشوار است اما در این میدان، بیش از 1200 نفر کشته شدند در حالی که مردم در اطراف میدان می ایستادند و به تشویق و شادی می پرداختند.

نمونه تصویری از تندیس لویی پانزدهم که نابود شد.

چه افرادی در میدان کنکورد به زیر تیغ گیوتین رفتند؟

در ادامه به چندی از مهمترین افرادی اشاره می کنیم که در میدان کنکورد، با گیوتین کشته شدند:

1- لویی شانزدهم: لویی شانزدهم، پادشاه وقت فرانسه بود که با انقلاب فرانسه، از منصب قدرت به پایین کشیده شد و در محاکمه ای ناعادلانه، حکم اعدام او به وسیله گیوتین را صادر کردند. در نهایت این پادشاه در ۲۱ ژانویه ۱۷۹۳، در میدان کنکورد گردن زده شد. تعداد بسیاری از افرادی که به تماشای سر زدن لویی شانزدهم رفته بودند، دستمال های خودشان را به خون او آغشته کردند.

2- ماری آنتوانت | Marie Antoinette: وی آخرین ملکه پیش از انقلاب فرانسه بود که اصالتی اتریشی داشت. چندماه پس از اعدام لویی شانزدهم، برای این بانو نیز مانند همسرش یک محاکمه صوری برگزار کردند. با وجود آن که ماری آنتوانت به عنوان یک ملکه، شایسته عمل نکرده بود اما با این حال، بسیار شجاعانه و با متانت در مقابل دادگاه انقلابی ها حاضر شد. او هنگام محاکمه به خوبی به اتهامات بی شرمانه و بی پایه و اساسی که به او زده بودند پاسخ گفت و افراد حاضر در دادگاه را به شدت تحت تاثیر خود قرار داد. اگرچه این بانوی 38 ساله، در نهایت به زیر تیغ گیوتین رفت با این حال، سخنانش تاثیر به سزایی در جریان انقلاب و نابودی تندروها داشت.

3- شارلوت کوردی | Charlotte Corday: شارلوت از چهره های انقلاب کبیر فرانسه و عصر وحشت بود و در دسته جمهوری خواهان میانه رو قرار می گرفت. این بانو را به جرم قتل یکی از رهبران تندوری انقلاب به نام ژان-پل مارا (Jean-Paul Marat) اعدام کردند. شارلوت یک اشراف زاده بود و زمانی که به حامیان انقلاب فرانسه پیوست، با ژان-پل مارا در یک جبهه قرار داشت. اما در ادامه با خشونت هایی که برای سرنگونی حکومت اتفاق افتاد، راهش را عوض کرد و دست به مخالفت با تندورها زد. شارلوت در روز محاکمه اش چنین گفت:

برای نجات هزاران نفر، یک نفر را کشتم.

شارلوت تنها 24 سال داشت که طعمه گیوتین شد...

4- مادام دو باری | Madame du Barry: مادام دوباری، بانویی بود که به خاطر زیبایی ظاهری‌اش توجه لویی پانزدهم را به خود جلب کرد. او دخالت های بسیاری در امور حکومتی انجام می داد و باعث شد افراد نالایقی بر مسند قدرت بنشینند. همچنین، با توطئه هایش افراد شایسته ای همچون صدراعظم فرانسه، شوازول (Choiseul) را از قدرت پایین کشید که به عقیده بسیاری از تاریخ شناسان، این ها مقدمات انقلاب فرانسه بودند. 

5- ژرژ ژاک دانتون | Georges Jacques Danton: وی وکیلی بود که همواره از مردم تهیدست و فقرا و طبقه سوم حمایت می کرد. او در طول انقلاب، از جمهوری خواهان به شمار می رفت اما مخالف تندوری هایی بود که برخی از همراهانش پیش گرفته بودند. در نهایت، با دسیسه های بسیار و پرونده سازی ها، او را در تاریخ ۵ آوریل ۱۷۹۴ با گیوتین اعدام کردند. 

6- آنتوان لوران لاووازیه | Antoine-Laurent de Lavoisier: لاووازیه دانشمند فرانسوی و بنیان گذار شیمی نوین بود. وی نخستین کسی بود که ترازو را جهت سنجش و تحقیق در فعل و انفعالات شیمیایی در آزمایشگاه وارد عمل کرد. زندگی او نیز در میدان کنکورد با گیوتین به اتمام رسید.

7- الیمپ دگوژ یا ماریا دگوژ | Olympe de Gouges: او نمایشنامه نویس فعال سیاسی و یکی از مخالفان برده داری بود؛ همچنین این بانو یکی از اولین طرفداران فمنیسم به شمار می رفت. انقلابی های تندروی فرانسه در نهایت او را به خیانت، حمایت از انقلاب و سلطنت محکوم کردند و در سوم نوامبر سال۱۷۹۳ زیر تیغ گیوتین رفت. 

8- لویی آنتوان لئون دو سن ژوست | Louis Antoine de Saint-Just: او از انقلابی های تندروی فرانسه بود و به عنوان جوان ترین عضو کنوانسیون شناخته می شد. وی از طرفداران اعدام لوئی شانزدهم شمرده می شد و در اعدام های دوران انقلاب، نقش پر رنگی را ایفا می کرد. حتی این طور می گویند که سخنرانی سن ژوست در کنوانسیون، تاثیر قابل توجهی در رای مجمع به اعدام لوئی شانزدهم داشته است. اما زمانی که دوران ترور به پایان رسید و مجلس، حکم دستگیری سران جمهوری خواه تندرو را صادر کرد، او نیز دستگیر شد و حکم اعدامش در ۲۸ ژوئیه ۱۷۹۴ در میدان انقلاب و با گیوتین اجرا شد. وی به هنگام مرگ تقریبا بیست و شش سال و یازده ماه داشت. 

9- ماکسیمیلیان روبِسپیر | Maximilien Robespierre: و اما روبسپیر ... مغز متفکر تندروها که آغازگر اجرای حکم های مرگ با گیوتین بود. او خواهان بهبود در زندگی مردم بود و برای این موضوع بسیار تلاش کرد، حتی چنان در این راه راسخ قدم بود که لقب فسادناپذیر را از آن خود کرد. اما روبسپیر در رسیدن به اهدافش بسیار تندروی می کرد و طالب مرگ افراد بسیاری بود. همین موضوع سبب شده تا در تاریخ، نام وی را به عنوان شخصیتی منفور ثبت کنند و در نهایت، خودش به همان سرنوشتی دچار شود که عده بسیاری از مردم را به آن دچار کرده بود. روبسپیر در تاریخ 28 ژوئیه 1794، جلوی دیدگان 1300 پاریسی، اعدام شد و با اعدام او، دوران ترور به پایان رسید. 

10- و پرنسس الیزابت فرانسه، خواهر کوچک لویی شانزدهم

 

نامگذاری میدان کنکورد

زمانی که دوران وحشت در سال 1795 به پایان رسید، میدان به صورت رسمی میدان کنکورد نام گرفت. کنکورد واژه ای فرانسوی ست که به معنای هارمونی، دوستی، سازش، روابط حسنه و ... استفاده می شود. اما دوباره با روی کار آمدن دوباره حکومت پادشاهی بوربون ها در سال 1814 با پادشاهی لویی هجدهم، نام این میدان به میدان لویی پانزدهم تغییر پیدا کرد و در سال 1826، میدان لویی شانزدهم نام گرفت، یعنی به نام همان پادشاهی که در این جا با گیوتین اعدام شد. در ادامه با انقلاب ژوئیه و پایان پادشاهی بوربون ها برای همیشه در سال 1830، نام میدان دوباره به کنکورد تغییر پیدا کرد و از آن پس تا کنون، چنین مانده است. 

Photo by : Unknown

دیدنی های میدان کنکورد

میدان بیضی شکل کنکورد، دو فواره زیبا و یک هرم‌سنگ باستانی را در خود جای داده است. هر کدام از این ها داستان هایی دارند و در معماری شان به نکات خاصی توجه شده است که در ادامه به توضیح شان می پردازیم:

1- ابلیسک اقصر | Luxor Obelisk

شاخص ترین نماد میدان کنکورد، ابلیسک یا هرم‌سنگی ست که در وسط آن قرار گرفته است و با احتساب پایه، 23 متر ارتفاع و 220 تُن وزن دارد. بر روی این هرم‌سنگ، نوشته هایی به خط هیروگلیف (1) در تمجید فرعون رامسس دوم (Pharaoh Ramses Ii) نگاشته شده است. این ابلیسک در سال 1829، به همراه یک ابلیسک دیگر، توسط خدیو (2) مصر، محمد علی پاشا، به کشور فرانسه هدیه شد. در نهایت، ابلیسک در 21 دسامبر 1833، به پاریس رسید و 3 سال بعد، در 25 اکتبر 1836، به دستور پادشاه فرانسه، لویی فیلیپ اول، این ستون در وسط میدان کنکورد نصب شد. جالب آن که دیگر هدیه مصری ها هیچگاه به فرانسه منتقل نشد. مصری ها با چالش های زیادی برای انتقال ستون دوم به فرانسه مواجه بودند و در نهایت، در دهه 1990 رئیس جمهور وقت فرانسه، فرانسوا میتران (François Mitterrand)، ابلیسک دوم را مجددا به مصر بخشید و اینگونه شد که این سازه، در مصر باقی ماند. 

ابلیسکی که در حال حاضر در میدان کنکورد قرار دارد و نماد این میدان به شمار می رود در گذشته، در ورودی معبد اقصر (Luxor Temple) مصر قرار داشت و به همین خاطر آن را با عنوان ابلیسک اقصر (Luxor Obelisk) می شناسند.

جابه جایی ستونی با این وزن و ابعاد ابلیسک اقصر، آن هم در آن زمان بسیار دشوار بوده است؛ اما هیچ گاه این سوال پیش نمی آید که چگونه آن را جا به جا کرده اند؛ چرا که نحوه جا به جایی ستون از مصر به فرانسه را در پایه ستون نقش کرده اند. 

بر بالای این ستون، کلاهکی با روکش طلا دیده می شود، اما این کلاهکِ اصلی ستون نیست. نقل است که کلاهک اصلی، در قرن ششم پس از میلاد دزدیده شد. این کلاهک طلایی و زیبا را در سال 1998 میلادی، بر روی هرم‌سنگ نصب کردند. 

پاورقی


1- مصریان اولین بار خط هیروگلیفِ مصری را جهت نوشتن متون خود ابداع کردند. هیروگلیف مصری ها یکی از قدیمی ترین روش های نوشتن است.

2- لقب امیر مصر در قدیم

Charles Mangwa 
Andrey Omelyanchuk 
Matthew Maddock 

2- فواره ها

دو فواره درون میدان کنکورد و در دو طرف ابلیسک قرار دارد. این دو سازه را مهمترین فواره های ساخته شده در زمان لویی فیلیپ می دانند که بعدتر، نمونه ای شدند برای ساخت دیگر فواره های شهر. گفته می شود که 12 مجسمه ساز، شبانه روز بر روی این فواره ها کار کردند تا ساخت شان در سال 1840 به پایان برسد. طراحی این دو فواره بر عهده ژاک اینیاس هیتورف (Jacques Ignace Hittorff) بود. این طراح برای 2 سال، معماری و فواره های کشور ایتالیا را مورد بررسی قرار داد. توجه هیتورف به ویژه به فواره هایی که در میدان های ناونا (Piazza Navona) و سن پیر (Piazza San Pietro) قرار داشت، جلب شده بود و برای ایده پردازی، از آن ها استفاده کرد. جالب آن که درون هر دوی این میدان ها، فواره و ابلیسک به چشم می خورد.

فواره های درون میدان در امتداد خطی از شمال به جنوب و در امتداد خیابان رویال (Rue Royale) نصب شده اند و ابلیسک دقیقا در وسط شان قرار گرفته است. علاوه بر این ها، پل کنکورد و کلیسای کاتولیگ لَمَدلِن (La Madeleine) نیز در امتداد همین محور قرار گرفته اند.

طراحی فواره ها

در طراحی این فواره ها از دریاها و رودخانه ها، ایده گرفته اند و به همین خاطر از این دو سازه با نام فواره دریاها (Fontaine des Mers) و فواره رودخانه ها (Fontaine des Fleuves) یاد می کنند. نزدیکی میدان به ساختمان وزارت دریانوردی و رودخانه سن، از دلایل این انتخاب در طراحی بودند. مبنای هر دو فواره از سنگ است و بر روی هردوی شان، شش شمایل از نیادها (1) یا تریتون (2) دیده می شود که همگی به اساطیر یونانی ربط دارند. این شمایل ها، ماهی هایی که گویی از درون آب بیرون پریده اند در دست دارند. تعدادی از این ها گویی در روی عرشه یک کشتی دایره وار نشسته اند و باقی شان درون آب حوضچه هستند. چهار تندیس نیز در طبقه بالاتر فواره ها دیده می شوند. برای ساخت این تندیس ها از آهن و برنز استفاده کرده اند و بر روی شان، روکشی از برنز کشیده شده است. این تندیس های نیمه برهنه، دستبند، گردنبند و تزییناتی به روی سرهای شان دارند که یادآور صدف، گل، میوه و مرجان ها هستند. آب از طبقه بالای فواره به طبقه زیرین، می ریزد و سپس از درون آن طبقه، به درون حوضچه پاشیده می شود. 

فواره دریاها | Fontaine des Mers:

فواره دریاها که در سمت جنوبی میدان قرار دارد به یاد دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس و همینطور به یاد تجارت و صنعت دریایی فرانسه ساخته شده است. به همین خاطر در طبقه بالای آن نمادهایی وجود دارد که به ناوبری، دریانوردی، بازرگانی و ستاره شناسی فرانسه اشاره می کنند. در طبقه پایین تر، مجسمه هایی که نماد مدیترانه، اقیانوس و ماهیگیری هستند دیده می شود. 

فواره رودخانه ها | Fontaine des Fleuves:

در فواره شمالی که فواره رودخانه ها نام دارد، نمادهایی از ناوبری و بازرگانی از طریق رودخانه ها دیده می شود. این فواره بیش از همه به دو رودخانه رون (Rhone) و راین (Rhein) اشاره دارد. همینطور نمادهایی از چیدن گندم و انگور نیز در آن به چشم می آید. همه این ها، کشاورزی، ناوبری و صنعت فرانسه را یادآور می شوند. 

پاورقی


1- به یکی از سه دسته اصلی حوری‌های آبی در اساطیر یونانی، نیادها می گویند که در آب های شیرین زندگی می کنند. 

2- در اساطیر یونان، تریتون، پسر پوزئیدون و آمفیتریت است و به عنوان پیام آور آب های پهناور شناخته می شود. او به شکل یک مردماهی می ماند و بالاتنه اش به شکل انسان است اما مانند ماهی ها دم دارد. البته در برخی منابع، او را با پاهایی مانند سم اسب تصویر می کنند. 

Huy 
Taironi Benhur Kaim Pazze 

توصیف فضای اطراف میدان کنکورد

در ادامه به چندی از مهمترین سازه ها و جاذبه های اطراف میدان اشاره می کنیم. برای معرفی از ضلع جنوبی میدان و پل کنکورد آغاز می کنیم و بر خلاف عقربه های ساعتگرد هر آنچه در اطراف میدان قرار دارد را نام می بریم و توضیحی اجمالی درباره شان می دهیم. 

1- پل کنکورد | Pont de la Concorde

این پل قوسی شکل، از روی رود سن می گذرد و میدان کنکورد را به لنگرگاه اورسه متصل می کند. درازای پل، ۱۵۳ متر و پهنای آن ۳۴ متر است. این پل بین سال های ۱۷۸۷ تا ۱۷۹۱، در ضلع جنوبی میدان ساخته شد. همان طور که این پل با میدان کنکورد هم نام است، سرنوشت این دو سازه نیز شباهت های قابل ملاحظه ای دارد. پروژه ساخت این سازه، در همان زمانی که میدان کنکورد در حال برپایی بود، به دست معماری به نام ژان-ردولف پرونه (Jean Rodolphe Perronet) آغاز شد. هدف از ساخت این سازه، ایجاد ارتباطی میان میدان با آن سوی رودخانه سن بود. پل کنکورد، همانند میدان کنکورد در دوره های تاریخی مختلف فرانسه نام های گوناگونی به خود گرفت. در آغاز مانند میدان، آن را به نام پل لویی شانزدهم می شناختند، سپس با انقلاب فرانسه به پل انقلاب شهرت یافت. با کشته شدن انقلابی های تندرو، نامش به پل کنکورد تغییر یافت. با بازگشت دوباره بوربون ها، مجددا پل لویی شانزدهم نامیده شد و در نهایت از سال ۱۸۳۰ تا کنون با عنوان پل کنکورد شناخته می شود.

Photo by : Aperozed

2- باغ تویلری | Tuileries Garden

این باغ در ضلع شرقی میدان کنکورد و در حد فاصل این میدان با موزه لوور قرار گرفته است. این موزه به دستور ملکه فرانسه، کاترین دو مدیچی (Caterina de' Medici) در سال 1564 ساخته شد. پیش از اینکه باغ تویلری برپا شود، یک کارخانه به نام تویلری در همین مکان قرار داشت و نام باغ، از همین کارخانه گرفته شده است. در سال 1667، آندره لو نوتر (André Le Nôtre) باغبان دربار لویی چهاردهم، در طراحی این باغ تغییراتی ایجاد کرد تا به شکل امروزی اش دربیاید واز آن زمان، درهای باغ به روی عموم گشوده شد. در نهایت، در زمان انقلاب فرانسه این باغ زیبا، به یک پارک عمومی تبدیل شد. این پارک در قرن های 19 و 20، به یکی از اصلی ترین تفرجگاه های مردم پاریس تبدیل شده بود و امروزه، نیز، مکان مناسبی برای قدم زدن و دوری از هیاهوی شهر پاریس است. 

Photo by : Jordi Besora

3- هتل دو له مارین | Hôtel de la Marine

این سازه تاریخی، در ضلع شمالی میدان و در شرق خیابان رویال قرار گرفته است. هتل دو له مارین بین سال های 1757 و 1774 ساخته شد. طراحی نمای خارجی این سازه را همان طراح میدان، یعنی آنژ-ژاک گابریل بر عهده داشت. احتمالا این معمار توانا، به چشم انداز میدان توجه داشته و این ساختمان را به گونه ای ساخته است تا به زیبندگی میدان خدشه ای وارد نکند. البته باید بدانید که در حال حاضر این ساختمان کاربری هتل را ندارد و بخش هایی از آن متعلق به دولت فرانسه است.

6- خیابان رویال | Rue Royale

رویال یک خیابان کوتاه در ضلع شمالی میدان کنکورد است که از میان دو ساختمان دو قلوی طراحی شده توسط آنژ-ژاک گابریل می گذرد. ادامه این خیابان به میدان لَمَدلِن می رسد، یعنی همان جایی که کلیسای لَمَدلِن قرار گرفته است.

نمای میدان کنکورد از خیابان رویال
Photo by : Alesia D

5- هتل کریون | Hôtel de Crillon

همین طور که بر خلاف جهت عقربه های ساعت پیش رویم اصلی ترین ساختمانی که در پیش روی مان ظاهر می شود، هتل کریون است. گفتیم که طراح میدان، دقیقا در آن طرف خیابان و رو به روی هتل دو له مارین ساختمانی یک شکل با این سازه ساخته است. این همان هتل کریون امروزی است که در سال 1758 برای خانواده کنت کریون ساخته شد. این خاندان دقیقا در زمان انقلاب فرانسه، جا به جا شدند و در ساختمان اقامت گزیدند و حتی با وجود آن که رو به روی در خانه شان گیوتینی نصب شده بود، بازهم به سکونت شان ادامه دادند. در سال 1778، دقیقا در همین ساختمان بود که لویی شانزدهم و چندی از دیپلمات های آمریکایی از جمله بنجامین فرانکلین، پیمان دوستی بستند. در اوایل قرن 20 میلادی، ساختمان به یک هتل بسیار لوکس تبدیل شد و تا کنون، نیز هویت خود را حفظ کرده است.

Photo by : Patrick Lorcan

7- باغ شانزلیزه | Jardin des Champs-Élysées

ژردن دِ شانزلیزه یک پارک عمومی با مساحت 13.7 هکتار است که دو طرف خیابان شانزلیزه مابین میدان کنکورد و فلکه شانزلیزه را اشغال می کند. در این باغ وسیع و تماشایی، دیدنی هایی همچون کاخ بزرگ و کاخ کوچک قرار گرفته اند؛ همچین یک آمفی تئاتر و چند ساختمان دیگر نیز در این پارک به چشم می خورد. این پارک را یکی از اولین پارک های شهر فرانسه می دانند که همچون باغ تویلری، در سال 1667 به دست آندره لو نوتر طراحی شد. در سال 1855، پاریس میزبان یک نمایشگاه جهانی بود و بخش اعظمی از این نمایشگاه در باغ شانزلیزه برگزار شد. همچنین در زمان برگزاری یکی دیگر از نمایشگاه های جهانی، در سال 1900 بود که کاخ های بزرگ و کوچک به مجموعه باغ اضافه شدند. 

8- خیابان شانزلیزه 

شانزلیزه، اصلی ترین خیابانی ست که از میدان کنکورد می گذرد و اهمیت خاصی به میدان بخشیده است. انتهای این خیابان، میدان کنکورد است و در این بخش، دو تندیس از دو اسب چموش به چشم می خورد که حتما در حین عبور از میدان، توجه رهگذران را به خود جلب می کنند. این اسب ها در اصل به دستور لویی پانزدهم در سال 1740، برای کاخ مارلی (Château de Marly) ساخته شدند؛ اما در 1795، آن ها را جا به جا کردند و در ورودی شانزلیزه از میدان، نصب شان کردند. البته حمل این اسب ها چندان آسان نبود و شانزده اسب، در عرض 5 ساعت، توانستند مجسمه ها را به این جا بیاورند. 

نکته مهم دیگر آن است که این اسب ها که اکنون در ورودی میدان به خیابان شانزلیزه نصب شده اند، نسخه اصلی نیستند و نسخه اصلی آن ها در بخشی از موزه لوور با سقف شیشه ای نگهداری می شود که لَ‌کور مارلی (La Cour Marly) نام دارد.

Petter Sandell 
Hakim Chourou 

9- تندیس های اطراف میدان کنکورد

علاوه بر تمامی این سازه های تماشایی، تعدادی تندیس در محوطه اطراف میدان به چشم می خورد که به شهرهای مختلف فرانسه اشاره دارند و هم نام شهرهای این کشور نیز هستند؛ یعنی اِستراسبورگ (Strasbourg)، روآن (Rouen)، نانت (Nantes)، مارسِی (Marseille)، لیل (Lille)، بوردو (Bordeaux)، برست (Brest). 

تندیس اِستراسبورگ
تندیس بوردو

مناسب های مهم در اطراف میدان کنکورد

میدان کنکورد در تمامی روزهای سال دیدنی ست؛ اما دو روز از سال، این میدان جلوه ای تماشایی تر از همیشه دارد و شور و هیاهوی متفاوتی در آن برپاست. این دو روز را به شما معرفی می کنیم تا اگر توانستید، برنامه های تان را طوری بریزید که در یکی از این روزها از کنکورد بازدید کنید. 

تور دو فرانس | Tour de France: تو دو فرانس یا تور فرانسه، معتبرترین مسابقه دوچرخه سواری جاده ای در جهان است و هر ساله در فصل تابستان، به مدت سه هفته در جاده های فرانسه و کشورهای پیرامون آن، برگزار می شود. این مسابقه از مرکز شهر پاریس شروع شده و در همان جا به پایان می رسد. اگر در اواخر ماه ژوئیه در شهر پاریس باشید و به میدان کنکورد سری بزنید حتما می توانید عبور این ورزشکاران را تماشا کنید. جالب آن که یکی از جوایز مسابقه تور دو فرانس، اقامت در هتل مجلل کریون است. 

روز باستیل | Bastille Day: جشن های روز ملی فرانسه یا جشن‌های روز باستیل، از جشن های ملی کشور فرانسه و تعطیل رسمی است. این جشن برای زنده نگه داشتن حمله به قلعه باستیل و آغاز جنبشی که به انقلاب کبیر فرانسه منجر شد، برگزار می شود. قلعه باستیل، زندان مخوفی بود که مخالفان لوئی شانزدهم در آن حبس می شدند و در ۱۴ ژوئیه ۱۷۸۹ میلادی، به دست انقلابیون پاریسی فتح شد. هر سال در سالگرد این روز، نیروهای نظامی فرانسه از طاق پیروزی تا میدان کنکورد رژه می روند و برای این رویداد، آتش بازی هایی هم در شب های ۱۳، ۱۴ و ۱۵ ژوئیه برگزار می شود. در این زمان از سال، یک جایگاه موقتی هم در میدان نصب می شود که سران نظامی از بالای آن، رژه سربازان را می بینند.

Photo by : Unknown

مسیر و دسترسی میدان کنکورد

شهر پاریس از حمل و نقل عمومی خوبی برخودار است و کمتر پیش می آید که کسی در این جا، برای گشت و گذر دچار مشکل شود. اما با همه این ها، خالی از لطف نیست که با ذکر وسایل نقلیه عمومی که از میدان عبور می کنند، رسیدن به آن را کمی برای تان ساده تر کنیم. 

اتوبوس: اگر در حدود 120 متر از میدان به سمت خیابان شانزلیزه حرکت کنید، با ایستگاه اتوبوس کنکورد یا دقیق تر Cours de la Reine Concorde مواجه می شوید. این ایستگاه برای معلولان مناسب سازی شده است و اتوبوس های 42، 73، N11، N24 از آن عبور می کنند. 

مترو: اگر گزینه مترو را برای رسیدن به میدان کنکورد انتخاب کنید، می توانید یکی از زیباترین ایستگاه های مترو پاریس را از نزدیک ببینید. ایستگاه مترو کنکورد در فاصله 90 متری و در ضلع شمالی میدان قرار دارد. این ایستگاه یکی از بزرگترین تقاطع های خطوط مترو به شمار می رود و به همین خاطر، دسترسی به آن از طریق خطوط مختلف بسیار آسان است.

آدرس: فرانسه، پاریس، انتهای خیابان شانزلیزه، میدان کنکورد

Address: At The End of the Champs Elysses, Paris, France

نکاتی درباره میدان کنکورد

  1. شاید با دیدن تصاویر میدان کنکورد، چرخ و فلک بزرگی در میدان توجه تان را جلب کرده باشد. این چرخ و فلک، با 65 متر ارتفاع و 42 جایگاه، از سال 1993، هر سال از پایان پاییز تا آخر بهار، در این میدان نصب می شد و در این مدت، حدود 300 هزار نفر سوار آن می شدند و از منظره تماشایی شهر لذت می بردند. این چرخ و فلک برای مدت ها، نمادی از آمدن فصل زمستان به شمار می رفت تا اینکه در سال 2018، برای همیشه آن را جمع آوری کردند و دیگر این چرخ و فلک در میدان کنکورد دیده نمی شود. 
  2. درباره جایگاه گیوتین در این نظرهای متفاوتی وجود دارد، بسیاری بر این باورند که گیوتین در گذشته در همان ابلیسک کنونی قرار داشت؛ اما در برخی منابع نیز ذکر شده است که گیوتین در نزدیکی هتل کریون و جایی که در حال حاضر مجسمه برست قرار دارد نصب بود. 
Photo by : Alp Cem

سخن آخر

سری زدیم به میدان کنکورد فرانسه و داستان هایی از گذشته خون آلود آن را با یکدیگر مرور کردیم. همچنین بر دیدنی های شاخص اطراف این میدان همچون خیابان شانزلیزه، خیابان رویال، هتل کریون و ... نظری انداختیم.  نظرتان درباره این مطلب چه بود؟

میدان کنکورد را چگونه ارزیابی می کنید؟  

به نظرتان شاخص ترین ویژگی این میدان چیست؟ اعدام های با گیوتین درون میدان، وجود یک سازه 3300 ساله در وسط میدان و یا دیدنی های اطرافش؟

منتظر دیدگاه شما عزیزان هستیم. 

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.7

بررسی شده توسط نسیم امینی

ارزش تاریخی(عالی) 5
حال و هوای خوش(خوب) 4
شرایط نگهداری و مرمت(خوب) 3.5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5

نقاط قوت

  • بزرگترین میدان پاریس
  • حضور هرم سنگ 3300 ساله درون میدان
  • اهمیت تاریخی بالا
  • نزدیکی به تعدادی از مهم ترین جاذبه های پاریس مانند خیابان شانزلیزه و موزه لوور
  • قرار داشتن در یکی از دیدنی ترین نقاط شهر
  • محل برگزاری رویدادهای مهم پاریس

نقاط ضعف

  • نداشتن مبلمان شهری مناسب
  • رفت و آمد ماشین ها از کنار میدانی تاریخی

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 3 رای

4.1

دوستان

1

آیا بازدید از میدان کنکورد پاریس را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
حال و هوای خوش(خوب) 4.2
کیفیت مبلمان شهری(خوب) 4.3
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 3.8

میدان کنکورد پاریس را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
كتايون مهرجو

5

عجب چه داستانى داره اين شهر

انتشار: 03 فروردین 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
بهنام تقوى

4.3

زمان انقلاب فرانسه مجسمه پادشاه سابق در تو میدان خراب شد و گیوتینی تو این میدان بنا شد و افراد خاندان سلطنتی از جمله شاه لویی اينجا اعدام شدن

سفر با دوستان
تجربه سفر بهنام تقوى به میدان کنکورد پاریس

انتشار: 02 فروردین 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
سعدون حیدری

3

بنده سه ماه المان کار و زندگی کردم هلند و بلژیک و فرانسه را هم توریستی دیده ام. سفر به اروپا را به هیچ وجه به هموطنان عزیز توصیه نمی کنم به دلایل: سخت بودن اخذ ویزا و گرانی هزینه های سفر و خوراک و بازدید از مکانهای توریستی و دیگر اینکه سرد بودن هوا در بیشتر فصول سال و اینکه برخورد مردم خیلی سرده و مخصوصا با کشورهای خاورمیانه!!به جای ان به ترکیه و تایلند و...بروید هم هزینه های ان یک پنجم اروپاست هم مکانهای دیدنی و فرهنگی ان با روحیات ما بیشتر جور است

تجربه سفر سعدون حیدری به میدان کنکورد پاریس

انتشار: 25 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

عرفان برقعى
پرسش:

وصفی که از پاریس کردین دقیقا مثله آرزوی منه که خیلی دوست دارم پاريس رواز نزدیک ببینم ولی تا الان فرصتش پیش نیومده اقدام کنم واسه سفر اروپا ، لطفا از مدارکی که به سفارت بايد ارائه داد جهت ویزا بگین ، من قصد دارم شخصی برم

زينب شيرازی
در پاسخ به عرفان برقعى:

دوست عزیز برای آشنایی با ویزای شینگن خوندن این مقاله رو از دست ندید:

صفر تا صد ویزای شینگن

انتشار: 05 فروردین 1399

انتشار: 04 فروردین 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست