کارناوال - راهنمای سفر

روستای پالنگان کردستان

استان کردستان، 48 کیلومتری شمال غرب کامیاران، دهستان ژاورود

4.3

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 9 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

2 تا 24 ساعت

ساعت دسترسی

امروز یکشنبه 24 ساعته

هزینه به ازای هر ماشین

5000 تومان

همه چیز درباره روستای پالنگان کردستان

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

18 مرداد 1398

به روز رسانی

28 آبان 1398

معرفی /

روستای پالنگان کردستان | ماسوله ای بر قامت کوه ها

امروز به روستایی سفر می کنیم که با معماری پلکانی و در یک منطقه کوهستانی شکل گرفته و چشمان بسیاری را به خود خیره ساخته است. راهی روستای پالنگان کردستان هستیم که جلوه ای شگفت انگیز دارد. با دیدن عکس روستای پالنگان شما هم وسوسه می شوید برای یک بار هم که شده سری به این مقصد رویایی بزنید و لحظاتی خوش برای خودتان بسازید. 

با کارناوال همراه باشید تا به شما بگوییم روستای پالنگان کجاست و چه چیزی در آن انتظارتان را می کشد.

Photo by : Unknown

چرا سفر به روستای پالنگان؟


  • معماری پلکانی روستا شما را به یاد ماسوله گیلان می اندازد اما این ماسوله بکرتر است و ویژگی های متفاوتی دارد.
  • رودخانه ای خروشان روستا را به دو نیم تقسیم می کند و تصویری دیدنی را به شما هدیه می دهد.
  • تجربیات خوشمزه ای در این روستا انتظار شما را می کشد که یکی از آنها ماهی کبابی معروف پالنگان است.
  • مردم مهربان پالنگان به خوبی از شما میزبانی می کنند و هم‌صحبتی با آنها به خاطره ای ماندگار برای تان بدل خواهد شد.
  • پالنگان مقصدی ناب برای دور شدن از دغدغه های شهری و کسب آرامش است و تجربه ای ناب برای شما به ارمغان می آورد.
  • یکی از جذاب ترین و متفاوت ترین مراسم نوروزی را می توانید در این روستا ببینید.
Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Mehdi Amirian 

آشنایی با روستای پالنگان | تاریخ در قلب طبیعت

روستای پالنگان، روستایی در ابتدای اورامان کردستان و در میان دره تنگی ور است که رودخانه ای از میان آن می گذرد. خانه های این روستا در دو سوی رودخانه و بر قامت کوه جای گرفته و با چیدن سنگ ها بر روی هم به صورت پلکانی ساخته شده اند. 

بقایای بر جای مانده از خانه ها و سازه های قدیمی، حکایت از دیرینگی این روستا دارند و طبیعت زیبای آن هر چشمی را به خود خیره می کند. از همه این زیبایی ها که بگذریم مردم پالنگان را می توان دیگر جاذبه روستا دانست؛ آنها هنوز هم با پایبندی به مراسم سنتی، فرهنگ خود را حفظ کرده اند و به خوبی رسم میزبانی را برای مسافران به جای می آورند. ردپای فرهنگ و تاریخ در روستای پالنگان باعث شده است تا مسئولان آن را با شماره 31221 در فهرست آثار ملی جای دهند.

حالا ما اینجاییم تا زیبایی های این روستا را برای تان به تصویر بکشیم و شما را در سفر به آن راهنمایی کنیم.

Photo by : Unknown

دیدنی های روستای پالنگان

معماری پلکانی و خانه های روستا

پالنگان در میان کوه و به صورت پلکانی شکل گرفته است. در این نوع معماری خانه ها بر روی هم ساخته می شوند و پشت بام خانه پایینی به عنوان حیاط منزل بالایی مورد استفاده قرار می گیرد.

مصالح به کار رفته در ساخت خانه ها، بومی و اغلب سنگ ها هستند که به روش خشکه‌چینی (بدون استفاده از ملات) بر روی هم قرار گرفته اند. این خانه های سنگ چین نشان از دانش خانه سازی پیشینیان دارد؛ آنها نوع معماری را با فرهنگ مردم و شرایط جغرافیایی ترکیب کرده و چاره ای برای هماهنگی انسان با طبیعت اندیشیده اند.

نکته جالب آن که برای ساخت خانه ها بدنه کوه را تراشیده اند تا فضایی را ایجاد کنند و بعد در آن فضاها خانه های سنگی را بنا کرده اند.

Bakhtiar Samadi | FARS 
Liam Shalders 

جاذبه های طبیعی پالنگان

پالنگان و اطراف آن مانند سایر مناطق کردستان طبیعتی زیبا و تماشایی دارد. باغ های زیبا در بخش غربی روستا، جلوه خاصی به آن بخشیده اند و چشم اندازی سرسبز را به نمایش می گذارند. چندین چشمه جوشان در دره تنگی ور و در فاصله ۷۰۰ تا ۸۰۰ متری جنوب شرقی پالنگان وجود دارند که آب زلال خود را از قلب زمین در رودخانه تنگی ور جاری می سازند. در میانه راه آبشارهای دیدنی به چشم می خورند که بر زیبایی منطقه می افزایند. 

Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Tayed XD 

قلعه پالنگان و جاذبه های تاریخی روستا

قلعه پالنگان که در بالای کوه و در کنار روستا قرار دارد تاریخ را برای بازدیدکنندگان به تصویر می کشد. درست است که پژوهش های زیادی در مورد این قلعه صورت نگرفته است؛ اما آنچه صحیح به نظر می رسد حکایت از آبادانی قلعه تا قرن دهم هجری قمری دارد. همچنین اسناد تاریخی، تخریب قلعه به دستور شاه صفی در سال 1046 را تایید می کنند اما در مورد بنیانگذار و سازنده آن اتفاق نظری وجود ندارد. بقایای این قلعه در 800 متری جنوب شرقی پالنگان قرار دارد و آثار اتاق ها، آتشکده و پل های قدیمی هنوز هم در آن دیده می شوند.

بقایای مساجد، منازل قدیمی و گورستان تاریخی نیز در حوالی روستا دیده می شوند و دیگر آثار تاریخی پالنگان هستند.

Bakhtiar Samadi | FARS 

جلوه های فرهنگی | بازی ها و آداب و رسوم

به هنگام تابستان و بهار که هوا رو به اعتدال و گرمی می گذارد عشایر کُرد قدم به این منطقه می گذارند و با اجرای مراسم سنتی خود همچون موسیقی گریان، چپله و سیاچمانه حال و هوای خاصی را در پالنگان ایجاد می کنند.

روشن کردن و چرخاندن مشعل ها و همچنین روشن کردن آتش بر بلندی های روستا از مراسمی است که در اسفند ماه و برای استقبال از نوروز برگزار می شود و با ساز و آواز، رقص و پایکوبی همراه است. همچنین سنت های خاص در طول سال همچون مراسم مذهبی، شب یلدا و ... نیز گردشگران را به سوی این روستا می کشانند.

 پاییز و زمستان که ایام غیرِ کاری ساکنان روستا محسوب می شود سر و صدای بازی های محلی مانند اسب سواری، گرزبازی، غل غلان، بارباران، کوشه کوشه و چاک چاک در کوچه های روستا طنین انداز می شود و شادی و نشاط را به ارمغان می آورد.

 یکی از دیدنی ترین مراسم روستا رقصی است که به آن هل پرکی می گويند که هر حرکت آن نمادی از رزم در گذشته را به نمایش می گذرد. حتما نباید بساط عروسی به پا باشد تا این رقص در روستا انجام شود. در هر زمانی که به روستا بروید ممکن است شاهد این رقص باشید.

Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 

ویدیویی از مراسم نوروز در روستای پالنگان

 

 

تفریحات در روستای پالنگان

اقامت و شب نشینی: حتما سعی کنید حداقل یک شب را در پالنگان اقامت کنید. وقتی که شب از راه می رسد روستا جلوه ای بی نظیر دارد. اگر محلی که برای اقامت انتخاب کرده اید، چشم انداز خوبی به روستا داشته باشد می توانید در کنار لذت بردن از سکوت شب و البته صدای حیوانات نگاهی هم به خانه های روستا داشته باشید که با روشن شدن چراغ های شان جلوه ای تازه پیدا کرده اند. اگر به سوی یکی از رستوران های روستا بروید، صاحبان شان هم صحبت خوبی برای شما خواهند شد و قصه های جالبی را برای تان خواهند گفت.

شکم گردی: یکی از بهترین تجربه ها در پالنگان چشیدن طعم ماهی کبابی های آن است. رستوران های کوچکی در کنار رودخانه سیروان شکل گرفته اند که غذاهای محلی را برای تان سرو می کنند. در کنار ماهی کبابی که با سبزیجات مخصوص طبخ می شود می توانید از طعم دلمه های سنتی روستا، آش دوغ و خوراکی های خوشمزه دیگر نیز لذت ببرید.

Ali Lorestani 
Mojahed 

اقامت در روستای پالنگان

مسافرخانه ها و هتل ها به پالنگان راه پیدا نکرده اند؛ اما نگران اقامت نباشید. تجربه نابی از اقامت را می توانید در خانه های سنتی روستا برای خود رقم بزنید. با هزینه ای مناسب می توانید گزینه های خوبی را در میان خانه های پلکانی روستا بیابید و شبی را مانند روستاییان بگذرانید. همچنین می توانید در شهرهای نزدیک روستا اقامت کنید؛ اما توجه داشته باشید که اولین مهمانسرا 110 کیلومتر با پالنگان فاصله دارد. کمپ در طبیعت از دیگر گزینه های شما برای اقامت در پالنگان است.

Photo by : Amos Chapple

امکانات روستای پالنگان

در پالنگان امکانات نسبتا خوبی برای گردشگران وجود دارد. توجه داشته باشید که سطح هیچ یک از این امکانات لوکس نیست و باید کیفیتی متناسب با فضای روستایی را انتظار داشته باشید. یادتان باشد که اگر یک روستا امکاناتی شهری داشته باشد دیگر آن تجربه ناب را برای تان نخواهد داشت. امکاناتی که در پالنگان می توانید بر روی آنها حساب باز کنید عبارتند از:

  • سرویس بهداشتی
  • مسجد
  • خانه های محلی برای اقامت
  • خودپرداز بانک کشاورزی
  • مغازه های کوچک و محلی
  • رستوران ها و قهوه خانه ها
Photo by : Unknown

سوغات و صنایع دستی پالنگان

کشک محلی، گیوه، روغن و عسل طبیعی از جمله سوغاتی های پالنگان هستند که در منطقه شهرت خاصی دارند. تهیه ماهی از واحد شیلات در کنار روستا نیز توسط مسافران صورت می گیرد. البته در فصل مناسب میوه هایی از جمله انار، توت فرنگی، هلو، زردآلو و انجیر نیز در این روستا قابل تهیه هستند.

 گیوه بافی، جاجیم بافی و موج بافی از جمله صنایع دستی روستا به شمار می روند که زنان با عشق به آن مشغول هستند و محصولات شان را به گردشگران عرضه می کنند. موج یا رختخواب پیچ، دست بافته ای با طرح های متنوع است که ماده اولیه آن پشم است و در ماه‏ های سرد سال به عنوان روانداز کاربرد دارد. 

Photo by : Bakhtiar Samadi | FARS

غذاهای محلی پالنگان | بوی خوش ماهی کبابی

در پالنگان شاید غذاهای رنگارنگ یک رستوران لوکس در انتظارتان نباشد؛ اما ماهی کبابی پالنگان به حدی معروف است که بسیاری را به سوی خود می کشاند. برای سفارش ماهی کباب عجله کنید چرا که آماده سازی و طبخ آن نیم ساعتی طول می کشد. برای طبخ این غذای خوشمزه پس از تمیز کردن ماهی آن را در توری و در میان آتش قرار می دهند. همه چیز به همین جا ختم نمی شود در طول کباب شدن ماهی چندین بار به آن آبلیمو می زنند و در آخر آن را برای شما سرو می کنند.

به جز ماهی کبابی، آش دوینه، آش دوغ کردها، شلمین، آش پرپوله، ولوشه، غازینه و انواع غذاهای گیاهی از دیگر غذاهای متداول محلی در این روستا هستند.

Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 

بهترین فصل سفر به پالنگان

بهار و تابستان معتدل و زمستان های سخت و برف گیر از ویژگی هایی است که پالنگان به سبب قرارگیری در کوهستان دارد. شاید بتوان گفت که بهار و تابستان بهترین زمان سفر به پالنگان است اما در اردیبهشت ماه می توانید این روستا را در زیباترین شکل خود ببینید.

بهار: بهار که از راه می رسد به دلیل وجود باغ های میوه تن پوشی از شکوفه ها بر باغ های روستا خودنمایی می کند و سیروان پر جوش و خروش تر از همیشه به نظر می رسد.

تابستان: ثمره باغ ها بر روی درختان خودنمایی می کنند و فرصت های خوشمزه ای را در اختیار مسافران می گذارند.

پاییز: لباس هفت رنگ پاییزی جلوه دیگری به روستا و باغ های آن می دهد.

 زمستان: زمستان سرد هم با سفید پوش کردن روستا آن را دیدنی می کند و علاقه مندان را به سوی روستا می کشاند؛ اما ممکن است در این فصول راه های ارتباطی دچار مشکل شوند. یکی دیگر از دلایلی که می تواند شما را در زمستان به پالنگان بکشاند مراسم نوروزی است که اواخر اسفند برگزار می شود.

راه دسترسی به روستای پالنگان

آدرس: استان کردستان، 34 کیلومتری شهرستان کامیاران، دهستان ژاورود، ابتدای منطقه اورامانات

دسترسی با ماشین شخصی: برای رسیدن به این روستا به سوی شهر کامیاران استان کردستان بروید و وارد خیابان بهشتی شوید. این خیابان را ادامه دهید تا از شهر خارج شده و تابلوهای راهنما را دنبال کنید تا به پالنگان برسید. 

دسترسی با حمل و نقل عمومی: در صورت تمایل به استفاده از وسیله‌ نقلیه‌ عمومی می‌توانید فاصله‌ کرمانشاه یا سنندج را تا کامیاران به راحتی با مینی‌بوس یا تاکسی طی کنید و از دو راه خودتان را به پالنگان برسانید:

مینی‌بوس‌های پالنگان که برنامه‌ مشخصی برای حرکت ندارند؛ اما اگر خوش شانس باشید می توانید از آنها استفاده کنید.

تاکسی های خطی در اول جاده روستای توبره ریز در کامیاران در دسترس هستند.

تاکسی تلفنی‌ که می توانید در کامیاران به آنها دسترسی پیدا کنید.

هزینه ورودی روستا: 5000 تومان برای هر ماشین

Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 

مردم روستای پالنگان

این روستا نزدیک به هزار نفر جمعیت دارد که از پیروان دین اسلام و مذهب سنی هستند و به لهجه اورامی تکلم می کنند. لباس کردی محلی بر تن همه ساکنان دیده می شود و سیمای خاصی را به این دیار می بخشد. گندم، جو، میوه هایی از جمله انار، توت فرنگی، هلو، زردآلو و انجیر و محصولات لبنی از جمله تولیدت مردمان سخت کوش این روستا محسوب می شود که به کشاورزی و دامپروری اشتغال دارند. 

پرورش ماهی و زنبورداری نیز از دیگر مشاغل مردم روستاست که روزی شان را تامین می کنند. زنان روستا به تولید صنایع دستی رنگارنگ مشغول هستند و به امرار معاش خانواده یاری می رسانند.

Seyyed Mosleh Pirkhazraeian | IRNA 
Aryan Nasrollahi 

تاریخچه پالنگان | در فراز و نشیب تاریخ

پالنگان از آن روستاهایی است که از پیش از اسلام تاکنون تاریخ پرفراز و نشیبی را طی کرده و به اینجا رسیده است. قلعه پالنگان که از مهم ترین بقایای تاریخی روستاست، در یک کیلومتری روستای پالنگان و در محلی معروف به باغ شیخ عمر قرار دارد. حدود نود درصد از ساختمان این قلعه تخریب شده است اما آثاری از آتشکده ها و پل های قدیمی هنوز در آن به چشم می خورند. 

از نشانه های دیگر تاریخی، گورستان قدیمی با چند سنگ قبر با خط کوفی مربوط به سده ششم و هفتم است که اطلاعات جالب توجهی به کارشناسان می دهند. دیواره ای که در کنار رودخانه دیده می شود حکایت از قدمتی 1000 ساله دارد. همچنین وجود حجاری و سنگ نوشته‌ای مبهم که تا به حال موفق به ترجمه آن نشده اند ما را به سال های دورتری در تاریخ هدایت می کند...

دوران مادها

بر اساس شواهد به دست آمده، قدمت قلعه به دوران مادها و قبل از آن در دوران نوسنگی باز می گردد. گفته می شود در زمان حکمرانی هووخشتر- سومین پادشاه مادها- علاوه بر قلعه پالنگان، هفت قلعه مهم دیگر نیز وجود داشته که همگی زیر مجموعه این قلعه بوده اند. پالنگان، یکی از قلعه های استراتژیک و مهم بود چرا که بیشترین حملات مادها به سلسله آشوریان برای تصرف قلعه های مهم آشوریان در بابل، آشور و نینوا از آنجا ساماندهی می شد.

هخامنشی و حمله اسکندر 

منابعی وجود دارد که با توجه به بقایایی از قبرهای یهودی، درباره تاریخ پالنگان چنین می گویند که با روی کار آمدن کوروش هخامنشی، یهودیان زیادی به قلعه پالنگان کوچانده شدند و سالیان متمادی در آنجا زندگی کردند. نشانه ای که این یهودیان از خود به جای گذاشته اند آثاری از قبرستان آنهاست که هم اکنون در نزدیکی باغ شیخ عمر، قرار دارد و اهالی محلی، به آن عنوان "مه حه لی مووسایا" به معنای "محله یهودی ها" داده اند.

سند تاریخی دیگری درباره پالنگان وجود دارد که به دوران حمله اسکندر اشاره می کند؛ بر طبق این سند اسکندر و لشکریانش در جریان حمله به ایران در در دو مکان به مشکل برخوردند و با مقاومت هایی سرسختانه مواجه شدند. یکی از این مکان ها در نزدیکی شهر هه ولیر و دیگری پنج کیلومتری قلعه پالنگان و در دشت تنگی سر -که زیر مجموعه قلعه پالنگان بود- رخ داد. امروزه این محل توسط اهالی روستای تنگی سر و یوزیدر با نام دشت اسکندر شناخته می شود.

بر اساس برخی مطالعات تاریخی این ناحیه به عنوان یکی از مراکز مهم منطقه کردستان در دوره سلجوقی به شمار می رفت و بقایای تاریخی از جمله مساجد، منازل قدیمی و باغ‌های زیبا، نشانه هایی از دوران  سامانیان دارند.

دوران ساسانیان

 در زمان حمله اعراب به ایران، قلعه پالنگان در حدود سه ماه به محاصره آنها درآمد تا اینکه با همکاری چند نفر از ساکنان قلعه، دروازه های قلعه باز شد و اعراب به داخل آن آمدند. شواهد حاکی از آن است که هیچ کس، ساکنان قلعه را مجبور به پذیرش اسلام نکرد چرا که تا قرن ها پس از این تصرف، مردم بر آیین قدیمی خود که  آیین "یاری الحق" نام داشت و شاخه ای از زرتشت بود، مانده بودند و حتی حاکمین گورانی که بر منطقه تسلط داشتند هم پیرو همین آیین بودند.

دوران صفویان

تغییر مذهب در دوران صفوی ها و قبول کردن شیعه اثنا عشری به عنوان مذهب از جانب حاکمان اردلان (حاکمان وقت منطقه)، ساکنان این قلعه مجبور شدند به مناطق دیگری بروند و هم اکنون در مناطقی همچون دالا هو و دینور، مردمی زندگی می کنند که تا کنون نیز بر آیین خود هستند و  به نام "الحقی ها"مشهورند.

در زمان فوت شاه اسماعیل دوم پالنگان به دست تیمور خان اردلان فرزند سلطان علی سرخاب می افتد و حکومت از حکام کلهر به طایفه اردلان منتقل می شود. پس از مرگ تیمور خان برادرش هلو خان اداره پالنگان را بر عهده می گیرد. می گویند پالنگان تا قبل از زمان هلوخان اردلان یعنی در فاصله سال های 969 تا 995 خورشیدی مرکز حکومت اردلان بوده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که پالنگان به عنوان محل تولد و شکل گیری حکومت اردلان محسوب می شود. این روستا از زمان پیدایش این حکومت در سال ۵۴۷ خورشیدی تا زمان انتقال مرکز حکومت به قلعه حسن آباد سنندج در سال۹۸۰ خورشیدی بالغ بر 400 سال مقر حکومت اردلان بوده که حالتی کدخدامنشی داشته است. 

در این دوران، خان احمد خان اردلان، پسر هه لو خان در اصفهان و در دربار شاه عباس صفوی مشغول به کار شده و کلاو زه ر خانم، خواهر شاه عباس صفوی را به عقد خود در آورد. نفوذ احمدخان در دربار شاه و خیانت او در حق پدر، باعث می شود تا شاه عباس هه لو خان را دستگیر و دو چشم او را کور کند. 

کم کم، با آمدن شیخ ها و مشایخ بزرگ از به پالنگان؛ مذهب تسنن به میان مردم راه پیدا می کند  اما حاکمان اردلان همچنان شیعه مذهب باقی می مانند. قدرت هه لو خان رو به زوال گذاشت و سلیمان خان اردلان که میانه خوبی با هه لوخان نداشت بر جای وی نشست. در سال 1042 بر اساس توافق بین دولت عثمانی وحکومت مرکزی ایران، قرار بر این شد که تمام قلعه های که در مرز دو دولت، آباد و پررونق بودند برای جلوگیری از شورش و اعلام جدایی نابود شوند و در نتیجه تمام قلعه های مهم از جمله قلعه پالنگان، زلم، مریوان، شاره زور و ... از میان رفتند. از آن پس پالنگان به روستایی تبدیل شد و تا به امروز به همان شکل باقی مانده است. البته در این میان روایت دیگری حاکی از آن است که قلعه پالنگان در سال 1046 هجری قمری به دلیل صعب العبور بودن به دستور شاه صفی تخریب می شود.

پالنگان امروز

پالنگانی که امروزه پا برجاست در یک تا دو کیلومتری پالنگان قدیم قرار گرفته است و حدودا 500 سال قدمت دارد و در سال 1046 حدود 100 سال پس از ویرانی توسط مردمی غیر پالنگانی ساخته شده است. سازندگان پالنگانِ جدید مردمانی مذهبی و روحانی بوده اند که اهالی هنوز هم چشمه ها و محله هایی را به نام شان همچون باغ شیخ عمر، بیلو شیخ علاء دین می شناسند. در ساخت مسجد، آجرهای پالنگان قدیم و آثار هلوخان از جمله پایه های بنای قلعه را به کار گرفته اند.

Photo by : Unknown

نام گذاری روستا

در مورد دلیل نام گذاری روستا چندین روایت وجود دارد. عده ای از مردم می گویند به دلیل وجود پلنگ در پالنگان و کوه های اطراف آن این نام را آن نهاده اند. برخی دیگر وجود مركز حكومت قدرتمند در این روستا را دلیل نام گذاری آن به این صورت می دانند. برخی دیگر هم می گویند پال در زبان كردی و محلی به معنی تكیه دادن بوده است و این روستا به دلیل شیب زیادی که دارد به نام پالنگان شناخته می شود.

Photo by : Unknown

توصیه های کارناوالی

در سفر به روستای پالنگان از دیگر جاذبه های شهرستان کامیاران و روستاهای اطراف نیز دیدن کنید.

با باک پُر به پالنگان بروید. اولین پمپ بنزین 45 کیلومتر از آن فاصله دارد.

با احترام به فرهنگ مردمان محلی خاطره ای خوش برای شان به جای بگذارید و از سفر خود بیشتر لذت ببرید.

اگر دوست داشتید تصاویر بیشتری از جلوه های پالنگان ببینید، نگاهی به گزارش های تصویری کارناوال از این روستا بیاندازید.

Photo by : Unknown

ویدیویی از روستای پالنگان را به تماشا بنشینید 

تجربه سفر من | اقامتی بی نظیر

از بین چند تا برنامه سفر خوب که تو ذهنمون بود، من دست گذاشتم رو کرمانشاه و کردستان و که الا و بلا همین رو باید بریم. لجبازی این جور وقتا خیلی به کار میاد. راهی این منطقه شدیم و برای یک شب اقامت خودمونو رسوندیم به پالنگان. همین که ماشین افتاد تو جاده پالنگان، هر لحظه صدای یه جیغ میومد و بعدش یکی بلند می گفت " وااای اونجا رووو" انقد جاده قشنگی بود که غافل شدیم از زمان. یهو راننده مون زد کنار و من غافل از همه چی پیاده شدم و دیدم بله! دورنمای پالنگانه. این جیغ از همه بلندتر بود. به زور دل کندیم از جاده و رسیدیم به روستا. دنبال خونه بودیم برای اقامت و هر کس یه پیشنهادی میداد بهمون و همه معقول و خوب بودن. آخر یه خونه اون بالا بالاهای روستا پیدا کردیم که بالکنش ویوی خیلی خوبی داشت. راه افتادیم واسه گردش. به نظرم زمان وایساده بود و من دور شده بودم از همه چی. صدای آب، مهربونی و مهمون نوازی مردم، رفت و آمد دام ها، سرسبزی درختا و هوای خوب باعث شده بودن تو یه دنیای دیگه باشم. فک می کردم با رسیدن شب همه چی تمومه اما با تاریک شدن هوا یه قسمت دیگه شروع شد. رستورانای کنار رودخونه پاتوقی بودن برای مردم. خانواده ها هم تو بالکن خونه ها شب نشینی رو شروع کرده بودن. بعد از خوردن ماهی کبابی معروف پالنگان و دلمه محلی رفتیم به خونه و ما هم نشستیم تو بالکن. صدای خنده خانواده ها و خوشی شون می اومد. 

هر ساعت که می گذشت، چراغ یکی از خونه ها خاموش می شد و این منظره جالبی بود. صدای زوزه تا صبح میومد و شاید برای خیلیا ترسناک باشه اما برای من خیلی جالب بود. نزدیکای صبح، چراغ آخرین خونه خاموش و شد و بعدش ما بالاخره راضی شدیم بخوابیم. صبح بهترین صبحونه رو تو بالکن اون خونه خوردیم و در حالی که پاهامون می رفت، قلبمونو تو کوچه های روستا جا گذاشتیم.

روستاهای پلکانی تو ایران کم نیستن و هر کدوم یه حال و هوایی دارن. شما می تونین تجربه بازدیدتون رو همین جا به اشتراک بگذارین. 

برای نوشتن سفرنامه ها و به اشتراک گذاشتن عکس هاتون از سفر می تونین به لینک زیر برین و از تجربه بقیه هم استفاده کنین:

کارنـــــاوالی شــــــــــــو

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.8

بررسی شده توسط کارناوال

ارزش تاریخی(عالی) 5
ارزش معماری(خوب) 4
امکانات اولیه(عالی) 5
حال و هوای خوش(عالی) 5
شرایط اقامت در منطقه(خوب) 4
سهولت در دسترسی(عالی) 5
نظافت(عالی) 4.5

نقاط قوت

  • یکی از روستاهای پلکانی ایران
  • فرهنگ و آداب و رسوم جذاب
  • جاده آسفالت و مناسب
  • فضایی آرامش بخش و جذاب
  • خانه های محلی با امکانات اقامتی خوب
  • رستوران های محلی و فرصت چشیدن غذاهای سنتی و خوشمزه

نقاط ضعف

  • تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 9 رای

4.3

خانواده

5

دوستان

2

انفرادی

1

زوج

1

آیا بازدید از روستای پالنگان کردستان را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
امکانات اولیه(خوب) 3.6
حال و هوای خوش(عالی) 5
رفتار بومیان منطقه(عالی) 4.9
سهولت در دسترسی(خوب) 3.6
نظافت(خوب) 4.2

روستای پالنگان کردستان را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد

3.6

سلام. من دیروز بعد از حدود 18 سال دوباره به پالنگان سفر کردم و این بار به همراه خانواده. کلا همه جا به بکری قبلش نیست ولی مناظر زیبا خوشبختانه در بعضی مناطق همچنان وجود داره. تجربه جدیدمو به اشتراک میذارم و امیدوارم مفید باشه. اول از همه از سلامت خودرو مطمئن شین و لنت ترمزا رو بررسی کنین که مشکلی نداشته باشه. بعد از گذشتن از یه جاده پر پیچ و خم با شیب تند به روستای زیبای پالنگان می رسین. در ابتدای روستا 10 هزار تومان ورودی برای هر ماشین گرفته میشه. با ادامه مسیر به یه پارکینگ میرسین در انتهای جاده آسفالت. میتونین جاده خاکی رو ادامه بدین و به یه پارکینگ دیگه کنار مسیر رودخونه برسین که در حال حاضر خیلی کم آبه و آبش رو از یه مقدار بالاتر هدایت کردن به یه مسیر دیگه.البته مسیر خاکی خیلی دست انداز داره. در این قسمت یه سری الاغ هست که برای حمل اسباب استفاده میشه و پرسیدم گفتن 40 هزار میگیرن تا کنار آبشار میبرن. میتونین این پارکینگ رو هم رد کنین و مسیر رودخونه رو ادامه بدین و در نزدیکی پل پارک کنین و مسافت کمتری پیاده روی داشته باشین. در فصلهای گرم هم ترجیحا از سایه بان برای خودرو استفاده کنین. یه مسیر دسترسی دیگه هم هست که نمی دونم از کجاست اما یه سری ماشین اون سمت پل پارک شده بودن که ابتدای مسیر پیاده روی رودخونه اس. از همون ابتدا باغایی هستن که ماهی کباب دارن و یه سری سکو برای نشستن اجاره میدن. ماهی کبابی رو هم کیلویی 90 هزار حساب می کنن. در مسیر رودخونه اگه بالاتر برین جاهایی هم پیدا میشه که مناسب نشستنه و سکو داره زیر سایه درخت. رودخونه هم پرآبه و شدت آبش زیاده در بعضی جاها. یه سری مناطقش هم مناسب شنا کردن درست کردن کنار همون باغایی که فضای مناسب نشستن درست کردن. در کل بهترین زمان سفر به گفته بومیان منطقه اسفند تا اردیبهشته. یه سری سوییت هم برای اجاره هست که حدودا از شبی 300 به بالا گفتن. توی این فصل خیلی گرمه و با توجه به محصور بودن بین کوه ها گرما نسبتا زیاده و احتمال گرمازدگی وجود داره در صورت پیاده روی زیاد. در نهایت منطقه اورامانات یکی از بهترین و بکرترین مناطقه که طبیعت کم نظیری داره که سفر به این مناطق یه تجربه خوب و لذتبخش خواهد بود.

سفر با خانواده, دوستان
تجربه سفر undefined به روستای پالنگان کردستان

انتشار: 01 مرداد 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟

من به تازگی اونجا رفتم اونقدر که میگن دیدنی نبود هوا افتضاح گرم بود خیلی کثیف و جا نشستن نبود ای کاش نمیرفتیم وقتمون تلف شد

سفر با خانواده
تجربه سفر undefined به روستای پالنگان کردستان

انتشار: 19 تیر 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
reza khanjari

4.3

فوق العاده به معنی واقعی کلمه . فقط مسیر دسترسی خیلی مناسبی نداره که این همت مسئولین رو لازم داره .

تجربه سفر reza khanjari به روستای پالنگان کردستان

انتشار: 24 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

علی جوهری
پرسش:

ماهی پلنگان از چه خانواده ای است

انتشار: 09 اسفند 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
دلوین خلیلی
پرسش:

اقامت اونجا برای هر شب تو فصل پاییز چند تومنه حدودا؟

انتشار: 25 آبان 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟
دلوین خلیلی
پرسش:

سلام اگه ماشین شخصی نداشته باشی میشه ب این روستا سفر کرد؟ برای برگشت از اونجا ماشین وجود داره‌؟

انتشار: 25 آبان 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست