کاخ اردشیر فیروزآباد
استان فارس، شهر فیروزآباد، جاده کوار-فیروزآباد
4.7
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 3 کاربر
مدت پیشنهادی بازدید
30 دقیقه تا 1 ساعت
ساعت دسترسی
هزینه ورودی
رایگان
آشنایی با کاخ اردشیر فیروزآباد
چرا بازدید کنیم؟
معرفی کوتاه
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
معرفی کوتاه
کاخ اردشیر فیروزآباد در صف نقد و بررسی تخصصی کارشناسان کارناوال است.
دومین بنای مهم ساسانی دشت فیروزآباد بعد از اردشیرخوره، کاخ اردشیر است که بین مردم بومی با نام آتشکده اردشیر شناخته می شود. کاخ اردشیر در 2 کیلومتری شهر اردشیرخوره قرار دارد و برج و باروی حفاظتی ندارد. مساله ای که نشان می دهد اردشیر این کاخ را زمانی ساخته است که نیازی نداشت ملاحظات امنیتی و نظامی را در منطقه فیروزآباد رعایت کند. کاخ اردشیر در واقع محل اقامت رسمی پادشاه ساسانی خارج از شهر اردشیرخوره به شمار می آمد.
در محوطه کاخ اردشیر آبگیری به چشم می خورد که یکی از دلایل اصلی اردشیر و معماران او برای انتخاب محل کاخ به شمار می رفت. خود کاخ یک فضای پذیرایی عمومی دارد که از یک ایوان وسیع با اتاق های جانبی تشکیل شده و به یک فضای گنبددار منتهی می شود. در پشت فضاهای گنبددار، حیاطی ایوان دار با تالارهای بزرگ شبیه به هم دیده می شود.
انتشار
24 مهر 1397
به روز رسانی
20 آبان 1398
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 3 رای
4.7
حال و هوای خوش | (عالی) 4.7 |
سهولت در دسترسی | (عالی) 4.7 |
ارزش بازدید | (عالی) 4.7 |
کاخ اردشیر فیروزآباد را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
حسن ظهوریان
یکی ازاصیل ترین بناهای تاریخی ایران باستان همین بقایای کاخ اردشیرپاپکان درفیروزآبادپارس است که اگرموردبی مهری مسئولین میراث فرهنگی واستانداری فارس قرارنمیگرفت میتوانست از جذاب ترین بناهای تاریخی وگردشگری کشورباشدکه بیشترین گردشگروتوریست خارجی وایرانی راجذب کندکه امیداست باکمی توجه وسرمایه گذاری این مهم انجام گردد.
4
انتشار: 11 اسفند 1398
علی مرادی
5
کاخ اردشیر بابکان در دوران ساسانیان به دست اردشیر بابکان بنیادگذار سلسلهٔ ساسانی در سده ۳ میلادی ساخته شد. کاخ اردشیر بابکان از جاذبههای تاریخی و گردشگری فیروزآباد است .این کاخ دارای تالارهای تو در تو است و با گذشت ۱۸۰۰ سال گچبری بخش بالای دیوارهای درونی آن همچنان آسیب نادیده ماندهاست. در ضلع شرقی کاخ، چهار ساختمان گنبدی شکل سترگ وجود دارد، این گنبدها به وسیلهٔ فیلپوش بالا رفته که مشابه آن در قلعه دختر (قلعه اردشیر) دیده میشود. قسمتی از نوک سقف گنبدها در دایرهای به قطر یک متر باز است.
انتشار: 11 اسفند 1398
javad
در ضلع شمالی بیرون از دیوار کاخ نیز چشمهای گوارا از دل خاک میجوشد و استخری طبیعی جلوی این چشمه به پدیدار شده است. رودی از کنار دیوار شرقی کاخ گذر میکند که زمینهساز آبادانی شهر گور و کاخ ساسانی بودهاست. کمی بالاتر از کاخ آتشدانی برای برگزاری آیینهای دینی وجود دارد. وجود چهار عنصر طبیعی آب، باد، خاک و آتش برجستگی ویژهای را به این منطقه بخشیده است.
5
به انگیزه جای گرفتن این کاخ در کنار چشمه «قمپ آتشکده» آن را آتشکده فیروزآباد نیز مینامند.
انتشار: 11 اسفند 1398
پرسش و پاسخ
پرسش جدید