کارناوال - راهنمای سفر

مسجد اورتاکوی استانبول

استانبول، کرانه غربی تنگه بسفر، ناحیه بشیکتاش، پل مسیدیه، محله مسیدیه، میدان اسکله اورتاکوی

4

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 4 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 3 ساعت

ساعت دسترسی

برای آگاهی از ساعت دسترسی، آداب بازدید را بخوانید.

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره مسجد اورتاکوی استانبول

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

نسیم امینی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

12 آبان 1397

به روز رسانی

10 بهمن 1400

معرفی /

مسجد اورتاکوی استانبول | گشتی در ساحل تنگه بسفر

در این مطلب می خواهیم معرفی کاملی از مسجد اورتاکوی استانبول داشته باشیم و شما را با این سازه مهم و تاریخی آشنا کنیم. با کارناوال همراه باشید تا با تماشای چندین عکس مسجد اورتاکوی با حال هوای داخل و فضای اطراف آن آشنا شوید و دید بهتری از این جاذبه معروف ترکیه به دست آورید. اگر هم دوست دارید بازدید از این مسجد را در برنامه سفرتان به استانبول قرار دهید می توانید با استفاده از اطلاعاتی مانند امکانات، دیدنی ها، نقشه و آدرس مسجد اورتاکوی تجربه سفر جذابتری کسب کنید.

Photo by : Erden Mungan

چرا مسجد اورتاکوی؟


  • یکی از محبوب ترین دیدنی های استانبول است.
  • معماری باشکوه و دیدنی آن توجه هر مسافری را بر می انگیزد.
  • این مسجد در کنار تنگه بُسفر قرار گرفته است و همین بر جذابیت گشت و گذارتان در اطراف این مسجد می افزاید. 
  • سوژه بسیار خوبی برای عکاسی است.
  • بازدید از مسجد زمان زیادی نمی گیرد و در ادامه، می توانید از حال و هوای خوش اطراف لذت ببرید. 
Photo by : Unknown

آشنایی با مسجد اورتاکوی | Ortaköy Mosque

مسجد اورتاکوی در ناحیه بشیکتاشِ استانبول و در کرانه غربی تنگه بسفر قرار دارد. این مسجد زیبا بین سال های 1854 تا 1856 برای سلطان عبدالمجید یکم (Abdulmejid I)، یعنی سی و یکمین سلطان امپراتوری عثمانی ساخته شد و به همین خاطر، نام رسمی اش مسجد بزرگ سلطان عبدالمجید (Büyük Mecidiye Camii) است؛ البته از آنجایی که این سازه در اسکله ای میدانی شکل به نام اورتاکوی قرار گرفته است، آن را بیشتر با نام اورتاکوی می شناسند.

در حال حاضر اورتاکوی با معماری نئوباروک خود، همچون نگینی در کنار تنگه بسفر می درخشد و تقابل آن با پل مدرن بسفر که در پس زمینه قرار دارد، به خوبی فضای مدرن و سنتی که بر شهر استانبول حاکم است را به تصویر می کشد و همچنین فرصت خوبی برای عکاسی به بازدیدکنندگان می دهد. 

Photo by : Waleed Taleb

بخش های مختلف

معماری مسجد اورتاکوی توسط فردی ارمنی به نام گربت امیرا بلیان (Garabet Amira Balyan) و پسرش، نیکوقوس بالیان (Nikoğos Balyan) صورت گرفته است. این دو پیشتر، معماری کاخ دلمه‌باغچه در همین شهر استانبول را نیز بر عهده داشتند. طراحی مسجد اورتاکوی را نیز نیکوقوس انجام داد، او سبک نئوباروک را برای ساخت این مسجد مناسب دانست. 

1- نمای اصلی ساختمان

ساختمان مسجد اورتاکوی با مرمر سفید تزیین شده است. کمی که به آن دقت کنید متوجه برجسته کاری ها و نقش و نگارهای زیادی می شوید. این ساختمان به دو بخش تقسیم می شود و بر روی بخش اصلی اش، گنبدی زیبا به چشم می خورد. همچنین دو ردیف پنجره در این بخش وجود دارد که به خوبی نور را وارد مسجد می کنند. این پنجره های وسیع و بلند به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند نور متغیر تنگه را به داخل مسجد منعکس کنند. 

 مسجد دو مناره دارد و بر روی هر کدام از مناره ها، یک شرفه به چشم می خورد. فرورفتگی روی مناره ها با مرمر سفید و موزاییک تزئین شده و بالاترین بخش مناره ها را از سنگ مرمر ساخته اند و رویش با سنگ آذرین پوشیده شده است.

Batuhan Topcuoğlu 
ARZU KARABULUT 
Ralf Mackert 

2- داخل ساختمان اصلی

فضای داخلی مسجد اورتاکوی از دو بخش تشکیل شده است که در گذشته با نام های هونکار کسری (Hünkar Kasrı) و حرم شناخته می شدند. ورودی اصلی لین مسجد در سمت شمالی تعبیه شده است. جلوی ورودی مسجد یک در نرده ای سفید وجود دارد و زمانی که داخل شوید، با یک پلکان الپتیکال (elliptical stairs) مواجه می شوید. از پلکان که بالا بروید، می توانید ساختمان حرم را در رو به روی خود مشاهده کنید. همچنین در دو طرف نیز مسیرهایی وجود دارد که بسیار ساده هستند و برای نمازگزاران تعبیه شده اند. خانم ها معمولا در این بخش ها به نماز می ایستند، در حالیکه منظره زیبای تنگه بسفر پیش روی‌شان قرار دارد. 

اما اگر پس از پلکان، به راه مستقیم تان ادامه دهید، با زیباترین قسمت مسجد مواجه می شوید. در این جا 9 لوستر زیبا وجود دارد که یکی از آن ها بزرگتر است و در وسط قرار دارد و هشت لوستر باشکوه دیگر، آن را احاطه کرده اند. داخل ساختمان، نام های الله و چهار خلیفه اهل سنت با خط نستعلیق به چشم می خورد. همه این نوشته ها، توسط خود سلطان عبد المجید اول خطاطی شده اند که خطاطی ماهر بود. منبر نیز داخل همین بخش قرار دارد. در هنگام نماز جماعت، آقایان در این جا به نماز می ایستند.

Photo by : Abdelrahman Afify
Photo by : Hatef F. Nobari

خوشگذرانی در اطراف مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی فضای کوچکی دارد و گشت و گذار در آن زمان زیادی نمی گیرد؛ اما مطمئن باشید زمانی که بازدیدتان از مسجد به اتمام رسید، نمی خواهید به سرعت منطقه را ترک کنید. شور و حال عجیبی در اطراف مسجد اورتاکوی برپاست و حال خوشی به سفرتان می دهد، در ادامه چندی از جذابیت های محیط اطراف را به شما معرفی می کنیم. 

شکم گردی

در اطراف مسجد اورتاکوی غذاهای خیابانی لذیذی فروخته می شود و شما می توانید یک شکم گردی مفصل در این جا داشته باشید. به شما پیشنهاد می کنیم که حتما کومپیر یا سیب زمینی پخته شکم پر را در این منطقه امتحان کنید. همچنین نوشیدن قهوه، چایی یا وافل شکلاتی نیز در این جا بسیار می چسبد، اگر در فصل زمستان به مسجد اورتاکوی رفتید، فرصت نوشیدن ثعلب داغ همراه شیر را از دست ندهید. 

خرید سوغاتی

در اطراف مسجد اورتاکوی دستفروش ها و دکه های فروش سوغاتی بسیاری وجود دارد و شما می توانید زمان زیادی را با تماشای اشیای کوچک و رنگارنگ مغازه ها سپری کنید و یادگاری برای خود و عزیزان تان بخرید. همچنین در روز یکشنبه در نزدیکی مسجد، یکشنبه بازاری برپاست که شور و هیاهوی محیط را دو چندان می کند. 

دانه دادن به کبوترها

کبوترهای اطراف مسجد اورتاکوی، چشم اندازی رویایی به منطقه بخشیده اند. می توانید برای این پرندگان دانه بریزید و از هیاهویی که در محیط به راه می اندازند لذت ببرید. 

Photo by : Alİ Toplu

تماشای چشم انداز تنگه

تنگه بسفر باریکه آبی ست که از وسط شهر استانبول می گذرد؛ این تنگه دریای سیاه را به دریای مرمره پیوند می زند و دو قاره اروپا و آسیا را از یکدیگر جدا می کند. حال خودتان را در کنار تنگه ای با چنین اهمیتی تصور کنید، حس خوبی دارد؟! زمانی که در کنار مسجد اورتاکوی ایستاده اید، بدانید که در نقطه عطف دو قاره آسیا و اروپا هستید. از مکانی که در آن حضور دارید لذت ببرید.

عکاسی

کبوترها، تنگه بسفر، کشتی های در حال عبور، چشم انداز زیبای پل بسفر در پس زمینه، بخاری که از غذاهای خیابانی در حال پخت بلند می شود و ...، همه این ها را کنار مسجد اورتاکوی در کادر دوربین خود جای دهید و این یادگاری را برای به خاطر آوردن خاطرات خوش سفر به استانبول نگه دارید.

کشتی سواری در تنگه بسفر

پس از تماشای مسجد، شاید هوس گشت و دریایی در تنگه بسفر به سرتان بزند. خوشبختانه این منطقه یکی از اسکله های اصلی برای کشتی سواری در بسفر است. پس از فرصت استفاده کنید و دل به آب بزنید. می توانید با مراجعه به اسکله ای که در چند قدمی مسجد اورتاکوی قرار دارد، از تورهای گردش در تنگه بسفر استفاده کنید.

ماهیگیری

در اطراف مسجد اورتاکوی، امکان ماهیگیری هم وجود دارد، اگر مایل بودید آن را هم در برنامه های تان بگذارید. 

Stephan Lampenscherf 
Kadir Kahriman 

کافه ها و رستوران ها

در اطراف مسجد اورتاکوی کافه ها و رستوران های زیادی وجود دارد که می توانند به شما فرصتی برای کسب آسایش و لذت بردن از محیط اطراف بدهند. از جمله آن ها می توان به یلکن کافه (Yelken cafe) اشاره کرد که در فاصله چند قدمی از مسجد قرار دارد، بد نیست بدانید این کافه در فضای باز نیز از میهمانان پذیرایی می کند. کافه اورتاکوی قهوسی (Ortakoy Kahvesi) هم مکان جذاب دیگری ست که می توانید دمی را در آسایش در آن سپری کنید؛ این نکته را در نظر داشته باشید که کومپیرهای این جا بسیار لذیذ هستند. از رستوران های خوب منطقه اطراف مسجد هم می توان به رستوران گلدن باکس (Golden BOX restaurant) اشاره کرد. 

Ellie Youssef 
Mark Show 
Golden BOX restaurant 

مسیر و دسترسی

 پیشتر گفتیم که مسجد اورتاکوی در ناحیه بشیکتاشِ (Beşiktaş district) استانبول و در کرانه غربی تنگه بسفر قرار دارد. از آن جایی که غرب بسفر به عنوان بخش اروپایی استانبول شناخته می شود اورتاکوی نیز در همین ناحیه اروپایی واقع است. این مسجد در منطقه ای گردشگرپذیر قرار گرفته و از آن جهت که شهرت زیادی دارد به سادگی می توانید آن را پیدا کنید. اما در ادامه، برای آسایش خاطر شما، امکان رسیدن به این مسجد به کمک وسایل نقلیه مختلف را توضیح می دهیم. 

اتوبوس

در فاصله 250 متری به سمت شمال غربی مسجد، ایستگاه اتوبوس کاباتاش لیسِسه (Kabatas Lisesi) و کمی دورتر ایستگاه اتوبوس کاباتاش ارکک لیسه (Kabataş Erkek Lise) قرار گرفته اند. استفاده از اتوبوس یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای رسیدن به مسجد اورتاکوی است و حتا بسیاری از محلی ها هم این گزینه را بر می گزینند. 

مترو

اگر حوصله گشت و گذار در محله های اروپایی استانبول را دارید، به شما استفاده از مترو را پیشنهاد می کنیم و اگر حال و حوصله پیاده روی را ندارید، بهتر است این گزینه را برای رسیدن به اورتاکوی خط بزنید. نزدیکترین ایستگاه مترو، ایستگاه گایرتتپه (Gayrettepe) است که پیاده، 3.6 کیلومتر از مسجد فاصله دارد و برای رسیدن به این ایستگاه، حدود 51 دقیقه پیاده روی لازم است. 

تراموا

تراموا نیز گزینه خوبی برای رسیدن به مسجد اورتاکوی نیست. نزدیک ترین ایستگاه تراموا به مسجد اورتاکوی، لت ایسلتمه سفلیگی (Iett Isletme Sefligi) نام دارد که در فاصله 3.8 کیلومتری ست و حدود 56 دقیقه پیاده روی می طلبد. 

آدرس: استانبول، کرانه غربی تنگه بسفر، ناحیه بشیکتاش، پل مسیدیه، محله مسیدیه، میدان اسکله اورتاکوی 

Address: Mecidiye Neighborhood, Mecidiye Bridge, Beşiktaş district, İstanbul, Turkey

ورود به صفحه اختصاصی راهنمای حمل و نقل عمومی استانبول

Photo by : Sami ERSİN İLMEÇ

دیدنی های اطراف

  •  کاخ دلمه‌باغچه | Dolmabahçe Palace: فاصله 2.6 کیلومتر
  • پل بسفر | bosphorus bridge: فاصله 450 متری پیاده
  • پارک ماکا | Maçka Park: فاصله 4.1 کیلومتر
  • پارک ییلدیز | Yıldız Park: فاصله 1.1 کیلومتر
Sinan Adıgüzel 
Ozer Arslan 
Emre Narin 

 آداب بازدید از مسجد اورتاکوی

همان طور که می دانید ورود به مساجد قوانین خاص خود را دارد و احترام و رعایت این قوانین نشانه ادب شماست و همچنین، از مجادله جلوگیری می کند. غیر مسلمان ها می توانند از مسجد اورتاکوی بازدید کنند؛ اما پوشیدن حجاب ضروری ست و اگر، شما را بدون رعایت حجاب ببینند، حتما ناراحت و عصبانی می شوند با شما برخورد می کنند. در ورودی این مسجد، پوشش های مخصوصی به رنگ های آبی و صورتی به چشم می خورد، این ها را برای ورود افراد بی حجاب گذاشته اند. این را نیز باید ذکر کنیم که در زمان های اذان، به گردشگران اجازه ورود به مسجد را نمی دهند. اگر در این ساعت ها به این منطقه رسیدید، قدری صبر پیشه کنید و از محیط اطراف لذت ببرید تا وقت بازدید برسد. 

مانند هر مسجدی این مکان به وقت اقامه اذان صبح باز می شود و تا وقت شام پذیرای بازدیدکنندگان است. برای ورود به مسجد نیاز به پرداخت ورود نیست، اما همیشه از پول های صدقه استقبال می شود. 

Photo by : Unknown

تاریخچه

در سال ۱۷۲۱، به دستور دامادِ وزیر ابراهیم پاشا (Vizier Ibrahim Pasha)، مسجدی در محدوده کنونی مسجد اورتاکوی ساخته شد؛ اما بنای ساخته شده در جریان شورش پاترونا خلیل (۱) در سال ۱۷۳۰ به کلی نابود شد و در نهایت، بین سال های 1854 و 1856 مسجد اورتاکوی را به دستور سلطان عبدالمجید اول در همان مکان مسجد قبلی ساختند. 

مسجد کنونی در جریان زلزله سال ۱۸۹۴ آسیب شدیدی دید و به ویژه بخش مخروطی شکل بالای مناره، مورد صدمه قرار گرفت و مجددا بازسازی شد. اما این پایان ماجرا نبود، چرا که اورتاکوی در طول سال ها، بارها تخریب شده و بازسازی های زیادی را به خود دیده است. آخرین بازسازی مسجد اورتاکوی متعلق به سال ۲۰۱۳ است که به دستور یک نهاد سیاسی در ترکیه با نام وی جی اِم (VGM) صورت گرفت. این بازسازی یک سال به طول انجامید و یکی از دلایل طولانی بودن این بازسازی را عملکرد نادرست در بازسازی های قبلی عنوان کردند. 

 پاورقی


۱: در سال ۱۷۳۰ میلادی شخصی به نام پاترونا خلیل، با استفاده از اوضاع نابسامان اقتصادی و نارضایتی مردم از حکومت، توانست رهبری شورش در استانبول را بر عهده گیرد. او به همراه ۱۷ تن از واحدهای ویژه امپراتوری عثمانی دست به شورش زد و خواستار آزادی زندانیان شد و در نهایت، عزل و اعدام صدراعظم داماد ابراهیم پاشا را از پادشاه وقت، سلطان احمد سوم خواست. حتا در نهایت، موجب کناره گیری خود سلطان نیز شد.

Photo by : Unknown

ویدیویی زیبا از مسجد اورتاکوی استانبول

 

سخن آخر

این بار یکی از زیباترین جاذبه های شهر استانبول را برای شما معرفی کردیم که با معماری باشکوه نئوباروک آن، هوش از سر هر بیننده ای می برد. اورتاکوی مسجد کوچکی ست و بازدید از آن زمان زیادی نمی گیرد، اما از طرفی گشت و گذار در اطراف آن می تواند ساعت ها ادامه داشته باشد؛ پس ما تفریحاتی که در اطراف این مسجد می توانید داشته باشید را نیز در این مطلب عنوان کردیم.

نظر شما درباره این مطلب چه بود؟

اگر تا به حال از مسجد اورتاکوی دیدن کرده اید، منتظر تصاویر و تجربیات سفرتان هستیم.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.1

بررسی شده توسط نسیم امینی

ارزش تاریخی(خوب) 3.5
ارزش معماری(خوب) 4
حال و هوای خوش(عالی) 4.5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(خوب) 3.5
شرایط نگهداری و مرمت(عالی) 5
نظافت(عالی) 5

نقاط قوت

  • چشم انداز بسیار زیبا
  • نمای دیدنی ساختمان
  • امکان گشت و گذار در اطراف مسجد
  • امکان کشتی سواری در تنگه بسفر بعد از بازدید

نقاط ضعف

  • محدودیت ساعات بازدید در وقت اذان

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 4 رای

4.0

دوستان

2

آیا بازدید از مسجد اورتاکوی استانبول را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 4.2
حال و هوای خوش(عالی) 4.7
نظافت(خوب) 4.3
نحوه برخورد کارکنان(خوب) 4.3

مسجد اورتاکوی استانبول را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
نازى هاشمى

4.8

نماى بيرونش از داخلش خيلى قشنگتر و زيباتره

انتشار: 18 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
علی گیلک

4.3

خيلى جالبناك بود

سفر با دوستان
تجربه سفر علی گیلک به مسجد اورتاکوی استانبول

انتشار: 13 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
علی روزگار

4.1

به نظر من اگه کسی اولین بار داره از ایران خارج میشه استانبول بهترین جا میتونه باشه . هم از نظر فرهنگ -غذا-مردمش به ما نزدیکتر هستن و فاصله نسبتا کمی با ایران داره و هوطنان غیور ما تو استانبول بیشتر از بقیه کشور ها هستن زیاد احساس غریبی نمیکنید البته اگه مشکل هزینه و مرخصی ندارید آنتالیا هم گزینه خوبیه

سفر با دوستان
تجربه سفر علی روزگار به مسجد اورتاکوی استانبول
Sasan

من خودم جاهايى دوست دارم برم كه ايرانيا كمتر باشن واقعا فكر منيم خارجه چند وفت صداى فارسى صحبت كردن نشنويم ، چه فايده اونجا هم بريم پر ايرانى

انتشار: 24 اسفند 1398

انتشار: 05 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست