رصدخانه و موزه شهاب سنگ تهران
تهران، میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه
1
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 1 کاربر
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
30 تا 45 دقیقه
ساعت دسترسی
شماره تماس
هزینه
همه چیز درباره رصدخانه و موزه شهاب سنگ تهران
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
سحر بحیرائی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
15 مهر 1399
به روز رسانی
22 مهر 1402
رصدخانه و موزه شهاب سنگ تهران
در این مطلب قصد داریم تا موزه شهاب سنگ تهران، یکی از جدیدترین موزههای افتتاح شده در پایتخت را به شما معرفی کنیم. البته گفتنی ست که این جاذبه زیبا با عنوان رصدخانه و موزه شهاب سنگ شناخته میشود و شما میتوانید علاوه بر بازدید از کلسیون شهابسنگهای موزه در رصدخانه، اجرام آسمانی را با یکی از جدیدترین تلسکوپ های موجود در ایران تماشا کنید. در ادامه آدرس موزه شهاب سنگ تهران را به همراه بهترین و راحتترین مسیر دسترسی به آن را نیز برایتان آوردهایم تا بتوانید راحتتر از این موزه جذاب بازدید کنید. همراهمان باشید...
چرا بازدید از رصدخانه و موزه شهابسنگ ؟
- در این مجموعه میتوانید انواع شهاب سنگهای پیدا شده در نقاط مختلف کره زمین مانند آرژانتین، چین، روسیه و ... را ببینید.
- این مجموعه دارای یکی از پیشرفتهترین تلسکوپهای موجود در ایران است و این فرصت را به شما میدهد تا در روز خورشید و در شب سایر اجرام آسمانی را تماشا کنید.
- رصدخانه و موزه شهابسنگ در مجموعه موزه حیات وحش دارآباد قرار دارد که میتوانید علاوه بر بازدید از این موزه، به سایر بخشهای آن مانند موزه حیات وحش، دکتر لند و ... نیز سر بزنید.
- این رصدخانه مجهز به سیستم تلسکوپ ترکیبی با مقر جستجوگر خودکار با دو تلسکوپ مدرن، حرفهای و قدرتمند است.
- اینجا مدرنترین رصدخانه خورشیدی تهران است که علاوه بر رصد خورشید، بازدیدکنندگان میتوانند از رصد ماه سیارات و اجرام سماوی در آسمان شب تهران لذت ببرند.
- علاوه بر رصدخانه با امکان رصد در روز و شب، اولین و تنها موزه شهاب سنگ در کشور نیز در این محل واقع شده است.
معرفی رصدخانه و موزه شهاب سنگ تهران
رصدخانه و موزه شهابسنگ تهران یکی از جدیدترین موزههای پایتخت است و در تابستان 1399 در مجموعه دارآباد تهران افتتاح شده است. این موزه و رصدخانه در بخش دکترلند مجموعه دارآباد قرار دارد و هدف از تاسیس آن آشنایی با انوع شهابسنگها و شگفتیهای آنهاست.
در این موزه شما کلکسیون کوچکی از شهابسنگهای کوچک و بزرگ را خواهید دید که به طور خصوصی توسط خود مجموعه خریداری شدهاند و این امکان را به شما میدهند تا شهابسنگهای یافت شده از کشورهای آرژانتین، روسیه، سوئد، چین، استرالیا و... را از نزدیک ببینید. علاوه بر کلکسیون شهابسنگها، شما میتوانید از طبقه بالای موزه، یعنی بخش رصدخانه نیز دیدن کنید. در این بخش یکی از بهروزترین تلسکوپهای موجود در ایران وجود دارد که به صورت اتوماتیک میتواند اجرام مورد نظر شما را در آسمان شناسایی کند. در ادامه همراه کارناوال باشید تا به صورت تخصصیتر به معرفی بخشهای موزه بپردازیم.
بخش های مختلف رصدخانه و موزه شهاب سنگ
برای رسیدن به موزه باید پس از ورود به مجموعه دارآباد، مسیر تابلوی دکترلند را دنبال کنید تا به مجموعه دکترلند برسید. داخل مجموعه دکترلند میتوانید بلیت رصدخانه و موزه شهاب سنگ را تهیه کنید.
بخش اول | کلکسیون شهابسنگها
پلههای موزه شهابسنگ را که بالا بروید به یک مجموعه دو طبقه کوچک میرسید که در طبقه اول آن چند استند از شهابسنگهای کوچک و بزرگ قرار دارد. آن چه در این بخش میبینید شامل موارد زیر میشود:
- شهابسنگ تکتیت: تکتیتها بر اثر برخورد شهابسنگ به زمین و ذوب شدن صخرهها در اثر حرارت شهابسنگ به وجود میآیند. این پدیده در چهار نقطه دنیا مانند استرالیا، ساحل عاج، چکسلواکی، ایالت های تگزاس و جورجیا در آمریکا یافت میشود. تکتیت موجود در موزه در کشور استرالیا یافت شده است.
- شهابسنگ مونیو نالوستا: این شهاب سنگ که در سال 1906 در کشور سوئد پیدا شد بر اثر خشک شدن روی زمین و فشار لایه های بیرونی تشکیل شده و روی آن هندسیهای هشت ضلعی دارد. نام این شهابسنگ از رودخانه مونیو در کشور سوئد گرفته شده است.
- شهاب سنگ سیخوته آلین: در زمستان سال 1947، پس از آن که نور بسیار شدیدی در شرق آسمان کشور روسیه دیده شد که حاصل آن برخورد شهاب سنگ سیخوته آلین به زمین بود.
- شهابسنگ سیچمن: موقعیت مکانی یافت این شهابشنگ مشخص نیست اما برای اولین بار در سال 1967 در حالی که به صورت قطعات مثلثی شکل در بین سنگهای دیگر بود، یافت شد.
- شهابسنگ کمپو دل سیلو: این شهابسنگ در شمال کشور آرژانتین یافت شده است و به احتمال زیاد بین 4 تا 5 هزار سال قدمت دارد. دانشمندان تخمین میزنند که وزن شهابسنگ اولیه حدود 50 تن بوده است.
- شهابسنگ نانتان: این شهابسنگ در سال 1958 میلادی در کشور چین پیدا شد اما احتمال میرود که سقوط آن مربوط به سال 1916 باشد. بزرگترین قطعه این شهابسنگ حدود 2 تن وزن دارد و طبق بررسیها به احتمال شهابسنگ اولیه حدود 9 تن وزن داشته است.
بخش دوم | رصدخانه
پس از تماشای شهابسنگها، از پلهها که بالا بروید به یک رصدخانه کوچک خواهید رسید. این بخش جزو رصدخانههای موتوردار است و قطر گنبد آن به 5.7 متر میرسد. تلسکوپ رصدخانه نیز جزو تلسکوپهای 60 میلیمتری بوده و مقر آن قطبی است و به راحتی میتوان با آن جستجوی خودکار اجرام آسمانی را انجام داد. به این ترتیب که اگر به دنبال سیاره ژوپیتر باشید با دادن نام سیاره به تلسکوپ (البته اگر جرم مورد نظر قابل مشاهده باشد) آن را برایتان پیدا میکند. از مزایای تلسکوپ میتوان به داشتن فیلتر نور جهت عدم آسیب رساندن به چشم اشاره کرد که به ویژه در رصد آسمان در روز بسیار کاربر دارد. شما میتوانید در این بخش با توجه ساعت حضورتان در موزه از ماه، خورشید، ژوپیتر (مشتری)، اورانوس و سایر اجرام آسمانی از دریچه لنز تلسکوپ مجموعه دیدن کنید.
امکانات
- کافه
- سرویس بهداشتی
- نیمکت
- مسیر پیادهروی زیبا
- آبخوری
- راهنما
مسیر دسترسی به رصد خانه و موزه شهاب سنگ
آدرس: استان تهران، شهر تهران، میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه
ماشین شخصی: خودتان را به میدان شهید باهنر (نیاوران) برسانید و راهتان را به سمت خیابان پورابتهاج (دارآباد) ادامه دهید. پس از تقاطع شهید سباری (آجودانیه) وارد خیابان موزه شوید.
اتوبوس: با استفاده از اتوبوس تجریش- دارآباد که ایستگاه نخست آن در پایانه تجریش است؛ خودتان را به ایستگاه موزه حیات وحش برسانید و با چند قدم پیادهروی به ورودی شهابسنگ برسید.
تاکسی: در میدان تجریش سوار تاکسیهای تجریش- نیاوران- دارآباد شوید. این ماشینها شما را تا ابتدای خیابان موزه میرسانند.
مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو به دارآباد ایستگاه تجریش است. پس از پیاده شدن در این ایستگاه میتوانید با استفاده از تاکسی و اتوبوس و بر اساس روشی که گفته شد به خیابان موزه برسید.
ساعات بازدید:
ساعات کار مجموعه: شنبه تا چهارشنبه 11 صبح تا 20 شب، پنجشنبه جمعه و روزهای تعطیل 10 صبح تا 21 شب
هزینه بلیط: 109,000 تومان
مناسب برای: تمام سنین در خانواده
دیدنی های اطراف
رصدخانه و موزه شهابسنگ بخشی از مجموعه دارآباد است که بخشهای جذاب تفریحی دیگری را دارد که در اینجا به آنها اشاره کردهایم.
دکترلند
هیومن پارک
موزه حیات وحش دارآباد
رویاپارک
شهابسنگها را بیشتر بشناسیم!
اجرام سرگردان بسیاری در فضای میان سیارهای منظومه شمسی سرگردان هستند و این اجرام تا زمانی که در فضا سرگردان هستند، شهابواره خوانده میشوند.
وقتی که این اجرام بر اثر گرانش وارد جو زمین میشوند، بر اثر ایجاد اصطکاک بین آنها و لایههای مختلف جو، سوخته و درخشش مختصری ایجاد میکنند. در این حالت به این اجرام، شهاب گفته میشود. اگر شهابی در طول سوختن خود به درخشش منفی چهار یا پایینتر (یعنی درخشش بیشتر) برسد، به آن آذرگوی میگوییم و آن دسته از آذرگویهایی که در ارتفاعات مختلفی از جو زمین (پیش از رسیدن به سطح زمین و برخورد با آن) منفجر میشوند را نیز آتشگوی مینامیم. اما اگر جرم وارد شده به زمین به اندازه کافی بزرگ باشد (بزرگتر از یک سیب زمینی معمولی)، مقداری از آن پس از سوختن در جو سالم باقی میماند و به سطح زمین برخورد میکند. در این حالت به این جرم، شهابسنگ گفته میشود.
انواع شهابسنگ
شهابسنگها به طور کلی به سه نوع اصلی تقسیم میشوند: سنگی، آهنی و سنگی_آهنی
برای شناسایی شهابسنگ از یک سنگ عادی زمینی آزمایشهای متعددی وجود دارد. یکی از این آزمایشها که به سادگی میتوانید آن را در خانه نیز انجام دهید؛ تست آهن ربا است. گفتنی ست که شهابسنگها تنها به عنوان اجرام آسمانی مورد پژوهش قرار نمیگیرند و تعداد زیادی از آنها به دلیل داشتن زیبایی ظاهری با قیمتهای بسیار بالا در بازار جهانی برای تزئین و استفاده در زیورآلات، خرید و فروش میشوند.
شهابسنگها را معمولا کجا میتوان یافت؟
عملا هیچ جایی از زمین وجود ندارد که شهابسنگهای بیشتری در آنجا سقوط کرده باشد؛ اما چیزی که باعث میشود برخی مناطق زمین برای پیدا کردن شهابسنگها مناسبتر باشد، محیط آن مناطق است. برای مثال، مناطق قطبی که کاملا پوشیده از یخ و برف هستند و عموما هیچ نوع سنگی غیر از شهابسنگهایی که اتفاقی روی سطح آن سقوط کردهاند وجود ندارد و همچنین مناطق کویری و بیابانی، همچون صحراهای آفریقا، آمریکا و... مکانهای مناسبی برای جستجوی شهابسنگها هستند. در ایران هم گستردهترین مکانی که امکان بیشتری برای اکتشاف شهابسنگها در آنجا وجود دارد، کویر لوت بوده که تاکنون بیشترین حجم شهابسنگهای ایران در این منطقه کشف شده است. جالب است بدانید که بزرگترین شهابسنگ ایران در جنوب تهران ناحیه ورامین سقوط کرده و در زمان ناصرالدین شاه قاجار به دربار تحویل داده شد و اکنون در کاخ موزه گلستان تهران نگهداری میشود.
سخن آخر
با کارناوال راهی یکی از جدیدترین موزههای افتتاح شده در تهران شدیم و به تماشای انواع شهابسنگها نشستیم و و از دریچه لنز تلسکوپ رصدخانه نگاهی به سیارههای منظومه شمسی انداختیم.
اگر تا کنون از این موزه دیدن کردهاید، میتوانید نظرتان را در مورد آن با ما به اشتراک بگذارید. منتظرتان هستیم ...
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4
بررسی شده توسط سحر بحیرائی
کیفیت عملکرد راهنما | (عالی) 5 |
تنوع آثار | (معمولی) 3 |
دسترسی به وسایل حملونقل عمومی | (خوب) 4 |
ارزش بازدید | (خوب) 4 |
نقاط قوت
- اولین موزه اختصاصی شهاب سنگ در ایران
- دارای یکی از بهروزترین تلسکوپهای موجود در ایران
نقاط ضعف
- تنوع پایین آثار به نمایش درآمده
رزرو اقامت در تهران
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 1 رای
1.0
خانواده
1
ارزش هزینه به لذت | (افتضاح) 1 |
کیفیت عملکرد راهنما | (افتضاح) 1 |
تنوع آثار | (افتضاح) 1 |
دسترسی به وسایل حملونقل عمومی | (افتضاح) 1 |
رصدخانه و موزه شهاب سنگ تهران را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
1
خیییییلی مزخرف بود .انگار پول ریختیم توی آشغال .فقط در عرض نیم دقیقه یه ماه رو نشون دادن و گفتن خدافظ .نه ستاره ای نه سیاره ای .هیچی .در صورتی که هوا عالی بود و آسمان صاف بدون آلودگی و ابری .من اینجا رو به کسی پیشنهاد نمیدم
پریوش سارانی
با سلام
سپاس فراوان از شما دوست گرامی که زمان میگذارید و نظرات خود را ارسال میکنید.
انتشار: 16 بهمن 1401
انتشار: 15 بهمن 1401
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
مجید شکوری
با سلام ایا خرید شهاب سنگ هم دارید؟ لطفا راهنمایی کنید
انتشار: 17 اردیبهشت 1403
ل مهدوی
سلام لطفا بفرمایید چه ساعتی از روز برای بازدید از رصدخانه مناسب تره؟
انتشار: 24 آبان 1401
مرتضی صلواتی
با عرض سلام و تشکر به خاطر ایجاد چنین مکان مجهزی در ایران.مختصر و مفید بخوام بگم من ۱۶ عدد شهاب سنگ بسیار کمیاب و با ارزش دارم..این بولوف نیست عین واقعیت رو عرض کردم..خوشحال میشم که تماس بگیرید و شماره ای مطمئن لطف بفرمایید فیلم یا عکس هاشون رو براتون بفرستم..تویه ۹ سال کاوش شبانه روزی تونستم پیداشون کنم و پنجره برايه همشون باز کردم که به راحتی میتونید آهن آزاد،پیروکسین،الوین ۹۰ در صد تویه یکسری..و غیره.میدونم براتون باور کردنی نیست و روزانه هزار نفر اینجوری پیام میدن و میگن داریم ولی بزرگوار که پیام رو میخونید این یه فرصت عالی برای موزتون هست.. خداوکیلی که عین واقعیت و بر مبنای علم و تجربه و آنالیز ۱۶ عدد رو دارم..با تشکر.
اگر دوستی تجربه کاوش شهاب و فروش شهاب رو داره لطف کنه به بنده منت بزاره و تجربش رو انتقال بده،دفاتر زیادی در این زمینه در حال فعالیت هستند و روزانه افراد زیادی برای بدست آوردن پول و رفع نیازهای مالیشون با ی سنگ وارد این دفاتر میشن ،ده ملیون یا بیشتر پول میدن و میرن و گره تازه آیی میفته توی زندگیشون،تقاضای آگاهی برای همگان دارم
انتشار: 29 آبان 1403
انتشار: 30 شهریور 1401