کارناوال - راهنمای سفر

خانه نیما یوشیج

استان مازندران، شهرستان نور، بخش بلده، روستای یوش

5

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 1 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

30 دقیقه تا 1 ساعت

ساعت دسترسی

امروز یکشنبه 08:00 صبح تا 16:30

هزینه اتباع ایرانی

4000 تومان

نکات ضروری

21 رمضان شهادت امام علی(ع)، 28 صفر وفات پیامبر(ص)، تاسوعا و عاشورای حسینی، 25 شوال شهادت امام جعفر صادق (ع) و 14 خرداد مجموعه تعطیل است.

همه چیز درباره خانه نیما یوشیج

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

پریوش سارانی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

03 مهر 1399

به روز رسانی

03 مهر 1399

معرفی /

خانه نیما یوشیج | سرای پدر شعر نو

از جمله آثار تاریخی یوش خانه نیما یوشیج است که روزگاری منزل پدری نیما بوده و هم اکنون به عنوان موزه نیما یوشیج شناخته می‌شود. در سفرتان به استان مازندران بازدید از خانه نیما یوشیج در یوش را نیز در برنامه سفر خود بگنجانید تا نه تنها از خانه پدری شعر نو دیدن کنید بلکه نظاره‌گر زیبایی‌های روستای یوش نیز باشید.

Photo by : Unknown

چرا خانه و موزه نیما یوشیج؟


  •  محل زندگی پدر شعر نو فارسی، نیما یوشیج را از نزدیک خواهید دید.  
  • در این موزه وسایلی را خواهید دید که روزگاری نیما یوشیج از آنها استفاده می‌کرده است؛ مثل عینک، قلم، لباس و ... . 
  • با معماری و سبک و سیاق زندگی در دوران قاجار آشنا خواهیم شد.
  • برای رسیدن به این خانه از روستای زیبای یوش خواهید گذشت که این یعنی یک روستاگردی جذاب.

خانه و موزه نیما یوشیج | خانهی پدری خالق شعر نو

امروز سری به خانه‌ پدری نیما یوشیج خواهیم زد؛ جایی که نیما، پدر شعر نو فارسی در آنجا به ‌دنیا آمد و همانجا نیز آرمید. نیما یوشیج چه برای آنها که اهل شعر و ادب‌اند و چه برای آنهایی که نیستند شخصیت شناخته شده‌ای است. علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج در سال 1276 در یوش مازندران متولد شد و تحولی شگرف را در شعر فارسی پدید آورد.

در سال 1207 شخصی به‌نام ناظم الایاله، از اجداد نیما دستور ساخت این خانه را در محله لالوی یوش داد؛ این خانه قاجاری با سبک و سیاق معماری آن دوره و از خشت، گل و چوب و در عین زیبایی و سادگی ساخته شده است. نیما اینجا را همانند یک قصر برای خود می‌دانست و پس از مرگش وصیت کرد وی را در حیاط این خانه به خاک بسپرند. علاوه بر نیما خواهر و دوست وی نیز در این حیاط آرمیده‌اند. این خانه چندین‌بار مورد بازسازی قرار گرفت و هم اکنون اتاق‌های آن تبدیل به کتابخانه و موزه شده است، که در آن کتاب‌های متنوع، برخی عکس‌ها و وسایل شخصی پدر شعر نوی فارسی نگهداری می‌شود. عینک، قلم، لباس، کفش، چراغ، پیه‌سوز و... برخی از اشیا شخصی نیما‌ست که در گوشه‌ای از این خانه جای دارند.

خانه موزه نیما یوشیج در سال 1375 با شماره 1802 به ثبت ملی رسیده است.

موزه نیما یوشیج

این خانه دارای سه درب ورودی و تعدادی اتاق است که امروز به موزه و کتابخانه تبدیل شده‌ است. در میان حیاط، سه سنگ قبر دیده می‌شود که به نیما، خواهرش بهجت و دیگری به سیروس طاهباز (1) تعلق دارند. اتاق‌های بنا به مکانی برای نگهداری آثار به‌جا مانده از نیما اختصاص یافته که از این اتاق‌ها سه اتاق به کتابخانه تبدیل شده و کتاب‌هایی با موضوع ادبیات، تاریخ، دین، و کتابی درباره‌ی میکروالکترونیک در آنها نگهداری می‌شود. در اتاق‌های دیگر نامه‌ها، بخشی از دست‌نوشته‌ها، یک نقاشی ساده از مناره قزوین با امضای خود نیما و چند عکس از نیما قرار دارد. همچنین تعدادی شعر که همگی از سوی شاعران مازندرانی و در وصف نیما، یوش، نور و مازندران سروده شده‌اند، بر تاقچه‌های اتاق‌ها نصب شده‌اند. دیگر اتاق‌ها به اشیای باقی‌مانده از نیما و خانواده‌اش اختصاص دارد، ظروف مسی، برنزی و گاه چوبی، وسایل شخصی نیما مانند عینک، قلم، لباس، کفش و چراغ پیه‌ سوز برخی از این اشیاست. 

پاورقی


1- زنده یاد سیروس طاهباز از دوستان نزدیک نیما بود که در بیست و یک سالگی مسئولیت بازخوانی و جمع آوری آثار نیما را به عهده گرفت. وی سه دهه از عمر خود را وقف نشر آثار نیما کرد و تا سال 1362 هیچ مبلغی بابت حق التالیف و زحمات چاپ کتاب دریافت نکرد و همه تقدیم فرزند نیما شد. 

Hossein Mousavifaraz 

معماری خانه نیما یوشیج

برای ساخت این بنا معماران و گچ‌کاران اصفهانی، 8 سال کار کردند و در وصف زیبایی آن همین کافی که بدانید نیما هخانه‌اش را این چنین توصیف می‌کرده است:

پدربزرگ من برای من قصر و قلعه ساخته است نه خانه.

جالب که بدانید معماری خانه نیما یوشیج با دیگر خانه‌های این روستا و حتی کل معماری خانه‌های شمال کشور مغایرت عجیبی دارد. 

این خانه دارای پلان قاجاری‌ست و ۳ ورودی، شاه‌نشین و اتاق‌های تابستانی و زمستانی سه‌دری و شش‌دری و همچنین آفتابگیرهای مشبک (اُرسی) دارد. بیشتر مصالح استفاده شده در آن، چوب و گل و خشت است. بنای داخلی خانه با گچبری‌های سفیدرنگ تزئین شده است اما قسمت پایینی دیوارهای بنا به رنگ نارنجی درآمده که به نظر، نتیجه‌ کج‌سلیقگی و بی‌توجهی مسئولان مرمت آن است. باروهای بلند، دیوارهای منقش، سقف‌های منبت‌‌کاری شده از دیگر ویژگی‌های این خانه است.

خانه دارای حیاط مرکزی است و چندین اتاق دورتادور آن‌را فراگرفته است.  این خانه یک بار در سال ۱۳۷۰ مورد مرمت قرار گرفت و در سال ۱۳۷۳ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد و مجددا در سال ۱۳۷۵ مرمت اساسی بر روی آن صورت گرفت. 

امکانات خانه و موزه نیما یوشیج

سرویس بهداشتی

مسجد، اتاق، مغازه و... در داخل روستا برای مهمانان مهیا است.

اقامت در سفر به خانه و موزه نیما یوشیج

داخل مجموعه امکاناتی برای اقامت مهمانان مهیا نیست و دو اتاق موجود به کارمندان مجموعه تعلق دارد. برای اقامت، مهمانان می‌توانند از اتاق‌ها و سوئیت‌های روستا استفاده کنند. 

Photo by : Unknown

مسیر دسترسی به موزه نمیا یوشیج

مسیر 1: دسترسی به یوش و منزل نیما از هراز یا جاده چالوس امکان‌پذیر است. از جاده چالوس پس از تونل کندوان به سیاه‌بیشه بروید و با رسیدن به پل زنگوله، با توجه به تابلوی راهنمایی سبز رنگ مسیر خود را تا خانه نیما ادامه دهید.

مسیر2: در مسیر جاده هراز نرسیده به آمل سمت چپ جاده تابلوی یوش بلده را دیده و مسیر را در این جاده ادامه دهید.

هزینه بازدید از موزه نمیا یوشیج

هزینه: برای اتباع ایرانی 4,000 تومان، برای اتباع خارجی 30,000 تومان

آبشار آب پری
الیمالات
جنگل سی سنگان

زندگینامه مختصری از نیما یوشیج

نیما در سن 12 سالگی به همراه خانواده‌اش تهران را ترک کرد و در مدرسه عالی سن لویی مشغول به تحصیل شد. سپس به تشویق معلم خود به‌نام نظان وفا شعر گفتن را آغاز کرد؛ در همین زمان با زبان فرانسه آشنا شد و به شعر سبک خراسانی روی آورد. وی در سال ۱۳۰۵ خورشیدی با عالیه جهانگیر ازدواج کرد و در سال ۱۳۲۴ صاحب پسری به نام شراگیم شد.

انقلاب نیما با دو شعر ققنوس (بهمن ۱۳۱۶) و غراب (مهر ۱۳۱۷) آغاز شده است، نیما این دو شعر را در مجله موسیقی که یک مجله دولتی بود، منتشر کرد. او در سن ۶۲ سالگی توانست پس از هزار سال معیارهای شعر فارسی را دگرگون کند. نیما یوشیج به علت ذات‌الریه ناشی از سرمای شدید یوش سخت بیمار شد، معالجه در تهران نیز روی او موثر نبود و سرانجام در تاریخ ۱۳ دی ماه سال ۱۳۳۸ چشم از جهان فرو بست. ابتدا او را در امامزاده عبدالله تهران به امانت به خاک سپردند و سپس در سال 1372 بنا به وصیت وی پیکر او را به خانه‌ِی پدری‌اش در یوش منتقل کردند.

خانه نیما در تجریش

دغدغه کارناوالی

با توجه به سیلا‌ب‌های این منطقه در اثر بارش باران و از آنجا که احتمال تخریب و آسیب به بافت تاریخی یوش وجود دارد، این منطقه توجه و نظارت بیشتری را می‌طلبد تا به آثار موجود آسیبی وارد نشود.

سخن آخر

شعر و ادبیات بخش جدایی‌ناپذیر از فرهنگ این مرز و بوم است، بخشی که همیشه به آن می‌بالیم. دانستن اینکه شاعری پر آوازه در کجا و چگونه زندگی را گذرانده در نوع خود بسیار جالب است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید خانه شخصی نیما در تجریش، خیابان دزاشیب قرار داشت و در سال 1327، دوره پهلوی دوم ساخته شده است. خانه‌ی پدری نیما که امروز به آنجا رفتیم از آن جهت که منزل پدر شعر نو فارسی بوده است، ارزشمند شمرده می‌شود.

خانه نیما برای شما چگونه بود؟

پیش از سفر به این خانه چه تصوری از آنجا داشتید؟

بازدید از اینجا چقدر با تصورهای شما هم‌خوانی داشت؟

لذت و تجربه‌های خود از یوش و خانه نیما را با ما و همراهان کارناوالی در میان بگذارید.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.3

بررسی شده توسط پریوش سارانی

ارزش تاریخی(خوب) 4
ارزش معماری(خوب) 4
حال و هوای خوش(عالی) 5

نقاط قوت

  • آشنایی با محل زندگی پدر شعر نو
  • معماری جالب قاجاری
  • جاذبه‌های دیدنی اطراف خانه نیما
  • قرارگیری در روستای دیدنی یوش

نقاط ضعف

  • تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف
  • امکانات محدود

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 1 رای

5.0

خانواده

1

دوستان

1

زوج

1

انفرادی

1

آیا بازدید از خانه نیما یوشیج را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
حال و هوای خوش(عالی) 5
سهولت در دسترسی(عالی) 5

خانه نیما یوشیج را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد

5

عالی

سفر با خانواده, دوستان, همسر, به تنهایی
تجربه سفر undefined به خانه نیما یوشیج

انتشار: 17 تیر 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

نویان نوری
پرسش:

چطور میتونم برای اقامت رزرو کنم؟ شماره تماس ؟

انتشار: 07 شهریور 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
مریم ملک آرا ملک آرا (پریا
پرسش:

سلام وادب میشه خواهش کنم از اشعار بنده هم در بنرهای شهرتعران استفاده گردد. این دلخوشی بزرگی می شود درکنار اینهمه مشکلات کنی خوشحال باشیم شاعرم مستاجرم وبی کاشانه . لااقل شما مرا کنار نگذارید. تا  طوفان نشود عالِم شهر  در  دام نیفتد خانه و  دیر ومغانش  در دام نیفتد هرگز نشود  فاش  شهر  ز مکرش تا دلبری و  گفته ی مکرش  در جام نیفتد🍃 خواهش دارم ازتون شما دیگر مارادکنار نگذارید ما با آقای فاضل نظری چه فرقی داریم ما را کسی نشناسد نمی دانم کجا مراجعه کنم هرچه سرچ کردم اینجا را پیدا کردم . لطفا مرا هم سهیم کنید اینجا دیگر پارتی بازی نشود. ادبیات وشعر خانه انسان های بزرگ وبی ریاست. لطفا مرا کنار نزنید

انتشار: 15 آبان 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست