تپه موزه هگمتانه همدان
همدان، میدان هفت تیر، شرق تپه هگمتانه
0.5
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 1 کاربر
گالری تصاویر
آشنایی با تپه موزه هگمتانه همدان
چرا بازدید کنیم؟
معرفی کوتاه
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
معرفی کوتاه
تپه موزه هگمتانه همدان در صف نقد و بررسی تخصصی کارشناسان کارناوال است.
تپه هگمتانه یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی کشورمان است و آثار باستانی ارزشمندی در این تپه پنهان شدهاند و کاوشگران در سالهای اخیر، به حفاری این آثار پرداختهاند. امروز درست در شرق این تپه، موزهای قرار دارد که آثار حفاریشده از این تپه را در آن نگهداری میکنند. این مکان که با نام موزه هگمتانه شناخته میشود اولین بار در سال ۱۳۷۳ در میدان هفت تیر شهر همدان و جنب گودال معروف فرانسویها افتتاح شد. البته ساختمان این موزه در گذشته کاربری مدرسه را داشت و با تغییرات و تعمیراتی که در آن صورت گرفت، به یک موزه موقتی و مجهز به آزمایشگاه و کارگاه عکاسی تبدیل شد. در حال حاضر موزه هگمتانه با یک سالن اصلی، یک سرسرا و دو راهرو، بیش از ۲۰۰ شی از هزاره اول پیش از مسیح تا دوران اسلامی را در معرض تماشا قرار داده است. جالب که بدانید موزه هگمتانه در سال 1393 بعد از دو دهه، از سوی ایکوم به عنوان رسمیترین مجموعه در بررسی مدیریت و نحوه فعالیت موزههای دنیا، بر اساس آیتمهای مورد نظر به عنوان موزه برتر معرفی شد.
اشیای موزه هگمتانه از طریق کاوش در تپه هگمتانه، خرید، اهدا یا توقیف به دست آمدهاند و در دو بخش استانی و اختصاصی به نمایش گذاشته میشوند. در بخش اختصاصی که راهرو و تالار سمت راست موزه را شامل میشود آثار به دست آمده از کاوشهای اخیر هگمتانه نگهداری میشود. آثار این بخش به دورههای هخامنشی، اشکانی، ساسانی و ادوار مختلف اسلامی تعلق دارند و از شاخصترین آنها میتوان به پایه ستونهای کاخها و سر گاوی از جنس سفال متعلق به دوره هخامنشی و دو مهر استامپی سنگی و شیشهای مربوط به دوران قبل از اسلام اشاره کرد. در این قسمت از موزه سرپیکانهای مفرغی و پیکرههای انسانی از جنس سفال نیز نگهداری میشود.
سالن مرکزی و راهروی سمت چپ موزه هم به بخش استانی موزه اختصاص پیدا کرده است و همانطور که از نامش پیداست، اشیای گردآوریشده از سطح استان را در معرض دید عموم قرار میدهد. از آثار این قسمت میتوان به مجموعه تابوتهای سنگی و سفالی مربوط به دوره پارتیان اشاره کرد که از میدان شیر سنگی همدان به دست آمدهاند. خمرهها و سنگهای تزیینی با نقوش زیبا، انواع سنگ قبرهای مزین به خطوط کوفی، ثلث و نستعلیق متعلق به دوران اسلام، درب بزرگ اروسی مربوط به دوران معاصر از دیگر آثاری هستند که در این بخش از موزه دیده میشود.
انتشار
01 آبان 1398
به روز رسانی
01 آبان 1398
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 1 رای
0.5
انفرادی
1
ارزش هزینه به لذت | (افتضاح) 0.5 |
کیفیت عملکرد راهنما | (افتضاح) 0.5 |
تنوع آثار | (افتضاح) 0.5 |
طراحی مسیر بازدید | (افتضاح) 0.5 |
تپه موزه هگمتانه همدان را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
پارسا آئینی
0.5
واقعا مکان مضخرفیه و کاملا چرت و پرته و به هیچ کسی پیشنهاد نمیکنم برن اونجا واقعا پولشون رو هدر میدم سطل اشغال سر کوچه برم ماکان های دیدنی بیشتری داره
هر وقت یاد گرفتی مکان را درست بنویسی بعد بیا نقد کن
انتشار: 12 شهریور 1403
خجالت بکش توک اثارفرهنگی و تاریخی کشورخودت احترام نمیزاریوبااشغالی مقایسش می کنی ادم نیستی
انتشار: 19 خرداد 1403
انتشار: 12 فروردین 1403
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
پارسا آئینی
بله واقعا همین طوره واقعا احمقانه بری اونجا
واقعأ برات متأسفم خیلی هم خوبه و چیز های بیشتر یاد میگیری
انتشار: 18 دی 1403
انتشار: 12 فروردین 1403