کارناوال - راهنمای سفر

میدان شهرداری رشت

استان گیلان، شهر رشت، میدان شهرداری

4

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 17 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 3 ساعت

ساعت دسترسی

امروز چهارشنبه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره میدان شهرداری رشت

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

مهدیه اکبری پارسا

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

14 مرداد 1397

به روز رسانی

27 آبان 1398

معرفی /

میدان شهرداری رشت | از میادین تاریخی ایران

امروز در کارناوال می خواهیم به سراغ یکی از محبوبترین جاذبه های مرکز استان گیلان برویم؛ میدان شهرداری رشت مقصد انتخابی ماست؛ میدانی تاریخی که در سال های اخیر شکل و شمایل تازه ای پیدا کرده و به پاتوق اصلی مردم این شهر و مسافران و گردشگران تبدیل شده است. پس اگر دوست دارید در مورد بازسازی میدان شهداری رشت بدانید و از نحوه تبدیل شدن این میدان یه یکی از زیباترین میدان های شهری ایران باخبر شوید، مطلب ما را از دست ندهید. همچنین در این مقاله از سرگذشت و تاریخچه میدان شهرداری رشت برای تان می گوییم و با تماشای عکس هایی از این میدان، سعی می کنیم حال و هوای آن را برای تان ترسیم کنیم. همراه مان شوید تا شما را به گردشی جذاب در شهر رشت ببریم. 

البته خوب است بدانید که میدان شهرداری تنها یکی از ده ها جاذبه ای ست که در رشت امکان بازدید از آن را دارید. اگر بخواهید در مورد دیگر دیدنی ها و تفریحات مرکز گیلان و اقامت در آن بدانید و اطلاعاتی در مورد غذاهای محلی رشت به دست آورید، می توانید وارد صفحه راهنمای سفر به رشت شوید.

Photo by : Mostafa Yekrangi
Photo by : Mohammad Ranjbar | Tasnim

چرا میدان شهرداری رشت؟ 


  • از زیباترین میدان های شهری در ایران است. 
  • بناهای تاریخی، ساختمان های شهری مهم، تعدادی از خیابان های مهم شهر و مراکز خرید سنتی و مدرن در اطراف آن، میدان شهرداری را به اصلی ترین میدان شهر تبدیل کرده است. 
  • میدان شهرداری قلب تپنده رشت محسوب می شود.
  • خیلی از مردم شهر و گردشگران شب ها برای گردش و تفریح و لذت بردن از پیاده روی بر راه سنگفرش شده آن به اینجا می آیند.
  • طرح انجام شده برای بازسازی میدان شهرداری توانسته است برنده جایزه بین المللی بزرگترین رقابت طراحی در دنیا در سال 2017 شود. 

آشنایی با میدان شهرداری رشت | مکانی برای خاطره سازی های جمعی 

اگر بخواهید در شهر رشت گشت و گذاری دلچسب داشته باشید و با مردم محلی و حال و هوای آنها بیشتر آشنا شوید باید به میدان شهرداری سری بزنید؛ میدانی تاریخی که قدمت آن به دوره پهلوی باز می گردد و تا سال ها یکی از نشانه های مدرن شهرسازی در رشت به شمار می آمده است. جایی که یکی از زیباترین و اولین کاخ های شهرداری ایران را در خود جای داده است و عنوان نخستین میدان شهرداری در ایران را دارد. کاخی با معماری زیبا و فریبنده که باعث شد این میدان به نام میدان شهرداری در میان مردم شناخته شود. در حقیقت ساخت این مکان به این شکل تحت تاثیر حضور روس ها در این منطقه بود و شهر سن پترزبورگ الگوی ساخت این میدان و مجموعه اطرافش محسوب می شد. 

این روزها ساختمان شهرداری و چند ساختمان قدیمی دیگر مانند برج ساعت، موزه پست و تلگراف، ساختمان قدیمی ایران هتل و ... هنوز به عنوان بخشی از بافت تاریخی میدان به زندگی خود ادامه می دهند؛ اما شکل کلی میدان شهرداری رشت در گذر سال ها تغییر بسیاری کرده است. امروزه میدان شهرداری و بخشی از خیابان های اطراف آن به شکل یک پیاده راه شهری بزرگ و زیبا درآمده و به یکی از جاذبه های اصلی گردش در رشت تبدیل شده اند. این میدان همچنین به بازار محلی و قدیمی شهر رشت، میدان و پیاده راه علم الهدی، خیابان علم الهدی، مراکز خرید مدرن و سنتی دسترسی دارد. طراحی و بازسازی میدان شهرداری همچنین در سال 2017 توانست برنده جایزه بین المللی بزرگترین رقابت طراحی در دنیا شود. اثری کهن و مهم که در کنار دیگر بناهای اطراف این میدان با شماره 1516 در سال 1356 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. 

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

حال و هوای خوش میدان شهرداری 

گشت و گذار در شهر رشت جذابیت خاص خودش را دارد. زمانی که در خیابان ها و کوچه پس کوچه های اینجا قدم می زنید می توانید با خیال راحت به شهر اعتماد کنید و مطمئن باشید که تجربه منحصر به فردی از خیابان گردی و گردش در شهر به دست می آورید. حالا دست تان را به ما بدهید تا شما را به یکی از جذاب ترین مکان ها برای گردش در شهر ببریم و حال و هوای آن را برای تان توصیف کنیم.

پیش از هر چیز باید بدانید که شما از راه های مختلفی می توانید به میدان شهرداری برسید و نمی توان یک مسیر مشخص برای رفتن به اینجا تعیین کرد. ما برای سادگی توصیف فضا، گردش مان در این محدوده را از پارک سبزه میدان شروع می کنیم و به سوی میدان شهرداری پیش می رویم.

پارک سبزه میدان و پیاده راه علم الهدی

از هر سمت رشت که بخواهید خودتان را به میدان شهرداری برسانید باید چند صد متر دورتر از خود میدان، ماشین تان را کناری پارک کنید و ادامه راه تا اینجا را پیاده گز کنید. چرا که تمام مسیرهای منتهی به میدان سنگفرش شده اند و امکان سواری در آن نیست. از سمت سبزه میدان و پارک معروف و زیبای آن به سمت میدان شهرداری راه می افتیم؛ انبوهی از مغازه های مختلف از لباس فروشی های شیک کوچک و بزرگ گرفته تا پاساژهای تازه تاسیس و قدیمی در مسیرمان قرار دارد. در گوشه گوشه این مسیر سنگفرش شده- که با نام علم الهدی بین مردم شهرت دارد- مردمی را می بینید که همراه با خانواده یا دوستان شان برای گشت و گذار آمده اند و همهمه و گرمای خاصی در میان شان جریان دارد. در اصل حضور مردم خونگرم و شاد رشت است که به میدان شهرداری و محیط اطرافش جذابیت می دهد و آن را سرزنده و دلچسب می کند.

همچنان که در این مسیر قدم زنان به پیش می روید، می توانید از فضای دلنشین پیاده راه که با مجسمه ها، گل کاری ها، مبلمان شهری و بیشتر از همه با بساط رنگارنگ دستفروشی ها زیبا شده است، لذت ببرید. اگر هم اهل سینما باشید می توانید دست عزیزتان را بگیرید و سری به یکی از سینماهای دورمیدان بزنید و از تماشای دسته جمعی فیلم روی پرده لذت ببرید.  

حال و هوای خوش میدان شهرداری 

حالا به میدان شهرداری و اصل ماجرا رسیدیم. جایی که می توان آن را قلب تپنده شهر نامید و از حضور در آن نهایت لذت را برد. میدان شهرداری، میدانی به نسبت بزرگ است و استخری در قسمت بالایی آن خودنمایی می کند. دور تا دور استخر گل کاری شده است و فواره های آن هر از گاهی با نوای آهنگی به جوش و خروش می افتد و به اشکال مختلف و جذاب پیچ و تاب می خورد و همه را به وجد می آورد.

صدای آهنگی که از رادیو پخش می شود بیشتر اوقات فضای میدان را پر می کند و شما را از فضای پر ترافیک و شلوغ شهر به یک محیط صمیمی و آرامش بخش می آورد. صدایی که با زنگ ساعت کاخ شهرداری در می آمیزد و حال و هوای جذابی به محیط می دهد. بازار عکاسی نیز اینجا داغ است، از یک طرف یکی مونوپاد به دست گرفته و دارد با یکی از مجسمه ها یا گروه دوستانش سلفی می گیرد و از طرف دیگر یکی دوربین به دست منتظر شکار لحظه هاست. 

صدای دستفروش ها از هر طرف به گوش می رسد که شما را به دیدن بساط شان دعوت می کنند. مشغول گپ و گفت و خرید با آنها می شوید که ناگهان، بچه ای با اسکیت، اسکوتر یا دوچرخه اش گرد شما می چرخد و با شادی دور می شود. آن قدر هیجان و سرخوشی در بازی اش موج می زند که دل تان می خواهد کاش همسنش بودید و همراهش می شدید. هر وقت هم که خسته شدید و نیاز به چند دقیقه استراحت داشتید، می توانید به یکی از صندلی ها و نیمکت های داخل میدان پناه ببرید و زیر سایه نخل های بلندی که در دو ردیف منظره جذابی به میدان داده اند خستگی تان را در کنید. 

از اینجا به بعد دو راه پیش راه شماست:

می توانید راه خیابان علم الهدی به سمت سعدی را در پیش بگیرید یا اینکه به سمت بازار سنتی رشت بروید. انتخاب بر عهده شماست اما اگر دوست دارید از حال و هوای هر دو اینها اندکی بدانید ادامه مطلب را از دست ندهید...

مسیر سنگفرش شده خیابان علم الهدی

از سمت میدان شهرداری تا میانه های خیابان علم الهدی، مانند دیگر قسمت ها سنگفرش شده است؛ اما مسیر و فضایی متفاوت از دیگر مسیرها پیش روی شما قرار دارد. اینجا آن شلوغی و همهمه پیاده راه علم الهدی را ندارد و خبری از زرق و برق مغازها و پاساژهای کوچک و بزرگ آن نیست. مغازه های این سمت حالت سنتی تر و قدیمی تری دارند. 

مسیر بازار تاریخی رشت

مسیر جذاب دیگر، راه میدان شهرداری به سمت بازار سنتی رشت است؛ برای این کار باید وارد پیاده راه خیابان امام که در سمت شرقی میدان شهرداری قرار دارد، شوید. ورودی اصلی بازار رشت در ابتدای این پیاده راه واقع شده است. بازاری قدیمی، پر پیچ و خم و پر هیاهو با اتمسفری جذاب و دلنشین. اینجا لهجه شیرین رشتی و گیلکی، صدای دستفروش ها که به شکل های مختلف سعی می کنند شما را به سمت خود جلب کنند، رنگ ها و عطرها، مغازه های ریز و درشت با جنس های مختلف، با هم در می آمیزند و جای پای خاطره شان را چنان در ذهن تان سفت و محکم می کنند که بارها و بارها می خواهید به بازار برگردید و در آن قدم بزنید. فقط مواظب باشید جذابیت بازار شما را غرق در خود نکند که از مقصد غافل بمانید. راه تان به سمت میدان شهرداری را از بازاری ها و اهالی بپرسید تا بالاخره به بازار برسید. 

شکم گردی در میدان شهرداری

اگر هم دل تان هوس خوراکی کرد هیچ نگران نشوید، شما در رشت گزینه های جذابی برای شکم گردی دارید. اگر رستوران های شیک انتخاب امروزتان نیستند و به دنبال لقمه ای سبک هستید می توانید به گزینه های مختلفی دسترسی داشته باشید: از بستنی های خوشمزه انتهای پیاده راه علم الهدی گرفته تا باقالی، لبوی داغ روبروی سینما سپیده، از کبابی های کوچک داخل بازار تا نان و شیرینی فروشی های محلی که می توانید از آنها کلوچه های داغ فومن و رشته خوشکار بخرید. اگر هم هوس غذا خوردن در رستوران کرده اید از محلی ها پرس و جو کنید تا بتوانید آدرس رستوران های خوبی که می شناسند و در کوچه پس کوچه های اطراف از چشم پنهان مانده اند را بگیرید. 

جشنواره ها 

اگر خوش شانس باشید و در یکی از مناسبت های ملی و مذهبی در رشت باشید می توانید سراغ میدان شهرداری بروید و از برنامه های مختلف فرهنگی و تفریحی برگزار شده در اینجا استفاده کنید و لذت ببرید.

دیدنی های اطراف میدان شهرداری 

در این قسمت به دیدنی های اطراف میدان سری می زنیم و با تاریخ و نمادهای آن بیشتر آشنا می شویم. البته خوب است بدانید که شما در رشت به گستره وسیعی از دیدنی ها و تفریحات دسترسی دارید و می توانید به غیر از جاذبه های گردشگری و تفریحی پیشنهاد شده در این بخش، با ورود به صفحه دیدنی ها و تفریحات رشت، اطلاعات مفیدی در مورد هر کدام از آنها به دست بیاورید. 

1- کاخ شهرداری رشت

کاخ شهرداری رشت یا عمارت شهرداری، مشهورترین و زیباترین ساختمان اطراف میدان است. این ساختمان بین سال های 1286 تا 1305 خورشیدی به دستور اداره بلدیه (شهرداری) رشت در ضلع غربی میدان ساخته شد. این سازه زیبا با الهام از معماری شهر سن پترزبورگ و تحت تاثیر حضور روس ها در رشت توسط آرتم سرداراف معمار ارمنی-آلمانی مقیم این شهر احداث شد و از آن زمان به عنوان ساختمان شهرداری رشت مورد استفاده قرار گرفت. با بزرگ شدن شهر و تقسیم آن به 5 منطقه شهری امروزه از این ساختمان به عنوان شهرداری مرکزی شهر استفاده می شود.

برج ساعت 

کاخ شهرداری یک برج ساعت هم دارد که بسیار مشهور است و در هر ساعت به تعداد اعداد همان ساعت زنگ می زند. البته در هر نیم ساعت نیز این ساعت یک بار به صدا در می آید. این برج یکی از نمادهای شهر رشت محسوب می شود و در گذشته از آن برای دیده بانی، امنیت و جلوگیری از آتش سوزی در شهر استفاده می کردند. 

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

2- کتابخانه ملی رشت | اولین کتابخانه ملی ایران

در ورودی سمت راست پیاده راه علم الهدی، ساختمانی قدیمی با نمایی متفاوت از مغازه ها و پاساژهای کناری اش خودنمایی می کند. اینجا کتابخانه ملی رشت است و معماری آن الهام گرفته از معماری سازه های کشورهای شرق اروپاست. داستان ساخت آن نیز به دوره ای بر می گردد که محمد علی تربیت در سال 1306 ریاست اداره فرهنگ گیلان را بر عهده داشت. او تصمیم گرفت در زمینی که از طرف شهرداری رشت به اداره او اهدا شده بود کتابخانه ای بسازد؛ اما ساخت آن به دلیل کمبود بودجه به درازا کشید و در سال 1313 همزمان با اجلاس هزاره فردوسی طوسی افتتاح شد. امروزه این کتابخانه میزبان 150 هزار جلد کتاب چاپی و 1750 جلد کتاب خطی ست. این کتابخانه از معدود کتابخانه های عام المنفعه در ایران محسوب می شود. 

اطلاعات بازدید: 

زمان بازدید: از ساعت 8:00 تا 18:00

روزهای بازدید: همه روزه به غیر از روزهای تعطیل

Photo by : Unknown

3- ساختمان قدیمی هتل ایران 

یکی از اصلی ترین و زیباترین بناهای تاریخی اطراف میدان شهرداری، ساختمان قدیمی هتل ایران است؛ هتلی باشکوه و تماشایی که روزگاری بخشی از هویت شهر به شمار می رفت؛ اما امروز در حال تبدیل شدن به یک خرابه است. ساخت این هتل در سال 1308 آغاز شد و در سال 1314 به بهره برداری رسید. زیربنای آن به 1800 مترمربع می رسید و در زمان رونق، میزبان افراد بزرگ و مشهوری بود. این هتل بعد از انقلاب بدون استفاده رها شد و زیر نظر سازمان بنیاد مستضعفان قرار گرفت. سال 86 تصمیم بر این شد که ساختمان هتل را بازسازی و موزه ای در آن برپا کنند؛ اما متاسفانه این طرح پیش نرفت و با وجود اینکه در سال 79 این هتل ثبت ملی شده بود به حال خود رها شد. 

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

4- ساختمان اداره پست و تلگراف رشت

یکی دیگر از سازه های زیبای اطراف میدان شهرداری، ساختمان اداره پست و تلگراف رشت است. معماری این ساختمان به مانند دیگر ساختمان های قدیمی میدان شهرداری، از اروپای شرقی و روسیه الهام گرفته شده و به دستور فرمانده تیپ محمدحسین آیرم در دوره پهلوی اول ساخته شده است. این ساختمان سازه ای 4 طبقه با نمای سفید است که در ضلع شمالی میدان خودنمایی می کند و در سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است. این ساختمان تا چندین سال پیش به عنوان اداره پست مورد استفاده بود؛ اما امروزه از آن به عنوان نمایشگاهی با موضوع های مرتبط با پست، ارتباطات و ... استفاده می شود. 

Photo by : Unknown

5- سینما سپیدرود رشت

سینما سپیدرود رشت از دیگر ساختمان های قدیمی اطراف میدان شهرداری ست و در ابتدای پیاده راه علم الهدی قرار دارد. پیش از اینکه این ساختمان به عنوان سینما مورد استفاده قرار بگیرد "سالن اجتماعات فرهنگ" در اینجا قرار داشت تا اینکه در سال 1320 کریشا مایاک دست به تغییر کاربری بنا زد. بعدتر نام این مکان به دیده بان تغییر پیدا کرد و مدتی هم به نام سینما سهیلا خوانده می شد؛ هر چند این روزها به اسم سینما سپیدرود مشهور است. سینما سپیدرود دو سالن نمایش با فیلم مجزا دارد و می تواند به 800 تن خدمات رسانی کند. 

Photo by : Unknown

6- مجسمه های اطراف و داخل میدان

زمان گردش در میدان شهرداری و پیاده راه های اطراف آن به مجسمه های کوچک و بزرگی بر می خورید که هر کدام نمادی از شهر رشت و فرهنگ و مردم آن محسوب می شوند. از جمله معروفترین آنها می توان به مجسمه میرزاکوچک خان و تندیس شهدای ذهاب اشاره کرد، هر چند اگر اندکی در گوشه کنار میدان و پیاده راه دقیق تر شوید می توانید مجسمه هایی از مردم عادی در حالت ها، لباس ها و شکل های مختلفی ببینید که گوشه ای از فرهنگ گیلان را به نمایش گذاشته اند. 

میدان شهرداری رشت برنده جایزه بین المللی بزرگترین رقابت طراحی در دنیا در سال 2017

بازسازی میدان شهرداری و تبدیل آن به مکانی برای پیاده روی و آشتی دادن مردم با این مکان تاریخی باعث شد تا این طرح مورد توجه A'Design Award & Competition قرار بگیرد و بتواند برنده جایزه بخش برنامه ریزی شهری و طراحی شهری در سال 2017 باشد. بر اساس شاخص های این جایزه -که بزرگترین رقابت طراحی دنیا به شمار می رود- طراح میدان شهرداری توانسته است این مکان را از جایی پر ترافیک، بدون روح زندگی و ناامن به مکانی امن، زنده، همراه با فعالیت های اجتماعی بدل کند. او توانسته با سنگفرش کردن میدان و خیابان های اطراف آن این مکان ها را به یکدیگر نزدیک تر سازد و اینجا را به محلی ایده آل برای زندگی اجتماعی تبدیل کند. بعد از انجام تغییرات در میدان شهرداری مردم ترغیب شده اند تا به اینجا بیایند، فضای این مکان را تغییر دهند و زندگی و نشاط را به آن برگردانند. تعدادی از ساختمان های متروکه این اطراف به لطف حضور مردم امروزه به کافه، رستوران و ... تغییر کاربری داده اند و جان تازه ای گرفته اند. حالا این محل میدانی فرهنگی و تاریخی ست و برای خود هویتی اجتماعی دارد. جایی که مردم و گردشگران می توانند در آن خوش بگذرانند و حضور در اینجا را به خاطره ای جمعی بدل کنند. 

خوب است بدانید نام برنده این جایزه شرکت مهندسان مشاور پلشیر بوده و کار طراحی و معماری پلازای میدان شهرداری توسط محمدرضا غنی و همراهی 12 تن دیگر انجام گرفته است. 

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

تاریخچه میدان شهرداری رشت

شهر رشت به دلیل نزدیکی به کشور روسیه یکی از اولین شهرهای ایران بود که نشانه های مدرنیته مانند اولین شعبه بانک، اولین کتابخانه ملی، اولین تئاتر، اولین اتوبوس و اولین ایستگاه راه آهن در آن دیده شد. تاسیس شهرداری هم یکی از موارد نوظهور و جدیدی بود که در رشت پیش از خیلی از شهرها انجام شد و به آن هویت تازه ای بخشید. وجود ساختمان شهرداری در میدان باعث شد تا کم کم دیگر اداره ها و مراکز مهم تجاری، فرهنگی و اقتصادی در اطراف میدان یا خیابان های نزدیک به آن ساخته شوند و اینجا را به قلب تپنده شهر تبدیل کنند. میدان شهرداری با وجود کاخ ساختمان شهرداری در مساحتی به وسعت 7000 مترمربع نقش مهمی در عرصه شهری پیدا کرد و به اولین میدان بلدیه (شهرداری) در ایران بدل شد. 

اما این میدان خیلی پیش تر از اینکه به نخستین میدان شهرداری ایران تبدیل شود، در حقیقت تپه ای کوچک بود و بقعه استاد ابوجعفر در آن قرار داشت. ابوجعفر بنا به گفته خواجه اصیل الدین محمد زوزنی کسی بود که بیشتر مردم گیلان را به دین اسلام هدایت کرد و در تپه میدان شهرداری به خاک سپرده شد. بعدها مردم برای ادای احترام به او مقبره و بقعه ای بر روی مزار وی ساختند و کم کم گورستانی در نزدیکی این بقعه شکل و وسعت گرفت. بقعه استاد ابوجعفر در دوران صفویه به نام بقعه سید ابوجعفر و در بین مردم به زبان محلی گیلانی و لهجه رشتی به نام استادجعفر مشهور شد؛ اما ساختمان بقعه در سال 1304 برای ساخت کاخ شهرداری و میدان آن تخریب شد و از آن تنها قبری در حیاط شهرداری باقی مانده است. بخش هایی از گورستان اطراف مقبره ابوجعفر هم به تصرف ساختمان های کتابخانه ملی رشت و مخابرات درآمد. البته در زمان ساخت و سازها در محل ساختمان اداره پست تعدادی سفال کشف شد که قدمت شان به دوره تیموری می رسید و از قدمت بالای این مکان خبر می داد. سفال هایی که از گورهای خرپشته ای در نزدیکی اداره پست به دست آمده و به نظر می رسد به خانه ها و بناهایی تعلق دارد که پیش از تبدیل شدن اینجا به گورستان در آن ساخته شده بود. 

میدان شهرداری البته از ابتدا به این بزرگی و وسعت نبود. در ابتدای ساخت، به اندازه میدانی کوچک بود که به تدریج و طی سال ها به وسعت آن اضافه شد. در زمان رضاشاه پهلوی نخستین گام برای تعریض میدان برداشته شد. احداث خیابان شاهپور (خیابان شریعتی کنونی) باعث شد تا بر وسعت مجموعه اضافه شود و تخریب باغ نظمیه که روبروی اداره شهربانی قرار داشت به این افزایش وسعت کمک کرد. در دوران محمدرضا شاه همزمان با جشن های 2500 ساله شاهنشاهی در سال 1350 خورشیدی گل باغ هایی که در جلو خیابان شیک و اداره پست بودند خراب شدند تا به وسعت میدان اضافه و این مکان برای برگزاری مراسم شود. 

پس از انقلاب نام این میدان به نام میدان شهدا تغییر پیدا کرد و تا سال ها به این نام خوانده می شد. این میدان در سال های جنگ، محلی برای تجمع رزمندگان استان گیلان برای اعزام به جبهه و جنگ به شمار می رفت و امروز به عنوان مکانی برای تجمع در مراسم های مختلف سیاسی و مذهبی شناخته می شود. 

مسیر دسترسی 

آدرس: استان گیلان، شهر رشت، میدان شهرداری

از بیشتر نقاط شهر رشت می توانید با استفاده از تاکسی های خطی و ون یا ماشین های دربست به میدان شهرداری دسترسی داشته باشید. البته همان گونه که پیشتر هم گفتیم ماشین ها شما را در چند صد متری میدان پیاده می کنند و از آنجا به بعد را باید قدم زنان طی کنید. مسیرهای خیابان شریعتی، خیابان علم الهدی، خیابان امام و میدان سبزه میدان راه های دسترسی مختلف برای رسیدن به این میدان محسوب می شوند. علاوه بر این بهتر است بدانید این میدان و خیابان های اطراف آن در طرح ترافیک قرار گرفته است. 

توصیه های کارناوال 

فرصت قدم زدن در شهر رشت به ویژه در هوای بارانی شمال را هرگز از دست ندهید. پیاده گردی در رشت به ویژه در میدان شهرداری تجربه ای منحصر به فرد و متفاوت از دیگر پیاده گردی ها در تمام ایران است. در کنار پیاده گردی در میدان شهرداری لذت پیاده گردی در خیابان های مطهری و گلسار را هم حتما تجربه کنید. 

در کنار این پیاده گردی ها، امتحان طعم های مختلف غذاها و خوشمزه های شمالی را هرگز از دست ندهید. 

رشت به غیر از میدان شهرداری، دیدنی های دیگری مانند پارک ملت، پارک سبزه میدان، آرامگاه میرزاکوچک خان جنگلی، پارک جنگلی سراوان، موزه میراث روستایی، باغ محتشم و ... را از دست ندهید.

شهر رشت یکی از بهترین شهرهای ایران برای خرید به شمار می رود. حتما در بازارها و خیابان های مختلف شهر بگردید و از خرید در آن لذت ببرید. 

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown
Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

سخن آخر

امروز سری به معروف ترین شهر شمالی ایران زدیم و گشتی در یکی از معروفترین جاذبه های آن میدان شهرداری داشتیم. حال اگر قصد سفر به رشت را دارید و می خواهید در مورد گزینه های مختلف اقامتی در این شهر بیشتر بدانید، کارناوال پیشنهادهای خوبی برای شما دارد. شما می توانید برای رزرو انواع هتل ها در رشت که هر کدام امکانات و خدمات مختلفی ارائه می کنند، وارد صفحه رزرو هتل های رشت در کارناوال شوید و هتل مورد علاقه تان را انتخاب کنید. از میان هتل های مختلف نیز اگر دوست دارید در هتلی پنج ستاره در رشت اقامت داشته باشید، سری به صفحه رزرو هتل های پنج ستاره رشت بزنید و با شرایط رزرو و امکانات آن آشنا شوید. گزینه دیگر برای اقامت در رشت، سوئیت های مختلف آن با امکانات و قیمت های متنوع است که برای اطلاع از جزئیات اجاره آنها می توانید وارد صفحه اجاره سوئیت در رشت شوید. 

دیدگاه ها و پیشنهادهای تان را با ما و دوستان کارناوالی تان به اشتراک بگذارید. اگر هم تجربه سفر به شهر رشت و گشت در این میدان را داشته اید می توانید با استفاده از لینک زیر عکس ها و سفرنامه های تان را با ما به اشتراک بگذارید. 
ورود به صفحه کارناوالی شــــــــــــو

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.5

بررسی شده توسط مهدیه اکبری پارسا

ارزش تاریخی(خوب) 3.5
سهولت در دسترسی(خوب) 4
کیفیت مبلمان شهری(عالی) 4.5
حال و هوای خوش(عالی) 5

نقاط قوت

  • از زیباترین میدان های شهری ایران
  • قلب تپنده شهر رشت
  • از جاذبه های اصلی گردش در شهر رشت
  • حال و هوای خوش و انرژِی بخش
  • نزدیکی به بازار سنتی رشت

نقاط ضعف

  • شلوغی بیش از حد در زمان های تعطیل
  • کم بودن تعداد جشنواره ها و برنامه های تفریحی و فرهنگی برگزار شده در این میدان

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 17 رای

4.0

خانواده

7

دوستان

5

انفرادی

3

زوج

3

آیا بازدید از میدان شهرداری رشت را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
حال و هوای خوش(خوب) 4.3
سهولت در دسترسی(خوب) 4.3
کیفیت مبلمان شهری(خوب) 4.2

میدان شهرداری رشت را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
شهاب تقی پور

ساختمان شهرداری خیلی زیبا بود متاسفانه شب به خاطر شلوغی بیش از حد نتونستم از ماشین پیاده بشم و عکس بگیرم ولی توی روز حسابی گشتیم و لذت بردیم.

4.5

سفر با همسر
تجربه سفر شهاب تقی پور به میدان شهرداری رشت

انتشار: 12 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ساجده بهشتی

4.3

میدونی که از چهارطرف به پیاده راه ختم میشه

سفر با همسر
تجربه سفر ساجده بهشتی به میدان شهرداری رشت

انتشار: 12 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ساجده بهشتی

4.5

دور تا دورش ساختمانهای قبل از انقلاب دست نخورده باقی مونده و الان اداره شده وبسیار زیاد به زیبایی این میدان افزوده

سفر با دوستان
تجربه سفر ساجده بهشتی به میدان شهرداری رشت

انتشار: 12 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

علی محمدی
پرسش:

تا چه ساعتی باز هستند؟

انتشار: 10 فروردین 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست