کارناوال - راهنمای سفر

خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد در تهران

تهران، خیابان پیروزی، میدان چهارصددستگاه، انتهای خیابان بایزید بسطامی

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

30 دقیقه تا 1 ساعت

ساعت دسترسی

امروز چهارشنبه 9:00 صبح تا 17:00

شماره تماس

همه چیز درباره خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد در تهران

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

تیام ناز خانزادی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

12 آبان 1399

به روز رسانی

04 اردیبهشت 1402

معرفی /

خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد در تهران

در هیاهوی بی‌امان زندگی، در گشتی با طعم خوش شاعرانگی، به کنج دنجی از تهران، به سراغ یکی از موزه های تهران، خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد می‌رویم؛ سَرایی که با زبانی نگارین و با رنگ‌واره‌هایی از موسیقی، روح انسان را به بازی شیرینی می‌گیرد و خروارها خاطره و تاریخ را روایت می‌کند. اگر دلبستگی‌های‌تان شنیدنی ست، اگر اهل شعر و ادب هستید و یا به دنبال اطلاعاتی از قبیل قیمت بلیط موزه استاد معین می‌گردید، با کارناوال همراه شوید در گشتی دلنشین و گوش‌نواز در خانه موسیقی استاد معین ، تا از این صندوقچه ارزشمند، رایحه خوش عشق را استشمام کنید.

چرا بازدید از خانه موزه دکتر محمد معین و استاد محمدعلی امیرجاهد ؟


  • این خانه ‌موزه، یادگاری ست به جای‌مانده از دو اندیشمند بزرگ تاریخ ایران، دکتر محمد معین و استاد محمدعلی امیرجاهد.
  • خانه‌ موزه دکتر محمد معین و استاد امیرجاهد، یکی از تخصصی‌ترین مراکز موسیقی، ادبیات و خوشنویسی در شرق پایتخت و یکی از جاذبه های گردشگری تهران به حساب می‌آید. 
  • ستاد نکوداشت پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر در این خانه قرار دارد. 
  • خانه موزه زیبای دکتر معین و استاد امیرجاهد، لوکیشن خاطره‌انگیز فیلم‌هایی چون شهرزاد، سرزمین کهن، دنگ و فنگ روزگار، اکسیدان و 21 روز بعد بوده است.
Mahdi Allahverdian 
Mohamad Farhadi 
@moeenjahed 

آشنایی با خانه موزه دکتر معین و استاد محمدعلی امیرجاهد

در همهمه و هزار رنگی‌های تهران، در مجاورت اتوبان پرهیاهوی امام علی، خانه‌ای قرار دارد که سالیان سال محل زندگی استاد امیرجاهد تصنیف ساز و داماد ادیبش دکتر محمد معین بوده است. ساختمانی با مساحتی حدود 881.40 متر مربع که از اولین خانه های ساخته شده در محله چهارصددستگاه تهران (منطقه 14) به حساب می‌آید و قدمتش به دوره پهلوی اول باز می‌گردد. اگرچه در سال 1381 این خانه‌ قدیمی توسط شهرداری تهران خریداری شد و پس از بازسازی و ادغام، در سال 1383 در قالب مرکز فرهنگی هنری غدیر به بهره‌برداری رسید؛ اما سرانجام در سال 1395 به شکل کنونی خود درآمد تا علاوه بر موزه‌ای تماشایی، یکی از تخصصی‌ترین مراکز موسیقی، ادبیات و خوشنویسی در شرق تهران و محفلی صمیمی برای هنرمندان این مرز و بوم باشد و نام نیک و خدمات ارزشمند صاحبانش را زنده نگاه دارد.

حال و هوای گردش در خانه موزه معین و استاد جاهد

در این خانه قدیمی عشق و هنر و ذوق جاری است، این را از همان ابتدا و با دیدن سردر زیبایی که بر در چوبی ورودی قراردارد می‌توان فهمید. خانه‌ای در تسخیر سازها و نواها، واژه‌ها و شعرها که هر کدام از اتاق هایش به نام اسطوره‌ای از هنر و برای آموزش موسیقی طراحی شده و لابه‌لای سازهای شورانگیز، آثار و اشیاء قدیمی نیز به نمایش درآمده است. در دل این خانه اتاق کار دکتر محمد معین قرار دارد، نگین ارزشمندی که معین و اندیشه‌هایش را به جهان معرفی کرده و ماندگارترین برگ‌های ادبیات این سرزمین در آن به نگارش درآمده است. اگر دل‌تان برای حوض فیروزه‌ای و بوی سرمست‌کننده گل‌ها و شعمدانی‌های رنگارنگ تنگ شده، باید بدانید این خانه شاعرانه، حیاطی با صفا و دلنشین دارد که منظره زیبایی به دیدگان‌تان می‌بخشد. اگر چه خانه‌های قدیمی در غیاب صاحبان‌شان پیر و خسته می‌شوند اما جالب است بدانید یادگار ارزنده دکتر معین و استاد امیرجاهد روزهای طلایی و موفقیت‌های چشمگیر زیادی را تجربه کرده و در سال 1398 به شماره 32289 ثبت ملی شده است.

البته زیبایی‌های شاعرانه خانه بارها و بارها لوکیشن فیلم‌های خاطره انگیزی چون شهرزاد (خانه شهرزاد و قباد)، سرزمین کهن، دنگ و فنگ روزگار، اکسیدان و 21 روز بعد بوده است. 

Mahdi Taheri 
@moeenjahed 
@moeenjahed 
@tehrannaameh 

زیستنامه دکتر معین و استاد امیرجاهد

  • دکتر محمد معین

دکتر محمد معین در نوزدهم اردیبهشت ماه سال 1297 خورشیدی در رشت دیده به جهان گشود و در اوایل کودکی در پی بیماری همه‌گیر حصبه در گیلان، پدر و مادر جوان خود را از دست داد و تحت سرپرستی پدربزرگش قرار گرفت. محمد معین دوره 6 ساله ابتدایی را تنها طی 2 سال به پایان برد و در 16 سالگی لیسانس ادبیات، فلسفه و علوم تربیتی را از دانشکده ادبیات و دانشسرای عالی گرفت. وی در سال 1314 در حالی که فقط 17 سال داشت به ریاست دانشسرای شبانه روزی اهواز منصوب شد و در همان زمان نیز دوره روانشناسی عملی، خط شناسی، قیافه شناسی و مغزشناسی را به صورت مکاتبه‌ای از آموزشگاه روانشناسی بروکسل فراگرفت و در 24 سالگی به عنوان نخستین دکترای ادبیات فارسی ایران در دانشگاه ادبیات دانشگاه تهران مشغول تدریس و تحقیق شد. محمد معین در 27 سالگی همکاری با علامه دهخدا را در تنظیم لغت‌نامه آغاز و تا آخرین روز حیات علامه به عنوان نزدیک‌ترین همکار او فعالیت داشت و پس از درگذشت دهخدا با وصیت وی به عنوان ریاست امور علمی سازمان لغت نامه منصوب شد. دکتر محمد معین در نهم آذرماه سال 1345 خورشیدی پس از بازگشت از کنفرانس میراث مشترک ترکیه، به دلیل خستگی ناشی از شدت کار به بیهوشی موقت دچار و بعد از 6 روز با خطای پزشکی به حالت اغما فرو رفت و سرانجام بعد از 5 سال بیهوشی در سیزدهم تیرماه سال 1350 خورشیدی رخ در نقاب خاک کشید. بزرگ‌مرد فرهنگ و ادب این سرزمین محمد معین، در طول حیات خود 40 اثر ارزشمند از خود به یادگار گذاشت که معروف‌ترین آن فرهنگ 6 جلدی معین است که ارزشی برابر با فرهنگ لاروس، وبستر و المنجد دارد.

  • استاد محمدعلی امیرجاهد

محمدعلی امیرجاهد در سال 1275 در شهر تهران متولد شد و پس از فراگرفتن علوم مقدماتی، برای ادامه تحصیل به مدرسه دارالفنون رفت. وی تا آغاز جنگ جهانی اول به حرفه خبرنگاری و مطبوعات مشغول بود و در سال 1299 به استخدام مجلس شورای ملی درآمد و برای مدتی نیز مسئولیت هنرستان شبانه موسیقی را بر عهده داشت. استاد امیرجاهد 28 سال به انتشار سالنامه پارس پرداخت و تصنیف هایش نیز با صدای قمرالملوک وزیری و تار ارسلان درگاهی و مرتضی نی داوود بر روی صفحات 78 دور ضبط شد و سرانجام دفتر حیات این موسیقی‌دان بزرگ با دو جلد کتاب و بیش از یکصد سرود و تصنیف با فضاهای میهنی، فلسفی، اجتماعی، سیاسی و عاطفی سرانجام در سال 1356 در 81 سالگی بسته شد.

دکتر محمد معین
@moeenjahed 
استاد امیرجاهد
Received|ILNA 

دیدنی‌های موزه دکتر محمد معین و استاد محمدعلی امیرجاهد

اگرچه ساختمان قدیمی موزه با چیدمان زیبایش در نوع خود دیدنی است، اما بهتر است حین قدم زدن در حیاط، اتاق‌ها و دالان های تو در توی موزه، به برخی از یادگاری‌ها کمی ویژه‌تر بنگرید.

مهم‌ترین دیدنی‌های داخل موزه

وصیت نامه نیما یوشیج

 روی یکی از دیوارهای این خانه وصیت نامه نیما یوشیج قرار دارد. او در وصیت خود، محمد معین پدرِ واژه‌های ایران را ناظر و قیم آثارش معرفی کرده است.

تمبر هزاردستان به چمن

شهریور ماه سال هزار و سیصد و نود وشش، در مراسمی شورانگیز ضمن تجلیل از هنرمندان متولد تابستان، از تمبر اختصاصی موزه نیز رونمایی شد. این تمبر باشکوه با عنوان هزاردستان به چمن، منقش به تصویر استاد محمدرضا شجریان و استاد محمدعلی امیرجاهد، در این خانه موزه قابل بازدید است. نام این تمبر برگرفته از تصنیف هزاردستان به چمن، از ساخته‌های استاد امیرجاهد است که توسط استاد شجریان خوانده شده است.

اشعار استاد امیرجاهد در وصف دکتر معین

از دیگر دیدنی‌های موزه، قطعه شعری ست مطبوع و خوشایند که استاد امیرجاهد در مدح و ستایش دامادش معین سروده است.

وصیت نامه نیما یوشیج در خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد
@tehrannaameh 
وصیت نامه نیما یوشیج
@poemetricall 
تمبر اختصاصی خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد
Navid Laleh|ILNA 
تمبر اختصاصی خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد
@rayfar1395 
اشعار استاد امیرجاهد در وصف دکتر معین
Tiamnaz Khanzadi 

اتاق کار دکتر معین

اتاق کار دکتر معین موزه‌ای ست مجزا که می‌توانید لوازم شخصی، دانشنامه‌ها، جوایز و نشان‌های بین‌المللی، مدارک و کارت شناسایی، دست نوشته‌های دکتر معین و کتابخانه‌ای باارزش را در آنجا ببینید.

Sepideh Moody 
@tehrannaameh 
Tiamnaz Khanzadi 
Navid Laleh|ILNA 
@tehrannaameh 

مهم‌ترین دیدنی‌های حیاط موزه

دیوار هنرمندان

یکی از جذابیت‌های موزه، دیواری ست با تلفیق زیبایی از آجر و کاشی‌های لاجوردی. این دیوار به درج نام هنرمندان سرشناس اختصاص یافته و نقش زیبایی بر پیکره حیاط این خانه زده است.

درختی که دکتر معین به آن نگاه می‌کرد

از اتفاق‌های شگفت‌انگیز این خانه، درختی ست که بارها از ریشه فروافتاده اما با همت خانواده معین و مسئولان موزه، دوباره پایدار شده و بر آن برگی روییده و حالا سایه این درخت که نگاه‌های دکتر معین را به خود دیده بر حیاط موزه افتاده است.

چارچوب آجری

خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد، مجموع دو عمارتی ست که سالیان سال محل زندگی خالق آواهای ماندگار، امیرجاهد تصنیف ساز و داماد ادیبش دکتر محمد معین بوده است که پس از بازسازی و ادغام این دو خانه توسط شهرداری تهران، تنها چارچوبی آجری، که محل تلاقی دو حیاط بوده به شکلی نمادین و به یادگار باقی مانده است. 

دیوار هنرمندان
Navid Laleh|ILNA 
منظره حیاط خانه موزه معین و استاد امیرجاهد
@destiny_92 
چارچوب آجری خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد
@tehrannaameh 
@moeenjahed 

فعالیت های خانه موزه دکتر محمد معین و استاد محمدعلی امیر جاهد

خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد علاوه بر اینکه روایت‌گر زندگی دو تن از بزرگ‌مردان تکرارنشدنی این سرزمین است، مرکزی تخصصی برای موسیقی، ادبیات و خوشنویسی، ستاد نکوداشت زادروز هنرمندان پیشکسوت و دبیرخانه جشنواره سراسری موسیقی امیرجاهد نیز محسوب می‌شود و به صورت مداوم به فعالیت‌های زیر می‌پردازد...

  • برگزاری کلاس‌های آموزشی ساز و آواز ایرانی و جهانی
  • برپایی دوره‌های کامل خوشنویسی
  • برگزاری کلاس‌های آموزش عکاسی و فیلم‌برداری
  • برگزاری دوره‌های داستان‌نویسی
  • برگزاری کلاس‌های آموزش فن بیان، مجری‌گری و گزارش‌گری
  • برگزاری دوره‌های ادبی (شاهنامه خوانی، مثنوی معنوی، حافظ شناسی، بوستان و گلستان سعدی، منطق الطیر عطار نیشابوری و...)
  • اجرای کنسرت‌های متنوع
  • برگزاری جشنواره سراسری موسیقی امیرجاهد
  • برگزاری مراسم بزرگداشت پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر
@moeenjahed 
@moeenjahed 
@moeenjahed 

امکانات خانه موزه دکتر محمد معین و استاد محمدعلی امیرجاهد

  • فروشگاهِ ساز
  • آتلیه عکاسی و فیلمبرداری: اگر به عکس‌های خاص و زیبا علاقه‌مندید، می‌توانید ناب‌ترین لحظات‌تان را با آتلیه عکاسی و فیلم‌برداری موزه در لوکیشینی تاریخی ثبت کنید و در قاب خاطرات خود به یادگار داشته باشید.
@moeenjahed 
Raoof Parvaneh 
Raoof Parvaneh 

مسیر دسترسی به خانه موزه دکترمعین و استاد امیرجاهد

دسترسی با وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی:

مترو: برای رسیدن به این خانه موزه می‌توانید از ایستگاه مترو ابن سینا (شیخ الرئیس) در خط چهار مترو تهران پیاده شوید و پس از 10 دقیقه پیاده‌روی از ضلع شرقی اتوبان امام علی (ع) به خانه موزه برسید. ایستگاه مترو 800 متر با خانه موزه فاصله دارد.

اتوبوس: اگر اهل پیاده‌روی هستید ایستگاه درودیان در خط 9 اتوبوس های تندرو (BRT) با حدود 30 دقیقه پیاده‌روی تا خانه موزه، می‌تواند یکی از انتخاب‌های شما برای رسیدن به خانه موزه باشد. ایستگاه اتوبوس 2.5 کیلومتر با خانه موزه فاصله دارد.

خودرو شخصی: برای دسترسی به خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد با خودرو شخصی می‌توانید از سمت شرق به غرب خیابان پیروزی، بعد از اتوبان امام علی (ع) به خیابان بسطامی و خانه موزه برسید.

البته اگر می‌خواهید دسترسی سریع‌تری به این خانه موزه زیبا داشته باشید، می‌توانید از نقشه شهر تهران استفاده کنید و خیلی راحت خود را به این مکان تماشایی برسانید. 

زمان و هزینه بازدید

زمان بازدید: شنبه تا پنج‌ شنبه، ساعت 9:00 الی 18:00

هزینه بازدید: رایگان

نکات مهم بازدید: خانه موزه جمعه و تعطیلات رسمی تعطیل است. 

دیدنی‌های اطراف خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد

عمارت کاظمی (خانه موزه تهران قدیم) در فاصله 5.5 کیلومتری

امام زاده یحیی در فاصله 5.5 کیلومتری

چنار کهنسال تهران در فاصله 5.5 کیلومتری

عمارت کاظمی
Marjan Sharafi 
چنار کهنسال تهران
Amin Hajbaba 
امامزاده یحیی تهران
Ebrahim Namazi 

افتخارات خانه موزه دکتر محمد معین و استاد محمد علی امیرجاهد

  • تشکیل ارکستر امیرجاهد
  • راه‌اندازی ستاد نکوداشت زادروز هنرمندان پیشکسوت در سال 1396
  • تاسیس انجمن خوشنویسان در سال 1397
  • ثبت ملی خانه موزه در فهرست آثار ملی کشور در سال 1398
  • همکاری با موسسه دهخدا در سال 1398
  • همکاری با خانه موسیقی ایران در سال 1395
moeenjahed.ir 
moeenjahed.ir 

سخن آخر

در گشتی به لطافت پرنیان، به ادب‌کده معین و موسیقی‌گاه امیرجاهد رفتیم، به درازنای تاریخ شعر و موسیقی سفر کردیم، آوای دو زندگی و روایت یک عمر عاشقی را شنیدیم و حالا با نغمه‌های موسیقی در گوش و هزار اندیشه در دل، از موزه بیرون می‌آییم تا عطر عاشقی را به تاروپود لحظه‌های‌مان هدیه کنیم و نت‎های سمفونی زندگی‌مان را دلنوازانه بنوازیم.

شما نیز اگر تجربه‌ بازدید از این خانه را دارید، بی‌صبرانه منتظریم تا آن را با ما در میان بگذارید و بر غنای دانسته‌های‌مان از این مکان خاطره‌انگیز بیفزایید. 

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.5

بررسی شده توسط تیام ناز خانزادی

حال و هوای خوش(عالی) 5
کیفیت عملکرد راهنما(عالی) 4.5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(خوب) 4

نقاط قوت

  • دسترسی آسان با وسایل حمل و نقل عمومی
  • ورودی رایگان
  • تخصصی‌ترین مرکز موسیقی، ادبیات و خوشنویسی در شرق تهران
  • لوکیشن سریال شهرزاد و فیلم‌های خاطره‌انگیز دیگر
  • محیطی دلنشین و زیبا برای عکاسی

نقاط ضعف

  • نامناسب برای معلولان

نقد و بررسی کاربران

خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد در تهران را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین نقد
نقد و بررسی موجود نیست

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

Maryamnotash Notash
پرسش:

موزه چه روزهایی بازدید داره

انتشار: 27 خرداد 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟
آتنا طاعتی
پرسش:

پول ورودی موزه چقدر است؟

در پاسخ به آتنا طاعتی :

رایگان هست

انتشار: 08 دی 1401

انتشار: 12 آبان 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست