کارناوال - راهنمای سفر

روستای لاویج چمستان

استان مازندران، شهرستان نور، جاده نور به چمستان (تقریبا دو کیلومتر مانده به چمستان)، جاده روستای لاویج

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

6 تا 24 ساعت

ساعت دسترسی

امروز دوشنبه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره روستای لاویج چمستان

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

پریوش سارانی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

01 مهر 1399

به روز رسانی

01 مهر 1399

معرفی /

روستای لاویج چمستان

روستای لاویج چمستان مقصدی است که می‌خواهیم به آن سفر کنیم؛ روستایی زیبا که به جز طبیعت رویاییش، چیزهای زیاد دیگری دارد تا سفری به یادماندنی برای شما رقم بزند. آبگرم لاویج یکی از اصلی ترین دلایل سفر به این روستاست. پس اگر می‌خواهید بدانید آبگرم لاویج کجاست و مسیر دسترسی به روستای لاویج به چه صورت است خواندن مطلب پیش رو را از دست ندهید.

چرا روستای لاویج چمستان ؟


  • یکی از معروف‌ترین روستاهای شهرستان نور است.
  • جاده‌ای که شما را به روستا می‌رساند بسیار زیباست و از دل کوه و جنگل می‌گذرد.
  • آبگرم طبیعی لاویج بسیار معروف است و شما می‌توانید از چندین مجتمع آبگرم روستا استفاده کنید.
  • لاویج آب‌وهوای بسیار خوبی به خصوص در تابستان دارد.
  • پیشنه تاریخی آن به حداقل 2300 سال پیش بازمی‌گردد.
  • امکانات رفاهی مناسبی برای گردشگران در روستا مهیا شده است.
Photo by : Unknown

روستا لاویج | ییلاقی در دل تاریخ

لاویج در چمستان شهرستان نور، روستایی ییلاقی‌ست که طبیعت فوق‌العاده زیبایش شما را محسور خود می‌کند و در هر فصلی از سال که به این خطه سفر کنید زیبایی‌های منحصر به فرد خود را به رخ می‌کشد. روستای لاویج در ارتفاع 739 متری از سطح دریا قرار گرفته و دارای 15 روستا‌ست که 12 تای آن دارای سکنه و 3 روستا خالی از سکنه است. شاید بتوان گفت یکی از اصلی‌ترین دلایل سفر به لاویج آبگرم طبیعی آن است. برای بهره‌بردن از این نعمت، چند مجتمع آبگرم در روستا وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید. البته این، تمام دیدنی‌های لاویج نیست؛ در ادامه بیشتر با این روستا و جذابیت‌هایش آشنا می‌شوید.

@Throughtheheaven 

دیدنی ها و تفریحات روستای لاویج

آبگرم‌ لاویج

دهستان لاویج دارای پنج مجموعه آبگرم به نام‌های بی بِن اُ، فیل سنگی، شفل، ایران زمین و لاویج است. جالب که بدانید آب تمام این مجموعه‌ها از یک چشمه در کوه‌های شرق روستا تامین می‌شود. آبگرم لاویج املاح معدنی گوگردی فراوانی دارد و برای دردهای مفاصل، کمردرد، پادرد و به‌خصوص تمدد اعصاب مفید است.

مجتمع‌های آبدرمانی روستا قسمت مردانه و زنانه مجزا و حمام دارند.

بازار لاویج

به دلیل سفر تعداد زیادی گردشگر به این منطقه بازار لاویج یک جاذبه گردشگری به شمار می‌آید که در آن همه چیز، مثل انواع ترشی، صنایع دستی، عسل طبیعی، محصولات محلی، ماهی لاویج و... یافت می‌شود.

از مهمترین سوغات لاویج می‌توان به عسل و محصولات لبنی اشاره داشت. این محل دارای پوشش گیاهی کافی و آب فراوان است از این‌رو دامداری در این خطه رواج داشته و ماست، شیر، پنیر، دوغ و کره محلی لاویج زبانزد است. 

طبیعت گردی در لاویج

طبیعت‌گردی شما قبل از رسیدن به خود روستا آغاز می‌شود؛ جاده‌ای که از چمستان به لاویج می‌رسد بسیار زیباست. با پشت سر گذاشتن هر پیچ جاده از دیدن زیبایی‌ها شگفت زده می‌شوید چرا که کوه و جنگل را هم‌زمان در کنار هم خواهید دید. به روستا هم رسیدید جنگل‌های متراکم و انبوهی را در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا می‌بینید که دارای گونه‌های گیاهی و درختان متنوع است و چشمه‌های فراوانی در هر ناحیه آن می‌جوشد. در سفر به لاویج تماشای این جنگل‌های بکر را از دست ندهید.

آبشار حرام‌ او: آبشاری با آب بسیار خنک و گوارا که در مسیر جاده چمستان به لاویج قرار دارد. این آبشار از ارتفاعات سوردار که حرم یک امامزاده‌ در آنجاست به پایین سرازیر می‌شود که در گذشته به "حرم او" معروف بوده است. در زبان طبری "او" آب معنا می‌دهد که ترکیب این دو کلمه به معنای آبی است که از سمت حرم جاری می‌شود. این عبارت به مرور زمان به حرام‌او تغییر یافت. این آبشار دارای امکانات پذیرایی و تفرجگاهی برای مهمانان گرامی است.

قلعه نساء در دیزنکلا: در قسمت شمالی روستا قلعه تاریخی نساء قرار دارد که بهتر است با یک راهنمای محلی به آنجا بروید؛ علاوه بر باقی‌ مانده قلعه، لوله‌های سفالی را می‌بینید که کاربرد آن در گذشته برای انتقال آب شرب قلعه و منطقه از چشمه "حرم‌او" بوده است.

 

@Dehkade.Mardavij 
@Seyed Mohamad Hoseyni 
@Seyed Mohamad Hoseyni 

اقامت در روستای لاویج

در روستا و اطراف آن می‌تواند براساس سلیقه‌تان در مسافرخانه، ویلا، سوئیت و یا خانه محلی اقامت کنید. نزدیک ترین شهر به روستای لاویج، شهر چمستان است که در فاصله 21 کیلومتری آن قرار دارد. 

بیشتر بخوانید

امکانات روستای لاویج

  •  مسجد 
  • خانه بهداشت 
  • نانوایی 
  • کافه

 

  • حمام 
  • مخابرات 
  • کتابخانه
  • رستوران
@Lavij_Burger 
@Dehkade.Mardavij 

فصل سفر به روستای لاویج

بهار و تابستان: دور تا دور این دهستان با درختان انبوه و سرسبزی پوشیده شده که در بهار و تابستان مناظر دل‌انگیز و بدیعی را خلق می‌کنند و آب و هوای مطبوعی دارد. 

پاییز: پاییز هزار رنگ از جاذبه‌های جالب و طبیعی لاویج محسوب می‌شود. در این فصل، آب‌وهوای روستا دلپذیر است و رفتن به آبگرم در خنکای پاییز خیلی می‌چسبد.

زمستان: معمولا رفتن به چشمه‌های آبگرم در فصول سرد یا خنک لذتبخش‌تر است. البته باید از باز بودن جاده کوهستانی روستا مطمعن شوید و با تجهیزات ایمنی کامل به سفر بروید.

@Monireh.Iravanpor68 
@Ashkeshi 
@Mohit9280 
@M_Abedinejad 
@Dehkade.Mardavij 
لوازم پیشنهادی سفر
آب آشامیدنی
تلفن همراه
حوله
دارو های عمومی
داروهای شخصی
دفترچه بیمه
دمپایی و صندل
دوربین
زیرانداز
شناسنامه زوجین
عینک آفتابی
لباس اضافه
لباس مناسب فصل
وسایل نظافت شخصی
پاور بانک
کارت شناسایی
کارت ملی
کفش اضافه
کفش پیاده‌روی
کرم ضد آفتاب
کلاه آفتابگیر
کمک های اولیه
کوله پشتی یکروزه
کوله چند روزه
کیسه زباله

مسیر دسترسی روستای لاویج

لاویج یکی از دهستان‌های شهر چمستان در شهرستان نور است. شما می‌توانید از آمل یا نور به شهر چمستان وارد شوید و پس از گذشتن از پارک جنگلی کشپل در مسیر جاده لاویج قرار بگیرید و پس از طی 18 کیلومتر در این مسیر زیبا به دهستان لاویج خواهید رسید.

@Seyed Mohamad Hoseyni 
@Seyed Mohamad Hoseyni 

دیدنی‌های اطراف

پارک جنگلی کشپل | 18 کیلومتر

کاخ تمیشان | 37 کیلومتر

پارک جنگلی کشپل
کاخ تمیشان
@Reza.Asvad 

تاریخچه لاویج

دهستان کهن لاویج منطقه تاریخی ناشناخته‌ایست که از گذشته‌های دور سرزمینی آباد و مسکونی بوده است و مکان مناسبی برای فرمانروایان، والیان و حاکمان به شمار می‌رفت. این آبادی با تلفیقی از اسطوره و واقعیت روایت‌های اساطیری مبهم و رازگونه‌ای را در دل خود نهفته دارد. قدمت غیر مکتوب لاویج را دوران ساسانیان و ماقبل آن می‌دانستند اما در این زمینه اختلاف ‌نظر وجود داشت؛ بقایای خرابه‌ها، گورها، اشیاء و آثار مکشوف نشاندهنده قدمت طولانی این روستاست.

در تپه‌های مشرف به روستای کیاکلا در محله‌ای ‌به‌نام "سرخمن" و در تپه‌های مشرف به آبادی لاویج به‌نام "حصیلمه یا هسیلمه" گورهای گبری فراوانی وجود دارد. آتشکده، سکه‌های متعلق به دوران ساسانی، زیورآلات زرین و سیمین شامل گردن‌بند، گوشواره، دستبند، قبضه‌هایی از شمشیر و... از جمله اشیای کشف شده این ناحیه بوده است. همچنین تنگه لاویج محل نبردهای مهم تاریخی و گذرگاهی برای امیران و حاکمان به شمار می‌رفت.

از تاریخ این آبادی تا دوره اسلامی، وقایع و حوادث درباره فتوحات اعراب مسلمان در طبرستان و تاسیس سلسله علویان طبرستان اطلاعات مکتوبی وجود ندارد؛ قرارگیری خانه‌ها در کنار هم بدون وجود حصار و مانع نشاندهنده‌ی پیوندهای خویشاوندی و روابط عاطفی در دوره‌های گذشته است. این دهستان دارای افسانه‌های فراوانی‌ست و احتمال داده می‌شد که قدمت آن به قرن دوم و سوم هجری قمری بازگردد، تا آنکه در نتیجه پیدا شدن استوانه‌ای در یک چاه که خطوط میخی بر آن نقش بسته بود قدمت آن‌ را مربوط به دوران هخامنشیان و چیزی حدود حداقل 2300 سال تخمین زدند.

این دهستان به شکل مستطیلی نامنظم است که دورتادور آن‌را جنگل‌های سرسبز و کوه‌ها فرا گرفته و روستاهای دارای سکنه آن عبارتند از: کیاکلا، ملاکلا، ملا محله، خطیب کلا، سادات محله، رئیس کلا، کرچی، بهبنگ، دیزینکلا، لاویج تنگه، آغوز کتی و خورتاب رودبار.

@Maryam Kamyab 

لاویج به چه معناست؟

حتما این سوال به ذهن‌تان خطور کرده؛ که اصلا لاویج به چه معناست؟! در این زمینه نظرات مختلفی مطرح است:

  • برخی معتقدند وجه تسمیه لاویج از تغییر در اسم مرداویج زیاری (1) گرفته شده و این برداشت را با سنگ‌واره‌هایی متعلق به مرداویج زیاری که در دیواره سنگی لاویج وجود دارد، توضیح می‌دهند.
  • عده‌ای دیگر نیز این کلمه را ترکیبی از "لا" و "ویج" می‌دانند که "لا" به معنای میان و "ویج" به معنای انتهاست؛ و با توجه به جایگاه جغرافیایی لاویج آن‌را سرزمینی در انتهای شکاف میان کوه‌ها می‌دانند.
  • در این میان برخی دیگر "لاپیچ" را متشکل از دو کلمه «لا» به معنای 'میان' و «پیچ» به معنای 'پیچ , خم' می‌دانند و در کل آن‌را "میان پیچ و خم" یا "سرزمینی میان پیچ و خم " تفسیر می‌کنند.

پاورقی


1-  مرداویج بنیادگذار سلسله زیاریان در سده چهارم هجری و دهم میلادی است. وی پایه‌های حکومتی را پی نهاد که فرمانروایانش میان سال‌های ۳۱۶ تا ۴۳۵ هجری بر بخش‌هایی از سرزمین‌های گرگان، قومس، طبرستان، دیلم، گیلان، قزوین، ری، اصفهان و خوزستان فرمان راندند.

@Mostafa.Norouznia 
Majid Nikjoo 

سخن آخر

تجربه شما از سفر به این ییلاق سرسبز و تاریخی چگونه بوده است؟

چه چیزی شما را به سمت این بهشت کشاند؟

جاده، مناظر، امکانات، جاذبه‌های دیدنی روستا و... را چطور دیدید؟

نظرات،پیشنهادات و تجربه‌های خود را با ما و همراهان کارناوالی به اشتراک بگذارید.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.7

بررسی شده توسط پریوش سارانی

امکانات اولیه(عالی) 4.5
حال و هوای خوش(عالی) 5
سهولت در دسترسی(عالی) 4.5

نقاط قوت

  • روستایی با پیشنه تاریخی جذاب
  • طبیعت بکر و چشم نواز
  • امکانات رفاهی مناسب
  • دسترسی نسبتا آسان

نقاط ضعف

  • اطلاع‌رسانی و تبلیغات ضعیف

نقد و بررسی کاربران

روستای لاویج چمستان را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین نقد
نقد و بررسی موجود نیست

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست