پارک پروانه کمنو بالی
اندونزی، جزیره بالی، منطقه کبوپاتن جیانیار، ساکوواتی، محله کمنو، خیابان جالان ریا کمنو
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی
شماره تماس
هزینه بزرگسالان
هزینه کودکان
همه چیز درباره پارک پروانه کمنو بالی
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
زهرا میرزایی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
28 تیر 1397
به روز رسانی
04 آذر 1398
پارک پروانه کمنو بالی | گردشی خانوادگی در جزیره محبوب اندونزی
وقتی درباره بالی صحبت می کنیم، ذهن ها به سرعت به سمت سواحل گوناگون و هتل های کوچک و بزرگ و لوکسش می رود. اغلب تصور می کنیم در سفر به بالی باید زمان زیادی را در سواحل بگذرانیم و از طبیعت لذت ببریم؛ اما در واقع این مقصد جذاب دیدنی های فوق العاده دیگری هم دارد که می توانند رنگ و بویی تازه به سفرتان ببخشند.
امروز جاذبه ای را برگزیدیم که به راستی جذاب است و اگر طی سفرتان به بالی از آن دیدن نکنید حتما پشیمان خواهید شد. به سوی مکانی می رویم که در تمام فصول سال پروانه های رنگارنگی در آن در حال پرواز هستند، جایی که پر شده با عطر خوش گل ها و بازدیدکننده هایی که آمده اند تا یک روز مفرح را برای خود رقم بزنند. مقصد ما پارک پروانه کمنو است که از جذاب ترین جاذبه های گردشگری بالی به شمار می آید. اگر دوست دارید چند ساعتی در هوای تازه پیاده روی کنید و در عین حال تماشاگر پرواز پروانه های زیبا باشید، تردید نکنید و با ما در این گشت و گذار جذاب همراه شوید.
همه گیاهان و پروانه های موجود در پارک پروانه کمنو، دارای شناسنامه و توضیح مخصوص به خود هستند به همین خاطر با گشت و گذار در فضای رویایی این پارک می توانید با طیف وسیعی از انواع پروانه ها و گل ها آشنا شوید. به دلیل استقبال خوب گردشگران خارجی از پارک پروانه کمنو مسوولان امکانات متعددی را در آن گرد هم آورده اند تا بازدیدکننده ها بتوانند در رفاه و آرامش تماشاگر نقش و نگار پروانه های این مرکز باشند. با کارناوال همراه شوید تا با هم به قسمت های مختلف پارک پروانه کمنو برویم و روزی خاطره انگیز را برای خود رقم بزنیم.
چرا پارک پروانه کمنو؟
- این پارک محیط زیبایی دارد و برای گردشی خانوادگی بسیار مناسب است.
- در اندونزی بزرگترین پارک حفاظت شده در نوع خود محسوب می شود.
- پروانه های گوناگونی در اینجا جمع آوری شده اند که هر یک از آن ها به نوبه خود دیدنی و جذاب هستند.
- دسترسی بسیار آسانی دارد و به راحتی با وسایل نقلیه عمومی و شخصی می توانید خود را به این مرکز برسانید.
معرفی پارک پروانه کمنو | Kemenuh Butterfly Park
پارک پروانه کمنو مرکزی آموزشی، پژوهشی و تفریحیست که در سال های اخیر توانسته توجه گردشگران خارجی و دانش آموزان را به خود جلب کند. پروانه ها از شگفت انگیزترین حشرات دنیا هستند و کمتر کسی پیدا می شود که از تماشای آن ها لذت نبرد. جالب این که در اندونزی اغلب مردم علاقه زیادی به پروانه ها دارند و برخی معتقدند که وجود این موجودات، سیاره ما را رنگارنگ و جالب کرده است؛ به همین خاطر در تلاش هستند که هرچه بهتر از پروانه ها نگهداری کنند.
در سال 1993 بود که کنفرانس بین المللی پروانه در شهر ماکاسار (Makassar) اندونزی برگزار شد. در نتیجه این رویداد، اندونزی به عنوان یک کشور غنی از نظر حشرات و پروانه ها شناخته شد و مسوولان لزوم ایجاد محیطی برای توجه مردم به این ویژگی را مطرح کردند. ساخت پارک پروانه ایده ای از ایدا باگوس ویتارا (Ida Bagus Witara) بود که هم اکنون به عنوان مدیر مجموعه فعالیت می کند. از نظر او پروانه ها موجوداتی جالب و خاص هستند که می توان چیزهای بسیاری از آنها یاد گرفت. به همین دلیل، هدف از ساخت پارک پروانه کمنو تنها جذب گردشگر نبود بلکه از همان ابتدا مسوولان تصمیم داشتند تا مکانی برای پژوهش های حشره شناسی ایجاد کنند و روند زندگی پروانه ها را به بازدیدکننده ها نشان دهند. درِ این پارک در تاریخ 28 سپتامبر 2015 به روی عموم مردم گشوده شد؛ مجموعه ای با چشم انداز کم نظیر به شالیزارها و دنیایی متفاوت و جذاب که در اندونزی بزرگترین پارک حفاظت شده در نوع خود به شمار می رود.
طول عمر معمول یک پروانه چیزی در حدود 21 روز است؛ اما اگر پارک پروانه کمنو را برای گردش و تفریح انتخاب کنید، می توانید روند رشد آن ها را از تولد تا مرگ به وضوح و به صورت مرحله به مرحله ببینید. البته از یاد نبرید که طول عمر پروانه ها بسته به نوع شان بسیار متفاوت است و ما فقط به صورت حدودی این زمان را بیان کردیم.
شما می توانید ساعت ها به تماشای محیط زیبا و دلفریب این مجموعه بپردازید. باید بدانید که تفریح در پارک پروانه تنها به دیدن حشرات و آشنایی با آن ها محدود نمی شود بلکه در این مرکز رستورانی هم وجود دارد که انواع خوراکی های ناب محلی را در اختیارتان قرار می دهد همچنین می توانید برای دوستان و آشنایان تان از فروشگاه سوغات، اجناس جذابی را خریداری کرده و همراه ببرید.
در ابتدای ورود به پارک پروانه کمنو خبری از پروانه نیست بلکه نخست وارد لابی می شوید. در این بخش می توانید نقشه مجموعه را مشاهده کرده و با همه قسمت های پارک آشنا شوید. تصاویری بر روی دیوار قرار دارند که شما را به طور خلاصه با روند زندگی پروانه ها آشنا می کند. سپس بنابر سلایق خود به هر بخشی که دوست دارید قدم می گذارید. ما در ادامه به همه قسمت ها سر می زنیم و بیشتر برای تان از این مجموعه تفریحی خواهیم گفت.
گونه ها
در پارک پروانه کمنو، 14 گونه از این حشرات تماشایی نگهداری و پرورش داده می شوند که عبارتند از:
شاپرک اطلس (Attacus atlas): یکی از جالب توجه ترین پروانه های این باغ، گونهای شاپرک بزرگ است که در مناطق گرمسیری و جنگلی آسیای جنوب شرقی به ویژه مجمعالجزایر مالایی وجود دارد. این گونه بزرگترین شاپرک دنیا محسوب می شود و پهنای بال یعنی فاصله میان دو سر بال های آن به 262 میلی متر نیز می رسد.
آیدیا استولی (Idea stolli): پروانه بومی جنوب شرقی آسیا که بال های آن منقوش به رنگ سیاه و سفید است و پهنای بالش به 150 میلی متر می رسد.
وینجولا اروتا (Vindula erota): پروانه بومی جنوب و جنوب شرقی آسیا که پهنای بال آن به 80 تا 100 میلی متر می رسد.
آیدیوپسیس جوونتا (Ideopsis juventa): پروانه ای با بال های خاکستری تیره یا سیاه که دو ردیف از نقاط سفید دایره ای در امتداد بال های آن وجود دارد و در نزدیکی بدنش لکه های سفید دراز دیده می شود. این لکه ها با بدن پروانه امتداد یافته اند.
ستوزیا هیپسی (Cethosia hypsea): پهنای بال این پروانه به 80 میلی متر می رسد. بال های نوع بالغ این پروانه در نزدیکی بدن، به رنگ نارنجی - قرمز است و کناره های آن نوارهای پهن سیاه دارد. بال زیرین این پروانه قرمز-نارنجی است و نوار سفید و خال های سیاه دارد. کرم های این پروانه شرابی هستند و مانند پروانه بدنی سمی دارند.
یوپلوآ فاناریتا (Euploea phaenareta): پروانه ای که به دلیل تیرگی بال هایش به giant crow به معنای زاغ غول پیکر نیز شهرت دارد. این پروانه در زیست بوم اندومالایی و استرالیایی-آسیایی زندگی می کند.
یوپلوآ کورینا (Euploea corinna): پروانه ای با اندازه متوسط 85-95 میلی متر که بال های براق و سیاه با لکه های سفید در حاشیه دارد. این حشره بسیار آهسته و تدریجی حرکت می کند و معمولا در هوا سر می خورد و با کمترین تلاش به محل مورد نظرش می رسد.
دم جیجاقی (Graphium agamemnon): پروانه ای که با نام های سهگوش سبز یا خالسبز سهگوش نیز خوانده می شود و از تیره پروانههای دمچلچلهای است. این پروانه بومی نپال، هند، سریلانکا و سراسر جنوب شرقی آسیا و استرالیا به شمار می رود.
پروانه لیمو (Papilio demoleus): پروانه ای با پهنای بال 80 تا 100 میلی متر که بال های سیاهی با نوارهای نامنظم زرد دارد. در زیر بال های این پروانه نقطه های زردرنگی دیده می شود و در بخشی از بال، خال های محدود قرمز رنگ نیز به چشم می خورد.
پاپیلیو پولایتس (Papilio polytes): یکی از انواع پروانه های دمچلچله ای که در سراسر آسیا دیده می شود. بال های سیاه این پروانه مزین به خطوط سفید است و لکه های قرمز رنگی نیز بر روی بال های پایینی آن دیده می شود.
طاووس پرانتوس (Papilio peranthus): پروانه بومی فیلیپین، مالزی و اندونزی که پهنای بالش به 90-70 میلی متر می رسد. رنگ بال های این پروانه دلیل نام گذاری آن است.
هلن سرخ (Papilio helenus): پروانه ای که در جنوب هند و برخی نواحی آسیای جنوب شرقی یافت می شود و بال های سیاه با خط های روشن و لکه های قرمز دارد.
پاپیلیو ممنون (Papilio memnon): پروانه ای بزرگ و بومی جنوب آسیا که پهنای بال آن به 135 میلی متر نیز می رسد. نکته جالب در مورد این پروانه تنوع زیاد در جنس ماده این گونه است؛ در حالی که نر پابیلو ممنون کمتر از 5 نوع دارد، بیش از 23 نوع ماده آن شناسایی شده است.
بالپرندهای هلنا (Troides helena): پروانه ای از انواع دمچلچله ای ها که بال های سیاهی دارد. خطوط نازک روشن بر روی بال های بالایی این پروانه دیده می شود و بال های پایینی لکه های زرد دارند.
تفریحات پارک پروانه کمنو بالی
مسوولان پارک پروانه کمنو با سه هدف "حفاظت، آموزش و جذب گردشگر" این مکان زیبا را ساختند و به درستی هم توانستند به اهداف شان دست پیدا کنند. به همین خاطر قسمت های مختلفی در پارک ایجاده کرده اند که بازدیدکننده ها بتوانند اوقات خوشی را سپری کنند.
1- خانه پیله ها | Cocoon House
یکی از قسمت های جذاب پارک پروانه کمنو، خانه پیله هاست که در آن می توانید پیله های مختلفی را ببینید. بعد از آنکه کرم ها به دور خود پیله پیچیدند، کارکنان آنها را از سطح پارک جمع آوری و در این محل آویزان می کنند. علت این کار حفاظت از پیله هاست چرا که جاندارانی همچون مارمولک علاقه خاصی به تخریب آنها نشان می دهند.
برخی از این پیله ها به گونه های در معرض خطر انقراض تعلق دارند که یکی از آنها شاپرک اطلس یا در زبان محلی کوپو کوپو برونگ ( Kupu-kupu Barong) است. از این پیله ها به دقت نگهداری می شود تا پروانه از آنها بیرون بیاید. یکی از کارمندان پارک همیشه در این قسمت حضور دارد تا بتوانید سوالات تان را در مورد انواع پروانه ها بپرسید و اطلاعات خوبی را در مورد آنها بگیرید.
بعد از آنکه پیله ها به پروانه تبدیل شدند به اتاقی دیگر انتقال می یابند. پروانه تازه شکل گرفته هنوز تَر است و نمی تواند به پرواز درآید. پس از مدتی که پروانه ها آماده شدند آنها را در پارک رها می کنند.
2- درختان و گیاهان
کرم ها برای بزرگ شدن و رسیدن به مرحله پیله به غذا احتیاج دارند. در این باغ گیاهان و درختان ویژه ای کاشته شده اند تا مواد مورد نیاز برای رشد کرم ها را تامین کنند و بازدیدکنندگان نیز می توانند با آنها آشنا شوند. درخت پرتقال یکی از محبوب ترین هاست و در کنار آن درختان و گیاهان زیر نیز دیده می شوند:
گل ها: گل های مختلفی در باغ وجود دارد که با وسواس انتخاب شده اند. برخی گل ها در تمام فصول گل دارند و برخی دیگر به صورت فصلی گل می دهند.
فلفل بتل: فلفل بتل یا نخل فوفل یک گونه از تیره فلفلسیاهیان است که در جنوب و شرق آسیا مثل هند و اندونزی پرورش می یابد. این گیاه در هنگام رشد بر روی سطح زمین میخزد و برگ های آن غذای لذیذی برای کرم ها هستند.
ساپادیل: ساپادیل یا واناوانا درختی میوه دار است که در مکزیک، آمریکای مرکزی، منطقه دریای کارائیب و بخش شمالی آمریکای لاتین می روید. میوه ساپادیل مزه ای مانند توت فرنگی و آناناس دارد که با طعم لیمو ترش مخلوط شده باشد. برگ های این درخت نیز غذای محبوب کرم ها به شمار می روند.
3- موزه پروانه
برخی از گردشگرانی که به پارک پروانه کمنو می روند همه تلاش شان را به کار می گیرند؛ اما نمی توانند تصاویر خوبی از پروانه ها ثبت کنند زیرا این موجودات کوچک و جذاب بسیاری از ساعت های روز را در حال جست و خیز هستند. در این میان بعضی ها آن قدر صبوری به خرج می دهند که پروانه ای را در حال استراحت پیدا کرده و از آن عکس بگیرند و برخی دیگر با قرار دادن توت فرنگی به عنوان طعمه برای پروانه ها، تصویرشان را ثبت می کنند؛ اما همه نمی توانند زمان زیادی را برای ثبت عکسی خوب صرف کنند به همین خاطر قسمتی از پارک پروانه کمنو را به موزه اختصاص داده اند. در این موزه می توانید انواع پروانه های خشک شده را مشاهده کنید و هر قدر که بخواهید از آن ها عکس بگیرید.
4- حوض ماهی ها
برای جذاب تر شدن پارک پروانه کمنو حوضچه ای نیز در آن قرار دادند تا بازدیدکننده ها بتوانند چند لحظه ای را به تماشای ماهی های کپور گلگون بپردازند. دیدن ماهی های کوچک و بزرگ در میان محوطه ای زیبا و خوش آب و هوا می تواند شما را حسابی سرحال بیاورد. نکته جالب این که می توانید در محل غذای ماهی بخرید و به ماهی های اینجا غذا بدهید.
یادگیری به همراه خوشگذرانی
بی تردید مهم ترین تفریح در پارک پروانه کمنو تماشای پروانه های مختلف است. در مرکز این پارک فضای سرپوشیده بزرگی وجود دارد که داخلش پر از پروانه های رنگارنگ است. اینجا شما را به یاد گلخانه ای وسیع می اندازد زیرا در بدو ورود گل های زیبا با عطر خوششان به استقبال تان می آیند و سپس چشم تان به پروانه ها خواهد افتاد؛ پروانه هایی که به راحتی روی دستان تان می نشینند.
در هر سو تابلوهایی را خواهید دید که با تصویر، پروانه ها را معرفی کرده اند، با کمک این راهنماییها می توانید نام پروانه مورد علاقه خود را بیابید.
پارک پروانه را مکانی مناسب برای کودکان می دانند. آنها در این پارک می توانند آزادانه بگردند و خوش بگذرانند و در عین حال چیزهای زیادی یاد بگیرند. بچه ها در این پارک نقش پروانه ها در زندگی شان را بهتر درک می کنند زیرا آنها با چشم خود می بینند که این حشرات زیبا و فریبنده چگونه شهد گل را از جایی به جای دیگر می برند و به تولید مثل گیاهان کمک می کنند. در کنار یادگیری، بچه ها علاقه خاصی به دنبال کردن پروانه ها دارند و همین باعث می شود تا به این سو و آن سو بدوند و یک ورزش و تحرک ناخواسته و نشاط آور داشته باشند.
علاقه مندان به زندگی حشرات می توانند در این پارک شاهد دوره های مختلف زندگی پروانه ها باشند. به هنگام گشت و گذار در پارک ممکن است پروانه هایی را در حال جفت گیری بر روی برگ ها ببینید. پروانه در ابتدا یک تخم کوچک است که به کرم تبدیل می شود؛ کرم ها بر اساس گونه پروانه، انواع مختلف دارند و ممکن است لارو یا کاترپیلار (هزارپا) باشند. کرم ها تمام وقت خود را صرف تغذیه می کنند و از برگ ها و گیاهان می خورند تا بزرگ شوند. حالا وقت آن است که به دور خود پیله بپیچند و حدود 2 هفته را در آن سپری کنند. پس از این مدت حشره زیبا از داخل پیله بیرون می آید و پس از مدتی با جفت گیری این چرخه را ادامه می دهد.
امکانات پارک پروانه کمنو
در قسمت های مختلف کمی با پروانه ها و بخش های این پارک زیبا آشنا شدیم؛ اما در اینجا به صورت فهرست وار نگاهی می کنیم به امکانات موجود در پارک کمنو که برای رفاه بیشتر شما عزیزان فراهم شده اند:
- پارکینگ بزرگ
- نوشیدنی خوش آمد گویی در هنگام ورود
- رستوران
- موزه پروانه و حوض ماهی
- فروشگاه سوغات
- دستگاه خودپرداز
- سرویس بهداشتی
- مسیر پیاده روی مناسب
در فروشگاه این مجموعه می توانید اجناسی چون پروانه های خشک شده، مگنت یخچال، غذای ماهی و ... تهیه کنید و با خود به عنوان سوغات همراه ببرید.
در رستوران این پارک می توانید در حالی که چشم انداز شالیزارها پیش روی تان است غذا بخورید و دقایق خوشی را بگذرانید.
پکیج های ویژه پارک پروانه کمنو
برای بازدید از پارک پروانه کمنو می توانید پکیج های ویژه ای را تهیه کنید. وبسایت این مجموعه پکیج هایی را تدارک دیده که با خرید آن ها می توانید علاوه بر پارک پروانه از خدمات دیگری چون ترنسفر، ناهار و... نیز بهره مند شوید. همچنین با استفاده از این پیکج ها می توانید از دیدنی های نزدیک پارک پروانه هم دیدن کنید.
در این قسمت با پکیج های این مجموعه بیشتر آشنا می شویم:
*پکیج یک (فقط بازدید از پارک پروانه کمنو)
خدمات:
- وسیله نقلیه مناسب با سیستم تهویه خوب
- بازدید از پارک پروانه + نوشیدنی در هنگام ورود
- بیمه
لطفا پول نقد یا کارت اعتباری همراه داشته باشید، شاید لازم باشد هزینه اضافی پرداخت کنید.
آغاز نوبت 1: 09:00 از ساحل نوسا دوآ (Nusa Dua) به سمت روستای کوتا (Kuta) و شهر ساحلی سانور (Sanur) و 9:30 ورود به منطقه یوبود.
آغاز نوبت 2: 13:00 از ساحل نوسا دوآ (Nusa Dua) به سمت روستای کوتا (Kuta) و شهر ساحلی سانور (Sanur) و 13:30 ورود به منطقه یوبود.
هزینه:
بزرگسالان: 40 دلار (2,104,400 تومان)
کودکان: 25 دلار (1,315,250 تومان)
*پکیج دو (بازدید از پارک پروانه کمنو + ناهار)
خدمات:
- وسیله نقلیه مناسب با سیستم تهویه متبوع
- بازدید از پارک پروانه کمنو + نوشیدنی خوش آمدگویی
- ناهار
- بیمه
لطفا پول نقد یا کارت اعتباری همراه داشته باشید، شاید لازم باشد هزینه اضافی پرداخت کنید.
آغاز تور : 10:30 از ساحل نوسا دوآ (Nusa Dua) به سمت روستای کوتا (Kuta) و شهر ساحلی سانور (Sanur) و 11:00 ورود به منطقه یوبود.
هزینه:
بزرگسالان: 50 دلار (2,630,500 تومان)
کودکان: 35 دلار (1,841,350 تومان)
با خرید این پکیج از ساعت 10:00 الی 11:00 شما را از محل اقامت تان به سوی پارک پروانه کمنو می برند. ورودی پارک روی هزینه پرداختی تان حساب شده است و شما می توانید از همه قسمت های پارک و خدماتش بهره مند شوید. پس از تماشای پروانه ها و تمام شدن بازدید ناهار را در رستوران پارک صرف می کنید و دوباره به محل اقامت تان بازگردانده می شوید.
*پکیج سه (بازدید از آبشار + پارک پروانه کمنو + ناهار)
خدمات:
- وسیله نقلیه مناسب با سیستم تهویه متبوع
- بازدید از پارک پروانه کمنو + نوشیدنی خوش آمدگویی
- ناهار
- بیمه
- بازدید از آبشار
لازم است که حتما کلاه آفتابگیر، کرم ضد آفتاب و عینک آفتابی همراه داشته باشید. همچنین توصیه می کنیم یه کوله کوچک نیز بیاورید.
آغاز تور : 10:00 از ساحل نوسا دوآ (Nusa Dua) به سمت روستای کوتا (Kuta) و شهر ساحلی سانور (Sanur) و 10:30 ورود به منطقه یوبود.
هزینه:
بزرگسالان: 55 دلار (2,893,550 تومان)
کودکان: 40 دلار (2,104,400 تومان)
با خرید این پکیج علاوه بر پارک پروانه کمنو شما را به سوی آبشار تگنونگان (Tegenungan Waterfall) نیز می برند. این آبشار بر روی رود پتانو (Petanu river) قرار دارد و با وجود ارتفاع کمش، بسیار زیبا و دیدنیست. پوشش گیاهی زیبایی در اطراف این چشمه خودنمایی می کند و در حوالی آن نیز چشمه های متعددی یافت می شود. برای رسیدن به آبشار باید در امتداد رود پیاده روی کنید و در عین حال مناظر زیبایی را ببینید. پس از آبشار به سوی پارک پروانه می روید و پس از گردش در آن ناهار را در رستوران مشرف به شالیزارهای برنج میل می کنید.
*پکیج چهار (طبیعت گردی + پارک پروانه کمنو)
خدمات:
- وسیله نقلیه مناسب با سیستم تهویه متبوع
- نوشیدنی خوش آمد گویی (کاپوچینو) + میان وعده در آغاز تور
- آب معدنی در حین پیاده روی در طبیعت
- آب نارگیل
- راهنما
- بازدید از پارک پروانه کمنو + نوشیدنی خوش آمد گویی پارک
- ناهار
- بیمه
حتما کفش پیاده روی همراه داشته باشید.
کلاه آفتابگیر و عینک آفتابی را فراموش نکنید.
کوله پشتی کوچک نیز با خود بیاورید.
آغاز تور : 08:00 از ساحل نوسا دوآ (Nusa Dua) به سمت روستای کوتا (Kuta) و شهر ساحلی سانور (Sanur) و 08:30 ورود به منطقه یوبود.
این تور با بازدید از مزارع قهوه آغاز می شود؛ در اینجا یک فنجان کاپوچینو به همراه موز سرخ شده می خورید. سپس حدود 2 ساعت پیاده روی در پیش خواهید داشت و یک راهنمای ماهر در اختیارتان قرار خواهد گرفت که درباره محیط توضیحات خوبی در اختیارتان قرار می دهد در مسیر پیاده روی می توانید از کشتزارهای برنج، رودخانه ها و معابد محلی نیز دیدن کنید. در نهایت به پارک پروانه می رسید و پس از بازدید از مجموعه یک ناهار خوشمزه را در رستوران مشرف به شالیزارها می خورید.
هزینه:
بزرگسالان: 70 دلار (3,682,700 تومان)
کودکان: 55 دلار (2,893,550 تومان)
مسیر و هزینه
پارک پروانه در منطقه ای به نام جیانیار (Gianyar) و ناحیه سوکاواتی (Sukawati) میان شهرهای دنپاسار (Denpasar) و یوبود (Ubud) قرار دارد. فاصله این جاذبه تا شهر دنپاسار 45 دقیقه است. در مسیر پارک به یک سه راهی برمی خورید که باید راهی را که مجسمه در ابتدای آن قرار دارد انتخاب کنید. بعد از حدود 400 متر پارک پروانه را در شمال جاده می بینید.
برای رسیدن به این مرکز می توانید ابتدا به شهر یوبود (Ubud) نیز بروید، از یوبود تا پارک پروانه با اتومبیل چیزی در حدود 10 دقیقه راه است. با 25 دقیقه رانندگی از شهر ساحلی سانور (Sanur) نیز به پارک می رسید و اگر از شهر کوتا (Kuta ) راه بیفتید 45 دقیقه در راه خواهید بود.
گذشته از این راه ها می توانید با استفاده از وسایل نقلیه عمومی نیز خود را به مقصد برسانید.
با تاکسی:
بسیاری از گردشگران خارجی از فرودگاه بینالمللی انگوراه رای (Ngurah Rai International Airport) به صورت مستقیم به سوی پارک پروانه کمنو می روند. از این فرودگاه تا پارک پروانه با تاکسی می توانید به راحتی به مقصد برسید.
از فرودگاه تا پارک با تاکسی حدود 1 ساعت زمان لازم دارید.
با اتوبوس:
نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به پارک پروانه کمنو هالت جی ال.کسترین (Halte JL.Kestrian) نام دارد که در فاصله 6.8 کیلومتری قرار گرفته است بنابراین اتوبوس روش مناسبی برای رسیدن به پارک پروانه کمنو محسوب نمی شود.
با موتور:
یکی از معمول ترین وسایل نقلیه عمومی در بالی کرایه موتور یا به زبان محلی اُجِک (ojek) است، اگر کمی دقت به خرج بدهید، در هر کوچه و خیابانی می توانید باجه های کرایه موتور را بیابید.
ما پیشنهاد می کنیم که تورهای گردشگری بالی را خریداری کنید و از آژانس های بخواهید تورهایی را به شما معرفی کنند که پارک پروانه کمنو نیز در فهرست برنامه آنان جای داشته باشد. تورها علاوه بر پارک پروانه شما را به مکان های دیگری نظیر سواحل، جنگل ها، معابد و... نیز می برند.
هزینه بلیت ورودی به پارک پروانه کمنو:
بزرگسالان: undefined. این مبلغ برای مسافران خارجی 10 دلار (526,100 تومان) است.
کودکان بالای دو سال: undefined. این مبلغ برای مسافران خارجی 5 دلار (263,050 تومان) است.
نکته
هزینه بلیت شامل یک نوشیدنی خوش آمدگویی (Welcome Drink) نیز می شود.
بهترین زمان بازدید از پارک
بهترین زمان برای بازدید اوایل صبح یا حوالی غروب است چرا که در این زمان پروانه های بیشتری را خواهید دید. اگر با بارش باران مواجه شدید، برنامه بازدیدتان را کنسل کنید؛ پروانه ها از باران فراری اند و در این زمان نمی توانید آنها را ببینید. بازدید شما حدود 20 دقیقه طول می کشد؛ اما اگر مشتاق عکاسی هستید حتما 1 ساعتی را برای این پارک کنار بگذارید.
برای رزرو بلیت به این لینک بروید.
آدرس: اندونزی، جزیره بالی، منطقه کبوپاتن جیانیار، ساکوواتی، محله کمنو، خیابان جلان ریا کمنو
Address: Jalan Raya Kemenuh, Kemenuh, Sukawati, Kabupaten Gianyar, Bali 80582, Indonesia
دیدنی های اطراف
زمین های برنج آگوس بایو پوترا | Agus Bayu Putra: فاصله 3.1 کیلومتر
آبشار تگنونگان | Tegenungan Waterfall: فاصله 1.5 کیلومتر
معبد اموروا بومی ویهارا | Amurva Bhumi Vihara: فاصله 1 کیلومتر
سخن آخر
امروز با هم گشتی زدیم در پارک پروانه کمنو که یکی از مهم ترین دیدنی های جزیره بالی به شمار می آید. با هم به تماشای پروانه های کوچک و بزرگ و رنگارنگ نشستیم و از طبیعت دلفریب این پارک برای تان گفتیم، چگونگی رشد پروانه ها را از نزدیک دیدیم و در رستوران زیبایش طعم غذاهای محلی را چشیدیم.
نظر شما درباره پارک پروانه بالی چیست؟
آیا تا به حال به پارک پروانه رفته اید؟
منتظر نظرها و خاطرات شما عزیزان هستیم.
مطالب مرتبط
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4.4
بررسی شده توسط زهرا میرزایی
ارزش هزینه به لذت | (معمولی) 3 |
تفریحات و خوشگذرانی | (خوب) 4 |
نظافت و شرایط محیط زیستی | (عالی) 5 |
کیفیت امکانات | (عالی) 5 |
تنوع امکانات | (عالی) 5 |
نقاط قوت
- تنوع زیاد پروانه ها و نگهداری از گونه های در حال انقراض
- تابلوهای راهنمای مفید
- بزرگترین پارک حفاظت شده پروانه ها در اندونزی
- مجموعه ای جذاب برای بچه ها
نقاط ضعف
- عدم وجود وسایل نقلیه عمومی کافی و مناسب
- هزینه بازدید گران از نظر گردشگران
نقد و بررسی کاربران
پارک پروانه کمنو بالی را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
پرسش و پاسخ
پرسش جدید