کارناوال - راهنمای سفر

موزه علوم و فناوری ایران در تهران

تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر تهران، بالاتر از موزه ایران باستان، ساختمان سابق کتابخانه ملی

4.5

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 4 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

امروز شنبه 8:00 صبح تا 16:00

شماره تماس

هزینه

10000 تومان

همه چیز درباره موزه علوم و فناوری ایران در تهران

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

سحر بحیرائی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

14 آبان 1398

به روز رسانی

14 آبان 1398

معرفی /

موزه علوم و فناوری ایران در تهران

کارناوال این بار راهی یکی از جذاب ترین خیابان های تهران یعنی خیابان سی تیر شده تا شما را با موزه علوم و فناوری ایران آشنا کند. شاید دانستن این که این موزه در چند سال اخیر به طور پیاپی به عنوان بهترین موزه ایران انتخاب شده، دلیل خوبی باشد تا آدرس موزه علوم و فناوری ایران را پیدا کنید و راهی آن جا شوید. در این مطلب علاوه بر معرفی اجمالی موزه تصاویر موزه علوم و فناوری در بخش های مختلف را نیز به شما نشان خواهیم داد. با ما همراه شوید یکی از جاذبه های گردشگری تهران را به شما معرفی کنیم.

Photo by : Sahar Bahiraie | Karnaval

چرا موزه علوم و فناوری ایران ؟


  • موزه علوم فنون یکی از کامل ترین موزه های ایران در زمینه معرفی علوم و فنون بومی و قدیمی تا مدرن است.
  • این موزه برای چند سال متوالی رتبه نخست بهترین موزه کشور را به دست آورده است.
  • بازدیدکنندگان در موزه علوم فنون صرفا تماشاگر نیستند و در برخی بخش ها می توانند به طور عملی فرصت یادگیری داشته باشند
  • در موزه علوم فنون می توانید سیر تحول ارتباطات از مورس تا تلفن های هوشمند را ببینید و به اولین صدای ضبط شده در ایران گوش دهید.
  • تمامی ماکت های موجود در موزه با دقت و ظرافت ساخته شده اند و به نمونه های واقعی شان بسیار نزدیک هستند.
  • این موزه مکانی مناسب برای آشنایی کودکان با علوم و فنون مختلف است.
  • موزه علوم و فنون در یکی از جذاب ترین و پر جاذبه ترین خیابان های تهران یعنی خیابان سی تیر قرار گرفته است.
Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

معرفی موزه علوم و فنون ایران | موزه ای متفاوت در پایتخت

موزه علوم و فناوری ایران یک موسسه پژوهشی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت می کند و در ساختمان کتابخانه ملی سابق و در خیابان سی تیر قرار دارد. این مجموعه جذاب به شکل امروزی که می بینیم در مهر ماه سال 1391 فعالیت خود را آغاز کرد، اما اولین گالری موزه به طور رسمی فعالیت خود را از سال 1389 آغاز کرده است.

موزه از چند گالری مختلف تشکیل شده که هر کدام گویای پیشرفت و توسعه شاخه خاصی از علم در طول تاریخ هستند. شما می توانید در این موزه با دستاوردهای علمی بومی مثل نحوه کار قنات ها، آسبادها و آسیاب ها آشنا شوید. همچنین می توانید در بخش گالری نجومی با ابزارآلات اندازه گیری زمان دقیق روز و شب، رصد آسمان آشنایی پیدا کنید و در گالری ابزارهای جراحی کهن، ابزارهای جراحی را ببینید و در مورد کاربری آن ها اطلاعات جالبی به دست آورید. پس از گذر از این 3 گالری شما وارد دنیای علوم نوین خواهید شد و با انواع ابزارهای ارتباطی مثل تلفن و رادیو و دستگاه های مورس تا ابزارهای آزمایشات الکتریسیته آشنایی پیدا خواهید کرد. در آخرین گالری موزه، شما وارد دنیای فیزیک خواهید شد تا با ابزارهای تعاملی مرتبط با انواع نیروها آشنا شوید. موزه علوم و فنون یک گالری دیگر به نام گالری هسته ای نیز دارد که در آن می توانید با تئوری ها و مسائل مربوط به انرژی هسته ای آشنا شوید؛ اما اکنون این گالری فعالیت نمی کند و امکان بازدید از آن وجود ندارد.

Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

گالری های موزه علوم و فنون ایران

1- گالری فناوری بومی

گالری فناوری بومی، اولین مجموعه موجود در موزه است که هدف آن آشنایی با علم و مهندسی مردمان گذشته و شیوه به کارگیری هنرمندانه آن ها از انرژی های طبیعی است. در این راستا شما در این بخش ماکت های سازه هایی مثل آسباد، آسیاب، یخچال های آبی و بادگیرها را خواهید دید که همگی اختراع گذشتگان ما بوه اند تا به بهینه ترین شکل ممکن در خدمت زندگی مردم باشند. علاوه بر این ماکت ها، تعدادی از نسخه های بازسازی شده از کتب دانشمندان دوراه اسلامی و پیش از اسلام مثل کتاب الحیل نوشته بنوموسی- منجم و ریاضیدان ایرانی- که در زمینه علوم مختلف هستند را خواهید دید.

Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

2- گالری ابزار نجومی

این گالری کوچک، بسیار زیبا طراحی شده به طوری که وقتی وارد آن می شوید آسمان کوچکی را با 12 برج فلکی بالای سرتان خواهید دید که با موضوع گالری هماهنگ است. در این بخش انواع ابزارآلات مربوط به رصد و نجوم را خواهید دید که همگی نسخه های بازسازی و کوچک شده از کتاب موید الدین عرضی از ستاره شناسان فعال در رصدخانه مراغه هستند. در حالت کلی می توان گفت هدف از طراحی این بخش اطلاع رسانی و آشنایی بازدیدکنندگان با مهم ترین رصدخانه های دوران اسلامی در ایران مثل رصدخانه های سمرقند و مراغه است.

Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

3- گالری ابزارهای جراحی کهن 

در این گالری علاوه بر ابزارآلات جراحی بازسازی شده، ابزارهای واقعی عمل جراحی در زمینه های مختلف به نمایش درآمده است که تمامی آن ها متعلق به دوره اسلامی به ویژه قرن 4 هجری هستند. ابزاآلات بازسازی شده در این گالری از کتاب "التّصریف لمن عجز عن التّألیف" اثر خلف بن عبّاس زهراوی پزشک نامی قرن 4 هجری الهام گرفته شده اند.

در این بخش علاوه بر ابزارهای گفته شده، نقاشی های زیبای مینیاتور را خواهید دید که صحنه های عمل جراحی توسط پزشکان در گذشته را نشان می دهند و به جذابیت این گالری افزوده اند. در این گالری می توانید از مانیتورهای راهنمای هوشمند برای آشنایی بیشتر با کاربرد ابزارهای جراحی بهره مند شوید.

Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

4- گالری از مورس تا موبایل

همان طور که از نام گالری پیداست هدف از طراحی آن نشان دادن پیشرفت ابزارهای ارتباطی در گذر زمان است. ابزارهای موجود در این بخش به صورت 360 درجه چیده شده اند و یک اینفوگرافیک دقیق نیز برای نشان دادن تحول ابزارآلات ارتباطی در این بخش وجود دارد تا بازدیدکنندگان بازدید راحت تری داشته باشند. در این گالری می توانید انواع تلگراف، ابزارهای زدن مورس، تلفن های قدیمی، گرامافون، رادیوهای لامپی، تله تایپ تا تلفن های هوشمند را ببینید. جذاب ترین قسمت این گالری شنیدن اولین سند صوتی ایران، صدای مظفرالدین شاه است که از خدمات ارزنده میرزا علی اصغر اتابک- صدر اعظم وقت ایران- قدردانی می کند و می گوید:

"جناب استاد، اتابک اعظم، از خدمات صادق و لائق شما که تا به حال 40 سال است خدمت می کنید، از همه خدمات شما راضی هستم، به خصوص از خدمات این سه چهار ساله ای که در صدارت خود می کنید و انشالله عوض همه این ها را به شما مرحمت خواهیم فرمود..."

Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

5- گالری مرکز علم

در این گالری تلاش شده تا با استفاده از ابزارهای مختلف، قوانین پایه ای علم فیزیک به صورت ملموس تر به بازدید کنندگان نشان داده شود. در این گالری بازدیدکنندگان می توانند به صورت کاملا تعاملی و مشارکتی با علم فیزیک و نظریه های مربوط به آن آشنا شوند.

Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 
Zahra Hoseini | Snn 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

6- گالری نور

در این گالری تلاش شده تا بازدیدکننده گان با ماهیت نور و ابعاد مختلف آن آشنا شوند. در این بخش سیر تاریخی شناخت نور و دانشمندان ایرانی و غربی تاثیرگذار در علوم مربوط به نور و نیروی الکتریسیته به شیوه ای متفاوت برای بازدیدکنندگان تشریح شده است. این گالری علاوه بر معرفی فناوری های مرتبط با نیروی برق، آثاری مثل میز قطعات اپتیکی، آینه های بی نهایت، دیسک بنهام، قرص نیوتن، اشکال لیساژور و سایر ابزار آلات مرتبط با این علم را به نمایش گذاشته شده است.

و اما هدف از احداث این گالری چه بود؟

سازمان جهانی یونسکو به پاس خدمات ارزشمندی که ابن هیثم، دانشمند مسلمان عرب در زمینه شناخت نور و قانون های شکست و بازتاب نور انجام داده بود سال 2015 میلادی را سال «سال جهانی نور و فناوری‌های نوری» نامگذاری کرد و به همین منظور موزه علوم و فنون در همان سال  گالری نور را احداث کرد.

Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 
Sahar Bahiraie | Karnaval 

7- گالری هسته ای

این بخش با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران در موزه علوم وفنون فعالیت می کند و تلاش دارد تا عامه مردم را کمی با فناوری های هسته ای آشنا کند. گالری هسته ای از 8 بخش مختلف تشکیل شده که شامل موارد زیر می شود:

  1. آشنایی تاریخچه کشف اتم و مدل های اتمی
  2. آشنایی قانون هم ارزی جرم و انرژی انیشتین و نمایش تصاویری از معدن های اورانیم در کره زمین
  3. شرکت در بازی سرگذشت اورانیوم به شکل واقعیت مجازی
  4. بازدید از ماکت نیروگاه هسته ای و آشنایی با نحوه عملکرد سانتریفیوژها
  5. آشنایی با پسماندهای هسته ای و نحوه دفن آن ها
  6. آشنایی با کاربردهای انرژی هسته ای در زندگی بشر
  7. آشنایی با قرارداد صلح جهانی MPT
  8. بخش گرامیداشت شهدای هسته ای ایران

نکته: این گالری در حال حاضر فعالیت نمی کند.

امکانات موزه علوم و فنون

  • راهنما
  • مانیتورهای هوشمند اطلاعات
  • کتابخانه تخصصی: شما می توانید روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 تا 16:00 به کتابخانه موزه مراجعه کنید. 

رویدادهای موزه علوم و فنون ایران

موزه علوم و فنون یکی از معدود موزه‌های ایران است که روند برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهای مرتبط با موزه را در شهرهای مختلف افزایش داد و در این زمینه یکی از پیشگامان است. این موزه معمولا در زمینه موضوعاتی که در آن به نمایش در آمده، انواع جشنواره های مناسبتی برپا می کند که برای اطلاع از آن ها می توانید به سایت رسمی موزه علوم و فنون ایران مراجعه کنید.

Sina Shiri | Mehr 
Sina Shiri | Mehr 

مسیر دسترسی

آدرس: تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر تهران، بالاتر از موزه ایران باستان، ساختمان سابق کتابخانه ملی 

ماشین شخصی: اگر می خواهید با خودروی شخصی از موزه علوم و فنون بازدید کنید باید خود را به میدان امام خمینی برسانید. از میدان امام خمینی به سمت خیابان امام خمینی مسیر یک طرفه است. موزه کمی بالاتر از موزه ملی ایران در ابتدای خیابان سی تیر واقع شده اما پارک ماشین در این خیابان بسیار سخت است. از آنجایی که خیابان سی تیر، استریت فود نیز هست و شب ها بسیار شلوغ می شود بهتر است ابتدای روز به بازدید موزه بروید.

 اتوبوس

1- پایانه شهید فیاض بخش: این پایانه در انتهای خیابان سی تیر و در چند قدمی پارک شهر قرار دارد. شما می توانید خط های جوادیه، شهرک وصال، خانی آباد نو، میدان بهاران، میدان انقلاب، مالک اشتر، استاد معین، شهید فتحی، فردوس، قصر الدشت، آذری (شمشیری)، پایانه ابریشم، سروری و 17 شهریور را به مقصد پایانه فیاض بخش سوار شده و در آخرین ایستگاه پیاده شوید. حدود 300 متر پیاده روی تا موزه علوم و فنون در پیش دارید.

2- پایانه قورخانه: شما می توانید خط های میدان تجریش، پایانه قدس، شهر ری، امامت، معلم، سیدخندان و 13آبان به مقصد پایانه قورخانه را سوار شده و در ایستگاه آخر پیاده شوید. با حدود 400 متر پیاده روی به موزه علوم و فنون خواهید رسید.

 مترو: موزه علوم فنون بین دو ایستگاه متروی حسن آباد در خط 2 و متروی امام خمینی در خط 1 قرار گرفته است. با توجه به مبدا حرکت تان یکی از دو خط را انتخاب کنید. می توانید مسیر هر دو ایستگاه تا موزه را پیاده طی کنید. مترو آسان ترین راه برای رسیدن به موزه است. 

تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران به سمت میدان امام خمینی، حسن آباد، پانزده خرداد و پارک شهر تاکسی وجود دارد. 

تاکسی های آنلاین: تاکسی های مختلف آنلاین نیز به راحتی شما را از هر نقطه ای می توانند به خیابان سی تیر و موزه ملی برسانند. 

ساعات کاری

نیمه اول سال: 8:00 الی 16:00 | پنج شنبه و جمعه 16:00 تا 23:00

نیمه دوم سال:  تمام ایام هفته 9:00 الی 17:00

بهای بلیت

ایرانی: 10,000 تومان

خارجی: 15,000 تومان

دیدنی های اطراف

موزه ملی ایران | در خیابان سی تیر

موزه آبگینه سفالینه | در خیابان سی تیر

آتشکده آدریان | در خیابان سی تیر

 

Ali Ebrahimi 

سخن آخر

با کارناوال گشت کوتاهی در محله قدیمی توپ خانه تهران زدیم و با یکی از متفاوت ترین موزه های این منطقه آشنا شدیم. موزه ای جذاب که شما را به گذشته می برد و با اولین جرقه های شکل گیری علوم جدید که امروز کاربرد فراوانی دارند، آشنا می کند. شما تا کنون از این موزه جذاب و دیدنی بازدید کرده اید؟ به نظراتان این موزه چه علوم دیگری را باید پوشش دهد؟ نظرات  خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.7

بررسی شده توسط سحر بحیرائی

طراحی مسیر بازدید(عالی) 4.5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5
ارزش بازدید(عالی) 4.5

نقاط قوت

  • برترین موزه کشور در چند سال اخیر
  • امکان آموزش و یادگیری از طریق وسایل تعاملی

نقاط ضعف

  • نداشتن امکانات اولیه مثل سرویس بهداشتی

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 4 رای

4.5

دوستان

1

زوج

1

آیا بازدید از موزه علوم و فناوری ایران در تهران را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
کیفیت عملکرد راهنما(عالی) 4.5
امکانات ویژه بازدید از موزه(عالی) 4.6
تنوع آثار(خوب) 4.3
طراحی مسیر بازدید(عالی) 4.5
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 4.4

موزه علوم و فناوری ایران در تهران را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
كتايون مهرجو

4.5

خيلى جالب بود

تجربه سفر كتايون مهرجو به موزه علوم و فناوری ایران در تهران

انتشار: 03 فروردین 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
parsa

4.1

موزه ابزارهای ارتباطی و مخابراتی جای مناسبیه برای آشنایی بچه ها و حتی بزرگترها با علوم و فنون

سفر با همسر
تجربه سفر parsa به موزه علوم و فناوری ایران در تهران

انتشار: 14 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
نوشین سهرابی

4.7

با گشتی در موزه علوم و فناوری ایران می توان دریافت که ایران زمین در علوم مختلف، چه سابقه کهنی دارد و این سابقه، چه راه هایی را پیش روی توسعه علوم در کشور های مختلف جهان قرار داده

سفر با دوستان
تجربه سفر نوشین سهرابی به موزه علوم و فناوری ایران در تهران

انتشار: 01 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

حمید شامیری
پرسش:

سلام وقت بخیر ساعات بازدید از موزه چه وقت است ؟

انتشار: 16 دی 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست