روستای گرسماسر رامسر
استان مازندران، شهر رامسر، مسیر رامسر به کتالم، روستای گرسماسر
5
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 1 کاربر
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
7 تا 24 ساعت
ساعت دسترسی
هزینه ورودی
رایگان
همه چیز درباره روستای گرسماسر رامسر
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
10 مرداد 1399
به روز رسانی
10 مرداد 1399
روستای گرسماسر رامسر
به روستای گرسماسر رامسر میرویم؛ بهشتی سرسبز و زیبا که توانسته لقب عقیق سبز رامسر را از آن خود کند. از جاده گرسماسر عبور میکنیم، پیچ و خمها را پشت سر میگذاریم تا به این ییلاق تماشایی برسیم. در این سفر فراموشنشدنی همراه ما باشید تا کمی بیشتر با این مقصد آشنا شوید.
چرا روستای گرسماسر رامسر؟
- از ییلاقهای بسیار زیبای رامسر است.
- در گرما و رطوبت تابستانی شهرهای شمالی، هوایی خنک و مطبوع را به شما هدیه میدهد.
- فرصت یک طبیعتگردی جانانه را برای شما فراهم میکند.
- برای رسیدن به این روستای دیدنی، باید از دل جنگل دالخانی عبور کنید؛ یکی از جاذبه های معروف مازندران که طبیعتی مسحور کنندهای دارد.
آشنایی با روستای گرسماسر | عقیق سبز رامسر
گرسماسر، معروف به عقیق سبز رامسر، ییلاقی با دشتهای زیبا، کوههای بلند، چشمههای خنک و چشمانداری زیباست که در ارتفاع 2000 متری از سطح دریا و 60 کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار دارد. خنکای هوا در فصول گرم سال، مراتع و تپههای سرسبزِ پوشیده از گلها و گیاهان دارویی، کوچههای پیچدرپیچ که میزبان خانههای روستایی قدیمی هستند، زیبایی چشمگیر جنگلهای هیرکانی و ... از دلایلی است که رفتن به این ییلاق را اجتنابناپذیر میکند. البته که این تمام جذابیت گرسماسر نیست؛ شما برای رسیدن به عقیق سبز رامسر باید از دل جنگل دالخانی عبور کنید که این یعنی با یک تیر 2 نشان میزنید و از یک جاذبه دیگر هم دیدن میکنید.
شاید برایتان جالب باشد بدانید گرزمان به معنای مکانی بالای بهشت است و نام روستا برگرفته از قلعه گرزمانسر در بالای کوه دزکول با ده قرن قدمت است؛ به احتمال زیاد این قلعه به دوران حسن صباح تعلق داشته و نام گرزمانسر به مرور زمان به گرسماسر تغییر یافته است؛ رابینو (1) در سفرنامه خود از این قلعه باستانی و روستای گرسماسر یاد کرده است که این اتفاق نشان از تاریخی بودن این روستا دارد.
پاورقی
1- یاسنت لویی رابینو سرکنسول دولت بریتانیای کبیر در شهر رشت، در اوایل قرن بیستم بود که مدت شش سال در شمال ایران زندگی کرد و به بررسی و تحقیق در فرهنگ گیلان و مازندران پرداخت.
دیدنی ها و تفریحات گرسماسر
عبور از دل جنگل دالخانی: برای آن که از رامسر به گرسماسر برسید باید به دل جنگل دالخانی بروید و این یعنی حال خوش سفر شما از همان دقایقی ابتدایی که به سمت مقصد به راه میفتید آغاز میشود.
آبوهوای دلپذیر گرسماسر: یکی از دلایلی که باعث میشود به خصوص در فصل تابستان مسافران زیادی به گرسماسر بروند آبوهوای مطبوع آن است. تابستانها اینجا نه تنها از رطوبت هوا خبری نیست بلکه شاید با مه هم روبرو شوید.
چشمهها: یکی از جلوههای طبیعی این روستا چشمههای آن است که از معروفترین آنها میتوان به چشمههای امیرخانی (با آب معدنی سرد)، رادکنار، رستمسر، پولاد، چهار پیچ، گرسماسر اشاره کرد. برای بازدید از این چشمهها بهتر است از افراد محلی کمک بگیرید.
زیارت: امامزاده رستم بر دامنه کوه قرار دارد و از آنجا چشمانداز زیبایی را شاهد خواهید بود. همچنین بقعه و مسجد آبجی در شمال روستا از دیگر اماکن متبرکه این روستاست.
تاریخگردی: قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از ده قرن، بر روی قله مخروطی با سنگ و ملاط ساخته شده است و قرارگیری آن به گونهایست که بر تمام منطقه پیرامون تسلط دارد.
کوهنوردی: از ارتفاعات این منطقه میتوان به زینپشت، لپاسر، سماسوس و دزکول اشاره داشت که زیباییهای غیر قابل وصفی دارند و معروفترین آن کوه سماموس است که روستای گرسماسر در دامنه شرقی آن و روستای جواهرده در ضلع شمالغربی آن قرار دارد. این روستا، یکی از مناسبترین مسیرهای صعود به این قله زیباست و به همین دلیل، کوهنوردان بسیاری برای صعود به این کوه، عازم روستای گرسماسر میشوند. البته این فعالیت مخصوص افراد حرفهای است که تجهیزات و تجربه کافی در زمینه کوهنوردی دارند.
امکانات روستای گرسماسر
امکانات چندانی برای گردشگران مهیا نیست، بهتر است لوازم ضروری را همراه داشته باشید.
اقامت در روستای گرسماسر
برای اقامت میتوانید از خانههای محلی روستا استفاده کنید.
فصل سفر
با توجه به اینکه این روستا در منطقهای ییلاقیست، بهترین فصل برای سفر به آن بهار و تابستان است.
بهار و تابستان: چشماندازها وجلوههای طبیعی بسیار زیبا در بهار و تابستان در این منطقه ییلاقی خودنمایی میکنند.
پاییز: سردی هوا کمکم آغاز میشود اما منظره رنگارنگی در این فصل پیش روی شماست.
زمستان: زمستانها این خطه پوشیده از برف است و هوای سردی بر آن حاکم است.
مسیر دسترسی به روستای گرسماسر
گرسماسر در 59 کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار گرفته است. در مسیر رامسر به کتالم که مسیری آسفالته است پس از حدود 30 کیلومتر به جنگل زیبای دالخانی میرسید که امتداد آن ییلاق بیبدیل گرسماسر قرار گرفته است.
نکات ضروری
- داشتن سوخت کافی، ماشین مناسب، لباس گرم در تابستان و زنجیر چرخ در زمستان از ضروریاتیست که پیش از سفر باید به آنها توجه کنید.
- در مسیر منتهی به روستا با احتیاط رانندگی کنید، جاده پر پیچ و خم است و اگر مه باشد دید کافی ندارید.
- علائم هشدار در طی مسیر نصب نشده و آسفالت جاده در بعضی قسمتها با دستانداز همراه است، پس جوانب احتیاط را رعایت کنید.
دیدنیهای اطراف
جنت رودبار | 19.4 کیلومتر
جواهرده | 78.2 کیلومتر
معماری و بافت روستای گرسماسر
خانههای قدیمی روستا براساس نوع فعالیت و معیشت کشاورزان و دامداران آنجا ساخته شده و مصالح به کار رفته در بناهای قدیمی اغلب سنگ، خشت و چوب است. بیشتر خانههای جدید ویلاییست که در ساخت آنها از آجر، سیمان، سنگ تزئینی، گچ و آهن استفاده شده است. این روستا با کوچههای مارپیچ که درختان سرسبز آن و عطر دل انگیز گیاهانش همه جا پراکنده است، خانههای قدیمی با سقف شیروانی، دیوارهای گلی و معماری سنتیاش فضایی دلنشین را ایجاد کرده است. از آنجا که روستا در ارتفاع بلندی قرار گرفته، چشم اندازی زیبا به زمینهای اطراف و جنگلهای انبوه هیرکانی خواهید داشت.
غذاهای محلی گرسماسر
به دلیل نزدیکی این روستا به استان گیلان، از فرهنگ غذایی آن تاثیر گرفته شده است. ترشیتره، شیرینتره، سیرواویج، پلاسرتره، بورانی، کماج، میرزاقاسمی، هلو آبی، بادمجان قلیه، قطاب مخصوص و ماهی ملاقه (تنوری) از جمله غذاهای محلی روستا گرسماسر هستند.
اقتصاد و محصولات
بیشتر درآمد مردم این روستا از فعالیتهای زراعی، باغداری، دامداری و صنایعدستی تامین میشود. محصولات عمده زراعی گندم، جو، سیبزمینی و سبزیجات و محصولات باغی گردو، سیب و فندق را شامل میشود. همچنین گیاهان دارویی همانند گل گاوزبان در اطراف روستا به وفور یافت میشود؛ پرورش زنبور عسل و تولید عسل نیز در اینجا رواج دارد که منابع دیگری برای درآمدزایی به شمار میآیند.
دغدغههای کارناوالی
فراموش نکنید، محیط زیست و طبیعتهای بکر این چنینی میراث طبیعی ما محسوب میشوند، پس در نگهداری از آنها کوشا باشیم و جز ردپای خودمان در طبیعت چیزی باقی نگذاریم. همچنین توجه به عقاید، باورها و رسومات اهالی هر منطقهای که به آن سفر میکنم علاوه بر اینکه نشاندهنده احترام به آنهاست، احترام برای خودمان را نیز به همراه خواهد داشت، پس بیش از قبل به این مهم پایبند باشیم.
سخن آخر
در سفر امروزمان به روستایی بکر و شگفتانگیز همراه ما بودید. میتوانید تجربه سفر خود به این روستای دلنشین را با ما به اشتراک بگذارید، از نقاط ضعف و قوت آن، چالشهایی که در طی سفر داشتید، سوغاتی که تهیه کردید، زیباییهایی که برایتان جذاب بود، غذاهای محلی که طعمی متفاوت داشتند و...برایمان بگویید.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4
بررسی شده توسط پریوش سارانی
حال و هوای خوش | (عالی) 4.5 |
شرایط اقامت در منطقه | (خوب) 3.5 |
سهولت در دسترسی | (خوب) 4 |
نقاط قوت
- طبیعتی بکر و غیر قابل وصف
- دسترسی آسان
- جاذبههای طبیعی و دیدنی دیگر در اطراف آن
نقاط ضعف
- امکانات محدود
- تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف
رزرو اقامت در رامسر
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 1 رای
5.0
حال و هوای خوش | (عالی) 5 |
رفتار بومیان منطقه | (عالی) 5 |
سهولت در دسترسی | (عالی) 5 |
سطح امنیت | (عالی) 5 |
روستای گرسماسر رامسر را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
5
یکی از زیباترین نقاط رامسر و در واقع یکی از شاهکارهای خلقته ،ممنون بابت معرفی ،امید از چالوس
انتشار: 11 مرداد 1399
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
مهدی جعفری
اقامتگاه داره واسه اسکان ؟
انتشار: 22 تیر 1403
محمدرضا شهپری
سلام. آیا مسیر روستای گرسماسر به زیبایی جواهرده هست و امکان تشکیل دریای ابر در آن هست؟ اگر ناچار به انتخاب یک گزینه باشید کدامیک را توصیه میفرمایید. سپاس
انتشار: 09 مهر 1401
سمیه
سلام رسیدن به روستا با اتومبیل ممکنه با وجود کودک دشت ارام وپر ارامش کدوم دشته بدون هیاهو انسانی ممنون
بله بله میشه رفت
انتشار: 27 اسفند 1401
انتشار: 05 مهر 1401