سنگ نوشته های باستانی گنجنامه همدان
استان همدان، شهر همدان، میدان عباس آباد، خیابان گنجنامه، ضلع شرقی میدان گنجنامه
4
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 4 کاربر
مدت پیشنهادی بازدید
30 تا 45 دقیقه
ساعت دسترسی
شماره تماس
هزینه ورودی
رایگان
آشنایی با سنگ نوشته های باستانی گنجنامه همدان
چرا بازدید کنیم؟
معرفی کوتاه
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
معرفی کوتاه
سنگ نوشته های باستانی گنجنامه همدان در صف نقد و بررسی تخصصی کارشناسان کارناوال است.
در 5 کیلومتری غرب شهر همدان دو کتیبه از پادشاهان هخامنشی بر جای مانده است که هر ساله، تعداد زیادی از دوستداران تاریخ را به سوی خود می کشاند. این کتیبه ها به سه زبان پارسی باستان، عیلامی و بابلی نو بر روی یکی از صخره های کوهستان الوند حک شده اند و روایتگر بخشی از تاریخ هستند.
مسیری که کتیبه های گنجنامه در آن قرار گرفته اند، در زمان حکومت هخامنشیان، هگمتانه (پایتخت تابستانی این پادشاهی) را به بابِل متصل می کرد و از راه های پر رفت و آمد به شمار می رفت. همچنین به دلیل ختم شدن به بابل نیز مسیر مقدسی به حساب می آمد؛ همین نکات باعث شد تا به دستور دو پادشاه مهم هخامنشی، داریوش اول و بعد از آن پسرش خشایارشا دو کتیبه در این جا حکاکی شود. کتیبه سمت چپ، حدود 500 سال پیش از میلاد به دستور داریوش کبیر و کتیبه سمت راست به دستور خشایارشا نقر شده اند. هدف شاهان هخامنشی از برجای گذاشتن این کتیبه ها این بود که علاوه بر ستایش اهورامزدا و جلال و جبروت نیاکانشان، اندیشه و باورهای قلبی خود را به رهگذران یادآور شوند.
خوبست بدانید سنگ نوشته های گنجنامه در یک مجموعه گردشگری به همین نام قرار گرفته اند و فاصله کمی تا آبشار و تله کابین گنجنامه دارند. اگر می خواهید در مورد این جاذبه ها و دیگر دیدنی های تفریحی و گردشگری شهر همدان بدانید و با گزینه های مختلف اقامتی در این شهر آشنا شوید، سری به صفحه راهنمای سفر به همدان بزنید.
انتشار
16 خرداد 1398
به روز رسانی
27 آبان 1398
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 4 رای
4.0
خانواده
1
سهولت در دسترسی | (خوب) 4.1 |
حال و هوای خوش | (خوب) 3.9 |
سنگ نوشته های باستانی گنجنامه همدان را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
Meri Bz50
سلام چندسال پیش برای اولین بار از این مکان زیبا بازدید کردم . زیبایی خیره کننده این سنگ نوشته نشون میده ما چه مردمان سخت کوش هستیم و چه زییا شکر گزاری خداوند را بجا اورده اند انشاله بقیه هم سفر کنن و از زیبایی این مکان لذت ببرند
2.8
متاسفانه در این سفر یادگار ارزشمندی از دوست نازنینم از دست دادم ی دوربین یاشیکا ژاپنی روی ی ماشین جا گذاشتیم برگشتیم نبود ی عالمه عکس خانوادگی از سفر به شمال نیز در آن بود که گم شد این دوربین یادگار دوستم بود که در زلزله بم از دست داده بودم . کاش کسی چیزی رو پیدا میکنه به اطلاعات همون موان تحویل میداد ... کاش پیدا بشه ممنونم
انتشار: 02 دی 1402
تقی فکور
جای بسیار زیبایی هستشش
4.5
البته این مکان تاریخی و این سنگ نوشته ها کمتر مورد توجه قرار میگیرند.کلا یکی از خوبیای شهر همدان اینه که به هرکدوم از جاذبه هاش بری،چند تا جاذبه ی عالی و خوب دور و برش هست.مثلا همین گنجنامه: - آیشار داره - جای خوبی برای خانواده داره - دهکده تفریحی ورزشی داره - تله کابین و سورتمه داره - و . . .
عالی
انتشار: 21 مهر 1403
اوکی
ممنون از شما دوست عزیز
انتشار: 11 بهمن 1400
انتشار: 23 دی 1400
اوکی
انتشار: 06 خرداد 1399
انتشار: 14 اسفند 1398
فريد سراوانى
اهمیت این کتیبه در این هست که بر اساس نوشته های این کتیبه توانستند از خط رمزگشایی کرده و کتیبه های تخت جمشید رو ترجمه کنند .
4.8
بسیار مکان بی نظیر و زیبایی هست هم لحاظ طبیعت هم از لحاظ دیدنی بودن این سنگ نوشته بسیار غنی .
انتشار: 14 اسفند 1398
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
Meri Bz50
سلام اگه وسیله ای در این مکان گم بشه میشه پیداش کرد؟ آیا محلی برای نگهداری اشیا پیدا شده در این مکان وجود داره من ی دوربین یاشیکا ژاپنی گم کردم کاش پیدا بشه کلی عکس خانوادگی داخلش بود هدیه دوست مرحومم
انتشار: 02 دی 1402
نگین دارابی امین
سلام من می خوام بدونم باستان شناسان چگونه توانستند سنگ نوشته های روی سنگ های در گنجنامه همدان را بخوانند
منم می خوام بدانم
انتشار: 26 بهمن 1401
انتشار: 19 بهمن 1400
ارش معمر
سنگ نوشته های گنج نامه به کدام زبان است
نگین دارابی امین
به سه زبان پارسی باستان بابلی ایلامی
انتشار: 19 بهمن 1400
نمیدانم
انتشار: 11 بهمن 1400
پریوش سارانی
با سلام
هر یک از کتیبهها به سه زبان، در سه ستون و 20 سطر، بر روی صخره ای بزرگ حک شدهاند. در ستون دست چپ، متن فارسی باستان، ستون وسط؛ عیلامی یا شوشی و ستون دست راست کتیبه ها، به زبان بابلی یا اکدی و هر سه به خط میخی مادی یا هخامنشی است.
انتشار: 10 دی 1399
انتشار: 09 دی 1399