شهر باستانی اردشیر خوره
استان فارس، شهر فیروزآباد
4.2
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 3 کاربر
مدت پیشنهادی بازدید
1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی
هزینه ورودی
رایگان
آشنایی با شهر باستانی اردشیر خوره
چرا بازدید کنیم؟
معرفی کوتاه
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
معرفی کوتاه
شهر باستانی اردشیر خوره در صف نقد و بررسی تخصصی کارشناسان کارناوال است.
آنچه که امروزه به عنوان بازمانده های شهر اردشیرخوره در میان دشت فیروزآباد باقی مانده است، مهمترین اثر ساسانی در این ناحیه به شمار می رود. آن گونه که در متن پهلوی "کارنامه اردشیر بابکان" آمده است، قسمت عمده ای از دشت فیروزآباد پیش از تاسیس اردشیرخوره، یک باتلاق و آبگیر بود. معماران و شهرسازان برای اینکه بتوانند این شهر را ایجاد کنند بخشی از باتلاق را به دستور اردشیر زهکشی و سپس خشک کردند. در نهایت هم با ایجاد یک تقسیم بندی در زمین های دشت و انتقال آب از رودخانه تنگاب، کشاورزی را در اطراف شهر گسترش دادند.
نکته جالب در مورد اردشیرخوره یا شهر گور که در دوران اسلامی به این نام خوانده شد، نقشه کاملا مدور آن است. این شهر به شکل یک دایره با قطر 1950 متر ساخته و فضای داخلی آن مانند یک چرخ پره دار به وسیله 10 محور خیابانی به 20 ناحیه بزرگ و هم شکل تقسیم شده است. نقشه ای که در تصاویر هوایی به خوبی دیده می شود.
انتشار
24 مهر 1397
به روز رسانی
22 آبان 1398
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 3 رای
4.2
سهولت در دسترسی | (خوب) 4 |
سطح امنیت | (خوب) 4 |
ارزش بازدید | (عالی) 4.5 |
شهر باستانی اردشیر خوره را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
فريد سراوانى
4
شهر گور مقر فرماندهی اردشیر بوده و بناهای حکومتی و محل اقامت درباریان در آن قرار داشته است . در کانون مرکزی این شهر برج بلندی قرار دارد که هنوز بخش قابل توجهی از آن باقی مانده است . برخی از مورخین عقیده دارند که برج پله دار بوده و از آن برای نگهبانی استفاده می کرده اند و برخی عقیده دارند که شاید تجسم قدرت و اقتدار شاه بوده است .
انتشار: 13 اسفند 1398
تقی فکور
شهر گور یک ستون سنگی دارد ومحل باستانی است که درشهرستان فیروز آباد استان فارس قرار دارد. این شهر دراوایل قرن 3میلادی به دستور اردشیر بابکان بنیاد شده است. طرح این شهر دایره ای بوده وبه قطر دوکیلومتر ودارای 4 دروازه بوده است. این شهر اولین شهر دایره ای جهان محسوب میشود واکنون متروک مانده که دردوره ساسانیان ساخته شده وشهرکنونی فیروز آباد در3 کیلومتری آن قرار دارد.
4.2
انتشار: 13 اسفند 1398
طريقت
شهر ساسانی گور نخستین شهر دایرهای شکل ایران محسوب میشود که به دستور اردشیر بابکان ساخته شده است.
4.3
این شهر چهار دروازه اصلی داشته است. این دروازهها عبارتند از باب مهر که از طرف شرق، باب بهرام که از طرف غرب، باب هرمز که دروازه شمالی محسوب میشده و در آخر نیز باب اردشیر که از طرف جنوب باز میشده است. از جمله یافتههای مهم باستان شناسی در شهر گور، کشف دروازه تخت نشین بوده است که شباهت زیادی به سر درهای تخت جمشید دارد.
انتشار: 13 اسفند 1398
پرسش و پاسخ
پرسش جدید