موزه سینمای تهران
تهران، خیابان ولیعصر، خیابان باغ فردوس
4.3
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 5 کاربر
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی
شماره تماس
هزینه هزینه ورود به موزه
نکات ضروری
موزه در روزهای تعطیل از ساعت 14:00 تا 19:00 باز است. روز های شنبه و ایام سوگواری موزه تعطیل است.
همه چیز درباره موزه سینمای تهران
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
سحر بحیرائی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
06 شهریور 1398
به روز رسانی
11 بهمن 1400
موزه سینمای تهران | بنایی تاریخی در باغ فردوس
کارناوال در این مطلب قصد دارد به معرفی موزه سینمای ایران بپردازد؛ یکی از موزه های تهران که فرصتی را برای بازدید کنندگان فراهم می کند تا با تاریخچه سینمای ایران و جهان در قاب یک موزه آشنا شوند. اگر می خواهید از قیمت بلیط موزه سینما مطلع شوید و یا آدرس موزه سینمای ایران را بدانید با ما همراه باشید.
چرا موزه سینمای تهران؟
- موزه سینما فرصتی ست برای آشنایی با تاریخچه سینمای ایران و جهان، به شیوه ای ملموس و جذاب.
- موزه سینما به شما این امکان را می دهد تا قدیمی ترین فیلم های سینمای ایران و جهان را در سینمایی کوچک و قدیمی به تماشا بنشینید.
- در این موزه می توانید طیف وسیعی از انواع جوایز بین المللی هنرمندان بزرگ ایرانی را ببینید.
- عکس ها، وسایل شخصی و عروسک های استفاده شده در فیلم ها، همگی آیتم هایی نوستالژیکی هستند که در این موزه خواهید دید و شما را با خود به گذشته خواهند برد.
- موزه سینما در کوشک یکی از باغ های قدیمی تهران، باغ فردوس قرار دارد که علاوه بر حال وهوای خوش، از امکاناتی نظیر کافه، رستوران برخوردار است.
- باغ فردوس فضایی دل انگیز و آرامش بخش دارد که برای دقایقی شما را از هممه و شلوغی های شهر جدا می کند و به گذشته می برد.
- در این مجموعه، 3 سالن سینما نیز وجود دارد که می توانید آخرین فیلم های سینما را در آن ها تماشا کنید.
آشنایی با موزه سینما
موزه سینما در خرداد ماه سال 1377 با تلاش های زنده یادان عباس کیارستمی، عزت الله انتظامی و هنرمندان دیگری مثل بهزاد رحیمیان، عزیز الله ساعتی و....در خیابان لاله زار تهران با هدف ثبت، نگهداری و حفظ میراث سینمای ایران آغاز به کار کرد. چند سال بعد در شهریور ماه 1381 موزه سینما با حضور سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت به مکانی کنونی خود، یعنی باغ فردوس تهران منتقل شد و آثار موجود در آن در عمارت قدیمی این باغ به نمایش درآمد. در حال حاضر موزه دارای 9 تالار با موضوعات متنوع از سینماست. در این تالارها گنجینه بزرگی از عکس های سینمای ایران، تجهیزات سینما، جوایز ارزنده بین المللی، وسایل شخصی هنرمندان بزرگ، آثار مربوط به سینمای کودک و سینمای دفاع مقدس و ... به نمایش درآمده است.
عمارت باغ فردوس | ساختمان موزه سینما
عمارت باغ دو طبقه دارد و معماری آن به سبک دوره قاجار و ترکیبی از معماری ایرانی و اروپایی است. یکی از زیباترین بخش های عمارت، گچ بری های ظریف و هنرمندانه ستون ها و سقف ایوان کاخ است که بی شک توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند. علاوه بر آن تزیینات آینه کاری موجود در پنجره ها، عمارت را با شکوه تر جلوه می دهد. این عمارت هم اکنون محل دائمی موزه سینمای ایران است.
آثار دیدنی مجموعه موزه سینما تنها محدود به داخل عمارت نیستند و شما در قسمت باغ می توانید مجموعه از تندیس ها و سردیس های هنرمندان بزرگی مثل زنده یاد عزت الله انتظامی، سهروردی، شیخ اشراق و چند تن دیگر را هم ببینید. این باغ همچنین 3 سالن سینما به نام های فردوس، کارتوگراف و تمدن دارد که می توانید در آن ها به تماشای فیلم های روز سینمای ایران بنشینید.
باغ فردوس تهران | میزبان موزه سینما
حدود 170 سال پیش محمد شاه قاجار، نوه فتحعلی شاه قاجار که در تهران زندگی می کرد دستور داد تا در محله محمودیه امروزی کاخی به نام قصر محمدیه برایش بسازند؛ اما با مرگ وی، ساخت محمدیه نیمه کاره ماند. همزمان با ساخت کاخ، درباریان نزدیک به شاه هم در همان حوالی اقدام به ایجاد باغ و عمارت دیگری کردند. حسینعلی معیرالممالک -از دامادهای فتحعلی شاه- این باغ و عمارت را در محله باغ فردوس تهران ساخت که اکنون آن را به نام باغ فردوس می شناسیم. این باغ دل انگیز به شیوه چهار باغ ایرانی طراحی شده و عناصر اصلی مثل چهار محور اصلی، آب، درخت، چهارگوش بودن محیط باغ، کوشک میانی و ... در آن به چشم می خورد.
تالارها و نمایشگاه های موزه سینما
ساختمان موزه سینما از دو طبقه تشکیل شده است و مسیر بازدید شما از طبقه دوم، تالار آبی شروع و به خانه فرهاد در طبقه اول ختم می شود. در این بخش نگاهی کلی به بخش های مختلف موزه خواهیم داشت.
طبقه دوم موزه
1- تالار آبی
در این تالار، شما با تصاویر و اسنادی از تاریخچه ساختمان باغ فردوس، پیشینه شکل گیری سینمای ایران شامل پرده نقالی، شهر فرنگ، اولین تصویر برداری ها در سینمای ایران توسط میرزا ابراهیم خان عکاس باشی، اولین آگهی های مربوط به سینمای ایران، سینمای جهان و ابزار اولیه فیلم سازی آشنا خواهید شد.
بخش های اختصاصی دیگری در این تالار وجود دارد که به معرفی پیشگامان سینمای ایران می پردازد. از این افراد می توان به آوانس اوگانیانس (اولین نویسنده و کارگردان ایران)، عبدالحسین سپنتا (اولین کارگردان فیلم ناطق)، محسن بدیع و ... اشاره کرد.
2- تالار معاصران
همانطور که از نام تالار پیداست، این بخش به معرفی هنرمندان معاصر در صنعت فیلم سازی می پردازد. آثار به نمایش درآمده در این تالار شامل تصاویری از فیلم های ایرانی و پشت صحنه های آنها، تصاویر کارگردان ها، فیلمبرداران و سایر عوامل پشت صحنه فیلم ها، ابزار آلات مورد استفاده در بخش گریم و چهره پردازی، پوستر برخی از فیلم ها و... می شود. در این بخش نیز مانند تالار آبی، غرفه های اختصاصی برای هنرمندان بزرگ معاصر مانند زنده یاد عزت الله انتظامی، رخشان بنی اعتماد، داریوش مهرجویی، سهراب شهید ثالث، فاطمه معتمد آریا و ... در نظر گرفته شده است که این غرفه ها شامل وسایل و لباس های استفاده شده در فیلم های آن ها و... است.
3- تالار بین الملل
تالار بین الملل نمادی از موفقیت ها و ظهور سینمای ایران در کشور های دیگر است. در این تالار می توانید انواع جوایز جهانی برده شده توسط هنرمندان ایرانی مثل نخل طلای کن، خرس برلین و ... را ببینید. در کنار این جوایز با جشنواره های سینمایی ایران و 45 تندیس از جوایز تاریخ سینمای ایران آشنا خواهید شد. در این تالار نیز مانند تالارهای قبل غرفه های اختصاصی برای هنرمندان سینمای ایران در نظر گرفته شده است. این هنرمندان در بخش سینمای بین الملل برای ایران افتخارات بزرگی آفریده اند که از جمله آن ها می توان به زنده یاد عباس کیارستمی، هوشنگ الله یاری و ... اشاره کرد.
طبقه اول موزه
1- نمایشگاه دفاع مقدس
برای طراحی این اتاق از اِلِمان های دوران جنگ مثل سیم خاردار، گونی های سنگر، ماسک اکسیژن و ... استفاده شده است. در این نمایشگاه می توانید جوایز برده شده در ژانر سینمای جنگ، تصاویر کارگردان ها، نویسنده ها و افراد فعال در سینمای جنگ و دفاع مقدس و غرفه اختصاصی شهید آوینی را ببینید.
2- تماشاخانه
در تماشاخانه می توانید به تماشای اولین فیلم های تاریخ سینمای ایران و جهان شامل تعدادی فیلم سیاه سفید، صامت و ... بنشینید. علاوه بر تماشای فیلم، تعدادی سند درباره نخستین فیلم ها، نخستین کارگردانان، نخستین بازیگران و پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما در ایران و جهان و همچنین گاه شمار تاریخ سینمای ایران هم در این بخش می بینید.
3- نمایشگاه کودک
در این نمایشگاه می توانید تصاویر هنرمندان و پیشکسوتان سینمای کودک و نوجوان و هنرمندان خردسال را ببینید. جالب ترین بخش این نمایشگاه ویترین عروسک های اصلی فیلم های عروسکی مثل کلاه قرمزی و پسر خاله، گلنار، دربدرها، شهر موش ها و... است که یاد دوره کودکی نسل های دهه 60 و 70 خورشیدی را زنده می کنند. در کنار این ها می توانید طراحی های دستی و لوازم کار هنرمندانی چون نورالدین زرین کلک و اسفندیار احمدیه را از نزدیک ببینید.
4- نمایشگاه علی حاتمی
در این نمایشگاه مجسمه های زنده یادان علی حاتمی و عزت الله انتظامی را خواهید دید که در حال تماشای فیلم حاجی واشنگتن (به کارگردانی علی حاتمی - 1361) هستند. علاوه بر مجسمه ها، لباس های استفاده شده در فیلم های این دو هنرمند (قبل و بعد از انقلاب) نیز به نمایش گذاشته شده است.
5- نمایشگاه نام آوران
در این بخش یک اتاق وجود دارد که در آن ماکت بازیگران بزرگ ایرانی که در بخش های مختلف داخلی و بین المللی جوایز ارزنده ای کسب کرده اند و یا پیشکسوت هستند به نمایش درآمده است.
6- خانه فرهاد
این نمایشگاه یادبودی از خانه فرهاد است. فرهاد آهنگساز، نوازنده و خواننده پاپ و راک ایرانی که در سال 1382 در شهر پاریس درگذشت و در همان جا به خاک سپرده شد. در این نمایشگاه تعدادی از سازهای فرهاد، وسایل شخصی و کتاب هایش با زیر صدایی از آهنگ های او با صدای دلنشینش به نمایش در آمده است که تماشای این آثار را برای ببیننده لذت بخش تر می کند.
7-تالار های حذف شده
تا چند سال پیش در موزه سینما 3 تالار برپا بود با این عناوین:
- زیرگذرتاریخ با موضوع کشف و تلاش در دوره باستان برای نشان دادن جنبش و حرکت و ثبت آن
- نمایشگاه ارامنه، جهت نشان دادن نقش موثر ارامنه ایرانی در سینمای ایران
- تالار دوبله و صدا با هدف نشان دادن ابزار آلات قدیمی صدابرداری، غرفه پدر دوبله ایران، علی کسمایی و...
در حال حاضر این بخش ها تعطیل هستند و امکان بازدید از آن ها وجود ندارد.
رویدادهای دوره ای در موزه سینما
در این مجموعه به صورت دوره ای رویدادهای مرتبط با سینما مانند دعوت از اساتید و سخنرانی های آن ها با محوریت سینما، اکران های خصوصی فیلم و مستند و... برای علاقه مندان برگزار می شود که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن ها می توانید به وب سایت موزه سینما سر بزنید.
امکانات موزه سینما
- سینما
- فضای باز
- فروشگاه کتاب
- رستوران
- کافه
- سرویس بهداشتی
مسیر دسترسی به موزه سینما
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، باغ فردوس
مترو: اگر می خواهید با مترو به موزه بروید می توانید در ایستگاه مترو تجریش پیاده شده و با تاکسی در خیابان ولیعصر به سمت جنوب حرکت کنید تا به موزه برسید.
بیآرتی: می توانید با بی آرتی های میدان تجریش در ایستگاه باغ فردوس پیاده شده و پس از یک پیاده روی کوتاه به موزه برسید.
تلفن: 02122705005
ساعت کار
یکشنبه تا پنجشنبه: 10:00 تا 19:00
جمعه و روزهای تعطیل: 14:00 تا 19:00
بهای بلیت
ایرانی 5,000 تومان
اتباع خارجی 20,000 تومان
دیدنی های اطراف
موزه تماشاگه زمان | 1.9 کیلومتر
بازار تجریش | 3.7 کیلومتر
مطالب مرتبط
سخن آخر
با کارناوال گشتی در دنیای خاطره انگیز موزه سینما زدید و عکس های هنرمندان و بزرگان سینمای ایران را به تماشا نشستید و برگه های تاریخ سینمای ایران را ورق زدید. آیا تا به حال از موزه سینما و باغ زیبا و قدیمی فردوس دیدن کرده اید؟
تجربه بازدید خود را با کارناوال به اشتراک بگذارید.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4.8
بررسی شده توسط سحر بحیرائی
طراحی مسیر بازدید | (عالی) 5 |
دسترسی به وسایل حملونقل عمومی | (عالی) 4.5 |
ارزش بازدید | (عالی) 5 |
نقاط قوت
- فرصتی برای آشنایی باتاریخچه سینمای ایران
- امکان تماشای قدیمی ترین فیلم های سینمای ایران و جهان را در سینمایی کوچک و قدیمی
- حمل و نقل عمومی
- امکان استفاده از فضای ارامش بخش و زیبای باغ فرودی
نقاط ضعف
- تبلیغات واطلاع رسانی ضعیف
- عدم حضور راهنما در برخی از بخش ها
رزرو اقامت در تهران
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 5 رای
4.3
زوج
1
دوستان
2
ارزش هزینه به لذت | (عالی) 4.5 |
شرایط نگهداری آثار | (خوب) 4 |
نحوه برخورد کارکنان | (خوب) 4.3 |
دسترسی به وسایل حملونقل عمومی | (خوب) 4.4 |
موزه سینمای تهران را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
نگار
4
علاقه مندان سینما حتما این موزرو از دست ندهند
انتشار: 05 بهمن 1398
mona navab
4.1
موزه قشنگيه حتما پيشنهاد ميكنم ازش ديدن كنيد ،كافى شاپ هاشم خوبه ولى اصلا جانيست و بايد از قبل بعضى هاشو رزرو كرد
انتشار: 01 بهمن 1398
نوشین سهرابی
4.5
تاریخچه سینمای ایران و جهان دیدنش از نزدیک خالی از لطف نیست
انتشار: 01 بهمن 1398
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
عنایت سیاوش
سلام
انتشار: 22 آبان 1402
سوالات متداول
آیا با استفاده از حمل و نقل عمومی می توان راحت به موزه سینما رسید؟
برای رسیدن به موزه سینما هم می توانید از حمل و نقل عمومی استفاده کنید و هم با استفاده از ماشین شخصی خودتان را به اینجا برسانید. حال اگر می خواهید مسیر دقیق رسیدن به این جاذبه از طریق مترو یا اتوبوس را بدانید، وارد صفحه معرفی موزه سینما در کارناوال شوید و به سراغ منوی مسیر و هزینه بروید.
با بهترین موزه های تهران آشنا شوید.
اگر از طرفداران بازدید از موزه ها هستید و علاقه دارید با بهترین و مشهورترین موزه های تهران آشنا شوید، تنها کافی ست به این لینک بروید و اطلاعات مورد نظرتان را به دست بیاورید.
دوست دارید با تورهای تهرانگردی، پایتخت را بهتر بشناسید؟
اگر از طرفداران گشت های شهری هستید و علاقه دارید در سفری گروهی و جذاب، پایتخت زیبای ایران را بهتر بشناسید، حتما سری به صفحه رزرو تورهای تهرانگردی کارناوال بزنید.