کارناوال - راهنمای سفر

موزه فرش ایران در تهران

تهران، خیابان دکتر فاطمی، شمال پارک لاله

4.2

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 8 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

امروز دوشنبه 09:00 صبح تا 17:00

شماره تماس

هزینه ورودی اتباع ایرانی

5000 تومان

همه چیز درباره موزه فرش ایران در تهران

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

26 دی 1398

به روز رسانی

26 دی 1398

معرفی /

موزه فرش ایران در تهران

موزه فرش ایران یکی از موزه‌های تهران است که گنجینه‌ای دیدنی را در خود دارد و برخی آن را با نام موزه فرش تهران می‌شناسند. در ادامه با شما در مورد آثار و معماری موزه فرش ایران سخن می‌گوییم و نگاهی به ویژگی‌های جذاب این موزه داریم. آدرس، ساعت بازدید و قیمت بلیط موزه فرش تهران را نیز در اختیارتان می‌گذاریم. 

چرا موزه فرش ایران ؟


  • گنجینه‌ ای بی‌نظیر از فرش‌ های ایرانی را در این موزه می‌ بینید و با هنرمندان خبره فرشبافی آشنا می‌ شوید.
  • فرصت دیدن ساختمان موزه فرش را دارید که از شاهکارهای معماری معاصر به شمار می‌ رود.
  • ارزشمندترین نمونه‌ های قالی ایرانی از قرن نهم هجری تا دوره معاصر در این موزه به نمایش درآمده‌ اند.
  • همجواری این موزه با پارک لاله، این فرصت را به شما می‌ دهد که بعد از دیدن موزه گردشی هم در پارک داشته باشید.
Photo by : Unknown

آشنایی با موزه فرش ایران

موزه فرش ایران، گنجینه ای ارزشمند در شهر تهران است که فرش‌ ها و گلیم‌ های بسیار ارزشمند و نفیسی از هنرمندان مختلف و از قرن نهم هجری تا دوره معاصر را در خود دارد. جالب است بدانید که این موزه از جاذبه های مورد توجه گردشگران خارجی است و معمولا در طی سفرشان به پایتخت حتما آن را در برنامه بازدیدشان قرار می دهند.

در سال 1340 بود که ساختمان یک گالری فرش در تهران به صورت نیمه کاره رها شد و به مدت 15 سال تنها یک متروکه بود. در اوایل سال 1355، ساخت موزه فرش در محل همین ساختمان، به دستور فرح پهلوی صورت گرفت و پس از تعمیرات و انجام بقیه ساخت و ساز در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۶ درهایش به روی علاقه مندان گشوده شد. این موزه شکل گرفت تا فضایی مناسب برای پژوهش در تاریخ و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش به ویژه فرش ایرانی فراهم آید.

Photo by : Unknown

ساختمان موزه فرش ایران

پیش از ورود به موزه فرش باید به ساختار ساختمانش توجه کنید؛ ساختمانی که ۳۴۰۰ مترمربع وسعت دارد و نمای بیرونی آن شبیه دار قالی طراحی شده است. عبدالعزیز فرمانفرمائیان کسی است که این ساختمان را طراحی کرد؛ از وی با عنوان یکی از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید یاد می کنند که طراحی آثار مهمی همچون فرودگاه مهرآباد، استادیوم آزادی، کاخ نیاوران و ساختمان بورس را در کارنامه خود دارد.

در داخل ساختمان موزه، فضایی شبیه به حوضخانه قرار دارد که توجه معمار به اصول سنتی ایرانی را به خوبی نشان می دهد. البته حوض این قسمت معمولا خالی از آب است.

آثار موزه فرش ایران

در ساختمان موزه فرش 2 تالار وجود دارد که قالی های دست بافت و گلیم در آنها به نمایش درآمده اند. طبقه همکف حدود 150 فرش از مراکز مهم قالیبافی ایران از جمله کاشان، کرمان، اصفهان، تبریز، خراسان، کردستان و  ... را در خود دارد و طبقه دوم برای نمایشگاه های موضوعی و فصلی مورد استفاده قرار می گیرد. هر یک از آثار این موزه در نوع خود منحصر به فرد یا کم نظیر هستند و نمی توان بهترین شان را انتخاب کرد؛ اما تعدادی از آنها را به شما معرفی می کنیم تا اهمیت این موزه و آثارش را تا حدی درک کنید.

قالیچه میرزا کوچک خان جنگلی

این قالیچه با اندازه ۲۲۰*۱۳۰ سانتیمتر یکی از زیباترین قالیچه های موزه است که تصویر میرزا کوچک خان جنگلی را در لباس نظامی و مسلح به تفنگ و اسلحه کمری‌ نشان می دهد. به طور دقیق مشخص نیست این قالیچه در چه دوره ای بافته شده است؛ اما به دلیل وجود کتیبه‌ ای با عبارت و نام کارخانه ملا محمود، آن را به دوره قاجار نسبت می دهند. ملا محمود مدیحی از مدیحه سرایان و فرشبافان کاشان بوده و اشعار زیبایی را در وصف میرزاکوچک خان سروده است. کارشناسان، زمان بافت این فرش را بین سال‌های ۱۲۹۰ تا ۱۳۰۰ خورشیدی و در زمان حیات میرزا تخمین می زنند.

Photo by : Unknown

فرش نقش برجسته بوستان | شاهکار فرشبافی ایران

به شاهکار فرشبافی ایران می رسیم که نامش را بوستان گذاشته اند. مرحوم استاد علی خدادادی، هنرمند اهل شهرضا، خالق این اثر شاهکار است و به نوعی ابداع کننده این نوع برجسته‌بافی به حساب می آید. او طراحی این فرش را به مرحوم استاد ارچنگ اصفهانی، از طراحان بزرگ اسلیمی فرش، سپرد و با تلاش بسیار طرح مدنظرش را به دست آورد. بافت فرش از سال 1358 آغاز شد و به کمک 2 بافنده، یک سال و سه ماه به طول انجامید؛ اما این تمام ماجرا نبود و اصل کار قیچی زنی کار بود. بیش از 6 سال طول کشید تا قیچی زنی کار تمام شود و در نهایت در سال 1365 قالی آماده شد. ارتفاع برجسته ترین بخش این فرش 4.5 سانتی متر است و از این حیث نظیری ندارد. گفته می شود با درگذشت استاد خدادادی، فوت و فن بافت این فرش هم برای همیشه از میان رفت و دیگر اثری مانند آن خلق نشد. فرش بوستان در کشورهای آلمان، فرانسه، ژاپن، کویت و قطر نیز به نمایش درآمده است و بد نیست بدانید هنوز هیچ کارشناسی نتوانسته قیمتی روی این فرش بگذارد!

 فرش نقشه ایران و همسایگان

این فرش به آخرین سال سلطنت احمدشاه (آخرین شاه قاجار) تعلق دارد و توسط شاگردان مدرسه دختران نمره 37 بافته شده است. اشعار بافته شده در حاشیه این فرش در تمجید دانش و صنعت هستند و آرزوی پایندگی مجلس را بیان می کنند.

Photo by : Nastaran Niknezhad
Photo by : Nastaran Niknezhad

فرش چهار فصل کره زمین

این فرش زیبا یکی از دیدنی ترین شاهکارهای موزه فرش است که در چهار گوشه آن تصاویر «آدم و حوا»، «ابراهیم و اسماعیل»، «حضرت عیسی» و «حضرت موسی» به چشم می خورد. این فرش در تبریز بافته شده است.

Photo by : Unknown

فرش شخصیت های مشهور

این فرش که توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند حاصل دست هنرمندان کاشانی است و در آن چهره های معروف دنیا با تصویر کشیده شده اند؛ از عیسی مسیح تا ناپلئون. هر شخصیت یک عدد دارد که در حاشیه فرش می توانید آن را بیابید و نام آن شخصیت را بفهمید.

Photo by : Unknown

گلیم حضرت مسیح

یکی از نمونه های بی نظیر موزه فرش تهران، گلیم بافت کردستان با «طرح محرابی تصویری حضرت عیسی (ع) با حواریون» است که نقشی از حضرت عیسی به همراه 3 تن از حواریون در آن دیده می شود. قدمت این گلیم به اواخر قرن 13 هجری قمری باز می گردد.

Photo by : Unknown

قالیچه‌ های تصویری شاهنامه بایسنغری

مجموعه ای از 26 قالیچه که 26 صفحه از شاهنامه بایسنغری (نسخه نگاره‌دار شاهنامه از سده نهم هجری) را به نمایش گذاشته است و نمودی از ادبیات‌، اسطوره‌، مذهب و فرهنگ و هنر غنی ایران هستند. این قالیچه ها بافت کارگاه قالی‌ بافی استاد موسوی سیرت‌ هستند و بافت آنها از سال 1371 تا 1376 به طول انجامیده است. گفته می شود هنرمندان برای خلق این قالیچه ها روزانه تا 12 ساعت کار می کرده اند. در حاشیه آثار می توان نام هنرمندان بافنده آنها را دید.

Photo by : Unknown

ترین های موزه فرش

ریزبافت ترین فرش موزه، بافت کارگاه عمو اوغلی و مربوط به زمان پهلوی است. این قالی با طرح افشان بافته شده و 120 رَج دارد. 

قدیمی ترین فرش موزه فرشی از قرن دهم هجری قمری با طرح لچک‌ترنج و بافت کاشان است.

بزرگترین فرش موجود در موزه فرش اسطرلاب یا منطقه البروج است. فرشی قاجاری که در میان خود طرح اسطرلاب دارد و نماد و اسامی ماه ها و سال ها با زبان های فارسی، ترکی و عربی به همراه نام سیاره های مشتری، عطارد، زهره و مریخ در آن آمده است.

کوچک ترین فرش موزه، تصویری از نورعلی شاه است که به دست کاشانی ها بافته شده و بیش از 80 سال قدمت دارد.

فرش اسطرلاب
Photo by : Unknown

امکانات موزه فرش

  • سرویس بهداشتی
  • راهنما
  • غرفه فروش صنایع دستی و مولتی مدیا
  • کتابخانه تخصصی با حدود ۳۵۰۰ جلد کتاب به زبان‌های فارسی، عربی، فرانسه، انگلیسی و آلمانی
  • فضای نمایشگاهی

 

Photo by : Unknown

راه دسترسی به موزه فرش ایران 

آدرس: تهران، خیابان دکتر فاطمی، شمال پارک لاله

دسترسی با وسایل حمل و نقل عمومی

اتوبوس: اتوبوس های تندرو پایانه شهید افشار - پایانه جنوب از بزرگراه شهید چمران می گذرند. در این خط در ایستگاه باقرخان از اتوبوس پیاده شوید و خیابان دکتر فاطمی به سمت شرق ادامه دهید تا به موزه برسید.

اتوبوس های خطوط مختلف مانند میدان آزادی - میدان هفت تیر، میدان آزادی - میدان ولیعصر و ... در ضلع جنوبی پارک لاله ایستگاه دارند یا در خیابان کارگر شمالی توقف می کنند. پیاده روی شما از این ایستگاه ها تا موزه بیش از 5 دقیقه نمی شود.

مترو: در ایستگاه میدان جهاد در خط ۳ پیاده شوید و با پیاده روی در خیابان دکتر فاطمی به سمت غرب، در تقاطع این خیابان با خیابان کارگر، به موزه برسید. 

 می توانید در ایستگاه مترو میدان انقلاب اسلامی در خط ۴ مترو تهران نیز پیاده شوید و از آنجا با تاکسی در خیابان کارگر شمالی به مسیر ادامه دهید و در تقاطع خیابان دکتر فاطمی پیاده شوید یا این مسیر را پیاده طی کنید.

ایستگاه تئاتر شهر از ایستگاه های خط ۳ و ۴ مترو تهران نیز انتخاب خوبی ست و از آنجا با تاکسی یا پیاده می توانید به موزه برسید.

تاکسی: تاکسی‌ های زیادی از بلوار کشاورز، خیابان فاطمی و خیابان کارگر شمالی عبور می کنند که در مراکز مهم شهری مانند صادقیه، آزادی، ولیعصر، میدان هفتم تیر، میدان انقلاب و ... در دسترس هستند.

ساعت و هزینه بازدید از موزه فرش ایران 

زمان بازدید: 09: تا 19:00 در شش ماه اول سال و 09:00 تا 17:00 در شش ماه دوم سال

هزینه بازدید: 5000 تومان برای گردشگران ایرانی و 50000 تومان برای گردشگران خارجی

نکات مهم بازدید

  • فیلمبرداری و عکسبرداری بدون استفاده از سه پایه دوربین و فلاش در بخش موزه ای آزاد است.
  • هر گونه فیلمبرداری و عکسبرداری از گالری نمایشگاهی موزه فرش ممنوع است. 
  • ممکن است برخی آثار به دلایل مختلف از جمله عملیات‌ حفظ و نگهداری به صورت موقتی در موزه نباشند.
  • هزینه ورودی برای کودکان زیر 7 سال رایگان است.
Photo by : Sourena

دیدنی های اطراف

پارک لاله |  در چند قدمی

بلوار کشاورز | 1.3 کیلومتر

کلیسای سرکیس مقدس | 3 کیلومتر

Bahareh Fallah | Karnaval 
Vahid Sheikhi 

نظر گردشگران خارجی در مورد موزه فرش 

در اینجا سری به وب‌سایت سفر و گردشگری تریپ ادوایزر می زنیم تا ببینیم گردشگران خارجی موزه فرش را چگونه دیده اند.

گردشگر هندی | تاریخ بازدید مهر 98

از دستش ندهید!

در اینجا می توانید برخی از شگفت انگیزترین فرش ها را مشاهده کنید. تصاویر بافته شده، بافت های متفاوت از مناطق مختلف که هر کدام داستان و حکایتی دارند. اینجا بهترین پیشنهاد برای گذراندن زمان پس از گردش در شهر است. در این موزه مقداری وقت بگذرانید تا جادوی فرش برای تان قابل لمس شود. 

گردشگر آمریکایی | تاریخ بازدید آبان 98

شگفت انگیز

در اینجا فرش های شگفت انگیز زیادی وجود دارد. تنها اشکال این است که توضیحات مناسبی برای گردشگران بین المللی پیدا نمی کنید. خیلی خوب می شد اگه راهنمایی وجود داشت که می توانست تور بازدید برای خارجی ها ترتیب دهد؛ در این موزه شما خودتان هستید و خودتان. با این حال فرش های نمایش داده شده به صورت حیرت آوری، زیبا و پیچیده هستند.

گردشگری از نیوزیلند | تاریخ بازدید اردیبهشت 98

بازدیدی دلپذیر

این یک موزه شگفت انگیز است اما شما به یک راهنمای خوب نیاز دارید که تمام فرش ها را برای شما توضیح دهد. بازدید از این موزه به یک تجربه واقعا لذت بخش تبدیل می شود چرا که مجموعه فرش ها با قدمت صدها سال در اینجا هستند و واقعا نمی توان قیمتی روی آنها گذاشت. در این موزه برخی فرش ها واقعا گنج هستند و در نمایشگاه های خاصی هم به نمایش گذاشته شده اند. به نظر من این موزه فرش باید به عنوان یک میراث جهانی ثبت شود و بودجه ای برای ارتقای امکانات در اختیارش قرار گیرد.

Photo by : Unknown

سخن آخر

به یکی از دیدنی ترین موزه های کشور سر زدیم و بخشی از این گنجینه را به شما معرفی کردیم.

آیا تا به حال به بازدید از این موزه رفته اید؟ امکانات و وضعیت آن را چگونه ارزیابی می کنید؟

آیا امکانات این موزه در حد ارزش آن است؟ آیا از این گنجینه به خوبی نگهداری می شود؟

منتظر دیدگاه های تان هستیم.

شما می توانید با عضویت در سایت کارناوال، تصاویر و نوشته های تان را در مورد سفر با دیگر دوستان به اشتراک بگذارید و آنها را در لحظات شیرین گشت و گذارتان شریک کنید:

ورود به صفحه کارناوالی شـــــــــــــو

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.4

بررسی شده توسط کارناوال

ارزش معماری(عالی) 4.5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5
امکانات ویژه بازدید از موزه(معمولی) 3
ارزش بازدید(عالی) 5

نقاط قوت

  • گنجینه ای از فرش ها و گلیم های کم نظیر و بی نظیر
  • دسترسی آسان با وسایل حمل و نقل عمومی
  • قرارگیری در نزدیکی پارک لاله تهران

نقاط ضعف

  • کمبود توضیحات و امکانات ویژه بازدید
  • تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 8 رای

4.2

دوستان

2

خانواده

1

آیا بازدید از موزه فرش ایران در تهران را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
کیفیت عملکرد راهنما(عالی) 4.8
نحوه برخورد کارکنان(خوب) 3.5
امکانات ویژه بازدید از موزه(عالی) 4.7

موزه فرش ایران در تهران را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
پارسا نهبندی

4.8

توصیه میکنم حتما این موزرو برید و از فرش های نفیس دیدن کنیدن

تجربه سفر پارسا نهبندی به موزه فرش ایران در تهران

انتشار: 06 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
محمد آقایانی

4.7

دیگه فرش دستبافت انقدر گرون شده که باید تو موزه فقط دیدشون

انتشار: 05 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
mona navab

4.5

در اینجا می توانید برخی از شگفت انگیزترین فرشها را مشاهده کنید .... تصاویر بافته شده ، بافتهای مختلف از مناطق مختلف که داستان بسیاری را نشان می دهد. در اینجا جادوی فرش را بطور کامل درک مى کنید.

سفر با خانواده
تجربه سفر mona navab به موزه فرش ایران در تهران

انتشار: 01 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

مرتضی عزیزی
پرسش:

سلام وخسته نباشیدمن یه تابلوفرش دارم که به صورت موروثی به دستم رسیده خواستم بدونم راجب قدمت واگربخام قیمتشوبدونم بایدچیکاربکنم تابلوفرشمم یه طرح خواصی داره که عکس شاه عباس صفوی وابومسلم خراسانی وسه تن دیگرنمیدونم وزیرانش هست یاکسان خواص دیگرهست بافته شده اطفاراهنماییم بکنیدچیکاربکنم بابت این تابلوفرشم

انتشار: 04 آذر 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ساناز دوستی
پرسش:

ما گلیمی عتیقه داریم که چند نسل در خانواده دست به دست به نسل بعدی میرسد لطفا مارو برای ارزش گذاری و قدمت اون راهنمایی بفرمایید سپاسگزارم .

کارناوال
در پاسخ به ساناز دوستی:

سلام دوست عزیز

در این زمینه باید با کارشناسان فرش صحبت کنید و ارائه چنین خدماتی در حیطه کاری وبسایت کارناوال نیست. موزه فرش ایران نیز کارشناسانی دارد که می توانید طی تماس با موزه از راهنمایی های آنها بهره مند شوید.

انتشار: 21 خرداد 1399

در پاسخ به کارناوال :

یعنی شماره ای هست باهاشون تماس گرفته بشه برای کارشناسی؟ من فرشی ابریشم خیلی قدیمی دارم. اما کسی نمیتونه قیمت گذاری کنه.

انتشار: 01 اسفند 1402

انتشار: 20 خرداد 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست