برج بایترک
قزاقستان، شهر آستانه، برج بایترک
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی
شماره تماس
هزینه بزرگسالان
هزینه 5 تا 15 سال
هزینه افراد معلول- کودکان زیر 5 سال
همه چیز درباره برج بایترک
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
زهرا میرزایی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
19 بهمن 1396
به روز رسانی
03 آذر 1398
برج بایترک | نماد کشور قزاقستان
چقدر درباره قزاقستان اطلاعات دارید و تا چه اندازه با این کشور زیبا آشنا هستید؟ ما امروز رهسپار یکی از جذاب ترین شهرهای این کشور هستیم؛ مقصدمان آستانه پایتخت قزاقستان است؛ شهری که جاذبه های بسیاری را در خود جای داده است.
در میان جاذبه های گوناگون آستانه، برج فوق العاده ای وجود دارد که نماد شهر به حساب می آید. این برج با نام بایترک شناخته می شود و مقصد اغلب گردشگرانی است که آستانه را برای گشت و گذار انتخاب می کنند. بایترک هم از نظر معماری برای قزاق ها اهمیت دارد و هم از لحاظ معنوی. برخی هم این سازه منحصر به فرد را نشانه خوشبختی می دانند، اما چرا؟ علت این همه توجه به یک برج چیست؟
برای این که بیشتر درباره بایترک و ماجراهایی که در ورایش پنهان شده، بدانیم باید از نزدیک آن را ببینیم. شکل و شمایل این برج، بسیار جذاب است و نگاه گردشگران را به سوی خود می کشاند. اگر از این مکان دیدن کنید شمایی کلی در رابطه با بومیان قزاقستان و عقایدشان به دست خواهید آورد. پس فرصت را غنیمت شمارید و چند ساعتی ما را در سفرمان همراهی کنید. همه طبقه های برج را زیر پا می گذاریم و به بالاترین قسمت آن نیز سر خواهیم زد. همراه کارناوال باشید.ورود به صفحه اختصاصی جاذبه های قزاقستان
چرا برج بایترک آستانه؟
- از مهم ترین جاذبه های گردشگری قزاقستان به شمار می آید.
- نماد شهر آستانه است.
- معماری جذابی دارد و بدون شک توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.
- در بالاترین قسمت آن یادبودی از رییس جمهور قزاقستان به چشم می خورد.
- از داخل آسانسور شیشه ای و سکوی تماشای آن می توانید مناظر زیبای اطراف را نظاره کنید.
معرفی برج بایترک | Bayterek Tower
در یکی از مهم ترین خیابان های شهر آستانه یعنی بلوار ناژول (Nurzhol) برج زیبایی به نام بایترک جلوه گری می کند. شکل ظاهری این برج شبیه به درختی است که بر فرازش یک توپ بزرگ یا یک تخم طلایی رنگ قرار دارد. هدف از ساخت بایترک با این شکل و شمایل، اشاره به افسانه سیمرغ بوده است؛ به این معنا که گویا در گذشته سیمرغی بر روی این سازه قرار گرفته و تخمی طلایی از خود باقی گذاشته است.
گفته می شود که تلاش شده تا برج شبیه به صنوبر باشد؛ درختی باابهت که نامش را در افسانه های کهن زیاد شنیده ایم. ققنوسی که همیشه داستان هایش با مرگ و جاودانگی در هم آمیخته و همه را به یاد صفاتی مثل جاودانگی، شکوه و رنگ سرخ و طلایی می اندازد.
هدف از ساخت بایترک با شکل و شمایل درخت و تخم ققنوس، این بود که نشان دهنده خوشبختی و جاودانگی ساکنان قزاقستان باشد. ارتفاع این ساختمان به صورت کلی 105 متر است؛ اما در ارتفاع 97 متری آن، سکویی وجود دارد که بازدیدکننده ها می توانند روی آن ایستاده و از تماشای مناظر اطراف لذت ببرند. انتخاب عدد 97 اتفاقی نبوده است؛ در سال 1997 میلادی بود که پایتخت قزاقستان از شهر آلماتی به آستانه انتقال یافت، به همین خاطر این عدد را انتخاب کردند که یادآور این اتفاق باشد.
وزن کلی این برج 1000 تُن بر آورد شده است و در آن از حدود 500 ستون برای زیبایی و استقامتش استفاده کرده اند تا این بنای سفید رنگ در اوج زیبایی قد علم کند. ساخت این برج زیبا در تاریخ 22 آگوست سال 2002 میلادی به پایان رسید و از همان زمان به یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری قزاقستان بدل شد.
اما جذابیت های بایترک به همین جا ختم نمی شود؛ بلکه در این برج سر به فلک کشیده قسمت های جذاب دیگری نیز وجود دارد که اگر در ادامه همراه ما باشید بیشتر به شرح شان خواهیم پرداخت.
معماری برج بایترک
سازندگان این برج همه تلاش خود را انجام دادند تا برج شان شبیه به یک درخت صنوبر تنومند شود. باید همه چیز طبق برنامه پیش می رفت تا برج سفید رنگ بایترک در اوج ظرافت و زیبایی به سمبل کشور قزاقستان تبدیل می شد. ساخت این برج به مهارت و هنرمندی بسیاری نیاز داشت زیرا باید همه چیز سر جای خود قرار می گرفت تا گوی طلایی رنگ برج از استحکام خوبی برخوردار شود.
مهم ترین قسمت این برج ساخت همین توپ طلایی بود که باید در عین استحکام، آن قدر زیبا بود که گردشگران را راغب می کرد برای بازدید از آن اقدام کنند. اینجا به دستور رییس جمهور ساخته شد به همین خاطر باید همه چیز به بهترین شکل ممکن انجام می شد. خوشبختانه دست اندرکاران ساخت این بنا توانستند اثری به یادماندنی و بی همتا را خلق کنند، به صورتی که نام این برج در سال 1999 میلادی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید.
بدون شک موفقیتی که برج بایترک به دست آورد مدیون کار و طراحی مهندس قهار آن نورمن رابرت فاستر (Norman Robert Foster) بود. نورمن یکی از مشهورترین معماران انگلیسی است که کارنامه بسیار درخشانی دارد. او بناهایی چون مجلس ملی آلمان و تبر سنت ماری ۳۰ در لندن را ساخته است. نورمن در اغلب بناهایش سبکی مدرن دارد و همین موضوع باعث محبوبیت وی شده است.
کار این معمار ماهر آن قدر منحصر به فرد بود که در سال 1999 میلادی جایزه معماری پریتزکِر (Pritzker Architecture Prize) به او اهدا شد. این جایزه شبیه به نوبل است که به معمارانی که در قید حیات هستند، داده می شود.
قسمت های مختلف برج بایترک
پیش از این که وارد برج بایترک شوید باید بدانید که چند قدم پیاده روی در پیش دارید تا از محوطه خارجی به درِ ورودی برسید. این منطقه در اغلب اوقات سال سرد است بنابراین خود را برای کمی قدم زدن در سرما آماده کنید. وقتی به پایه برج برسید تازه شکوه بایترک را مشاهده خواهید کرد؛ شاهکاری از معماری که با رنگ سفید و توپ طلایی رنگش شما را به داخل فرا می خواند.
1- ورود به برج بایترک
در ابتدا وارد لابی ساده برج بایترک می شوید. در این قسمت باید سوار آسانسور شوید. دیدنی خاصی در این قسمت به چشم نمی خورد جز چند گلدان که با گل های سبز رنگ شان کمی فضا را تغییر داده اند.
یکی از هیجان انگیزترین قسمت های بازدید از برج بایترک، سوار شدن بر آسانسور شیشه ای آن است که شما را به آرامی تا 105 متر بالا می برد. اینجاست که متوجه زیبایی های شهر آستانه می شوید و دیگر دوست ندارید از آسانسور بیرون بیایید.
2- بر فراز برج بایترک
از آسانسور که پیاده شوید به سالنی برمی خورید که دیوارهایش به طور کامل از جنس شیشه است، حالا دیگر به داخل تخم مرغ طلایی برج رسیده اید. می توانید همین جا کمی درنگ کرده و از مناظر اطراف لذت ببرید. در سمت چپ آسانسور، پلکان مارپیچی وجود دارد که با پیمودن آن به مهم ترین بخش برج می رسید.
به بالاترین قسمت برج بایترک، گستره نما گفته می شود. اینجا سالنی دایره شکل است که درست در مرکز آن یک کره چوبی به چشم می خورد. دور تا دور این کره چوبی 17 پَره (شبیه به گلبرگ گل) وجود دارد که هر کدام از آن ها نشان دهنده یک دین هستند. این کره چوبی در واقع پیوند ادیان مختلف و یکی بودن هدف های آن ها و همچنین جنبش های دینی مختلف در سراسر جهان را نشان می دهد.
برفراز همین کره جای یک دست نیز به چشم می خورد که رنگی طلایی دارد. در تصاویری که در ادامه می بینید به وضوح می توانید این اثر را مشاهده کنید. بازدیدکننده ها دست شان را روی این قسمت قرار می دهند و با آن عکس می گیرند؛ اما این جای دست کیست و وجودش در برج بایترک چه معنایی دارد؟
این جا، جای دست نورسلطان آبیشولی نظربایف، رییس جمهور قزاقستان است. او کسی بود که طرح و ایده ساخت برج بایترک را داد و برای گرامیداشت او چنین ماکتی را از دست وی ساختند. قزاق ها عقیده دارند که اگر دست تان را جای دست رییس جمهور قرار داده و آرزو کنید، آرزوی شما برآورده خواهد شد؛ به همین خاطر است که گردشگران دست شان را در این قسمت قرار می دهند و عکس می گیرند.
در آخر بد نیست بدانید که قسمت توپ طلایی رنگ این سازه 22 متر قطر دارد و 300 تن وزن شیشه های آن است. شیشه های این قسمت رفلکس هستند و همین موضوع باعث شده تا توپ شیشه ای از بیرون کاملا طلایی رنگ و درخشان به نظر برسد.
3- طبقه منفی برج
چهار و نیم متر پایین تر از سطح همکف برج بایترک یک طبقه زیر همکف یا منفی وجود دارد. در این طبقه دو کافه برای استراحت و نوشیدن جرعه ای چای مهیا کرده اند. در همین قسمت یک آکواریوم نیز ساخته اند تا در هنگام نوشیدن چای یا آب میوه خود از تماشای آبزیان رنگارنگ نیز لذت ببرید. تماشای این آکواریوم نیز رایگان است.
اگر از گشت و گذار و پیاده روی خسته شدید این قسمت مکان خوبی برای استراحت است. فروشگاه خرید سوغات نیز در همین طبقه واقع شده است و می توانید از آن صنایع دستی گوناگونی را تهیه کرده و یا به تماشای آن ها بنشینید.
افسانه پرنده سامروک | Samruk
همان طور که قبل تر هم اشاره کردیم ایده برج بایترک به افسانه سیمرغ مربوط می شود. در قزاقستان به این پرنده، سامروک گفته می شود. بد نیست که کمی بیشتر با این افسانه مشهور آشنا شویم:
سال ها پیش در میان بیابانی بی آب و علف، تک درختی روییده بود که به آن لقب درخت دانش را داده بودند. درخت دانش در سراسر کره زمین ریشه دوانده بود تا همه مردم دنیا از آن بهره مند شوند. این درخت بزرگ ترین گیاه دنیا بود و شاخه های بالایی آن به ابرها می رسید.
در میان شاخه های انبوه این درخت پرنده ای به نام سامروک زندگی می کرد. او نقش مهمی در زندگی آدمیان داشت. سامروک بود که تصمیم می گرفت چه کسی لیاقت رفتن به آسمان را دارد و چه کسی ندارد. او پرنده ای عادل بود به طوری که در افسانه ها آمده هیچ موجودی با عدالت وی روی زمین وجود نداشت. به عبارت دیگر سامروک حکم پیام رسان پیغمبر خدا را روی زمین داشت و می توانست به راحتی گناهکاران را از پاکیزگان تشخیص بدهد. تخم های این سیمرغ از جنس طلا بودند و داستان های متعددی نیز در رابطه با تلاش سیمرغ برای سالم نگهداشتن تخم هایش وجود دارد زیرا اژدهایی پلید همیشه در صدد خوردن تخم های او بود.
تخم سامروک یا سیمرغ را نماد روشنایی و سمبلی از خورشید می دانند و به همین دلیل هم هست که توپ شیشه ای موجود بر فراز برج بایترک را به رنگ طلایی و درخشان ساخته اند.
گفته می شود که تنها افرادی می توانستند به آسمان بروند که با نفس اماره (پلید) خود مبارزه کرده و پیروز شده باشند. تمثیل درخت دانش و پرنده موجود روی آن به نوعی به شناخت الهی و هدایت به سوی راه راست اشاره دارد.
افسانه سامروک برای قزاق ها ارزش والایی دارد و به همین خاطر تصمیم گرفتند تا برجی بسازند که یادآور این داستان جذاب باشد.
اهمیت برج بایترک
جالب است بدانید که شهر آستانه و به طور کلی کشور قزاقستان در ده سال اخیر به میزان قابل توجهی پیشرفت کرده اند. همه ساله شاهدیم که ساختمان های لوکس و بناهای مختلفی در این کشور ساخته می شوند. برج بایترک هم یکی از همین بناهاست و برای قزاق ها غرور آفرین و مایه افتخار است. با هم نگاهی داریم به برخی از دلیل های اهمیت برج بایترک در نزد بومیان قزاقستان:
نماد پیشرفت کشور تلقی می شود.
سمبل ورود مردمان قزاق به مرحله ای جدید از زندگی و پیشرفت در ساخت و ساز به حساب می آید.
رویدادهای ملی و جشن های گوناگونی در این برج برگزار می شود.
مسیر و هزینه
برای ورود به این برج باید بلیت تهیه کنید.
هزینه بلیت:
بزرگسالان: 1.85 دلار (97,329 تومان)
کودکان (5 تا 15 سال): 0.79 دلار (41,562 تومان)
کودکان زیر 5 سال: رایگان
برای رسیدن به برج بایترک هم می توانید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید و هم اتومبیل شخصی تان.
با اتوبوس:
نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به برج بایترک خان شاتیار (khan shatyar) نام دارد. فاصله این ایستگاه تا برج 1.9 کیلومتر است؛ اما مسیر پیاده روی خوبی دارد و اگر سرمای هوا آزارتان ندهد می توانید با کمی پیاده روی به مقصد برسید.
با تاکسی:
تاکسی یکی از محبوب ترین وسایل نقلیه عمومی در آستانه است. شما هم می توانید از همه محله های این شهر به مقصد برج بایترک تاکسی بگیرید.
با اتومبیل شخصی:
برای رسیدن به برج بایترک کافی است به خیابان شلکایما یا شالقیما (Shalqyma) بروید که یکی از مهم ترین خیابان های شهر به شمار می آید. این خیابان را که به سمت جنوب بروید برج بایتریک را خواهید دید و از آن پس باید تابلوهای راهنما را دنبال کنید. باز هم اگر نتوانستید برج را بیابید از نقشه و آدرس کارناوال کمک بگیرید.
آدرس: قزاقستان، آستانه، بایترک.
.Address: Bayterek, Astana 020000, Kazakhstan
دیدنی های اطراف
پیشنهاد می کنیم که در هنگام بازدید از برج بایترک از دیگر جاذبه های گردشگری نزدیک به این سازه نیز دیدن کنید، برای مثال می توانید تماشاگر کاخ ریاست جمهوری این کشور باشید که به طور حدودی در فاصله یک کیلومتری برج بایترک قرار دارد. ساختمان این قصر بسیار زیباست و نمای فوق العاده دارد. از دیگر دیدنی های نزدیک به این برج می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مرکز تفریحی خانچادر | Khan Shatyr Entertainment Center: فاصله 2.2 کیلومتر
کاخ صلح و آشتی | Palace of Peace and Reconciliation: فاصله 3.3 کیلومتر
مسجد نور آستانه | Nur-Astana Mosque: فاصله 1.5 کیلومتر
موزه ملی جمهوری قزاقستان | National Museum of the Republic of Kazakhstan: فاصله 3.2 کیلومتر
برج بایترک را در این ویدیو به تماشا بنشینید
توصیه کارناوال
اگر به سوی قزاقستان رهسپار می شوید توصیه می کنیم که تیر یا مرداد را برای سفر انتخاب کنید که هوا کمی گرم تر است زیرا در دیگر زمان ها بادهای خنک و سرمای هوا کمی آزاردهنده است. اگر قصد دارید که در هزینه ها صرفه جویی کنید آبان تا اسفند را برای سفرتان برگزینید؛ در این زمان به دلیل سرمای هوا گردشگران کمی به قزاقستان می روند و می توانید تا مقدار زیادی در هزینه ها صرفه جویی کنید.
پیشنهاد می کنیم که حتما از همه طبقه های برج دیدن کنید و زمانی را برای تماشای مناظر اطراف اختصاص دهید زیرا این برج مناظر فوق العاده ای را در اختیارتان قرار می دهد و خاطراتی به یاد ماندنی را برای تان خواهد ساخت.
همچنین پیشنهاد می کنیم که اگر می توانید زمانی که هوا تاریک شد برای بازدید از این برج اقدام کنید زیرا برج بایترک با نورپردازی با شکوهی روشن می شود که بسیار دیدنی است.
سخن آخر
با هم نگاهی داشتیم بر برج بایترک که یکی از مهم ترین نمادهای کشور قزاقستان به حساب می آید. نظر شما در رابطه با این برج چه بود؟ دوست دارید این بنای باشکوه را از نزدیک ببینید؟
تجربه های خود را درباره سفر به شهرهای گوناگون قزاقستان با ما در میان بگذارید. منتظر دیدگاه های شما خوبان هستیم.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4.4
بررسی شده توسط زهرا میرزایی
ارزش معماری | (عالی) 5 |
تنوع امکانات | (خوب) 4 |
دسترسی به وسایل حملونقل عمومی | (خوب) 4 |
زیبایی چشم انداز | (عالی) 4.5 |
نقاط قوت
- معماری منحصر به فرد
- از محبوب ترنی جاذبه های قزاقستان
- یکی از نماد های کشور قزاقستان
نقاط ضعف
- تنوع پایین امکانات تفریحی
- عدم دسترسی مناسب به وسایل حمل و نقل عمومی
نقد و بررسی کاربران
برج بایترک را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
پرسش و پاسخ
پرسش جدید