آبشار آنجل ونزوئلا
ونزوئلا، ایالت بولیوار، پارک ملی کانیما
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
6 تا 10 ساعت
ساعت دسترسی
همه چیز درباره آبشار آنجل ونزوئلا
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
14 اردیبهشت 1401
به روز رسانی
14 اردیبهشت 1401
آبشار آنجل ونزوئلا | بلندترین آبشار جهان
در این مطلب به معرفی آبشار آنجل میپردازیم و از این پدیده شگفتانگیز در طبیعت ونزوئلا برایتان خواهیم گفت. بسیاری آنجل را بلندترین آبشار جهان میدانند، در این مطلب توضیح میدهیم که آبشار آنجل ونزوئلا بلندترین آبشار پیوسته و یکپارچه در دنیاست، از ارتفاع و دیگر ویژگیهای ظاهری آن میگوییم و تعدادی از عکس های آبشار آنجل را نیز با شما به اشتراک میگذاریم. همراه ما باشید تا این جاذبه طبیعی را بیشتر بشناسید.
چرا آبشار آنجل؟
- این جاذبه بلندترین آبشار یکپارچه در دنیاست که در پارک ملی کانیما قرار دارد.
- این آبشار فضایی بکر و دست نخورده دارد و ماجراجویی برای رسیدن به آن هر گردشگری را به وجد میآورد.
- زیبایی چشمانداز آبشار هر کسی را مسحور خود میکند.
- میتوانید تفریحات متنوعی را در این آبشار تجربه کنید.
- آبشار آنجل یکی از نقاط مهم گردشگری کشور ونزوئلا است.
- این آبشار مقصدی مناسب برای علاقهمندان به صخرهنوردی محسوب میشود.
آشنایی با آبشار آنجل | Angel Falls
آبشار آنجل که در زبان اسپانیایی آن را با نام سالتو آنجل (Salto Ángel) میشناسند، در کشور ونزوئلا جا خوش کرده است و یکی از شگفتانگیزترین دیدنیهای این کشور محسوب میشود. این آبشار در ایالت بولیوار و درون پارک ملی کانیما (Canaima National Park) قرار دارد و رودخانه کارائو سرچشمه آن است. آبشار آنجل با ارتفاعی برابر با 979 متر از کوهستان آیاآنتی پویی (Auyantepui) سرازیر میشود و عرض آن در پایه 150 متر است. بسیاری از این آبشار با عنوان بلندترین آبشار جهان یاد میکنند، اما باید بدانید که در حقیقت این پدیده بلندترین آبشار یکپارچه و پیوسته در جهان است.
ریزشگاه این آبشار 9 بار عمیقتر از ریزشگاه آبشار ویکتوریا، و ارتفاع آن 6 بار بیشتر از نیاگاراست. آبشار آنجل از دو بخش تشکیل شده که در فصول پربارش، این دو تقریبا با یکدیگر ادغام میشوند و تشخیص آنها کار دشواری خواهد بود. در ضمن درباره آبشار آنجل، میتوان به این نکته عجیب اشاره کرد که آب آن فقطوفقط از بارشهای آسمانی تامین میشود و هیچ منبع دیگری مانند ذوب یخچالهای طبیعی، دریاچهها یا رودخانهای پهناور و بزرگ وجود ندارد. اگرچه از آب این آبشار در فصلهای کم بارش کاسته میشود اما همیشه جاری است و هرگز خشک نمیشود.
نامگذاری
بد نیست بدانید که آبشار آنجل مانند بسیاری از پدیدههای شگفتآور جهان برای سالها از دید جهانیان پنهان بود و تنها محلیها از وجود چنین مکانی مطلع بودند؛ تا اینکه در سال 1937 میلادی برای اولین بار، یک ماجراجوی آمریکایی به نام جیمز آنجل (James Angel) این آبشار را کشف و آن را به دنیا معرفی کرد. وی با هواپیمای کوچک خود مشغول پرواز در نواحی بود که سقوط هواپیمایش موجب شد تا از چهره آبشار آنجل پرده بردارد. نام این آبشار را نیز به افتخار همین جستوجوگر آمریکایی آنجل گذاشتهاند؛ البته در سال 2009 مقامات ونزوئلایی در خبرگزاریها عنوان کردند که باید در دنیا از آبشار آنجل با نام محلیاش، یعنی کرپاکوپای مرو (Kerepakupai Merú) یاد شود.
بازدید از آبشار آنجل
راه رسیدن به آبشار مسیر طویلی از میان جنگل و رودخانه است و صخره این آبشار در کوهستان آیاانتی (Auyantepui) هم به راحتی قابل صعود نیست و تنها صخره نوردان حرفهای میتوانند به آن صعود کنند.
برای رفتن به این آبشار زیبا دو گزینه پیشروی گردشگران است: هواپیما و فرود بالای آبشار با هلیکوپتر و یا هواپیماهای کم سرنشین یا قایقسواری! پیادهروی یا رانندگی از گزینههای رسیدن به آبشار نیستند، چرا که مسیر همواری برای رسیدن به این آبشار وجود ندارد و نزدیکترین شهر به آنجل هم کانیما نام دارد که فاصلهاش تا آبشار 50 کیلومتر است. با تمام سختیها مسیر رسیدن به آبشار همانند قدم زدن در بهشت است که تجربهای فراموش نشدنی را برایتان رقم خواهد زد.
قایقسواری: یکی از راهها برای رسیدن به آبشار آنجل، گذر از جریان دو رودخانه به نامهای ال ریو کارائو (EL Rio Carrao) و رودخانه سرخرنگ ریو چورون (Rio Churun) است که معمولا با قایقهای موتوری کوچک با کیفیت نه چندان مناسب صورت میگیرند. بعد از این قایقسواری طولانی مدت، گذر از جریان رودخانه و پیمایش رو به بالا برای حدود یک ساعت و نیم، گردشگران را به سوی آبشار هدایت میکند.
البته این مسیر خطرهای خاص خود را دارد و باید در مقابل گزند مار و حشرات موزی هوشیار بود. با رسیدن به پایین آبشار، شاید در ابتدا جمعیت کثیری از گردشگران مشتاق را در مقابل دید، همینطور، با فضایی مه آلود و ابری مواجه شد که منظره آبشار را میپوشاند. اما در نهایت همه اینها، آبشار آنجل و منظره فوق العادهاش شما را مسحور خود میکنند. با این وجود باز هم میتوان پیمایش را تا حوضچه پایین آبشار ادامه داد و تنها به تماشای آن اکتفا نکرد.
تفریحات
شنا: استخری که در زیر آبشار آنجل ایجاد شده، بسیار عمیق است و این فرصت را در اختیار گردشگران میگذارد تا به شنا بپردازند؛ فصول گرم سال هم بهترین زمان برای شنا در زیر این آبشار است. بد نیست به این نکته نیز اشاره کنیم که چندین آبشار کوچک در اطراف روستای کانیما قرار دارد و میتوان در زیر این آبشارها نیز به آبتنی پرداخت.
قایقسواری: در اطراف آبشار آنجل رودخانههای زیادی مانند کارائو (Churun River)، چورون (Carrao River) و اوینوکو (Orinoco) در جریان است. در این رودخانهها میتوان قایقسواری کرد و تنی به آب زد و اوقاتی مفرح را تجربه کرد.
گشتوگذار در پارک کانیما: پارک کانیما مساحتی در حدود 30 هزار کیلومتر مربع را دربرگرفته و طبیعت چشمنواز و آبشارهای متعددی را در خود جای داده است. در حال حاضر این پارک بعد از پارک ملی پاریما - تاپیراپکو (Parima-Tapirapecó) به عنوان دومین پارک ملی بزرگ ونزوئلا شناخته میشود و حتی یکی از بزرگترین پارکهای ملی در دنیا هم به حساب میآید. کانیما از سال 1994 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و 65 درصد از آن را صخرهها و سنگهای عظیم و عمودی شکل تشکیل میدهد که عمرشان به میلیونها سال قبل میرسد و همین مسئله، جذابیت و ارزش این پارک ملی را دوچندان میکند. علاوه بر آبشار آنجل، سنگهای تیپوس (Tepuis)، کوه رورایما (Roraima) که بلندترین کوه پارک ملی است و چالش چندانی هم برای فتح آن وجود ندارد از دیگر دیدنیهای این پارک ملیاند. همه اینها باعث میشود تا افرادی که از آبشار آنجل دیدن میکنند، زمانی را نیز به گشتوگذار در این پارک ملی بپردازند.
پیمایش در طبیعت: در نزدیکی آبشار آنجل، دشتی پهناور به نام اویان تپویی (Auyan-tepui) به مساحت 700 کیلومتر مربع وجود دارد که در آن میتوان به پیمایش پرداخت.
عکاسی: امکان ندارد که کسی از آبشار آنجل بازدید کند و در مسیر رسیدن به آبشار از گرفتن تصاویر دیدنی چشم بپوشد.
تفریحات آدرنالینی: بندبازی، بانجی جامپینگ، صخرهنوردی و غیره از تفریحاتی است که به صورت محدود در اطراف آبشار آنجل انجام میشوند و البته، عده محدودی آن هم مجهز و با امکانات خاص امکان انجام این تفریحات را دارند. صخرهنوردی حدود سه روز زمان میبرد و نیازمند تجهیزات حرفهای است.
فصل سفر
انتخاب فصل سفر به آبشار آنجل کاملا بستگی به علاقه گردشگران دارد، عدهای ترجیح میدهند طبیعتگردی آسانی داشته باشند که در این صورت، فصول کم بارش گزینه مناسبتری برای آنها خواهد بود. طبیعتا اگر فصول خشک و کمباران به بازدید از آبشار آنجل بپردازید گشتوگذار آسانتری خواهید داشت؛ اما از آنجایی که آب آبشار آنجل از طریق بارشها تامین میشود، در این زمانهای سال، تنها باریکهای از آب را مشاهده خواهید کرد.
پس بهتر است فصول پرباران را برای بازدید انتخاب کنید تا آبشار بسیار پرآب باشد و چشماندازی تماشایی را پیش رویتان قرار دهد. فصول پرباران در کشور ونزوئلا تقریبا از ماه آگوست تا سپتامبر را دربرمیگیرند. بهترین ساعت روز هم برای بازدید از این آبشار، اوایل روز و زمان طلوع خورشید است، چرا که در این زمان افراد کمتری در اطراف آبشارند و بازی نور بر روی آب، بسیار دیدنی و سحرانگیز است.
بهترین فصل سفر: آنجل در تمام فصلها جاری است اما بین ماههای خرداد تا آذر ماه به دلیل بارشهای فراوان این آبشار در بهترین وضعیت برای بازدید قرار دارد.
مسیر و هزینه
آدرس: ونزوئلا، ایالت بولیوار، پارک ملی کانایما
Address: Canaima National Park, Bolívar, Venezuela
آبشار آنجل در منطقهای صعبالعبور قرار دارد و برای رسیدن به آن دو گزینه پیشروی شماست: هواپیما یا قایقسواری! پیادهروی یا رانندگی از گزینههای رسیدن به آبشار نیستند، چرا که مسیر رسیدن به این آبشار بسیار ناهموار است.
برای رفتن به آبشار از طریق هوایی، باید در فرودگاههای سیوداد گویانا (Ciudad Guayana) یا سیوداد بولیوار (Bolivar City) هواپیمایی را به مقصد کانیما سوار شوید. از کانیما تا آبشار هم یک روز قایقسواری دارد. بهترین روش برای بازدید از آبشار به این طریق، گرفتن تورهایی است که شامل سفر هوایی هم میشود. پرواز تا تالاب کانیما ادامه دارد و پس از آن قایقسواری خلاف جهت رودخانه، صورت خواهد گرفت تا به اردوگاههایی در پای آبشار برسید.
هزینه بازدید و دیگر قوانین:
هزینه بازدید در فرودگاه کانیما دریافت میشود، گردشگرانی که به سمت پارک ملی کانایما پرواز میکنند باید مدرکی داشته باشند که ثابت کند واکسن تب زرد را پیش از سفر تزریق کردهاند. کسانی که مدرکی به همراه ندارند هم در فرودگاه سیوداد گویانا (Ciudad Guayana) یا سیوداد بولیوار (Bolivar City) این واکسن را به صورت رایگان دریافت میکنند.
اقامت
کسانی که از آبشار آنجل بازدید میکنند، معمولا یک شب را در محدوده اطراف آن میگذرانند تا خستگی دَر کنند. در نواحی اطراف آبشار مکانهای شبیه به اردوگاه به چشم میخورد که در این مکانها نِنوهایی (هموک) با حشرهبند به گردشگران کرایه داده میشود. این اردوگاهها غذاخوریهایی هم دارند؛ به طور کلی میتوان گفت یک اقامت متفاوت و خاطرهانگیز را برای گردشگران رقم میزند.
عدهای نیز با وجود خطراتی که در این منطقه وجود دارد کمپ و چادر زدن را برای اقامت انتخاب میکنند.
ویدیویی از آبشار آنجل در ونزوئلا
نکات جالب آبشار
- اولین فردی که بر فراز آبشارآنجل رفت الکساندر لیم (Aleksandrs Laime) کاوشگر معروف لتونی تبار است که به عنوان اولین نفری که با پای پیاده و تجهیزات ابتدایی بر فراز آبشار آنجل رفته و صخرهنوردی کرده است مشهور شد؛ او همچنین کسی بوده است که اردوگاه کانیما را تاسیس کرد و در نهایت در سال 1994 میلادی چشم از جهان فرو بست.
- درباره آبشار آنجل، میتوان به این نکته عجیب اشاره کرد که منبع آب آن تنها از بارشهای آسمانی تامین میشود.
ماجرای کشف آبشار آنجل
کشف آبشار آنجل از آنجایی شروع شد که 16 جولای سال 1935 میلادی (در برخی منابع این تاریخ 16 نوامبر 1933 ذکر شده)، خلبانی آمریکایی به نام جیمی آنجل (Jimmie Angel) بر فراز ونزوئلا در پرواز بود، او که به این منطقه رفته بود تا سنگی با ارزش را پیدا کند، به قصد فرود به منطقه آبشار آنجل نزدیک شد، اما به علت وجود گلولای در منطقه هواپیمایش دیگر نتوانست بلند شود و در گل گیر کرد، او آسیب شدیدی ندید اما در منطقهای دور افتاده با مقدار بسیار کمی غذا گرفتار شد و 11 روز با این اوضاع دوام آورد تا توانست نجات پیدا کند.
وی با تمام دشواریهایی که تحمل کرده بود توانست به یکی از بزرگترین اکتشافات تاریخ دست یابد و آبشار غولپیکر آنجل را پیدا کند و تا 33 سال بعد هم هواپیمای او بر فراز صخرههای آنجل باقی ماند تا سر انجام به وسیله هلیکوپر بقایای آن را پایین آوردند. پیکره هواپیمایی که منجر به کشف آبشار آنجل شد هم اکنون در مقابل درب اصلی فرودگاه سیوداد بلیوار (Ciudad Bolívar) قرار دارد.
پوشش گیاهی و جانوری اطراف آبشار آنجل
حدود 25 نوع حیوان دوزیست و خزنده به غیر از پرندگان در کوهستان آیاآنتی پویی زندگی میکنند؛ پوشش گیاهی و جانوری خاص این ناحیه موجب شده تا پارک کانیما را شبیه به جنگلهای آفریقا بدانند. این پارک را پوشش گیاهی و جانوری خاص و جالب پوشانده و به دلیل درجه حرارت و بارشهای موسمی و آفتاب در این ناحیه حتی برخی گونههای گیاهان گوشتخوار را نیز میتوانید ببینید. هلیامپورا (Heliamphora)، پارچ (Pitcher Plant)، دروزا (Drosera) و صدها گونه گیاهی دیگر در این منطقه یافت میشود و از حیوانات پارک کانیما میتوان به پلنگ، مورچهخوار، سمور، روتیل، آرمادیلو، پرندگان مهاجر استوایی، عقاب، پرستو و شاهین اشاره داشت؛ این پارک زادگاه گونههای بسیاری از جانوران در حال انقراض نیز محسوب میشود.
سخن آخر
به معرفی آبشار آنجل پرداختیم و گوشهای از زیباییهای این جاذبه را برایتان به تصویر کشیدیم. از راههای دسترسی به آبشار و مسیر رسیدن به آن، نحوه اقامت و تفریحات آن برایتان گفتیم.
نظر شما درباره این مطلب چه بود؟
به نظر شما میتوان این مکان را زیباترین آبشار دنیا دانست؟
دیدگاه و نظرات خود را درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4.4
بررسی شده توسط پریوش سارانی
سطح امنیت | (خوب) 4 |
بکر و دست نخورده بودن | (خوب) 4 |
امکانات اولیه | (عالی) 4.5 |
حال و هوای خوش | (عالی) 5 |
شرایط اقامت در منطقه | (عالی) 4.5 |
نقاط قوت
- چشم انداز منحصربهفرد
- بلندترین آبشار یکپارچه دنیا
- فضایی بکر و دست نخورده در اطراف آبشار
- یکی از نقاط مهم گردشگری کشور ونزوئلا
- تفریحات متنوع در فضای پیرامون آبشار
- مقصدی مناسب برای علاقهمندان یه صخرهنوردی
نقاط ضعف
- شلوغی فضای اطراف آبشار در بعضی زمانهای سال
- دسترسی نسبتا سخت
نقد و بررسی کاربران
آبشار آنجل ونزوئلا را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
پرسش و پاسخ
پرسش جدید