کارناوال - راهنمای سفر

خیابان سی تیر

تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر

3.6

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 17 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

امروز شنبه 09:00 صبح تا 24:00

نکات ضروری

ساعت کار تعریف شده‌ای برای دکه‌های غذافروشی این خیابان وجود ندارد.

همه چیز درباره خیابان سی تیر

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

06 دی 1396

به روز رسانی

16 بهمن 1400

معرفی /

خیابان سی تیر | گشتی خوشمزه در تهران

استریت فود خیابان سی تیر تهران، فضایی جذاب و خوشمزه در یکی از خیابان های تاریخی پایتخت است. فرقی نمی کند که چه سلیقه ای دارید و به دنبال چه غذایی می گردید، به هر حال در خیابان سی تیر تهران می توانید خوراکی مورد علاقه تان را پیدا کنید و طعم های متفاوتی را بچشید. برای آن که بدانید خیابان سی تیر کجاست و از ساعت کاری خیابان سی تیر مطلع شوید، خواندن این مطلب را به شما توصیه میکنیم.

آوازه غذاهای خیابانی سی تیر، کارناوال را بر آن داشته تا این استریت فود را به عنوان یکی از جاهای دیدنی تهران بررسی کند. همراه‌مان باشید و از گشت و گذار خوش رنگ و بوی امروز لذت ببرید...

Photo by : Unknown

چرا استریت فود سی تیر؟


  • این استریت فود، فرصت چشیدن طعم های متفاوت، غذاهای بین المللی و تجربه های نوستالژیک را برای تان فراهم می کند.
  • در یکی از خیابان های قدیمی شهر برپا شده است.
  • نمایش ها و موسیقی خیابانی بر جذابیت آن می افزاید.
  • در کنار لذت بردن از تجربه های خوشمزه می توانید از آثار تاریخی نیز بازدید کنید.
Photo by : Unknown

آشنایی با استریت فود سی تیر | پاتوقی خوشمزه در پایتخت

استریت فود سی تیر پاتوق خوشمزه ای است که در خیابان سی تیر، از خیابان های معروف تهران قرار دارد و دکه های اغذیه فروشی آن از تقاطع این خیابان با خیابان امام خمینی آغاز می شوند و هر یک تجربه ای متفاوت برای تان به ارمغان می آورند.بیشتر این دکه ها ثابت هستند و در خیابان جانمایی شده اند؛ اما برخی از رستوران ها و کافه های این خیابان به صورت سیار فعالیت می کنند و در ساعات خاصی (معمولا شب ها) به سی تیر می آیند. چند قدم در این خیابان کافیست تا اشتهای شما را برای خوردن غذا بر انگیزد؛ حتی اگر گرسنه نباشید!

30 تیر چگونه یک پاتوق خوشمزه شد؟

در اوایل سال 95 بود که خیابان سی تیر سنگفرش شد؛ در آن زمان هیچ کس خبر نداشت که قرار است چه بر سر این خیابان بیاید و اصلا این کارها به چه دلیل صورت می گیرد. کمی بعد دکه هایی نیز در خیابان مستقر شدند و خبر از یک اتفاق تازه در این مکان دادند. آذرماه همان سال آغاز به کار رسمی خوشمزه فروشی های این خیابان بود و کم کم جمعیت زیادی به سوی این جاذبه تازه پایتخت روانه شدند. خیابان قدیمی تهران که زیر غبار فراموشی نفسش در نمی آمد حالا جانی تازه پیدا کرده و همه روزه از مهمانان خود پذیرایی می کند. 

Photo by : Unknown

خوشمزه گردی در خیابان سی تیر

تجربیات خوشمزه اصلی ترین دلیلی هستند که مردم را به خیابان سی تیر می کشانند. در اینجا می توانید هر گونه تجربه خوش رنگ و بویی را پیدا و لحظه های ویژه ای را تجربه کنید. 

کافه ها که انواع نوشیدنی های گرم و سرد، کیک ها، تارت ها و دسرهای خوشمزه را می توانید در آنها بیابید.

 کافه های سنتی که نوشیدنی های متفاوتی را ارائه می دهند؛ از چای ایرانی خوش رنگ و بو گرفته تا دمنوش های مخلوط و ترکیبات مَن دَر آوردی و البته خوشمزه! شربت های خانگی و شیرینی های سنتی ایراینی نیز در بساط کافه های سنتی پیدا می شود.

فست فودها؛ از برگرهایی که به سبک های متفاوت طبخ می شوند تا پیتزاهایی که مردم برای یک تکه از آنها سر و دست می شکنند و در صف های طولانی می ایستند.

غذاهای ایرانی و نوستالژیک همچون کباب تابه ای، کباب ده شاهی، فلافل، سمبوسه و ... 

غذاهای بین المللی شامل انواعی از خوراکی های ترکی و هندی و ...

Fatemeh Behboodi 
Fatemeh Behboodi 
Fatemeh Behboodi 

همه چیز به خوشمزه ها ختم نمی شود

در استریت فود سی تیر جذابیت های دیگری هم به جز غذاها و نوشیدنی ها وجود دارد که می توانند لحظات خوشی به شما هدیه دهند و یا سوژه عکاسی تان باشند:

غرفه های صنایع دستی که شیشه های رنگی، رومیزی، روسری، زیورآلات و .... را به فروش می رسانند.

نمایش های خیابانی که در مناسبت های مختلف ملی و مذهبی برگزار می شوند.

موسیقی خیابانی که انواع موسیقی سنتی و پاپ و ... را در بر می گیرد.

جشنواره های جذاب که در ایام خاص مانند تابستان ها و نوروز برگزار می شوند و برنامه هایی همچون مسابقات و سرگرمی های متنوع دارند.

من تهران را دوست دارم یا I Love Tehran که در ابتدای استریت فود قرار دارد و سوژه عکس است.

دالان یا تونل نور در ابتدای خیابان که با ریسه درست شده و حس و حال خوبی را به وجود آورده است.

راه دسترسی به استریت فود سی تیر

آدرس: تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر

نکته: اگر با ماشین شخصی به سی تیر می روید، باید بدانید که این خیابان در محدوده طرح ترافیک قرار دارد و باید مجوز لازم را تهیه کنید و یا در ساعات خارج از طرح ترافیک راهی این خیابان شوید.

اگر می خواهید با وسایل نقلیه عمومی به 30 تیر برسید راه های زیر را در پیش رو دارید:

مترو: ایستگاه های میدان حسن آباد و امام خمینی در نزدیکی این خیابان هستند و پس از پیاده شدن در آنها با کمی پیاده روی می توانید گشت خوشمزه خود را آغاز کنید.

اتوبوس: نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس، ایستگاه سی تیر است و با سوار شدن به اتوبوس هایی که از این ایستگاه عبور می کنند می توانید به خیابان سی تیر برسید.

Photo by : Unknown

دیدنی های اطراف استریت فود سی تیر

میدان حسن آباد در فاصله 450 متر پیاده روی

سردر باغ ملی در فاصله 290 متر پیاده روی

موزه ارتباطات در فاصله 450 متر پیاده روی

پارک شهر در فاصله 180 متر پیاده روی

موزه عبرت در فاصله 550 متر پیاده روی

Vali Mohseni 

غذای خیابانی چیست؟

پیش از آنکه به خیابان سی تیر قدم بگذاریم، بد نیست نگاهی به تعریف غذای خیابانی یا استریت فود (Street food) بیندازیم و ببینیم سر و کله خیابان های خوشمزه از کجا در زندگی بشر پیدا شد؟

غذای خیابانی به غذاها و نوشیدنی ها و خوراکی هایی گفته می شود که دستفروشان آنها را آماده می کنند و با قیمتی بسیار ارزانتر از رستوران ها به فروش می رسانند. این غذاها معمولا روی یک گاری یا چرخ و یا یک خودرو به فروش می‌رسند و در بیشتر موارد نشانه هایی از آشپزی محلی و خوراکی‌های محلی دارند. بد نیست بدانید که بر اساس مطالعات سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد روزانه در سراسر جهان، بیش از ۲٫۵ میلیارد نفر در خیابان غذا می‌خورند و از طعم غذاهای خیابانی لذت می برند.

چرا مردم به سراغ غذاهای خیابانی می روند؟

این سوالی است که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. واقعا چرا مردم راضی می شوند که از رستوران های لوکس و آرام دل کنده و به سراغ دستفروشان خیابانی بروند؟ چرا حتا در برخی موارد طعم غذاهای آماده شده در خیابان را به رستوران ترجیح می دهند؟ اولین دلیل این گرایش به صرفه اقتصادی غذاهای خیابانی و قیمت نسبتا ارزان آنها باز می گردد. از سوی دیگر میل کردن غذاهای خیابانی به افراد این فرصت را می دهد که با طعم های تازه ای از غذاهای محلی آشنا شوند و ارتباطات اجتماعی خوبی نیز با افراد محلی برقرار کنند.

البته فرهنگ غذاهای خیابانی در کشورهای مختلف متفاوت فرق می کند، مثلا در بنگلادش، تنها جمعیت کمی از زنان فروشنده غذا در خیابان دیده می‌شوند و بیشتر فروشندگان مرد هستند در حالی که بخش اعظمی از دستفروشان غذا در تایلند را زنان تشکیل می دهند. در برخی فرهنگ ها غذای خیابانی پدیده ای کاملا غریبه و ناخوشایند است چرا که بر اساس آموزه های فرهنگی غذا خوردن در حال قدم زدن در خیابان یک کار غیر مودبانه محسوب می شود.

غذاهای خیابانی از چه زمانی و چگونه پیدا شدند؟

حالا باید برویم سراغ تاریخچه غذاخوری ها و رستوران ها و بفهمیم که چگونه بشر شکم گردی را به عنوان نوع تازه ای از تفریحات کشف کرد؟ این موضوع به زمانی باز می گردد که میل انسان به کشف سرزمین های دیگر و انجام معاملات بازرگانی با آنها باعث شد تا مفهوم سفر شکل بگیرد و به دنبال آن نیازهای تازه ای حس شود. یکی از این نیازها احتیاج به مکانی برای رفع گرسنگی در میان راه بود که منجر به شکل گیری غذاخوری ها شد. بسیاری از کارشناسان، قدمت رستوران ها را به همین زمان نسبت می دهند و بسیاری دیگر نیز بر این باورند که رستوران ها به شکل امروزی در زمان انقلاب فرانسه ایجاد شدند. 

غذاهای خیابانی | یادگاری از گذشته

در اوایل شکل گیری غذاخوری ها، آشپزخانه یا کارمند و پیشخدمتی در کار نبود و خوراکی ها از پیش آماده شده و بر روی چرخ دستی ها فروخته می شدند؛ غذایی ساده و ارزان که هر کسی از پس خریدش بر می آمد. این چرخ دستی ها به شهرها هم وارد شدند و بهانه ای برای خوش گذرانی های خوشمزه به دست مردم دادند. در یونان باستان، ماهی های کوچک سرخ شده از غذاهای خیابانی به شمار می رفتند و البته طرفداران زیادی هم داشتند. غذای خیابانی در روم باستان قوت غالب بی خانمان ها و فقرا بود و بیشتر شامل سوپ نخود با نان و سس رب می شد. در چین باستان نیز فقیران مشتری پر و پا قرص این غذاها بودند؛ اما در برخی اوقات ثروتمندان نیز از آنها استفاده می کردند.

با روی کار آمدن رستوران های شیک و مجلل برای مدتی این غذا خوری ها در حاشیه قرار گرفتند و بازار رستوران ها داغ شد. البته لوکس بودن رستوران ها تنها مدت کوتاهی بازار غذاهای خیابانی را کساد کرد و مردم همچنان به این غذاها گرایش داشتند.

ترکیه | پیشتاز غذاهای خیابانی

نام ترکیه پیش از سایر کشورها در ایجاد خیابان های خوشمزه به چشم می خورد. قدمت این کار در ترکیه به سال 1502 میلادی باز می گردد که یک حکومت محلی تصمیم گرفت در عرضه غذاهای محلی دخالت کند و در درآمد ناشی از آن شریک شود. شاید برای همین است که امروزه شهر استانبول به یکی از جذاب ترین مقاصد شکم گردی در جهان تبدیل شده است.

شکل گیری استریت فودها

با گذشت سال ها این غذاخوری های سیار اشکال تازه ای به خود گرفتند و با نام امروزی غذای خیابانی (Street Food) شناخته شدند. چهره چرخ دستی ها کمی تغییر کرد و ماشین های مختلف جای آنها را گرفتند. در نقاط مختلف دنیا رستوران های سیاری به وجود آمدند که هر یک شکل و شمایل ویژه ای داشتند و از محله ای به محله دیگر می رفتند تا محصول خود را به فروش برسانند. رشد قارچ گونه این غذاخوری ها در دنیای مدرن و استقبال زیاد مردم از آنها باعث شد تا در شهرهای مختلف، خیابانی به پاتوق این فروشندگان تبدیل شود تا هم از نظر بهداشتی قابل کنترل باشند و هم فضایی خاص را به وجود بیاورند. از اینجا بود که بسیاری از شهرهای جهان صاحب یک خیابان خوشمزه شدند.

Photo by : Unknown

دغدغه های کارناوالی

خیابان سی تیر در کنار اینکه بافت قدیمی تهران را زنده کرده، مشکلات و خطراتی را نیز به همراه داشته است. وجود کپسول های گاز، منقل های آتش و .... یکی از مهم ترین خطراتی است که در این خیابان وجود دارد و سلامت مردم و موزه های این خیابان را تهدید می کند. یک انفجار کافیست تا خساراتی جبران ناپذیر به بار آید!

نظارت بهداشتی بر روی این دکه ها آن قدرها قوی نیست و گاهی مشکلات بهداشتی در آنها دیده می شود که می تواند سلامت مردم را تهدید کند. 

Photo by : Unknown

توصیه های کارناوالی

اگر برای اولین بار است که می خواهید به این خیابان بروید، حتما قبل از سفارش هرگونه غذا و نوشیدنی گشتی در آن بزنید و گزینه ها را بررسی کنید. 

همه خوشمزه های این خیابان را نمی شود در یک روز امتحان کرد! پرخوری نکنید و مراقب سلامت خود باشید.

به یک بار رفتن به این خیابان اکتفا نکنید چرا که هربار خوشمزه های جدیدی برای کشف کردن در آن وجود دارند.

Photo by : Ehsan Talebzade

سخن آخر

گردش در خیابان سی تیر، یک تیر است که با آن می توانید چند نشان بزنید؛ هم خوشمزه های مختلفی را می چشید و هم با بافت قدیم تهران آشنا می شوید. آیا تا به حال به این خیابان رفته اید؟

چه خیابان های مشابه دیگری را می شناسید؟

تجربیات خوشمزه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منتظرتان هستیم...

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.7

بررسی شده توسط کارناوال

وضعیت بهداشتی(خوب) 4
تنوع غذاها و نوشیدنی‌ها(عالی) 5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5

نقاط قوت

  • گزینه های مختلف غذایی
  • قرارگیری در بافت قدیم تهران
  • فضایی متفاوت و دوست داشتنی
  • دسترسی آسان با وسایل حمل و نقل عمومی

نقاط ضعف

  • قرارگیری در طرح ترافیک
  • ضعف در امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی
  • ایمنی نسبتا ضعیف
  • نظارت نسبتا ضعیف بر کیفیت و بهداشت غذاها

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 17 رای

3.6

خانواده

6

دوستان

7

زوج

1

انفرادی

1

آیا بازدید از خیابان سی تیر را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
وضعیت بهداشتی(معمولی) 3.3
حال و هوای خوش(خوب) 4.2
ارزش هزینه به کیفیت غذا و نوشیدنی(خوب) 3.6
تنوع غذاها و نوشیدنی‌ها(خوب) 4.1
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 3.9

خیابان سی تیر را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد

3

غذافروشی‌های خیابان سی تیر اواخل پاییز ۱۴۰۲ به میدان امام خمینی منتقل شدند. غذاهای باکیفیتی پیدا نمیشه اما برای تنوع مراجعه به غذافروشی های خیابانی تجربه بدی نیست.

سفر با خانواده, دوستان, همسر, به تنهایی
تجربه سفر undefined به خیابان سی تیر

انتشار: 17 اسفند 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟

جای خوبی بود، خوش گذشت فکر میکنم جا داسته باشه متنوع تری بهش اضافه باشه، دسر ها غذاهای انگشتی الان که هوا سرد میشه انواع سوپ و آش، آش های محلی ، ذرت مکزیکی، پاپکورن و اسنک ها،

3.8

و بهتره کلا اون قسمت خیابون تردد خودرو ها ممنوع بشه و به جاش میز و صندی بچینن و راه برای رفت و آمد بزارن

سفر با خانواده
تجربه سفر undefined به خیابان سی تیر

انتشار: 05 آبان 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
پارسا نهبندی

4.3

قدم زدن تو بافت قدیمی تهران خودش لذت بخشه و غذا خوریها خوشمزه تو مسیر این لذت رو دو چندان میکنه.

سفر با دوستان
تجربه سفر پارسا نهبندی به خیابان سی تیر

انتشار: 06 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

وشاحی
پرسش:

خیلی جای باحالی بود از اهواز اومده بودیم و خیلی بهمون خوش گذشت

انتشار: 12 مرداد 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
parvin rostamian
پرسش:

سلام ،كافه اي كه بشه صبحانه خورد در خيابان سي تير هست ؟

انتشار: 27 مرداد 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ریحانه هاشمی جو هاشمی جو
پرسش:

سلام امشب شب شهادت هست گلاب گیری هست یاخیر موزیک دارن یاخیر

انتشار: 05 خرداد 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟

سوالات متداول

برای اینکه با مسیر دقیق رسیدن به خیابان سی تیر، چه با ماشین شخصی، چه با وسایل حمل و نقل عمومی، آشنا شوید، تنها کافی ست سری به صفحه معرفی خیابان سی تیر در کارناوال بزنید و به منوی مسیر و نقشه بروید.

یکی از جذاب ترین تفریحاتی که می توان در پایتخت سراغ آن را گرفت، خیابان گردی ست، برای آشنایی با پیشنهادهای کارناوال برای خیابان گردی در تهران می توانید سری به این لینک بزنید و گردشی جذاب را در پایتخت شروع کنید.

اگر از طرفداران گشت های شهری هستید و علاقه دارید در سفری گروهی و جذاب، پایتخت زیبای ایران را بهتر بشناسید، حتما سری به صفحه رزرو تورهای تهرانگردی کارناوال بزنید.

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست