کارناوال - راهنمای سفر

آتشکده یزد

یزد، شهر یزد، بلوار آیت الله کاشانی

4.7

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 11 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

امروز چهارشنبه صبح 08:00 تا 12:00, شب 17:00 تا 20:00

شماره تماس

هزینه اتباع ایرانی

10000 تومان

همه چیز درباره آتشکده یزد

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

26 اردیبهشت 1398

به روز رسانی

11 مهر 1400

معرفی /

آتشکده یزد | آتشکده ورهرام

یکی از جذابیت‌های شهر یزد، هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف در آن است؛ این مسئله را می‌توان از وجود بناهای مختلف مذهبی در آن فهمید. در قلب شهر، این ساختمان آتشکده یزد است که خودنمایی می‌کند. آتشکده یزد که آن را بانام‌های دیگری همچون آتشکده ورهرام یزد و آتشکده بهرام یزد نیز می‌شناسند مکانی برای فرایض مذهبی زرتشتیان است. در این مطلب به شما از قدمت آتش آتشکده یزد و چگونگی برپایی آن خواهیم گفت. با ما همراه باشید...

چرا آتشکده یزد؟


  • یکی از مهم‌ترین بناهای زرتشتیان در ایران و از جاذبه های گردشگری یزد است.
  • آتشی با قدمت بیش از 1500 سال در خود دارد.
  • از جاذبه‌های شاخص شهر یزد به شمار می‌رود.
  • با بازدید از نمایشگاه این آتشکده با آداب‌ورسوم زرتشتی‌ها آشنا می‌شوید.
  • فضایی دلنشین و آرامش‌بخش دارد.
Photo by : Unknown

آشنایی با آتشکده یزد | نیایشگاه زرتشتیان

آتشکده نمونه‌ای از نیایشگاه‌های زرتشتیان است که در آن آتش جایگاه ویژه‌ای دارد و مهم‌ترین نیایش‌های دینی از جمله خواندن اوستا و گات‌ها در آن و در برابر آتش صورت می‌گیرد. آتشکده یزد که آن را با نام‌های دیگری همچون آتشکده بهرام یزد و خانه زرتشتیان یزد نیز می‌شناسند یکی از همین نیایشگاه‌هاست که در دوران پهلوی اول ساخته شده و ارزش بسیاری برای زرتشتیان دارد. این مکان با نام آتشکده وَرهُرام نیز شناخته می‌شود و آتش مقدس ورهرام در آن قرار دارد که در ادامه به‌طور مفصل در مورد آن سخن خواهیم گفت. بد نیست بدانید که درهای این مکان از دهه 1960 میلادی (اواخر دهه 30 یا اوایل دهه 40 خورشیدی) بر روی بازدیدکنندگان باز است.

ثبت ملی: از تاریخ 22 شهریور 1378 با شماره ثبت 2431 در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد.

Photo by : Unknown

معماری آتشکده یزد

با گذر از دَرِ ورودی آتشکده یزد چشمتان به حوضی می‌افتد که درست روبروی ساختمان اصلی قرار دارد. یکی از ویژگی‌های آتشکده‌ها، حضور آب در کنار آن‌هاست که در ساختار همه این بناها دیده می‌شود. از روزگاران دور آتشکده‌ها ساختمان‌هایی ساده و بدون زرق‌وبرق بودند و معمولا تزییناتی در هیچ‌یک از آن‌ها به چشم نمی‌خورد. آتشکده یزد نیز از همین قاعده پیروی کرده و در ساخت آن از معماری ساختمان آتشکده پارسیان هند و معماری هخامنشیان به ویژه تخت جمشید الهام گرفته شده است.

ساختمان اصلی آتشکده به‌گونه‌ای جانمایی و طراحی شده است که بتواند بیشترین بهره را از نور خورشید ببرد و در نتیجه انرژی زیادی در آن باقی بماند. تامین آب مورد نیاز مجموعه از آب انبار، گاورو (1)، پاکَنه (پله‌ای در قنات) و راه قنات صورت می‌گرفته است که همگی قابل بازدید هستند. حمام و توالت‌های قدیمی نیز در محوطه مجموعه وجود دارند که باعث آشنایی بازدیدکنندگان با سبک زندگی مردم در ۸۰ سال پیش می‌شوند.

ساختمان اصلی آتشکده در میان حیاط و بر روی سکویی با ارتفاع ۲۱ متر از سطح زمین قرار دارد و با پیمودن 8 پله می‌توان به ورودی آن رسید. حیاط آتشکده همیشه سرسبز است و درختان سرو و کاج در آن خودنمایی می‌کنند. جلوی ساختمان اصلی سرستون‌های سنگی قرار دارند و پای دیوارها با سنگ‌های گلدار مزین شده است که همگی کار هنرمندان اصفهانی هستند؛ آ‌ن‌ها سنگ‌ها را در اصفهان تراشیده و سپس به یزد انتقال داده‌اند.

پس از ورود به ساختمان، دیوارها را می‌بینیم که با تصاویر زرتشت و جمله‌‌هایی از کتاب مقدس اوستا زینت یافته‌اند و کمی بعد چشممان به آتش مقدس، روشن می‌شود.   

پاورقی


1- سوراخی که گاو از آن رد شود. در گاورو، معمولا گاوها آب را بالا می‌کشیدند.

Photo by : Unknown

دیدنی های آتشکده یزد

در آتشکده یزد می‌توانید قسمت‌های جالبی را ببینید و از جاذبه‌های زیر بازدید کنید:

نگاره فَروَهَر | طرحی بر پیشانی بنا

یکی از جذاب‌ترین تزیینات ساختمان آتشکده یزد نگاره فروهر است که بر بالای ورودی خودنمایی می‌کند. فروهر یکی از نیروهای مینویی (عالم روحانی) است که بر اساس باور مزدیسنان (پیروان دین زرتشت)، پیش از پدید آمدن موجودات وجود دارد و پس از مرگ و نابودی آن‌ها، راهی عالم بالا شده و در آنجا ماندگار می‌شود. این نیرو که می‌توان از آن با عنوان جوهر حیات یاد کرد، فناناپذیر است و هرگز به زوال نمی‌رسد. فروهرِ هر موجودی، قبل از خلقت مادیِ آن، در جهان مینویی حاضر است و پس از خلقت فرود آمده و با موجود مورد نظر همراه می‌شود. پس از مرگ هر موجود، فروهر آن دوباره به جهان فروهری باز می‌گردد.

نگاره فروهر آتشکده یزد، کاری از هنرمندان کاشی‌کار یزدی است و ظرافت و زیبایی خاصی در آن به چشم می‌خورد.

Photo by : Unknown
Photo by : Bahareh Fallah | Karnaval

آتش مقدس آتشکده یزد

یکی از دلایل اهمیت این آتشکده برای زرتشتیان، نگهداری آتش مقدس ورهرام در آن است که بیش از 1500 سال قدمت دارد و از قداست بسیاری نزد پیروان زرتشت برخوردار است. در دوران فرمانروایی پادشاهان ساسانی بر ایران، سه آتش وجود داشتند که به دلیل قدمت بالا از منزلت و شکوه بیشتری برخوردار بودند و به آن‌ها «آتش وَرهُرام» به معنای «آتش پیروزی» می‌گفتند. آتشکده آذرفرنبغ در شهر کاریان فارس یکی از آتشکده‌هایی بود که آتش ورهرام را در خود داشت. این آتش در سده دهم میلادی به منظور رهایی از یورش بیگانگان به یزد آورده و در آتشکده بزرگ شهر جای داده شد اما این آتشکده در حدود سال 496 خورشیدی تخریب شد و از میان رفت. زرتشتیان آتش مقدس را در غاری در کوه اِشکَفت یزدان، که بین عقدا و پارس بانو قرار داشت، مخفی کردند تا در امان باشد. این آتش به مدت ۳۰ سال در این غار بود تا اینکه به یکی از روستاهای زرتشتی‌‌نشین اطراف یزد منتقل شد و از آن پس به مدت 200 سال از روستایی به روستای دیگر انتقال یافت تا به دست متجاوزان نیفتد.

در سال 727 خورشیدی روستایی به نام ترک آباد در نزدیکی اردکان ایجاد شد و بیشتر زرتشتیان یزد و به خصوص موبدان به آنجا رفتند. آتش مقدس نیز به ترک آباد منتقل و به مدت ۳۰۰ سال در آنجا ماندگار شد؛ اما با آغاز از هم گسیختگی جامعه زرتشتیان در ترک آباد، آتش مقدس نیز به شریف آباد انتقال پیدا کرد.

در حدود سال 1159 آتش مقدس دوباره به یزد رسید و در محله دستوران یزد (کوی موبدان) به صورت پنهانی در خانه یکی از موبدان بزرگ به نام «موبد تیرانداز آذرگشسب» پناه داده شد. در سال‌های بعد یک آتشکده کوچک برای نگهداری این آتش ساختنند تا بهتر بتوانند از آن محافظت کنند.

با اعلام رضایت رضا شاه پهلوی برای احداث آتشکده یزد، جایگاه این آتش هم مشخص شد و در فروردین سال 1321 خورشیدی به آنجا انتقال یافت.

Photo by : Unknown

* بازدید از آتش مقدس آتشکده یزد

شما می‌توانید آتش مقدس را در آتشکده یزد ببینید. این آتش در ظرف بزرگی از جنس برنز و یک محفظه‌ شیشه‌‌ای نگهداری می‌شود و در جایی بلندتر از سطح زمین قرار دارد. آتش مقدس در اتاقی وسیع و دور از تابش خورشید است و اتاق‌‌هایی برای مراسم نیایش، پیرامون آن تعبیه شده‌اند.

یک نفر مسئولیت روشن نگه داشتن آتش را بر عهده دارد که با عنوان «هیربد» شناخته می‌شود. وی روزانه در چند نوبت با افزودن قطعه‌ای چوب خشک و مقاوم‌تر از سایر چوب‌ها همچون چوب بادام و زردآلو این آتش را حفظ می‌کند. خاکستر حاصل از سوخت فاقد ارزش است و به هنگام نیاز تخلیه می‌شود. بازدید کننده‌‌ها می‌توانند این آتش را از پشت شیشه ببینند چرا که نفس‌های آدمی‌ نباید با آتش پاک تماس پیدا کند. روشن ماندن این آتش برای همه گردشگران جذاب است؛ آن‌ها در حالی که از پشت شیشه جام حاوی آتش را می‌بینند مقداری از بوی آن را نیز استشمام می‌کنند.

Photo by : Unknown

تالار ورجاوند

در سال 1318 خورشیدی بود که آقای جمشید امانت، تالار و آب‌انباری را به یاد همسر خود در مجموعه آتشکده یزد بنا کرد. ساختمان تالار در سال 1381 به دلیل کهولت، تخریب و غیرقابل استفاده شد. مهندس پرویز ورجاوند این تالار را بازسازی کرد و عملیات مرمت ساختمان به سبک بناهای قدیمی را در سال 1387 به پایان رساند. وی این کار را به یاد پدر و مادر خود، دکتر فریدون ورجاوند و دولت رستمی انجام داد و نام ورجاوند بر تالار ماند. 

حالا تالار ورجاوند به نمایشگاهی تبدیل شده که در آن می‌توانید بیشتر با زرتشتیان، سنت‌ها و آداب دینی آن‌ها آشنا شوید. در اینجا ماکت‌هایی ساخته شده‌اند که هر کدام لباس‌هایی خاص بر تن دارند. در یک گوشه چشمتان به سفره عقد و عروس و داماد می‌افتد و درباره‌اش می‌خوانید و در جایی دیگر از سفره نوروزی و مراسم پیروان این دین اطلاعات کسب می‌کنید. نماز زرتشتیان و آیین سدره پوشی را هم در همین تالار می‌شناسید و می‌توانید آداب دینی را درک کنید.

Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 

آب انبار آتشکده یزد

پیش‌تر گفتیم که جمشید امانت آب‌انباری را نیز در آتشکده زرتشتیان بنا کرد. امروزه این آب‌انبار در طبقه زیرین تالار ورجاوند قابل بازدید است. در این فضا و پیش از ورود به آب‌انبار با فضایی نمایشگاهی مواجه می‌شوید و می‌توانید تصاویری که عکاسان مختلف از موضوعات مرتبط با زرتشتیان ثبت کرده‌اند را ببینید. از آیین نوروزی گرفته تا نماز و آداب‌ورسوم دینی؛ همه و همه در قالب عکس‌ها به نمایش درآمده‌اند. 

در گوشه‌ای از سالن نمایشگاه باید از پله‌ها پایین بروید تا به آب‌انبار وارد شوید. انتهای این راه پله در گذشته مسدود بوده و افراد با استفاده از شیری که در پایین مخزن آب تعبیه شده بوده، از آب استفاده می‌کردند. حالا این شیر و دیوار حذف شده تا گردشگران بتوانند وارد فضای آب‌انبار شوند. از دریچه بالای آب انبار، آب قنات به داخل می‌آمده است تا مردم به آن دسترسی داشته باشند. چند جای پا در دیواره آب‌انبار و حدفاصل دریچه بالا تا کف دیده می‌شوند که برای ورود افراد در مواقع اضطراری بوده‌اند. 

Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 
Bahareh Fallah | Karnaval 

تاریخچه آتشکده یزد

در سال 1313 رضاخان رضایت خود را نسبت به احداث یک آتشکده در یزد ابراز کرد تا زرتشتیان نیز از عبادتگاهی باشکوه بهره‌مند شوند. در آبان ماه همان سال یک زرتشتی پارسی به نام «همابائی» سرمایه‌ای را برای ساخت این آتشکده در نظر گرفت و قطعه زمینی 6881 متر مربعی را برای این‌کار انتخاب کرد که از سوی چند تن از زرتشتیان ایران از جمله برادران امانت به یاد فوت پدرشان «اردشیر مهربان رستم امانت» وقف شده بود.

مهندسان پارسی نقشه این بنا را کشیدند و ارباب جمشید امانت، یکی از برادران امانت، سرپرستی و نظارت بر ساخت آن را بر عهده گرفت. وی در خاطرات خود نوشته‌ است که پنج بار به هند سفر کرده تا رضایت انجمن پارسیان هند، گروهی از زرتشتیان ایرانی تبار، را برای پرداخت هزینه ساختمان آتشکده ورهرام یزد جلب کند؛ چهار بار با کشتی‌های بخار از طریق اقیانوس هند و یک بار با پای پیاده و شتر از ریگ‌زارهای بلوچستان ایران و پاکستان.

Photo by : Unknown

راه دسترسی و اطلاعات بازدید

آدرس: استان یزد، شهر یزد، خیابان آیت الله کاشانی

دسترسی: برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی، سوار بر اتوبوس‌هایی شوید که از خیابان آیت الله کاشانی عبور می‌کنند. ایستگاه اتوبوس در چند قدیمی در ورودی آتشکده است.

پرواز تهران یزد با بهترین قیمت را از کارناوال بخواهید.

زمان بازدید

ساعات و روزهای بازدید:  نیمه دوم سال از 08:00 الی 12:00 و 17:00 الی 20:00

بهای بلیت: اتباع ایرانی 10,000 تومان، اتباع خارجی 100,000 تومان

نکته: ورودی غربی مخصوص بازدیدکنندگان است و ورودی شرقی به زرتشتیان تعلق دارد.

خانه لاری ها
مسجد جامع یزد
باغ دولت آباد

آداب ورود به آتشکده

آتشکده یزد مکانی مقدس است و آدابی برای ورود به آن وجود دارد:

  • مردان و زنان باید به هنگام ورود به این مکان پاکیزه باشند.
  • قداست این مکان در میان زرتشتیان مانند مسجد در میان مسلمانان است و بانوان در دوره‌های خاص نمی‌توانند به آن وارد شوند.
  • مردان زرتشتی به هنگام ورود از کلاه سفید و زنان از روسری سفید به همراه لباس رنگ روشن استفاده می‌کنند و کفش‌های خود را در می‌آورند.
  • کسی نباید به آتش مقدس نزدیک شود چرا که نفس انسان آن را آلوده می‌کند.
Photo by : Unknown

آتش مقدس ورهرام

در اینجا برایتان از اهمیت آتش مقدس زرتشتیان و چگونگی تهیه آن می‌گوییم:

آتش مقدس چیست؟

به‌طور کلی آتش های مقدس زرتشتی، چند نوع آتشِ مرتبط به مراسم آیینی یا داستان‌های اساطیری هستند و آداب خاصی برای برپا کردن آن‌ها وجود دارد. آتش در مزدیسنا (دین زرتشتی) یکی از بهترین داده‌های اهورامزدا ، خدای یگانه ایرانیان باستان و زرتشتیان، به شمار می‌رود و به عنوان میانجی میان خالق و مخلوق از آن یاد می‌شود. در اوستا بارها از آتش به عنوان پسر اهورامزدا نام برده شده و به همین سبب دین زرتشت قوانین خاصی را برای آن در نظر گرفته است؛ به عنوان مثال هیچ‌کس نباید بر آتش بدمد و آن را آلوده کند؛ حتی نگهبان آتش نیز باید نقاب مخصوصی به نام پدام بر دهان و بینی خود بگذارد.

آتش ورهرام چگونه تهیه می شود؟

یکی از والاترین آتش‌ها در مراسم آیینی دین زرتشت، ورهرام است که تهیه آن، وقت و هزینه بسیاری می‌طلبد و به ندرت برپا می‌شود. برای تهیه این آتش باید پانزده آتش گوناگون و آذرخش آسمانى (جمعا شانزده آتش) جمع‌آوری شود که عبارت‌اند از رنگرز، پادشاه يا فرماندار، کوزه‌گر، آجرپز، درويش يا صاحبدل، زرگر، ضرابخانه، آهنگر، اسلحه‌ساز، نانوا، تقطير، فرمانده ارتش، چوپان، ‌پيشواى دينى، برق آسمان، مرده‌ سوز.

این آتش طی مراسمی آیینی و در مدت یک سال، 1128 بار پاکیزه می‌شود و فقط موبدانی می‌توانند در این مراسم شرکت کنند که دشوارترین مراحل طهارت را پشت سر گذاشته باشند. در هر بار پاکیزه‌سازی، چوب درختی هفت‌ساله که خشک شده را به روی آتش می‌گیرند و وقتی هیزم آتش گرفت آن را به نشانه یک بار پاک شدن می‌دانند.

مراسم حمل این آتش نیز ویژه است؛ آن را بر روی تختی قرار می‌دهند و چهار موبد در حال حمل آن، دعاهای آیینی می‌خوانند تا به مقصد مورد نظر برسند. در میان زرتشتیان، به گذاشتن آتش در سر جای خود "به تخت نشاندن آتش" می‌گویند.

این آتش باید همواره روشن بماند چرا که بر اساس باورهای دینی متعلق به همه مردم است و همه در آن سهمی دارند.

Photo by : Unknown

توصیه های کارناوالی

  • در سفر به شهر یزد از دیگر جاذبه‌ها نیز غافل نشوید و گشتی به یادماندنی را در این شهر جهانی برای خود رقم بزنید.
  • از غذاها و خوشمزه‌های این شهر غافل نشوید و تجربیات تازه‌ای در این زمینه داشته باشید.
  • احترام به عقاید، باورها و رسوم را فراموش نکنید و حرمت این مکان مقدس را نگاه دارید.
Photo by : Unknown

سخن آخر

بازدید از آتشکده زرتشتیان شما را به دنیای دیگری می‌برد و باعث می‌شود تا بیشتر، ادیان دیگر ایرانیان را درک کنید. در اینجا می‌توانید دین دیگری را بشناسید و با آداب‌ورسوم پیروان آن آشنا شوید. 

آیا تا به حال به شهر یزد سفر کرده‌اید؟

آتشکده زرتشتیان را دیده‌اید؟

چه جاذبه دیگری در این شهر می‌شناسید؟

منتظر دیدگاه‌ها و تجربه‌های شما عزیزان هستیم...

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.8

بررسی شده توسط کارناوال

ارزش معماری(خوب) 4
حال و هوای خوش(عالی) 5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5
ارزش بازدید(عالی) 5

نقاط قوت

  • محل نگهداری آتش کهن زرتشتیان با بیش از 1500 سال قدمت
  • قرارگیری در شهر جهانی یزد
  • فرصت آشنایی با سنت‌های زرتشتیان و شناخت آداب‌ورسوم آن‌ها
  • از جاذبه‌های شاخص شهر یزد
  • نزدیک بودن به سایر جاذبه‌های دیدنی یزد
  • دسترسی مناسب و آسان
  • فضایی دل‌نشین و آرامش‌بخش

نقاط ضعف

  • ندارد

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 11 رای

4.7

خانواده

1

زوج

1

آیا بازدید از آتشکده یزد را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
ارزش بازدید(عالی) 5
حال و هوای خوش(عالی) 5
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 4.3
نحوه برخورد کارکنان(عالی) 5

آتشکده یزد را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
سعید

عالی بود واقعا

انتشار: 31 شهریور 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
neda AFRA

4.8

برای من چند سالی هست که چرا نماد فروهر به این شکل هست و با بازدید این مکان تونستم جواب سوالم رو تمام و کمال بگیرم .

تجربه سفر neda AFRA به آتشکده یزد

انتشار: 21 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
farhad

5

معماری خیلی زیبا . واقعا عالی بود .

تجربه سفر farhad به آتشکده یزد

انتشار: 21 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

افسانه تبدیل
پرسش:

بادرود فراوان بنده ۳۶سال دارم ومیخواهم دین زرتشت را انتخاب کنم وازشما راهنمایی میخواهم

انتشار: 28 بهمن 1401

آیا این دیدگاه مفید بود؟
راضیه ونایی
پرسش:

با درود و مهر مانترایی که در تالار آتشکده پخش میشه رو چطور باید تهیه کنیم؟

انتشار: 17 آذر 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
جمال آریایی
پرسش:

سلام و درود بیکران متاسفانه کلیپی در فضای مجازی توسط افراط گرایان در حال دست به دست شدنه که یک نفر با گوشی داره اتوبوس های گردشگران را نشان میده که بدون ماسک و در روز اربعین در حال بازدید از آتشکده هستند... آیا در روز اربعین ۱۷ مهرماه ، آتشکده باز بوده ؟و آیا پروتکل های بهداشتی و ماسک زدن در محل ، اجباری نیست ؟

مهدیه اکبری پارسا
در پاسخ به جمال آریایی:

سلام 

دو مساله وجود داره یکی اینکه شما باید ببینید این کلیپ از طریق چه رسانه هایی داره منتشر میشه آیا اون رسانه ها معتبر هستند یا خیر و اینکه آیا اصلا متعلق به امسال هست کلیپی که منتشر شده

مساله دوم هم اینکه تا جایی که ما اطلاع داریم جاذبه های یزد به طور کلی بسته بوده در طول دوران کرونا و هم اکنون نیز که با آتشکده تماس می گیریم کسی پاسخگوی ما نیست. 

موفق باشید

انتشار: 03 آبان 1399

انتشار: 02 آبان 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست