کارناوال - راهنمای سفر

تنگه واشی فیروزکوه

تهران، جاده فیروزکوه، جاده واشی، پس از روستای جلیزجند، تنگه واشی

2.5

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 19 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

3 تا 6 ساعت

ساعت دسترسی

امروز چهارشنبه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره تنگه واشی فیروزکوه

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

فهیمه دزفولی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

14 فروردین 1399

به روز رسانی

19 آبان 1398

معرفی /

تنگه واشی فیروزکوه

در این مطلب می‌خواهیم به معرفی تنگه واشی فیروزکوه بپردازیم که یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های طبیعی اطراف تهران است و در روزهای گرم سال، مقصد سفر بسیاری ست. در این مطلب به سوال‌های رایج درباره بازدید از تنگه واشی پاسخ می‌دهیم مثلا: تنگه واشی کجاست؟ یا تنگه واشی چقدر پیاده روی دارد؟ بهترین زمان برای رفتن به تنگه واشی کی است؟ و هر آنچه لازم است بدانید به شما می‌گوییم. کارناوال را همراهی کنید. 

چرا تنگه واشی؟


  •  جایی خنک در نزدیکی تهران است که می‌توان از گرمای تابستان به آن پناه برد. 
  • پیاده‌روی درون رودخانه‌ای کم عمق را در طول مسیر تجربه می‌کنید.
  • فرصت آب‌بازی، پیاده‌روی و طبیعت‌گردی در یک روز را خواهید داشت.
  • یکی از سه کتیبه به جا مانده از دوره قاجار را در بخشی از مسیر خواهید دید.
  • آبشاری تماشایی در پایان مسیر انتظار شما را می‌کشد.

مناسب برای


عموم افراد

نامناسب برای


افرادی که دچار زانو و پا درد هستند.

سالمندان با توان جسمی ضعیف

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

آشنایی با تنگه واشی فیروزکوه 

تنگ یا تنگه واشی نام یکی از تفرجگاه‌های نزدیک تهران است که می‌تواند در گرمای تابستان بهترین انتخاب برای سپری کردن یک روز تعطیل در طبیعت باشد. تنگه واشی در واقع شامل دو تنگه است؛ تنگه اول "واشی" نام دارد و دومی "سا". در میان این دو تنگه نیز یک دشت پهناور قرار گرفته که به آن دشت ساواشی می‌گویند. مسیر پیاده‌روی شما از تنگه واشی به طول 250 متر آغاز می‌شود تا به دشت برسید. در طول این مسیر شما از میان تنگه و درون رودخانه عبور خواهید کرد. سپس طول حدودا 2 کیلومتری دشت را می‌پیمایید تا وارد تنگه دوم یعنی سا شوید و سرانجام پس از 800 متر، تنگ سا به یک آبشار منتهی می‌شود. در طول مسیر از میان دیوارهای بلند سنگی عبور می‌کنید جوری که گاهی آسمان دیگر دیده نمی‌شود.

این طبیعت زیبا در 3 اسفند سال 1353 با شماره 1025 در فهرست آثار طبیعی ملی ثبت شد؛ نکته عجیب اینجاست که در مهرماه سال 91 نیز مجددا بدون ثبت حریم حفاظتی، بار دیگر به عنوان اثر ملی به ثبت رسید.

پیمودن تنگ واشی مناسب چه کسانی است؟

در مجموع پیمودن این تنگ کار دشواری نیست و کودکان از حدود هشت نه سالگی نیز می‌توانند به تنگ واشی بروند؛ اما برای کسانی که دارای آسیب دیدگی در مچ پا و یا ناتوان از حفظ تعادل در جریان آب هستند این امکان وجود دارد که با کرایه کردن اسب و قاطر از تنگ بگذرند. همچنین باید بدانید در این مسیر کم و بیش خیس خواهید شد بنابراین بسیار مهم است که اشیای همراه‌تان را تا جای ممکن کم کنید و آنها را با کیسه‌های ضدآب بپوشانید.

Photo by : Unknown

دیدنی ها و تفریحات تنگه واشی

1- آغاز مسیر

برای رفتن به واشی مسیر جاده فیروزکوه پیش روی شماست. پس از پیمودن جاده فرعی واشی، به پارکینگ تنگه می‌رسید. پارکینگ آخرین جایی است که می‌توانید با خودرو بروید. از پارکینگ حدود 800 متر تا ابتدای اولین تنگ پیاده می‌روید. با پیمودن این مسیر و قرار گرفتن در دهانه تنگ دیگر ناچارید به آب بزنید. برای عبور از تنگ بهترین پاپوش دمپایی‌های بندداری است که به آسانی از پا جدا نشوند؛ از همان ابتدای روستای جلیزجند (که نزدیک‌ترین روستا به تنگه واشی است) تا پارکینگ، احتمالا با فروشندگانی مواجه شوید که طرح‌های مختلفی از این دمپایی‌ها را می‌فروشند.

1- تنگ اول، تنگ واشی

مسیر تنگ اول یا همان تنگ واشی حدود 250 متر و به نسبت باریک است. شما در این مسیر بر کف رودخانه‌ای پا می‌گذارید که پر از سنگ‌های ریز و درشت است و آبی خنک و با جریان تند دارد. در طول این تنگ فرورفتگی‌های غار مانندی را نیز می‌بینید که بالا رفتن از آنها به شرط احتیاط هیجان‌انگیز است. زمانی که دیگر کاملا به دمای آب عادت کرده‌اید تنگ واشی به پایان می‌رسد و به دشت گسترده ساواشی می‌رسید.

2- کتیبه تاریخی قاجار در دل تنگ واشی

در همان تنگ اول و با طی مسیری در حدود 150 متر به سنگ‌نگاره بزرگی بر می‌خورید که 185 سال از عمرش می‌گذرد و یادگار فتحعلی‌شاه، دومین شاه خاندان قاجار است. این کتیبه در ارتفاع قابل ملاحظه‌ای از سطح زمین در قسمتی از دیواره حک شده است که از آسیب باران و آب و آفتاب در امان باشد. کتیبه را حجارباشی، نقاش‌باشی و معمارباشی به دستور فتحعلی‌شاه طی سه سال پدید آورده‌اند. بزرگ‌ترین نقش برجسته این کتیبه‌ فتحعلی‌شاه را در حال شکار گوزن نمایش می‌دهد و در اطراف او سه فرزندش عباس میرزا، علی‌قلی میرزا، علی‌نقی میرزا و همراهان در دشت ساواشی به صورت برجسته و بسیار ظریف کنده شده‌اند که آنها نیز سوار بر اسب با نیزه و کمان به شکار مشغولند. دور تا دور کتیبه نام حاضران و وقایع زمان فتحعلی شاه روایت شده‌ است. این نگاره یکی از سه کتیبه‌ قاجارها اطراف تهران است و دوتای دیگر را می‌توانید در چشمه‌علی شهر ری و تونل وانا در جاده هراز ببینید.

Photo by : Unknown

3- دشت ساواشی

بعد از پشت سر گذاشتن تنگه واشی و بازدید از کتیبه قاجاری، به دشت وسیع و سرسبز ساواشی می‌رسید که 1700 متر طول دارد. در ابتدای این دشت، محلی‌ها با ایجاد یکی دو آلونک به تنگه‌نوردان خوراکی و سوغاتی مانند آلوچه و لواشک می‌فروشند. گهگداری هم در این دشت، اهالی نوعی دوغ محلی فروخته می‌شود که در آن گیاهان معطر و خوش طعم آویشن، نعناع، کاکوتی، پونه صحرایی و پونه جنگلی ریخته شده است. بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که در بعضی بخش‌های دشت محلی‌ها حصار کشیده‌اند و تقریبا بدون هیچ خدماتی برای استراحت هزینه دریافت می‌کنند. در این دشت یک سرویس بهداشتی هم وجود دارد؛ البته با وضعیت نامناسب. عبور از دشت ساواشی حدود 45 دقیقه طول می‌کشد و در طول آن تقریبا تمام لباس‌های‌تان خشک می‌شود.

4- تنگ دوم یا تنگ سا

با پشت سر گذاشتن دشت ساواشی به تنگ سا می‌رسیم که از تنگ قبلی پهن‌تر و طولانی‌تر است. تنگه سا طبیعتی متفاوت با دیوارهای صخره‌ای تنگ اول دارد و روی دیواره‌هایش خزه و گیاهان مختلف روییده‌اند. از دیواره‌های آن در چند نقطه چشمه‌های آب جاری هستند و خود رودخانه آب زلال‌تر و تمیزتری دارد و ارتفاع آب آن هم کمتر است. این تنگ 800 متر طول دارد و برخلاف تنگ اول، در برخی از نقاط نور خورشید به کف دره می‌تابد. 

Nastaran Fotouhi 

5- آبشار تنگ واشی

در آخرین پیچ تنگ، صدای شرشر آب به وضوح به گوش می‌رسد و سپس ناگهان آبشار کف‌آلود و خروشان واشی روبه‌روی‌تان آشکار می‌شود. این آبشار 15 متر ارتفاع دارد و زیر آن یک حوضچه 50 مترمربعی تشکیل شده است که کم و بیش 1 متر عمق دارد. آب این حوضچه یا استخر طبیعی بسیار خنک است. 

برای بیشتر بازدیدکنندگان، این پایان مسیر رودخانه‌نوردی در تنگ واشی است و زمان بازگشت فرارسیده؛ اما طبیعت‌گردان و کوهنوردان حرفه‌ای ممکن است بخواهند به مسیر خود ادامه دهند زیرا پس از این آبشار نیز یک دشت سرسبز دیگر قرار گرفته است.

6- کوهنوردی به سمت ارتفاعات سوادکوه

برخی از کوهنوردان برای تنوع دادن به برنامه خود، عبور از تنگ واشی را انتخاب می‌کنند. این مسیر که از سمت چپ آبشار آن را دور می‌زند، در نهایت با عبور از ارتفاعات فیروزکوه و دراسله به سوی سوادکوه می‌رود. پیمودن این مسیر حتما نیاز به راهنما و مسیریاب جی پی اس دارد؛ اما شما را به سوی طبیعتی بکر هدایت می‌کند که باتلاق، رودخانه، سد خاکی ساح و آبشار دراسله بخشی از زیبایی‌های آن هستند. در فصل بهار و تابستان این دامنه‌های سرسبز با چشمه‌های جوشان محل اسکان عشایر هداوند است که با خونگرمی پذیرای حضور شما می‌شوند. در ادامه، مسیر به کوه‌های آلاشت و منطقه سوادکوه استان مازندران منتهی می‌شود. این پیمایش با داشتن تجهیزات مناسب حدود 3 روز طول می‌کشد.

نکات مهم بازدید از تنگ واشی

  1. خردسالان توانایی پیمودن رودخانه را ندارند. با آوردن آنها ممکن است به سلامت‌شان آسیب بزنید.
  2. با آنکه رودخانه‌نوردی می‌کنید؛ اما از آنجا که آب رودخانه خوراکی نیست بردن آب آشامیدنی را فراموش نکنید.
  3. به هشدارهای هواشناسی توجه کنید و در زمان بارندگی با توجه به احتمال وقوع سیل به تنگ واشی نروید.
  4. اگر میانه خوبی با شلوغی و ازدحام و سروصدا ندارید روزهای وسط هفته را برای بازدید تنگ واشی انتخاب کنید.
  5. حتما یک دست لباس اضافی همراه داشته باشید تا پس از بازگشت خود را خشک و لباس تان را تعویض کنید.
  6. در دشت گروهی و منظم از محل‌های پاکوب عبور کنید و به طبیعت و مزارع آسیب نرسانید.
  7. پیمودن تنگ به کسانی که دچار کاهش فشار خون در ارتفاعات می‌شوند یا بیماری دیابت دارند توصیه نمی‌شود.
  8. کیسه‌ای همراه داشته باشید تا تمام زباله‌هایی که تولید می‌کنید را در آن جمع کنید و با خود به شهر برگردانید. 

لوازم سفر

آب آشامیدنی
حوله
لباس اضافه
میان وعده
کرم ضد آفتاب
کلاه آفتابگیر
کیسه زباله
دمپایی و صندل
عینک آفتابی
قمقمه آب

امکانات تنگه واشی

امکانات موجود در محوطه پارکینگ: سرویس بهداشتی، سوپرمارکت، آلاچیق با سرویس پذیرایی و چای، فروشندگان دمپایی و صندل، نمازخانه

امکانات موجود در دشت میان دو تنگه: دکه فروش تنقلات و سرویس بهداشتی، کافه بین راهی
نکته: در مجموع به شما پیشنهاد نمی‌کنیم روی هیچ کدام از امکانات بین راهی دشت ساواشی حساب کنید. چون باز و بسته بودن آنها در زمان بازدید‌تان کاملا نامشخص است. بهتر است آنچه نیاز دارید در جاده، از آخرین روستا یعنی جلیزجند و یا در پارکینگ تهیه کنید.

فصل سفر

مردادماه و در اوج گرما بهترین زمان رفتن به تنگ واشی است؛ تضاد میان گرمای هوا و خنکی آب این مقصد را به بهترین گزینه برای تفریح و خوش‌گذرانی تبدیل می‌کند.

تابستان: طولانی بودن روز، گرمای هوا و خنک بودن دمای آب در این فصل بهترین شرایط را برای تنگ‌نوردی در واشی ایجاد می‌کند.

بهار و پاییز: اواخر بهار و اوایل پاییز آب هنوز چندان سرد نمی‌شود که نتوانید به آن پا بگذارید. شروع تنگ‌نوردی از ساعات آغازین روز به شما فرصت می‌دهد بدون عجله تنگ‌ واشی را ببینید و پیش از تاریکی به جاده اصلی بازگردید.

زمستان: در این فصل تنها کوه‌نوردان حرفه‌ای با تجهیزات مناسب می‌توانند به تنگ پا بگذارند و حضور در آن برای بازدیدکنندگان عادی خطرناک است و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

مسیر دسترسی

آدرس: ایران، تهران، جاده فیروزکوه، جاده واشی، پس از روستای جلیزجند، تنگه واشی

1- از سمت تهران: جاده فیروزکوه را در پیش بگیرید. مسافت حدود 140 کیلومتر تا میدان اول شهر فیروزکوه را بپیمایید. سپس دوربرگردان را دور زده و در جهت عکسِ راهی که آمده‌اید حدود 2 کیلومتر پیش برانید تا به تابلوی جاده تنگه واشی در سمت راست خود برسید. با ورود به جاده واشی و پشت سر گذاشتن 10 کیلومتر به روستای جلیزجند و 4 کیلومتر بعد به پارکینگ تنگه واشی می‌رسید.

2- از سمت قائم‌شهر و فیروزکوه: پس از عبور از شهر فیروزکوه در کیلومتر دوم جاده فیروزکوه - تهران، به سمت راست و جاده تنگه واشی بپیچید.

هزینه ورود

در ورودی روستای جلیزجند از تمامی خودروها هزینه‌ای دریافت می‌شود برای پارکینگ؛ اما ممکن است در روزهای شلوغ که جای پارکی داخل پارکینگ پیدا نمی‌شود، مجبور شوید خودروی‌تان را در زمین‌ها و باغ‌های حصارکشی شده اطراف پارک کنید و مبلغ اضافه‌ای در حدود 5000 تا 7000 تومان بپردازید. 

تعطیلات

تنگ به عنوان یک فضای طبیعی تقریبا همیشه باز است و قانون مشخصی برای تعطیلی آن وجود ندارد.
اما در ایام عزاداری مانند 14 خرداد- رحلت امام خمینی (ره) 21 رمضان- شهادت امام علی (ع) 25 شوال- شهادت امام جعفر صادق (ع) 9-10 محرم- تاسوعا و عاشورای حسینی 28 صفر- رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) اغلب نیروی انتظامی جاده ورود به تنگ واشی را می‌بندد و اجازه تردد به خودروهای غیربومی نمی‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود در این زمان‌ها به تنگ واشی نروید زیرا احتمالا با راه بسته روبرو می‌شوید. 

نکته: تنگه واشی در ماه رمضان به جز ایام سوگواری و احیا باز است.

اگر زمانی به تنگ واشی رفتید و به هر دلیل با جاده بسته روبه‌رو شدید. بازدید از روستای هرانده و غار بورنیک در فاصله نیم ساعتی جاده تنگ واشی می‌تواند انتخاب جایگزین شما باشد.

کمی بیشتر درباره تنگه واشی

تنگ واشی در نزدیکی شهر فیروزکوه قرار دارد و مسیر عبور رودی است که از کوه دیلم سرچشمه می‌گیرد. میان دیواره‌های طرفین تنگ واشی فاصله کمی وجود دارد و گاهی تا حدود 2 متر باریک می‌شود. با توجه به این فاصله‌ کم، برخی شکل‌گیری تنگ واشی را ناشی از ایجاد یک گسل در این منطقه می‌دانند. ارتفاع دیواره‌ها در این تنگ گاهی به ۱۰۰ متر هم می‌رسد. "ساواشی" در زبان آذری به معنای "برخورد و تلاقی" است و گمان می‌رود به علت کم بودن فاصله‌ دیواره‌ها و رو در رو شدن و برخورد افراد هنگام عبور از میان آنها این نام را بر تنگ گذاشته‌اند. البته "واش" در زبان مازندرانی به معنای چمن است و برخی نیز نام این تنگ را برگرفته از کلمه واش می‌دانند.

عده‌ای می‌گویند تنگه ساواشی مالک خصوصی دارد و از سال ۱۲۷۵ در مالکیت حاجی اسفندیار حامدی سنگسری، علی آقا حامدی اسفندیاری و سیامک حامدی بوده است؛ اما تا آنجا که تحقیق کردیم این روزها شورایاری روستای جلیزجند بازدید از تنگه‌ها را مدیریت می‌کند.

سخن آخر

معرفی کاملی از تنگه واشی داشتیم و امیدواریم به کمک این مطلب بتوانید یک سفر فراموش‌نشدنی و خوش خاطره را به تنگ واشی تجربه کنید. خوشحال می‌شویم اگر تازگی به تنگ واشی رفته‌اید تجربه‌تان را با ما به اشتراک بگذارید.

شلوغ بود یا خلوت؟ تمیزی آن در چه حد بود؟

توانستید تا آبشار تنگ را ادامه دهید یا در دشت ساواشی متوقف شدید؟

تجربه گشت و گذارتان را با دیگر کارناوالی‌ها به اشتراک بگذارید. 

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

3.5

بررسی شده توسط فهیمه دزفولی

حال و هوای خوش(خوب) 4
سطح هیجان و ماجراجویی(معمولی) 3
سهولت در دسترسی(عالی) 4.5
نظافت و شرایط محیط زیستی(معمولی) 3
امکانات اولیه(معمولی) 3
بکر و دست نخورده بودن(بد) 2

نقاط قوت

  • امکان رودخانه‌نوردی کم‌خطر برای غیرحرفه‌ای‌ها
  • نزدیک بودن به تهران
  • خنکی در فصل بهار و تابستان

نقاط ضعف

  • نداشتن سرویس بهداشتی مناسب
  • اختصاص ندادن هزینه های دریافتی به ایجاد امکانات برای بازدیدکنندگان
  • صدور مجوز برگزاری تورهای متعدد و بدون توجه به ظرفیت و تحمل بوم زیست و طبیعت منطقه

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 19 رای

2.5

خانواده

6

زوج

1

دوستان

3

انفرادی

1

آیا بازدید از تنگه واشی فیروزکوه را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
سطح امنیت(معمولی) 2.9
سطح هیجان و ماجراجویی(معمولی) 3.3
نظافت و شرایط محیط زیستی(بد) 2.2
سهولت در دسترسی(معمولی) 3.3

تنگه واشی فیروزکوه را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
علیرضا دشتی

جای تفریحی خیلی خوبیه هوای خنک و خوبی داره مخصوصا شبها ولی متاسفانه هزینه ای ک بابت ورود از مردم دریافت میکنن صرف رسیدگی و امکانات اونجا نمیشه حتی یه سرویس بهداشتی درست و حسابی نداره فقط پولا رو فک کنم اعضای دهیاری به جیب خودشون میزنن

سفر با خانواده
تجربه سفر علیرضا دشتی به تنگه واشی فیروزکوه

انتشار: 15 مرداد 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
محمدحسین قدیریان

سلام من چندسال پیش به این مکان زیبا و دلنشین رفتم.یه منطقه ییلاقی و باصفا هست.خیلی خوش میگذره حتما برید

سفر با خانواده
تجربه سفر محمدحسین قدیریان به تنگه واشی فیروزکوه

انتشار: 28 تیر 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟

سلام

1

ورودی پارکینگ ۱۵۰ هزارتومن و امکانات در حد صفر بار اول و آخر بود

سفر با خانواده
تجربه سفر undefined به تنگه واشی فیروزکوه

نخیرم اصلا حرف الکی نزن خیلیم عالی بود من ک رفتم

انتشار: 09 آذر 1403

انتشار: 08 تیر 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

فریبا جهان آرا
پرسش:

آیا روزهای تعطیل 12 و 14 شهریور تنگه واشی باز است؟

در پاسخ به فریبا جهان آرا:

سوال منم هست. کسی میدونه آیا؟

انتشار: 11 شهریور 1403

در پاسخ به undefined:

بله بازه

انتشار: 09 آذر 1403

انتشار: 10 شهریور 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
مهسا علی‌نژاد
پرسش:

سلام همه روز دیدن داره تنگه واشی ورودی ش چقدر هست

انتشار: 17 مرداد 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
فاطمه رحمتی
پرسش:

سلام سفر به صورت تور هست؟ و اینکه اگه تور هست هزینه رفت و برگشت و مکان هرنفر از شیراز به فیروزکوه شبی چقدر هست؟

انتشار: 13 مرداد 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟

سوالات متداول

تنگه واشی یکی از مقاصد بازدید محبوب در اطراف تهران است و بسیاری از پایتخت‌نشین ها، برای گشت و گذار آخر هفته به اینجا می‌روند. در معرفی کامل تنگه واشی فیروزکوه می‌توانید بهترین فصل‌های بازدید از اینجا را بدانید. 

از مشهورترین تنگه‌های ایران می‌توان به چال کندی، تنگه هلت و ... اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با این طبیعت خاص می‌توانید وارد صفحه دره ها و تنگه های ایران شوید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.

استان تهران بر خلاف انتظار، گزینه های بسیار جذابی برای طبیعت گردی و گشت و گذاری جانانه در روزهای آخر هفته یا تعطیلات دارد، پس برای اینکه با این گزینه ها و معرفی آنها در کارناوال آشنا شوید، سری به این لینک بزنید. 

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست