کارناوال - راهنمای سفر

دروازه قرآن شیراز

شیراز، بزرگراه شیراز-مرودشت، ورودی شهر شیراز

3.8

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 4 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

30 دقیقه تا 1 ساعت

ساعت دسترسی

امروز جمعه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره دروازه قرآن شیراز

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

مهدیه اکبری پارسا

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

07 شهریور 1399

به روز رسانی

31 خرداد 1399

معرفی /

دروازه قرآن شیراز | به سلامت وارد شوید

امروز در کارناوال سری به یکی از مشهورترین دروازه‌های تاریخی ایران، دروازه قرآن شیراز می‌زنیم. در مورد تاریخچه دروازه قرآن شیراز و تفریحاتی که می‌توان اطراف این جاذبه مشهور شیراز داشت صحبت می‌کنیم و با مرور تعدادی عکس دروازه قرآن شیراز با حال‌وهوا و فضای این جاذبه بیشتر آشنا می‌شویم. عکس‌هایی که به شما این امکان را می‌دهد تا دروازه قرآن قدیم و جدید را با هم مقایسه کنید و متوجه تغییرات مختلف آن در گذر زمان شوید. همراه‌مان باشید...

چرا دروازه قرآن شیراز؟


  • یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی شیراز محسوب می‌شود. 
  • بوستان اطراف دروازه قرآن بسیار باصفاست و آرامگاه یکی از شاعران مشهور ایرانی، خواجوی کرمانی را در خود جای داده است.
  • تماشای عبور ماشین‌ها و آدم‌ها از بالای بوستان، نوشیدن چای، خوردن بستنی و فالوده‌های معروف شیراز در اطراف دروازه می‌تواند خاطره سفر شما به شیراز را لذت‌بخش‌تر کند.
  • دروازه قرآن در شب به دلیل چراغانی‌های رنگارنگش بسیار تماشایی‌ است و انتخابی عالی برای شب‌گردی در شیراز محسوب می‌شود.
Amin Aleshmas 

آشنایی با دروازه قرآن شیراز | به سلامت داخل شوید

شیراز، عروس شهرهای جنوب ایران، در میانه دشتی پهناور و در محاصره کوه‌ها بنا شده و گسترش یافته است. شیراز چند ورودی دارد که بر سر راه یکی از ورودی‌های آن، راهی که اصفهان را به مرودشت و فیروزآباد متصل می‌کند، دروازه‌ای به نام دروازه قرآن قرار دارد. این دروازه در میانه کوه‌های باباکوهی و چهل مقام و روی تنگه‌ای به نام تنگه الله اکبر ساخته شده است و به‌دلیل قرآنی که بر بالای آن وجود دارد، به این نام خوانده می‌شود، البته از اینجا در گذشته به نام طاق قرآن نیز یاد می‌کردند. این بنا در سال 1375 با شماره 1800 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

Photo by : Reza Ghaderi

خوشگذرانی در دروازه قرآن

دروازه قرآن یکی از محبوب‌ترین نقاط شیراز برای تفریح و خوشگذرانی در این شهر است. اینجا می‌توانید از تفریحاتی مانند عکاسی، پیک‌نیک و کافه و رستوران‌گردی در اطراف دروازه قرآن لذت ببرید یا اینکه شب‌ها به اینجا سری بزنید و غرق در زیبایی‌های شبانه دروازه با نورپردازی‌های رنگارنگ آن شوید. 

Amir Ranjbar 

بوستان خواجوی کرمانی 

مقابل دروازه شیراز، مجموعه‌ای تفریحی وجود دارد که به‌دلیل وجود قبر خواجوی کرمانی (شاعر پرآوازه ایران)، به آن بوستان خواجوی کرمانی می‌گویند. پس از بازدید از دروازه قرآن می‌توانید سری نیز به این بوستان بزنید و عبورو‌مرور مردم را تماشا کنید. آب‌نمای موزیکال، مقبره خواجوی کرمانی و ساختار پله‌ای شکل پارک که امکان تماشای قسمتی از شهر شیراز از بلندی کوه را می‌دهد از جذابیت‌های بوستان خواجوی کرمانی ست. 

Amin Aleshmas 
Reza Ghaderi 
Amin Aleshmas 
Amin Aleshmas 

مقبره خواجوی کرمانی

خواجوی کرمانی معروف به خواجه شارع، از شاعران نامدار و بزرگ ایران است؛ او در کرمان متولد شد و در شیراز به زندگی خود ادامه داد. آرامگاه خواجوی کرمانی در شمال شیراز، در دامنه کوه صبوی، مشرف بر دروازه قرآن قرار دارد و آب چشمه رکن آباد نیز از کنار مقبره او می‌گذرد. آرامگاه او، مقبره‌ای ساخته شده در فضای باز است و با سقف یا دیوار محافظت نمی‌شود. 

جالب است که بدانید وی از شاعران مشهور قرن هشتم به شمار می‌رود، غالب شعرهایش حال‌وهوایی عرفانی دارد و غزلیات، قصیده و مثنوی‌های او معروف است.

مقبره خواجوی کرمانی
Reza Ghaderi 
مقبره خواجوی کرمانی

غارهای بوستان خواجوی کرمانی

کمی که از مقبره خواجو بالاتر بروید، به سه غار بر می‌خورید. یکی از این غارها، محلی برای عبادت و خلوت کردن عرفا و زاهدان با خدای خود بود که برای مدت زمانی خواجوی کرمانی نیز در آن به تزکیه روح و پرستش خدای خود می‌پرداخت. کمی نزدیک‌تر غار دیگری با دهانه‌ای بلند قرار دارد که قبر خواجه عمادالدین محمود، وزیر معروف شاه شیخ ابواسحاق اینجو در آن به چشم می‌خورد. به دستور حسنعلی میرزا، حاکم فارس در سال 1218 هجری قمری، در کنار این غار نقش‌برجسته‌ای از جنگ رستم و شیر (یکی از جنگ‌های هفت‌خان رستم در شاهنامه) حکاکی شده است؛ علاوه بر آن تصویر برجسته ناتمامی از فتحعلی شاه قاجار و دو تن از پسرانش در کنار نقش جنگ رستم و شیر دیده می‌شود.

Reza Ghaderi 
Reza Ghaderi 
Reza Ghaderi 

تاریخچه دروازه قرآن شیراز

نخستین باری که بنای دروازه قرآن روی تنگه الله اکبر، در ابتدای راه ورودی اصفهان به شیراز ساخته شد سلسله آل بویه (1) بر ایران و عراق حکمرانی می‌کردند. از میان امرای آل بویه، عضدالدوله دیلمی مشهورترین و بزرگ‌ترین امیر بود که در سال 369 ه.ق پادشاه ایران شد و در شیراز، پایتخت آن روزهای کشور، بر تخت نشست. به‌دستور او بناهای متعددی در شیراز ایجاد و آبادانی‌های فراوانی برقرار شد. یکی از این بناهای زیبا، سازه دروازه قرآن بود که به‌دستور عضدالدوله ساخته شد و جلوه خاصی به ورودی شهر داد. به فرمان او بالای این دروازه، قرآنی قرار دادند تا مردم از زیر آن رفت‌وآمد کرده و به حکم برکت قرآن، مسافرت خود را به سلامت و امنیت به اتمام برسانند. اما عدم توجه و رسیدگی به آن در سال‌های بعد، موجب تخریب و شکسته شدن دروازه قرآن شد تا اینکه کریم خان زند، موسس سلسله زندیه و حاکم ایران، دستور به بازسازی آن داد و شکل جدیدی از دروازه قرآن را ایجاد کرد. معماران برای قرار دادن قرآن‌ها روی دروازه، در بالای آن اتاقکی ایجاد کردند و دو جلد قرآن نفیس نوشته شده به خط ثلث را در آن جای دادند. 

دوره قاجار و پهلوی 

بعد از این بازسازی تا مدتی دروازه قرآن به شکوه و زیبایی خود بازگشت؛ اما چند زلزله که در زمان حکومت قاجارها اتفاق افتاد آسیب‌هایی بر بنا وارد کرد که توسط محمد زکی خان نوری (2) بازسازی و مرمت شد. او برای راحتی مسافران در دو سمت بنا، اتاق‌هایی ساخت که به‌عنوان پاسگاه و راهداری مورد استفاده قرار می‌گرفت. علاوه بر این‌ها، آب‌انباری نیز در کنار این دروازه به وجود آمد که آب آن از رکن آباد، چشمه معروف شیراز تامین می‌شد و جان مسافران را تازه می‌کرد.

تا سال 1315 شمسی دروازه قرآن برپا ماند و مسافران به سلامت از زیر طاق‌های آن عبور می‌کردند؛ اما این موضوع دوام چندانی نیاورد. مسئولان شهرداری، این بنا را در مسیر طرح توسعه راه شمال‌شرقی شیراز می‌دیدند. آن‌ها کل سازه را با دینامیت و به‌سختی، تخریب و قرآن‌های موجود در آن را به موزه پارس شیراز منتقل کردند. در سال 1327 هجری شمسی، یکی از بازرگانان مشهور و خوشنام شیرازی، حاج حسین ایگار که به‌نام اعتماد التجار معروف بود، دروازه قرآن کنونی را با فاصله کمی از محل دروازه قبلی بنا کرد. بنا به وصیتش اتاق کوچک سمت چپ دروازه که مشرف به دره کنار بود، به‌عنوان آرامگاه او مورد استفاده قرار گرفت. 

پاورقی


1- آل بویه، سلسله‌ای است که از سال‌های 320 تا 447 هجری قمری، بر بخش‌های جنوبی، مرکزی و غربی ایران و عراق حکومت می‌کرد. پایتخت آن‌ها در ابتدا شهر ری و سپس شیراز بود. عضدالدوله دیلمی از معروف‌ترین پادشاهان این سلسله است. تبار این خاندان به دیلمیان گیلان در لاهیجان بر می‌گردد. 

2- از وزیران ایالت فارس، پدرش میرزا بنویس لشکر فتحعلی شاه بود، در معیت فرمانفرمای فارس به این استان رفت، با لیاقتی که از خود نشان داد به سمت وزارتی فارس منصوب و داماد فتحعلی شاه شد اما بعدتر مورد غضب قرار گرفت و از سمت خود اخراج شد. 

مقایسه دروازه قرآن قدیم و جدید
عکس هارولد وستون، شرق شناس از دروازه قرآن شیراز

تاریخچه قرآن‌ های دروازه شیراز

در این قسمت می‌خواهیم با قرآن‌هایی که در طی تاریخ، مهمان دروازه قرآن بودند بیشتر آشنا شویم.

از نخستین قرآنی که به‌دستور عضدالدوله دیلمی روی دروازه قرآن گذاشته شده بود، اطلاعاتی در دست نیست که متعلق به چه دوره‌ای و به دستخط چه کسی نوشته شده است. 

قرآن هفده من 

قرآن‌هایی که به‌ دستور کریم خان زند درون اتاقک بالای دروازه گذاشته شده است، داستان‌های متفاوتی دارند و از شهرت بسیار برخوردارند. این قرآن‌ها به دلیل وزن زیادی که داشتند به "قرآن هفده من" مشهور شده و مورد احترام مردم بودند. قرآن‌های هفده من امروزه در موزه پارس نگه‌داری می‌شوند. 

داستان‌های زیادی در مورد نویسندگان این قرآن وجود دارد. برخی معتقدند این قرآن نفیسِ خطی، نوشته امام حسین (ع) است و برخی دیگر نگارش آن را به امام سجاد نسبت می‌دهند. ولی بیشتر مردم اعتقاد دارند قرآن هفده من به خط سلطان ابراهیم، فرزند شاهرخ گورکانی (1) در دو جلد و به خط ثلث نگاشته شده است؛ اما محمد مهدی نجفی، رئیس موزه پارس، اعتقاد دارد که شیوه نگارش این قرآن نه با خط ثلث که با خط محقق قوی و با قلم سه دانگ نوشته شده است. نگارش ساده این قرآن‌ها و اینکه بدون تذهیب بوده‌اند، نشان می‌دهد که این قرآن حاصل کار خود شاهرخ گورکانی است. 

هر کدام از این قرآن‌ها 15 جزء داشتند و مردم بر این باور بودند که هر صفحه هفده من و کل قرآن نیز هفده من است و این از معجزات این قرآن به حساب می‌آید. اما آنچه که در واقعیت وجود دارد این است که هر جلد این قرآن‌ها بیش از 51 کیلوگرم وزن داشتند؛ اما به مرور زمان و با آسیب‌هایی که به جسم آن‌ها وارد آمده، از وزن‌شان کاسته شده است. اکنون هر کدام از آنها بیش از 21 کیلوگرم وزن دارند. هر صفحه از این قرآن‌ها 11 سطر و در حواشی و اطراف برخی از برگ‌های آن مهر و یادگارهایی از افراد و شخصیت‌ها در دوره‌های مختلف وجود دارد. 

 مردم شیراز اعتقاد عجیبی به این قرآن‌ها داشتند، به همین دلیل اول ماه قمری به این دروازه می‌آمدند و از زیر آن رد می‌شدند و خود را تا پایان ماه در برابر بلایا بیمه می‌کردند. این رسم تا 40 سال پیش نیز در این شهر انجام می‌شد. در برخی روایات نیز چنین گفته شده که این‌کار، رسم هر جمعه مردم بوده است. در حکایت‌ها و روایت‌های متعدد آمده که نادرشاه افشار، موسس سلسله افشاریه، قرآن‌های هفده من و دیگر قرآن‌های تاریخی و باارزشی که تا آن زمان وجود داشته را در جنگ‌ها همراه خود می‌برده است. قصد او از این‌کار این بود تا در جنگ و سفر در پناه آن‌ها قرار بگیرد و قرآن‌ها پشتوانه معنوی کاروان جنگی‌اش شود. علاوه بر او حاکمان و فرمانروایان بسیاری از کشورهای همسایه این قرآن‌ها را برای دوری از بلا، جنگ و آسیب به امانت می‌گرفتند و پس از مدتی آن‌ها را باز می‌گرداندند. 

اثر این قرآن‌ها را می‌شد حتی تا گفته‌ها، ضرب‌المثل و واگویه‌های اهالی شیراز ردیابی کرد. به‌طوری که اگر کسی کار کوچکی انجام داده و در مورد آن زیاد صحبت کند گفته می‌شود، مگر "قرآن هفده من تمام کرده‌ای" که این همه در مورد کارت صحبت می‌کنی. این عبارت اشاره به بزرگی و کار سخت نوشتن قرآن هفده من اشاره دارد. 

جلوه قرآن در بنای امروزی 

در بنای امروزی دروازه قرآن، آیاتی از قرآن به خط ثلث و نسخ دورتادور دروازه را مزین کرده است. در پیشانی شمالی طاق آن، آیه ۹ سوره اسراء نوشته شده است: 

"إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ وَیُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا کَبِیرًا

قطعا این قرآن به [آیینى] که خود پایدارتر است راه مى‌‏نماید و به آن مؤمنانى که کارهاى شایسته مى‌‏کنند، مژده مى‌‏دهد که پاداشى بزرگ برایشان خواهد بود" 

بر پیشانی جنوبی و سمتی که رو به شهر شیراز قرار دارد آیه ۸۸ سوره اسراء به چشم می‌خورد: 

"قُل لَّئِنِ اجْتَمَعَتِ الإِنسُ وَالْجِنُّ عَلَى أَن یَأْتُواْ بِمِثْلِ هَذَا الْقُرْآنِ لاَ یَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَلَوْ کَانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهِیرًا

بگو اگر انس و جن گرد آیند تا نظیر این قرآن را بیاورند مانند آن را نخواهند آورد هر چند برخى از آن‌ها پشتیبان برخى [دیگر] باشند"

گوشه غربی طاق نیز آیه ۹ سوره حجر نقش بسته است:

"إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ...؛ بى‌‏تردید ما این قرآن را به تدریج نازل کرده‌‏ایم ... و ادامه این آیه در گوشه شرقی ... وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ؛ ... و قطعاً نگهبان آن خواهیم بود"

پاورقی


1- شاهرخ گورکانی یا شاهرخ تیموری، چهارمین پسر تیمور گورکانی (موسس سلسله تیموریان)، از نامدارترین شاهان این سلسله است. او شاهی هنردوست، هنرپرور، سیاست‌مدار و مردم‌دار بود. همسر او گوهرشاد، موسس بنای مسجد و مدرسه گوهرشاد از دیگر نامداران تاریخ ایران است.

قرآن هفده من موزه پارس
Photo by : Zainab Saemi

معماری دروازه قرآن شیراز

سازه دروازه قرآن به مانند اکثر دروازه‌های ایران، طاقی شکل و با آیاتی از قرآن کریم تزیین شده است. بر اساس توصیفاتی که از دروازه قرآنِ ساختِ کریم خان زند وجود دارد و تصاویری که از مرمت آن توسط زکی خان به دست آمده، به نظر می‌آید در گذشته و در قسمت بالایی دروازه، اتاقی وجود داشته که مزین به پنجره‌های مشبک بوده است. دروازه کنونی اندازه‌ای بزرگ‌تر از دروازه قبلی دارد و دهانه آن به‌صورت قوسی تیزه‌دار ساخته شده است. دو ورودی کوچک در جرزهای دو طرف آن ایجاد شده و اتاق مستطیل شکل بالای آن، جایگاه قرآن است. 

Reza Ghaderi 

مسیر و نقشه

آدرس: شیراز، بزرگراه شیراز-مرودشت، ورودی شهر شیراز

دسترسی: برای رسیدن به دروازه قرآن از خارج از شهر شیراز، باید خود را به بلوار امام رضا در بزرگراه مرودشت به شیراز برسانید. دروازه قرآن در سمت راست ورودی شهر قرار دارد؛ اما برای رفتن به دروازه قرآن از داخل شهر، مسیر بلوار آیت الله ربانی یا بلوار هفت تنان، راه را نشان می‌دهد.

گهواره دید
لونا پارک شیراز
باغ موزه هفت تنان
باغ جهان نما

سخن آخر

امروز با شما در کارناوال سفر کوتاهی به دروازه قرآن شیراز داشتیم و با تاریخچه این بنای مشهور بیشتر آشنا شدیم.

نظر شما در مورد بازدید از دروازه قرآن چیست؟ چه چیزی باعث شد تا سری به این بنای تاریخی بزنید؟

دیدگاه‌ها، پیشنهادها و تجربه‌های سفرتان را با ما و دیگر دوستان کارناوالی‌تان در میان بگذارید. 

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.3

بررسی شده توسط مهدیه اکبری پارسا

ارزش تاریخی(عالی) 4.5
ارزش معماری(عالی) 4.5
حال و هوای خوش(عالی) 4.5
شرایط نگهداری و مرمت(خوب) 4
سهولت در دسترسی(خوب) 4

نقاط قوت

  • یکی از نمادهای شهر شیراز
  • از بهترین نقاط شهر برای شب‌گردی و پیاده‌روی
  • از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی شیراز
  • دارای ارزش معنوی در بین مردم
  • قرارگیری در نزدیکی پارکی باصفا
  • دسترسی آسان

نقاط ضعف

  • ندارد

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 4 رای

3.8

انفرادی

1

آیا بازدید از دروازه قرآن شیراز را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
حال و هوای خوش(خوب) 3.8
سهولت در دسترسی(عالی) 4.5

دروازه قرآن شیراز را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
وحید صادقی

4.5

مممنون از شما بابن نگارش این مطلب مفید .راسته که میگن قرآن‌های قدیمی دروازه قرآن رو به موزه لوور پاریس بردن؟

تجربه سفر وحید صادقی به دروازه قرآن شیراز

انتشار: 21 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اسماعيل خواجه زاده

دروازه قرآن شيراز

سلام دروازه قرآن زماني واقعا محل آمد وشد ماشين بوده الان شده يك اثر باستاني و پياده رو شده كه در واقع بايد محل عبور ماشين ها باشد وبراي اينكه اين اثر باستاني باقي بماند رودخانه را پر كرده ايم ورودخانه شده جاده و شاهرگ وردي شيراز بابا اثار باستاني كه باعث سد معبر شود و جان مردم را بگيرد بايد خراب شود

انتشار: 11 فروردین 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
احمد اسدسنگابی

پیشنهاد به خواندن کتاب

سلام علیکم .با صلوات بر محمد و آل محمد احتراماً همان گونه که مستحضر هستید عنوان دروازه به مکانی گفته میشود که انتهای آن جاده ، به شهر یا مکانی خاص منتهی گردد همانند دروازه اصفهان ، دروازه کازرون ، یا دروازه شیراز اصفهان ووو که به شهری خاص یا مانند دروازه سعدی ، دروازه شاه داعی ووو که به محلی خاص منتهی میشوند . متاسفانه از حدود سال 42 بعد از اصلاحات ارضی ، مخصوصاً بعد از انقلاب و شدیداً پس از جنگ تحمیلی که مهاجران زیادی به شیراز سرآزیر شدند بعضی از اسامی و اماکن تحریف شدند از جمله طاق قرآن؟! همان گونه که مستحضر هستید اولاً قرآن کتاب آسمانی می‌باشد نه مکان یا شهری خاص که جاده ای به آن منتهی شود . دوم . دو دروازه در امتداد هم نبوده یعنی دروازه اصفهان فعلی یا دروازه استخر گذشته آخر شیراز بوده و بعد رودخانه خشک ووو جاده اصفهان و تنگ قرآن یا تنگ الله اکبر . سوم دو طرف دروازه ، برج و بارو بوده و آخرین قسمت برج و باروی شیراز همین دروازه اصفهان فعلی بوده و بعد رودخانه خشک که این برج و بارو به امر ، آغا محمدخان قاجار تخریب میگردد . چهارم در محل تنگ الله اکبر ، به امر عضدالدوله دیلمی طاقی ساخته میشود و بالای طاق قرآنی گذاشته میشود که مردم از زیر قرآن حرکت کنند و در پناه قرآن به مقصد برسند این طاق پا بر جا بوده تا اینکه به امر استاندار رضا شاه پهلوی ، این طاق با دینامیت منفجر و چند سال بعد طاق فعلی به همت مرحوم ایگار ساخته میشود . که شیرازی های اصیل به این بنا طاق قرآن و محل را زیر قرآن یا تنگ قرآن یا تنگ الله اکبر می‌گفته و الان هم میگویند. دروازه های قدیم شیراز . ۱.دروازه اصفهان . ۲.دروازه سعدی . ۳. دروازه قصاب‌خانه . ۴.دروازه شاه داعی که دروازه درب سلم هم بوده .۵. دروازه کازرون .۶. دروازه باغشاه . ای کاش این افرادی که قلم دست می‌گیرند حداقل مطالعه ای داشته باشند حداقل نگاهی به کتابهای درسی دوران متوسطه ، کتاب جغرافیای استان فارس ضمیمه جغرافیای ایران سال دوم متوسطه یا کتاب مشاهدات سفر از بنگال به ایران ویلیام فرانکلین ووو. ومن الله التوفیق احمد اسدسنگابی شیراز

سفر به تنهایی
تجربه سفر احمد اسدسنگابی به دروازه قرآن شیراز

اینو هم در نظربیگیر دوست عزیز که هیچوقت یک شیرازی نمیگه رودخانه خشک ووو یا دروازه اصفهان ووو. گمون میکنم شما هم خودتون جز اون دسته مهاجران زیادی که گفتید بودید.

انتشار: 08 خرداد 1399

مهدیه اکبری پارسا

دوست عزیز کارناوالی در مورد موضوعی که مطرح کردید باید به اطلاع تان برسانیم که نام این بنای تاریخی در منابع مختلف معتبر از جمله منابعی که در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار دارد با اسم دروازه قرآن به ثبت رسیده است. این مطلب نیز بر اساس منابع مختلف نوشته شده است و تمام آنها از این مکان به عنوان دروازه و طاق قرآن یاد کرده اند، همان گونه که در مطلب ما نیز آورده شده است. از طرفی مردم هم از این مکان به عنوان دروازه قرآن یاد می کنند و به این نام بر سر زبان ها افتاده است، ما نیز مجبوریم از همین نام استفاده کنیم تا مخاطب ما دچار مشکل نشود. ممنون از دقت نظر و توجه شما

انتشار: 26 تیر 1397

انتشار: 19 تیر 1397

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

علی خنگی
پرسش:

خیابان دروازه قران شیراز چند کوچه دارد

انتشار: 18 خرداد 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
پرسش:

با سلام دوست عزیزی که در پیامت با مسخره کردن لهجه شیرازی یعنی خواستی بگی که اطلاعاتی داری.البته تقصیری نداری چه ممکن شما هم یکی از اون مهاجران زیادی باشه که خودت گفتی به شیراز اومدن وگرنه هیچوقت یه شیرازی نمیاد بگه دروازه اصفهان ووو یا رودخانه خشک ووو.

انتشار: 08 خرداد 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست