کوشک احمدشاهی تهران
تهران، میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران
4.1
از 5 امتیاز
میانگین نظرات 8 کاربر
گالری تصاویر
مدت پیشنهادی بازدید
15 تا 45 دقیقه
ساعت دسترسی
شماره تماس
هزینه هزینه ورود به مجموعه
هزینه هزینه ورود به موزه
همه چیز درباره کوشک احمدشاهی تهران
چرا بازدید کنیم؟
نقد و بررسی کارناوال
کجاست؟
نقشه و مسیر
آقام چی گفتن؟
نظرات کاربران
سوالی دارید؟
پرسش و پاسخ
نقد و بررسی کارناوال
کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
25 خرداد 1398
به روز رسانی
21 خرداد 1399
کوشک احمدشاهی تهران | عمارت قاجاری باغ نیاوران
برای معرفی جاذبه ای دیدنی در پایتخت، سری به مجموعه و باغ نیاوران می زنیم و قدم به درون کوشک احمد شاهی تهران می گذاریم تا با یکی از کاخ موزه های تهران آشنا شویم. بنایی که سوژه عکس بسیاری از عکاسان و نشانی از به کارگیری هنر معماری ایرانی و اروپایی در این باغ است. به شما از معماری کوشک احمدشاهی می گوییم و مروری بر تاریخچه این بنای دیدنی داریم.
چرا کوشک احمدشاهی؟
- یکی از بناهای زیبای قاجاری است.
- در مجموعه نیاوران قرار دارد و در کنار آن می توانید از جاذبه های دیگر نیز دیدن کنید.
- زمانی محل زندگی ولیعهد (رضا پهلوی) بوده است.
- محیط دل انگیز باغ نیاوران و امکانات به نسبت خوب آن فرصت خلق خاطره های خوش را در اختیارتان می گذارند.
- سنگ معروف کره ماه در این کوشک نگهداری می شود.
- محوطه این عمارت، لوکیشن معروف سریال قهوه تلخ بوده است.
برای رسیدن به کوشک احمدشاهی از میان باغ نیاوران می گذریم...
برای ورود به کوشک احمدشاهی باید به میان باغی تاریخی قدم بگذاریم؛ باغی که در گوشه ای از تهران جا خوش کرده و از زمان قاجار تا به حال قصه های زیادی را به خود دیده است. طبیعت چشم نواز این باغ قسمتی از تاریخ ایران را به خود دیده است. باغ نیاوران در زمان فتحعلی شاه قاجار در محلی ساخته شد که پیش تر از این نیزاری بیش نبود. به همین دلیل این باغ به نی آوران مشهور و در گذر زمان با نام نیاوران خوانده شد.
محمد شاه بنای کوچک و ساده ای در آن ساخت؛ اما ناصرالدین شاه بنای با شکوه صاحبقرانیه و حوضخانه را در آن بنیان نهاد. آخرین بنای ساخته شده توسط سلسله قاجار در این باغ، کوشک احمد شاهی نام دارد که دقیقا در میانه باغ نیاوران جای گرفته است.
محمدرضا پهلوی در زمان سلطنت خود دستور تخریب بناهای کوچک باغ و احداث کاخی مدرن جهت سکونت خود و خانواده اش صادر کرد که کاخ نیاوران نام گرفت. وی تا زمان خروج از ایران در همین بنا سکونت داشت و از کاخ صاحبقرانیه به عنوان محل کار استفاده می کرد.
بنایی که قصد ورود به آن را داریم در زیباترین نقطه باغ، یکی از رویایی ترین منظره ها را نمایش می دهد؛ کوشک احمدشاهی از بهترین مکان های دیدنی تهران !
آشنایی با کوشک احمدشاهی
کوشک احمد شاهی نام عمارتی دو طبقه است که با مساحتی برابر ۸۰۰ مترمربع در شمال باغ نیاوران قرار دارد. نوع معماری به کار رفته در ساخت بنا باعث تمایز آن از نمونه های هم عصر خود شده است؛ به گونه ای که نمی توان ظرافت موجود در آن را با هیچ بنای دیگری مقایسه کرد. این بنا دقیقا در مقابل یک حوض بزرگ قرار گرفته و به دلیل زیبایی های بی بدیل به سوژه خوبی برای عکاسان تبدیل شده است. بد نیست بدانید کوشک احمدشاهی همان ساختمانی است که بارها در سریال قهوه تلخ مهران مدیری آن را دیده اید. جالب آنکه تنها فضای بیرونی این کوشک در سریال مورد استفاده قرار گرفته و سکانس های داخلی در جای دیگری تصویربرداری شده اند.
در ادامه بیشتر با این اثر دیدنی آشنا می شویم...
معماری کوشک احمدشاهی
قرارگیری کوشک بر روی شیب باعث عدم احساس اختلاف سطح در طبقه دوم شده است. این شیب در ضلع شمالی عمارت به سمت رشته کوه های البرز قرار دارد و این انتخاب هوشمندانه در مورد محل قرارگیری ساختمان از ذوق و هنر سازنده آن خبر می دهد.
وجود سقف شیروانی بر روی کوشک نوعی الهام گیری از معماری نئوکلاسیک اروپایی و ترکیب آن با گوشه ای از هنر معماری ایرانی دوره قاجار را نشان می دهد. منحصر به فردترین هنر به کار رفته در کوشک احمدشاهی در نمای پوشیده از سطوح و قالب بندی های تزیینی آجری قابل رویت است. این تزیینات به صورت پلاک هایی مستطیل شکل و با رنگ نخودی بر روی دیوار بیرونی عمارت به چشم می خورند و ابعاد مختلفی دارند.
از میان سایر ویژگی های این بنا می توان به گذر آب قنات از میان آن اشاره کرد. آب این قنات از رشته کوه های البرز سرچشمه گرفته و پس از گذر از آبنمای وسط کوشک به حوض روبه روی بنا می رسید. آب پس از جریان یافتن در میان باغ و عبور از میان کاخ صاحبقرانیه به سمت محلی که امروز پارک نیاوران نام دارد منتهی می شد. امروزه این قنات هنوز هم جریان دارد؛ اما برای جلوگیری از آسیب های ناشی از نفوذ رطوبت مسیر آن را تغییر داده اند. آب کنونی قنات پس از گذشتن از حوض های داخل باغ به سمت پارک نیاوران می رود.
ایوان سراسری ۴ طرفه که تماشای همه جای باغ را ممکن می سازد دورتادور طبقه دوم را محصور کرده است. این ایوان با ۲۶ ستونِ ظریفِ پوشیده شده از گچ و ۴ پایه قطور آجری، زیبایی منحصر به فردی دارد که چشمان زیادی را به خود خیره می کند. نقشی از شیر و خورشید گچبری شده بر بالای دیوارِ ضلع شمالی ایوان، جلوه ای خاص به آن بخشیده است.
در زمان پهلوی دوم تغییراتی در این بنا صورت گرفت که اضافه کردن یک سرویس بهداشتی در طبقه اول و تغییر مسیر راه پله ها از جمله آنها بود.
به کوشک احمدشاهی وارد می شویم
ورود به بنا از ضلع جنوبی امکان پذیر است که درست روبه روی آن حوض بیضی شکل پوشیده از کاشی قرار دارد. با بالا رفتن از چندین پله و فاصله گرفتن از این حوض زیبا به درِ ورودی کوشک می رسیم.
طبقه اول
با ورود به کوشک چشممان به آبنمایی مرمرین می افتد که زمانی محل گذر آب قنات بوده است. طبقه اول کوشک ۶ اتاق و ۲ راهروی شرقی و غربی و یک هال را شامل می شود که در همه آنها، اشیای تزیینی از جنس نقره، برنز، عاج، چوب، هدایایی از کشورهای مختلف مثل هند، تابلوهای نقاشی و گوبلن و نشان ها و مدال ها به نمایش درآمده اند. اتاق های مطالعه، خواب، غذاخوری، آجودان و یک فضای نمایشگاهی از جمله فضاهای این طبقه هستند.
پیش از ورود به اتاق ها نگاهی به در ۴ سوی هال می اندازیم و تابلوها و اشیای موجود را به شما معرفی می کنیم:
- تصویری از فرزند ارشد محمدرضا پهلوی
- پرتره فرزند ارشد محمدرضا پهلوی اثر مولی بی شاپ با تکنیک پاستل
- پیانوی دربار
- جعبه تلویزیون با تزیینات لاکی و تصاویر گل و بوته
- گلدان های چینی ساخت کارخانه چینی قصاعی نطنز در سال ۱۳۶۷ منقوش به تصویر محمدرضا پهلوی
- تیر و کمان از جنس فایبرگلاس و منیزیم برند Bear Archer کانادا در سال ۱۹۷۰
همچنین ویترینی در سمت چپ تعبیه شده و کتاب ها و آثاری را در خود جای داده است که آثار شاخص آن عبارتند از:
- بشقاب یادبود جشن شاهنشاهی ایران
- کتاب دخترک دریا نوشته هانس کریستیان اندرسون ترجمه و نقاشی فرح دیبا
- حکم کمربند مشکی تکواندو (دان یک) متعلق به رضا پهلوی
در ادامه به اتاق های این طبقه وارد می شویم...
اتاق آجودان
با شنیدن نام این اتاق این سوال برای شما پیش می آید که آجودان چه کسی است و اتاق او در این بنای سلطنتی چه می کند؟ در پاسخ به شما می گوییم که آجودان که با عنوان فریار هم شناخته می شود، امیر یا افسری است که وظیفه رسیدگی به امور شخصی پادشاه، رییسجمهور و یا نخست وزیر و مقامات بلندپایه کشوری و لشگری را بر عهده دارد و در مواردی نقش محافظ آنها را نیز بر عهده می گیرد. به طور کلی این فرد مقامات را در امور مختلف، برای پیشبرد وظایف آنان یاری میکند.
حال که با واژه آجودان و وظایف او آشنا شدید باید بگوییم که این اتاق مخصوص استقرار آجودان ویژه رضا پهلوی بوده است. اشیا و آثار زیر در این اتاق جای دارند :
- مبلمان طرح کشور فرانسه
- گلدان های کریستال ساخت چکسلواکی
- تصویر مراسم تاجگذاری سال ۱۳۴۶
- آباژور ساخت چکسلواکی
- شمشیرها ساخت ایتالیا
- گلدان های چینی ساخت چین
- نقاشی پشت شیشه (ویترین) اثری از منیر فرمانفرماییان با ابعاد ۹۰ * ۹۰ سانتی متر
اتاق غذاخوری
اتاق غذاخوری در جنوب شرقی این عمارت و در کنار اتاق آجودان قرار دارد. آثار زیر این اتاق را مزین کرده اند:
- فرش بافت کرمان طرح محرابی درختی
- پاراوان ساخت کشور اندونزی - جاوه
- یک جفت گلدان با دسته های برنزی ساخت فرانسه
- تصویر رضا خان پهلوی
- جعبه منبت کاری شده اهدایی از کشور هندوستان
- سرویس چای خوری ساخت مجارستان
- ظروف غذاخوری ساخت فرانسه
اتاق مطالعه رضا پهلوی
در طبقه اول فضایی در ضلع جنوبی به اتاق مطالعه رضا پهلوی اختصاص یافته و وسایل او در آن به نمایش درآمده است. پوشش دیوار ضلع جنوبی اتاق نمونه ای از پوشش دیوار در دوره پهلوی است و مبلمان سفید رنگی در آن به چشم می خورد. هنگامی که روبه روی این اتاق قرار می گیرید اشیا و آثار زیر به چشم شما خواهند آمد:
در فضای رو به رو:
- نقاشی های دوران کودکی رضا پهلوی در سال های ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۰
- سردیس برنزی رضا پهلوی با امضاء MEHRI در سال ۱۳۴۷
- عکس اولین پرواز رضا پهلوی
- گواهینامه نخستین پرواز مستقل با هواپیمای شکاری مافوق صوت F۵ در ۱۸ اسفند ۱۳۵۶ پایگاه دزفول
- فرش بافت کرمان ۶۰ رج طرح درختی
- مبلمان طرح کشور فرانسه
- پوست گورخر
در سمت چپ:
- لوح تقدیر به مناسبت پرواز مستقل رضا پهلوی در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۵۳ از طرف سرلشکر Devol Brett از نیروی هوایی امریکا
- چوب اسکی Salmon اهدایی به دربار پهلوی از سوی دادگستری در سال ۱۳۵۵
- کاپ هشتمین مسابقات بوکس غیرحرفه ای آسیا در اندونزی - جاکارتا در اکتبر ۱۹۷۷
- تصاویری از رضا پهلوی در تیم فوتبال تاج
در سمت راست:
- تصویری از رضا پهلوی به همراه مادرش فرح دیبا
- گواهینامه پایان نامه تحصیلات ابتدایی
اتاق خواب رضا پهلوی
درست در کنار اتاق مطالعه، اتاق خواب رضا پهلوی قرار دارد. در این اتاق بسیاری از وسایل شخصی وی دیده می شود. ویترینی در اتاق به نمایش و نگهداری کلکسیون شخصی رضا پهلوی اختصاص یافته است که مجموعه ای از سنگ های معدنی، کانی ها، مرجان ها و فسیل های گیاهی و حیوانی در آن به چشم می خورد. شاخص ترین سنگ این مجموعه قطعه شهاب سنگی از کره ماه است که توسط ریچارد نیکسون رییس جمهور اسبق امریکا به وی اهدا شد.
اشیای دیگری که در این اتاق دیده می شوند عبارتند از:
- مدرک پیشاهنگ شایسته متعلق به رضا پهلوی
- مدرک پیشاهنگ کاردان (رضا پهلوی) در سال ۱۳۵۴
- ویترین مدور حاوی اشیای شخصی و لوازم پیشاهنگی رضا پهلوی
- کلکسیون حاوی حلقه های دستمال گردن هدیه به مناسبت سالروز تولد رضا پهلوی
- فرش بافت یزد
- پوست خرس قطبی اهدایی از کشور کانادا
- صفحه شطرنج طراحی شده به شکل کتاب شاهنامه فردوسی با مهره هایی از جنس عاج
- عکس های رضا پهلوی به همراه لیلا
- عکسی از فرحناز پهلوی
فضای نمایشگاهی
فضاهای قسمت شمالی طبقه اول عمارت به نمایش اسناد مربوط به دوران احمدشاه و سازهای سلطنتی اختصاص یافته است. تصاویر احمد شاه و دست خط های وی در این قسمت موجود هستند. همچنین تعدادی پاپوش قدیمی نیز در این قسمت به چشم می خورد که رنگین و زیبا هستند و دیدن شان خالی از لطف نیست.
طبقه دوم
دسترسی به طبقه دوم از راه پله ای که در هال طبقه اول قرار دارد امکان پذیر است؛ اما به دلیل حفظ استحکام ساختمان قابل بازدید نیست.
طبقه دوم شامل یک اتاق موسیقی است که در زمان مهمانی ها از آن استفاده می کردند. قفسه چوبی ویترین دار در سراسر دیوارهای این فضا قرار دارد که در آنها تعدادی از آثار نگهداری می شوند. ایوان زیبای عمارت این طبقه را محصور کرده و در زمان های گذشته مبلمان های چوبی در آن وجود داشته است.
تاریخچه کوشک احمدشاهی
این بنا از نظر معماری بسیار منحصربه فرد است؛ اما متاسفانه در هیچ سند تاریخی اثری از زمان ساخت، سازنده و زمان بهره برداری آن در دسترس نیست. تنها دلیلی که احتمال می رود این کاخ مربوط به دوران حکومت کوتاه مدت احمدشاه قاجار باشد، وجود نام وی در این بنا است. از سوی دیگر به دلیل قرارگیری کوشک احمدشاهی در منطقه ییلاقی اصطلاح خوابگاه ییلاقی احمدشاه را نیز به این بنا نسبت داده اند و قدمت آن را ۱۰۰ سال تخمین می زنند.
برخی می گویند که احمدشاه این بنا را برای همسرِ گُرجی تبار خود ساخته است تا دل او را به دست آورد. در مورد تلاش احمدشاه برای جلب توجه این خانم گرجی روایت های زیادی وجود دارد. داستان به آتش کشیدن منات روسی (پول رایج روسیه) توسط وی و به ذوق آوردن این بانوی گرجی و خشم مردم از این داستان نیز بر سر زبان هاست؛ اما شواهد تاریخی قابل استنادی در این رابطه وجود ندارد.
بر اساس بررسی های کارشناسان، احمدشاه نه همسری گرجی تبار و نه قصد ساخت چنین عمارتی را داشته است. تنها بنایی که کارشناسان ساخت آن را در دوران سلطنت وی تایید می کنند، خانه ای در اراضی فرحآباد تهران است. با این اطلاعات ضد و نقیض، بررسیِ تاریخِ اولیه عمارت امری ناممکن به نظر می رسد.
تغییرات رضاخان پهلوی
به هر روی، با روی کار آمدن رضاخان پهلوی برای مدتی باغ نیاوران و کلیه بناهای درون آن متروکه شد. پس از گذشت دهه نخست سلطنت این سلسله، رضاشاه تصمیم گرفت عروسی فرزندش را در یکی از عمارت های این باغ یعنی کاخ صاحبقرانیه برگزار کند. بدین منظور دست به تعمیرات اساسی در آن زد. کوشک احمدشاهی نیز از تعمیرات آن دوره بی نصیب نماند و به عنوان محلی برای اسقرار کوتاه مدت عروس و داماد در نظر گرفته شد. تغییرات هنرمندانه و ظریف وی سوالات بسیار زیادی را در ارتباط با شکل اولیه بنا تا به امروز بدون پاسخ گذاشته اند. یکی از این سوالات در مورد نحوه دسترسی به طبقات در گذشته و پیش از مرمت است. اگر چه استفاده از این بنا در گذشته هنوز هم در هاله ای از ابهام قرار دارد؛ اما دو نکته در مورد آن مطرح است:
این عمارت در دوره ای متروک شده است.
از این عمارت برای اقامت پرسنل نظامی رده بالای مستقر در باغ در بازه های مختلف استفاده می کردند.
کاربری بنا در دوره محمدرضاشاه پهلوی
با آغاز سلطنت دومین پادشاه سلسله پهلوی، کوشک احمدشاهی به سکونتگاه یکی از برادران محمدرضا شاه تبدیل شد و پس از آن برای مدتی به عنوان محل زندگی در اختیار شخص شاه و همسرش ثریا قرار داشت. این بنای زیبا در گذر زمان برای مدتی باز هم به عنوان اقامتگاه افسران رده بالای نظام استفاده شد تا اینکه پس از ساخت کاخ نیاوران و اختصاص آن به محل زندگی محمدرضا شاه و خانواده اش، شاه این مکان را برای دفتر کار خود آماده کرد. پس از مدتی با مرمت و بازسازی و تغییر دکوراسیون توسط طراحان فرانسوی به عنوان مکانی مستقل برای کار و زندگی رضا پهلوی در اختیار فرزند ارشد وی قرار گرفت.
سرنوشت کوشک پس از انقلاب اسلامی ایران
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مدت 10 سال درِ این بنا بسته ماند و مانند انباری، آثار موجود را در خود حفظ کرد. در سال ۱۳۷۶ عملیات تعمیر و مرمت در آن آغاز و بخش پایین دیواره های آن تعمیر شد. در اردیبهشت سال ۱۳۷۹ همزمان با هفته میراث فرهنگی این بنا تحت عنوان کوشک احمدشاهی و محل اقامت رضا پهلوی گشایش یافت و جانی دوباره گرفت.
پس از مدتی مجددا درهای آن بسته شد و پس از یک دوره تعمیرات اساسی در سال ۱۳۸۴ باری دیگر در آن را به روی عموم باز کردند. امروزه کوشک احمدشاهی یکی از بناهای شاخص باغ نیاوران محسوب می شود و علاقه مندان بسیاری از آن بازدید می کنند.
امکانات مجموعه نیاوران
مجموعه نیاوران برای بازدیدکنندگانش امکاناتی را نیز در نظر گرفته است که می توانید از آنها استفاده کنید که عبارتند از:
- نیمکت هایی در محوطه
- سرویس بهداشتی
- نمازخانه
- آبسردکن
- 2 کافه رستوران
- فروشگاه صنایع دستی
- دستگاه صدور اتوماتیک بلیت
خدمات تخصصی مجموعه نیاوران
برخی قسمت های مجموعه نیاوران صرفا برای ارایه خدمات تخصصی ایجاد شده اند و شاید خیلی به کار بازدیدکنندگان نیایند اما بد نیست با آنها آشنا شوید.
مرکز اسناد: بخشی از ساختمان کاخ نیاوران که پیش از انقلاب محل استقرار خدمه بود، به عنوان مرکز اسناد کاخ های نیاوران استفاده می شود. در این مرکز آلبوم های عکس نگاتیو، اسلاید، اسناد، صفحات گرامافون و نوارهای صوتی و فیلم ها نگهداری می شوند و برای استفاده های تحقیقاتی و پژوهشی در اختیار پژوهشگران تاریخ معاصر ایران قرار می گیرند.
واحد حفاظت و مرمت: فعالیت های این واحد شامل این موارد است: تجهیز و نوسازی مرکز اسناد، فعالیت های حفاظتی، آزمایشگاه ها و کارگاه ها و مطالعه و پژوهش.
گالری و نمایشگاه: ساختمانی در مجموعه نیاوران است که به برگزاری نمایشگاه و گالری های متنوع اختصاص دارد. علاقه مندان می توانند آثار خود را در این ساختمان به نمایش درآورند و از این امکان مجموعه استفاده کنند. ممکن است در مراجعه به این مجموعه، نمایشگاهی را در این قسمت نیز ببینید.
راه دسترسی به کوشک احمدشاهی
آدرس: تهران، میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران
برای رسیدن به مجموعه با استفاده از وسایل نقلیه عمومی چند راه دارید:
۱- با استفاده از مترو می توانید به تجریش بروید و از آنجا با تاکسی و اتوبوس به نیاوران بروید. برای استفاده بهتر از مترو میتوانید از مطلب مترو تهران استفاده کنید.
۲- از خط بی آر تی راه آهن-تجریش استفاده کنید و خودتان را به تجریش برسانید و با استفاده از وسایل نقلیه دیگر به نیاوران برسید.
۳- اکثر پایانه های تاکسیرانی دارای تاکسی هایی به مقصد تجریش هستند و می توانید از طریق آنها به تجریش و سپس با استفاده از وسایل نقلیه عمومی به نیاوران بروید.
زمان و هزینه بازدید
زمان بازدید: همه روزه به جز 14 خرداد، 21 رمضان، تاسوعا و عاشورای حسینی، 28 صفر، 25 شوال (شهادت امام جعفر صادق (ع))
ساعات بازدید: شش ماه اول سال از ساعت 09:00 تا 19:00 و شش ماه دوم سال 08:00 تا 17:00
آخرین زمان برای خرید بلیت: یک ساعت پیش از اتمام زمان بازدید
بهای بلیت: 5000 تومان ورودی مجموعه و 4000 تومان ورودی کوشک احمد شاهی برای اتباع ایرانی
100000 تومان ورودی مجموعه و 50000 تومان ورودی کوشک احمدشاهی برای اتباع خارجی
نکته: کوشک احمدشاهی در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران قرار گرفته است که شامل ساختمان های گوناگونی است. توجه داشته باشید که باید فقط برای قسمت هایی که قصد بازدید از آنها را دارید بلیت تهیه کنید؛ اما تهیه بلیت ورودی مجموعه اجباری است.
نکته: اگر کارت عضو شتاب دارید می توانید با استفاده از دستگاه های صدور اتوماتیک بلیت در بخش بلیت فروشی به راحتی بلیت خود را تهیه کنید.
بهای بلیت بازدید از تمامی قسمت های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران
نام اثر | موضوع | بهای بلیت اتباع ایرانی | بهای بلیت اتباع خارجی |
ورودی مجموعه نیاوران | باغ نیاوران | 5,000 تومان | 100,000 تومان |
موزه جهان نما | کلکسیون فرح دیبا از آثار هنرمندان ایرانی و خارجی | 4,000 تومان | 50,000 تومان |
کاخ صاحبقرانیه | کاخ ناصر الدین شاه و دفتر کار محمدرضا پهلوی | تا اطلاع ثانوی تعطیل است | تا اطلاع ثانوی تعطیل است |
حوضخانه | طبقه زیرین کاخ صاحبقرانیه | تا اطلاع ثانوی تعطیل است | تا اطلاع ثانوی تعطیل است |
کوشک احمدشاهی | بنای قاجاری و محل اقامت رضا پهلوی | 4,000 تومان | 50,000 تومان |
کاخ اختصاصی نیاوران | محل زندگی محمدرضا پهلوی و خانواده اش | 5,000 تومان | 100,000 تومان |
موزه کتابخانه سلطنتی | کتابخانه پهلوی | 4,000 تومان | 50,000 تومان |
موزه خودروهای اختصاصی | اتومبیل های پهلوی | 4,000 تومان | 50,000 تومان |
تخفیف های بازدید
گروه های زیر می توانند با ارائه کارت شناسایی همه روزه به جز روزهای پنج شنبه و جمعه و تعطیلات رسمی از تخفیف برخوردار شوند:
بلیت نیم بها: دانش آموزان و دانشجویان، آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، بازنشستگان به همراه یک نفر، افراد تحت پوشش کمیته امداد و افراد تحت پوشش بهزیستی
بلیت رایگان: راهنمایان تور، کارمندان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با روابط عمومی مجموعه نیاوران به شماره ۱۵-۲۲۲۸۲۰۱۲ تماس حاصل فرمایید.
نکات مهم بازدید از آثار مجموعه نیاوران
بازدید خود را در مسیرهای تعیین شده انجام دهید.
دست کودکان خود را به هنگام بازدید رها نکنید تا از مسیر خارج نشوند. عدم کنترل آنها می تواند منجر به برخورد کودکان تان به آثار نمایشی و در نتیجه آسیب به آنها شود.
فاصله مناسب با حفاظ های شیشه ای و پایه ای را حفظ کنید تا باعث سقوط این حفاظ ها نشوید.
به هیچ عنوان آثار را لمس نکنید. این کار باکتری، رطوبت، تعرق و ... دستان شما را به آثار منتقل می کند و به مرور منجر به ایجاد برخی ترکیبات آسیب رسان در سطح آنها و در نهایت تخریب شان می شود.
در هنگام عکاسی از آثار موزه ای از فلاش استفاده نکنید. فلاش اشعه های آسیب رسان دارد و به مرور زمان بر روی آثار مختلف مانند تابلوهای نقاشی، بافته ها، آثار دارای رنگینه و... تاثیر بدی می گذارد و موجب از بین رفتن آنها می شود.
در هنگام عکاسی به ویژه در داخل موزه ها از مونوپاد استفاده نکنید چرا که احتمال برخورد با اشیا را افزایش می دهد.
عکاسی حرفه ای با تجهیزات جانبی از قبیل سه پایه و ... در محوطه و داخل موزه ها ممنوع است مگر آنکه مجوز آن صادر شده باشد.
عکاسی تبلیغاتی بدون اخذ مجوزهای لازم در محوطه و داخل موزه ها ممنوع است.
توقف در مسیر بازدید جهت عکس های یادگاری موجب ازدحام جمعیت می شود. به دلیل مسایل حفاظتی از این کار خودداری کنید.
خوراکی خود را به فضای داخلی موزه ها نبرید.
از ریختن زباله در فضاهای داخلی موزه ها و فضای سبز مجموعه خودداری کنید.
ورود کالسکه کودک به داخل موزه ها ممنوع است.
در صورت مشاهده هرگونه خسارت و آسیب بازدیدکنندگان به بناها و آثار موزه ای از قیبل یادگاری نویسی بر روی بناها، مجسمه های محوطه و درختان باغ، دفتر یگان حفاظت مجموعه را آگاه سازید.
در صورت داشتن هر گونه سوال از راهنمایان موزه کمک بگیرید.
دیدنی های اطراف
مجموعه فرهنگی نیاوران | مجموعه اصلی
موزه جهان نما | داخل مجموعه
کاخ صاحبقرانیه | داخل مجموعه
بیشتر بخوانید!
توصیه های کارناوالی
مجموعه نیاوران چندین موزه و کاخ را در خود جای داده است. می توانید در صورت داشتن زمان گشتی در باغ بزنید و از بناهای دیگر هم بازدید کنید.
صبح ها زمان بهتری برای بازدید است و فرصت بیشتری برای شما فراهم می آورد. با شروع بازدید از صبح دیگر دغدغه محدودیت زمان را ندارید.
به جز کافه رستوران داخل مجموعه، در بیرون از مجموعه هم رستوران هایی برای صرف غذا وجود دارند و شما می توانید روزی به یاد ماندنی را برای خود خلق کنید.
در محوطه مجموعه نیاوران گاهی برنامه های خاصی مانند کنسرت و نمایشگاه برگزار می شود می توانید با مراجعه به سایت مجموعه و یا تماس با روابط عمومی از این برنامه ها اطلاع پیدا کنید.
سخن آخر
اگر ساکن تهران هستید و یا قرار است چند روزی را مهمان این شهر باشید؛ راه تان را به سوی شمال آن کج کنید و حتما سری به مجموعه نیاوران بزنید. حتا اگر به تاریخ علاقه نداشته باشید با دیدن این همه زیبایی در یک مجموعه به وجد خواهید آمد و حسابی لذت می برید. با خیالی آسوده دغدغه های تان را کنار بگذارد، وارد باغ نیاوران شوید و خستگی های تان را فراموش کنید...
از تماشای کوشک احمدشاهی لذت بردید؟
کدام یک از قسمت های آن را بیشتر دوست داشتید؟
نظرتان راجع به معماری منحصر به فرد این عمارت چیست؟
تجربیات خود را با دوستان کارناوالی خود در میان بگذارید.
نتیجه نقد و بررسی کارناوال
4.2
بررسی شده توسط کارناوال
ارزش تاریخی | (عالی) 5 |
ارزش معماری | (خوب) 4 |
شرایط نگهداری و مرمت | (معمولی) 3 |
دسترسی به وسایل حملونقل عمومی | (خوب) 3.5 |
نقاط قوت
- یکی از بناهای زیبای دوره قاجار
- قرارگیری در فضایی زیبا و قابل توجه
- فرصت بازدید از اثر معروف سنگ کره ماه
- بازدید از محل زندگی ولیعهد
نقاط ضعف
- تبلیغات ضعیف
رزرو اقامت در تهران
نقد و بررسی کاربران
میانگین امتیاز کاربران
از مجموع 8 رای
4.1
دوستان
3
انفرادی
1
خانواده
1
زوج
1
ارزش هزینه به لذت | (خوب) 4 |
کیفیت عملکرد راهنما | (خوب) 3.9 |
نحوه برخورد کارکنان | (خوب) 4.3 |
دسترسی به وسایل حملونقل عمومی | (خوب) 3.6 |
کوشک احمدشاهی تهران را دیدهاید؟
تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
سوالی دارید؟
از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید
محمد آقایانی
4.6
محوطه زیبایی دارد . مخصوص عکاسیه
انتشار: 05 بهمن 1398
نوشین سهرابی
4.3
کوشک احمدشاهی از بناهای شاخص مجموعه کاخ نیاوران با اون آجرنمهای بسیار زیبا و نقشدار .
انتشار: 01 بهمن 1398
احمد سرمست
4.3
بنایی که سوژه عکس بسیاری از عکاسان شده بخاطر تزئينات و نماي آجري به کار رفته در این این بنای زیبا
انتشار: 01 بهمن 1398
پرسش و پاسخ
پرسش جدید
Alireza Farahzadi Farda
الان هم بازع؟
انتشار: 21 دی 1400