کارناوال - راهنمای سفر

موزه آبگینه و سفالینه تهران

تهران، خیابان جمهوری،‌ خیابان سی تیر، موزه آبگینه و سفالینه ایران

4.2

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 9 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

امروز چهارشنبه 09:00 صبح تا 16:30

شماره تماس

هزینه ورود بزرگسال

5000 تومان

همه چیز درباره موزه آبگینه و سفالینه تهران

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

مهدیه اکبری پارسا

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

16 فروردین 1398

به روز رسانی

18 دی 1400

معرفی /

موزه آبگینه و سفالینه تهران | عمارتی از دوران قاجار

اگر به دنبال موزه گردی متفاوت در تهران هستید، پیشنهاد ما به شما یکی از برترین موزه های ایران، موزه آبگینه و سفالینه تهران است، موزه ای که مجموعه ای کم نظیر از آثار سفال و شیشه در ایران را در خود جای داده است. این موزه که در خانه قوام السلطنه برپا شده، یکی از جاذبه های مشهور تهران به ویژه در میان گردشگران خارجی ست. همراه کارناوال باشید تا از تاریخچه و معماری موزه آبگینه و سفالینه برای تان بگوییم، با آنچه قرار است در این موزه ببینید آشنا شویم، در مورد قیمت بلیت موزه آبگینه بدانیم و در مورد بسیاری از جنبه های گردشگری اطلاعات تازه ای به دست بیاوریم. 

soheil-vahedi 

چرا موزه آبگینه و سفالینه تهران؟


  • یکی از ده موزه برتر ایران است و هر ساله در حدود 2 میلیون گردشگر از آن دیدن می کنند. 
  • موزه آبگینه در خیابان تاریخی و خوشمزه سی تیر تهران قرار گرفته است. 
  • عمارتی که موزه آبگینه در آن قرار دارد یکی از دیدنی ترین خانه های تهران است و آجرکاری های آن از نمونه های عالی آجرکاری خانه های تاریخی به حساب می آید.
  • در این موزه آثار باارزشی را خواهید دید که از معبد چغازنبیل کشف شده اند و پیشینه آن ها به دوران هزاره دوم پیش از میلاد باز می گردد.

آشنایی با موزه آبگینه و سفالینه ایران

یکی از این موزه های بسیار محبوب و مشهور تهران «موزه آبگینه و سفالینه های ایران» است که بسیاری آن را با نام مختصرش، موزه آبگینه می شناسند؛ مکانی که محل نمایش شیشه ها و سفال های باارزشی‌ست که از قدیم تا امروز کشف شده و مورد استفاده بودند. این موزه در ساختمانی زیبا و تاریخی متعلق به اوایل حکومت پهلوی در باغی به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع در خیابان 30تیر تهران ساخته شد؛ خانه ای باشکوه و هشت ضلعی که به دستور احمد قوام، یکی از سیاستمداران و نخست وزیرهای ایران ساخته شد و چندی به عنوان سفارت کشورهای مصر و افغانستان مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۳۵۴ خانه قوام که خود به مانند موزه ای جذاب از معماری و هنر است به دفتر فرح پهلوی فروخته و به موزه تبدیل شد. چهار سال بعد موزه به طور رسمی افتتاح و خانه و باغ آن در سال ۱۳۷۷ به شماره ۲۰۱۴ در فهرست آثار میراث ملی ایران قرار گرفت. امروزه موزه آبگینه و سفالینه ایران تحت نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعالیت می کند و مدیریت آن در حال حاضر بر عهده خانم فرزانه قائینی‌ست. 

Armin Karami | Fars 
Armin Karami | Fars 

تاریخچه موزه آبگینه و سفالینه تهران

ملک و عمارتی که امروزه آن را با نام موزه شیشه و سفال می شناسیم، در حدود ۹۰ سال پیش (۱۳۰۷ ه.ش) به دستور احمد قوام، مشهور به قوام السلطنه ساخته شد. احمد قوام (۱۲۵۲ تا ۱۳۳۴ ه.ش) سیاستمداری کارکشته و با نفوذ بود که در فاصله سالهای پایانی دوران قاجار و ابتدای سلطنت رضاشاه پهلوی، پنج مرتبه به عنوان نخست وزیر ایران انتخاب شد. خانه مجلل قوام تا سال ۱۳۳۱ محل سکونت و کارهای اداری و سیاسی او بود؛ اما در این سال این خانه و سایر اموال وی توسط مجلس وقت مصادره شد و در اختیار دولت درآمد. 

بعد از این ماجرا عمارت قوام به مصری ها فروخته شد و آنها این ملک را به سفارت خود در تهران تبدیل کردند. این خانه برای هفت سال تحت تملک مصری ها بود؛ اما زمانی که رابطه ایران و مصر در زمان جمال عبدالناصر (یکی از رییس جمهوران مصر) تیره شد، این سفارت در اختار افغان ها قرار گرفت. مدت کوتاهی افغانستان سفارت خود را در خانه قوام برپا کرد؛ اما اندکی بعد این خانه به بانک بازرگانی فروخته شد.

در سال ۱۳۵۴ دفتر فرح پهلوی پیشنهاد خرید این خانه را به بانک بازرگانی داد و با موافقت آنها مالکیت خانه به این دفتر رسید. گروهی از طراحان و معماران فرانسوی، ایرانی و اتریشی کار طراحی موزه را بر عهده گرفتند و درهای آن در سال 1358 به روی علاقه مندان به تاریخ و هنر ایران باز شد. 

Photo by : Unknown

معماری موزه آبگینه و سفال

خانه هشت ضلعی قوام در زمینی به مساحت 1040 مترمربع ساخته و از دو طبقه، ستون و زیرزمین تشکیل شده است. سبک معماری کلی ساختمان تلفیقی از سبک معماری ایرانی و اروپایی قرن نوزدهم میلادی به حساب می آید. طبقه اول از طریق پله هایی چوبی و باشکوه و به سبک پله های روسی به طبقه دوم ارتباط دارد. در ساخت این ساختمان به جای استفاده از درها و ورودی های چوبی، از پنجره های دوجداره استفاده شده است تا میزان نور و دمای ورودی های ساختمان به این وسیله تنظیم شود.

این خانه به سبک اغلب خانه های ایرانی از یک اندرونی و یک بیرونی ساخته شده است که ساختمان بیرونی آن به موزه آبگینه و ساختمان اندرونی آن به بنیاد فارابی تعلق دارد. 

saeed 

تزیینات ساختمان

خانه قوام علاوه بر آثاری که در خود جای داده است، جلوه های بی نظیری از کارهای آجری، گچ بری های فوق العاده، آینه کاری های زیبا و جواهر و میناکاری را به نمایش می گذارد. همچنین بخش هایی از دیوارهای زیرزمین آن به وسیله موزاییک هایی بزرگ بر اساس طرحی سنتی تزیین شده است.

انواع تزیین ها

در این قسمت شما را اندکی با انواع تزیین های ساختمان زیبای قوام آشنا می کنیم.

1- کارهای آجری

در نمای خارجی ساختمان از 50 نوع طرح و شکل هندسی و نمونه های گلدار آجری استفاده شده است که یادآور کارهای فوق العاده آجری دوره سلجوقیان است. 

2- گچ بری ها

گچ بری های داخلی ساختمان به سه دوره تعلق دارد: 

* گچ بری هایی که مخصوص زمان ساخت عمارت بوده و می توان قسمتی از آن را در سالن ورودی و دیگر تالارهای ساختمان تماشا کرد.

* زمانی که خانه در اختیار سفارت مصر قرار داشت گچ بری هایی به سبک اروپایی ها به ورودی موزه و بخش هایی از طبقه اول اضافه شد. این طرح ها در تالارهای مینا و بلور و همچنین در زیر زمین دیده می شود.

* گچ بری هایی که در سال 1368 به وسیله سازمان میراث فرهنگی ایجاد شده و ترکیبی از نقاشی و خطاطی را در سالن ورودی طبقه دوم به نمایش می گذارد. 

3- آینه کاری ها

آینه کاری هایی که در طرح های هندسی به زیبایی در میان کارهای گچ بری طبقه دوم نشسته و بر شکوه این موزه افزوده اند. 

4- مینا و منبت کاری، آینه کاری

میناکاری ها و منبت کاری هایی با طرح های گلدار به زیبایی بر روی درها و حاشیه پله نقش بسته اند. در سال 1368 نیز آینه کاری های طبقه دوم بر شکوه و زیبایی ساختمان افزودند. این آینه کاری ها البته مضامین مذهبی و انقلابی دارند. 

 طراحی داخلی

یکی از جذاب ترین و برجسته ترین ویژگی های طراحی داخلی موزه آبگینه، طراحی ویترین های آن است که منحصر به فرد بوده و در موزه دیگری دیده نمی شود. این ویترین ها با الهام از ستون های تخت جمشید، کاخ تچر (یکی از کاخ های معروف تخت جمشید)و کعبه زرتشت در نقش رستم طراحی شده اند. طرح و ابتکار ساخت ویترین ها به این شکل از طراح معروف اتریشی هانس هولاین (Hans Hollein) بود که در رشته خود جوایز بسیاری را به دست آورده است و کارهای وی شهرت جهانی دارد.

Armin Karami | Fars 
Armin Karami | Fars 

آنچه در این موزه خواهید دید

موزه آبگینه از دو طبقه و شش تالار تشکیل شده است و هر بخش آن قسمتی از تاریخ شیشه و سفال در ایران را نشان می دهد. این مجموعه نمونه هایی نادر از شیشه و سفال ایران را در خود جای داده است. از ظرف های سفالی که تاریخ ساخت آن ها به هزاره چهارم قبل از میلاد باز می گردد تا کارهای شیشه ای که قدمت شان به هزاره اول قبل از میلاد تعلق دارد. ظرف های شیشه ای اروپایی که به قرن 18 و 19 تعلق دارند نیز در مجموعه موزه آبگینه جای گرفته اند.

در ادامه این بخش می خواهیم همراه شما شویم و گردشی در طبقه ها و تالارهای موزه آبگینه داشته باشیم و تعدادی از گنجینه های منحصر به فرد این موزه را نشان‌تان دهیم.

1- طبقه اول 

طبقه اول از چهار بخشِ راهرو، تالار بلور، تالار مینا و تالار راهنمای صوتی تشکیل شده است.

* راهرو

راهروی طبقه اول آثاری از سفالینه های رسی که تاریخ آنها به هزاره اول باز می گردد و آثار شیشه ای که در قرن های 18 و 19 میلادی در کشورهای اروپایی ساخته شده است را به نمایش می گذارد.

Photo by : Unknown

آثار موجود در راهروی طبقه اول

 برخی از گنجینه هایی که در راهروی طبقه اول می بینید، عبارتند از:

 *سرامیک |‌ Ceramic Ware

ظرفی با دسته و لوله که نقش دو اسب سوار بر روی دسته آن دیده می شود. این ظرف با استفاده از دست و بر روی چرخ سفالگری ساخته شده است. 

محل کشف: آذربایجان 

قدمت: هزاره اول قبل از میلاد

*شیشه سرامیک |‌ Ceramic Jar

این ظرف 4 دسته دارد و کاربری آن تزیینی بوده است. 

محل کشف:‌ تهران-شهر ری

قدمت:‌ قرن چهارم تا پنجم قبل از میلاد

*ظرفی به شکل جانوران |‌ Zoomographic Vessel

ظرفی سفالی که شکلی از یک شتر را نشان می دهد و با استفاده از چرخ های سفالگری و هنر دست ساخته شده است. 

محل کشف: اردبیل

قدمت: قرن هشتم قبل از میلاد

*پیکره سفالین |‌ Earthernware Figurine

این ظرف به رنگی مشابه عاج فیل رنگ آمیزی شده است.

محل کشف:‌ آذربایجان

قدمت: هزاره دوم قبل از میلاد

Armin Karami | Fars 

* تالار بلور

نمونه هایی از آثار شیشه ای که قدمت آنها به هزاره اول قبل از میلاد، سلسله هخامنشیان، ساسانیان و اوایل دوره اسلامی بر می گردد را در تالار بلور خواهید دید. این آثار به ترتیبِ دوره های زمانی، جا نمایی شده اند تا سیر تحول و تکامل آثار شیشه ای را در صنعت ایران به نمایش بگذارند. در دوره ساسانی تکنیک برش شیشه به حد اعلای خود رسید تا جایی که این تکنیک به همه دنیا صادر شد. در این زمان بود که روش های دیگر ساخت ظروف شیشه ای مانند مهر زدن، اضافه کردن تزیینات و دمیدن به مدل های ساخت افزوده شد. 

تالار بلور موزه آبگینه ایران
Photo by : Unknown

آثار موجود در تالار بلور طبقه اول

برخی از گنجینه های موجود در تالار بلور طبقه اول عبارتند از:

*کاسه شیشه ای و جام | Glass bowl and Beaker

این کاسه با شیوه قالب زنی و فشار ساخته شده است.

محل کشف: املش گیلان

قدمت: ساسانیان

*چراغ آویز شیشه ای |‌ Glass Hamging-Lamp

محل کشف: نیشابور خراسان

قدمت: قرن پنجم قبل از میلاد

*کاسه شیشه ای |‌ Glass Bowls

این کاسه فرورفتگی های مقعری دارد که به وسیله گوهرسنگ ها بر روی آن ایجاد شده است.

محل کشف:‌ املش گیلان

قدمت: ساسانیان

*کوزه شیشه ای | Glass Jug

این کوزه شیشه ای تحت فشار و با دمیدن ساخته شده است.

محل کشف: آذربایجان

قدمت: قرن پنجم قبل از میلاد

ویترین الهام گرفته از کعبه زرتشت که در آن اشیای کوچک تر از 20 سانتی متر دیده می شود
لوله های شیشه ای رنگارنگی که از معبد چغازنبیل به دست آمده است
Rambod Baran Doost 

* تالار مینا 

آثار شیشه ای مات و براق، به ویژه وسایل دکوری و شیشه های عطر که قدمت آنها به هزاره اول و دوم قبل از میلاد باز می گردد در این تالار به نمایش درآمده است. مجموعه آثار سفالی که شامل نمونه هایی از گلدان های ساده مربوط به دوران ماقبل از تاریخ و گلدان های گلدار با طرح های هندسی می شود، در این قسمت در معرض نمایش گذاشته شده اند. قدمت این گلدان ها به قرن های چهارم تا یکم هزاره اول قبل از میلاد باز می گردد. لوله های شیشه ای که از حفاری معبد چغازنیبل - بزرگترین معبد ایران در هزاره دوم قبل از میلاد- به دست آمده است و در پنجره ها و مراسم های مذهبی مورد استفاده بودند؛ را می توان در این تالار پیدا کرد. این لوله های شیشه ای که با رنگ های مختلف تزیین شده بودند در برابر نور خورشید، جلوه ای رنگارنگ را به نمایش می گذاشتند. 

آثار موجود در تاالار مینای طبقه اول

 برخی از آثار موجود در تالار مینای طبقه اول از این قرارند:

ظروف سفالین | Earthern wares 

این ظروف سفالین، با نقش و نگارهای هندسی و پیکره ها تزیین شده است. 

محل کشف: آذربایجان

قدمت: هزاره اول قبل از میلاد

*گلدان آب با دسته | vessel with handle

لعاب دار و تحت فشار ساخته شده است.

قدمت: قرن سوم قبل از میلاد

 *دستبند شیشه ای |‌ Glass Braceletes

در رنگ های مختلف و به وسیله دست ساخته شده است. 

قدمت: ساسانیان

*کاسه سرامیکی - پا دراز | Ceramic Bowl- Long Foot

با طرح های هندسی که درون آن را تزیین کرده است

محل کشف: قزوین

قدمت: هزاره قبل از میلاد

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

* تالار دیداری-شنیداری

در این تالار اسلایدها و فیلم هایی از آثار موزه برای بازدیدکنندگان به نمایش در می آید.در این تالار محصولات فرهنگی نیز به فروش می رسد. 

Armin Karami | Fars 

2- طبقه دوم

راهرو، تالارهای صدف،‌ زرین فام، لاجورد یک و دو از بخش های مختلف طبقه دوم موزه آبگینه هستند.

* راهروی طبقه دوم

در این قسمت آثار شیشه ای و سفالی که به دوره اسلامی تعلق دارد در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. در کنار آنها آثاری از هنرمندان معاصر نیز دیده می شود.

abdolreza-aleagha 

آثار موجود در راهروی طبقه دوم

برخی از گنجینه هایی که در راهروی طبقه دوم به نمایش درآمده اند:

 *جام سفالین | ceramic beakers

حجاری شده و رنگی، دارای لعابی شفاف

محل کشف:‌ گرگان استان گلستان 

قدمت: قرن ششم قبل از میلاد

*ظرف چینی الگودار | Mould porcelain were

این ظرف در قالب یک پرنده ساخته شده است.

محل کشف: شهرری تهران

قدمت: قرن ششم قبل از میلاد

 

 *گلاب پاش شیشه ای | Glass sprinkler

بدون طرح قبلی در شیشه دمیده شده و این گلاب پاش شکل گرفته است. 

محل کشف: شیراز استان فارس

قدمت: قرن سیزدهم قبل از میلاد

 

*آثار شیشه ای که با تکنیک برش ایرانی درست شده است | Iranian cut Glass wares

این نوع از برش در دوره ساسانی بسیار رواج داشته است. 

محل کشف: تهران 

قدمت: قرن چهارده قبل از میلاد

* تالار صدف

کارهای سفالی دارای سنگ نوشته و آثار شیشه ای که بیشتر مصارف تزیینی داشتند و به روزهای آغازین دوره اسلامی متعلق بودند در این تالار به نمایش در آمدند. شهر نیشابور یکی از مهمترین مراکز فرهنگی سفالینه و خوش نویسی در این دوره است. تغییرات برجسته ای در این دوره در آثار شیشه ای ایجاد و روش های جدیدی برای برش های عمیق به کار گرفته شد. نقاشی روی شیشه به یکی از کارهای رایج شیشه سازی در قرن چهارم تبدیل شد و این پیش درآمدی برای کارهای میناکاری در سراسر ایران بود. این تالار از آنجایی که طراحی و معماری آن به صدف نیمه باز شباهت دارد به این نام خوانده می شود.

Photo by : Armin Karami | Fars

آثار موجود در تالار صدف طبقه دوم

 برخی از اشیای تاریخی که در راهروی تالار صدف طبقه دوم می بینید، عبارتند از:

 *لیوان شیشه ای | Glass Tumbler

دارای طرح های میناکاری نقاشی شده 

محل کشف: نیشابور

قدمت:‌ قرن پنجم قبل از میلاد

*کاسه سفالی | Ceramic Bowl

نقاشی شده زیر لعابی شفاف

محل کشف:‌ نیشابور خراسان رضوی

قدمت: قرن چهارم قبل از میلاد

*بادکش های شیشه ای | Glass dry cupping

رنگین کمانی، بدون طرح خاصی و با شیوه دمیدن ایجاد شده است.

محل کشف: نیشابور

قدمت: قرن چهارم تا پنجم قبل از میلاد

*بشقاب سرامیکی | Ceramic Plate 

انحنای بشقاب به وسیله لعابی شفاف پوشیده و به وسیله طرح های گلدار کوفی تزیین شده است. 

محل کشف: نیشابور

قدمت: قرن پنجم قبل از میلاد

* تالار زرین فام

کارهای سفالی دارای نقش و نگار و نوشته که به قرن های 4 تا 7 هجری قمری در این تالار به نمایش درآمده است. آثار این قسمت بیشتر از جنس طلا، لاجورد و فیروزه هستند و نوشته هایی نظیر دعاها، شعر یا مینیاتور، ظروف را مزین کرده اند. این تالار به دلیل این ظروف زرین فام، که بیشتر از دوران سلجوقی باقی مانده است به این نام خوانده می شود. در کنار تزیینات معمول، چهره های مغولی نیز بر روی تعدادی از این ظروف دیده می شود که با توجه به شهر محل پیدایش نقش های آن ها با هم فرق می کند.

Armin Karami | Fars 

آثار موجود در تالار زرین طبقه دوم

برخی از گنجینه هایی که در بخش خواهید دید:

 *کاسه سفالین | Ceramic Bowl 

ظرفی پر زرق و برق پوشیده شده با اشعار ایرانی

محل کشف: کاشان اصفهان

قدمت: قرن هفتم قبل از میلاد

 

*ظرف سفالین | Ceramic Vessel

در هفت قسمت، از این ظرف برای آجیل (هفت سین) استفاده می کردند. 

محل کشف:‌ گرگان کلستان 

قدمت: قرن پنجم و ششم قبل از میلاد

 

Photo by : Unknown

* تالار لاجورد یک 

کارهای سفالین که با رنگ های فیروزه ای تزیین شده اند و تاریخ آن ها به قرن شش یا هفت هجری قمری بر می گردد؛ در این تالار دیده می شود. ساخت ظرف های شیشه ای با لعاب های فیروزه ای رنگ در قرن ششم هجری در گرگان رواج پیدا کرد. بیشتر آثار یا به وسیله نقش و نگارهای تصویری یا با نقاشی هایی به رنگ مشکی تزیین شده اند. گلدان هایی استثنایی که به عنوان گلدان های دولایه شناخته می شوند نیز در این تالار قرار دارند. 

تالارهای لاجورد به خاطر لعاب های فیروزه رنگ ظروف قرن هفتم و هشتمی به این نام مشهور شده اند.

Armin Karami | Fars 

* تالار لاجورد دو 

نمونه هایی از آثار شیشه ای که قدمت آنها به دوره قرن یازدهم تا سیزدهم هجری قمری باز می گردد در تالار لاجورد دو در معرض دید عموم قرار داده شده است. در زمان صفویه، شاه عباس صفوی تعداد زیادی از استادان شیشه کار را از ونیز به ایران دعوت کرد تا هنر خود را به استادکاران ایرانی آموزش دهند. لوحی سفالی با هفت رنگ لعاب داده شده که به دوره قاجار تعلق دارد و تصویری از شاهنامه فردوسی در این تالار نشان داده شده است. 

Photo by : Unknown
تنگ آبی که به شیوه موزاییکی ساخته شده است
Photo by : Unknown

امکانات ویژه موزه آبگینه 

موزه آبگینه امکانات خاصی دارد که بازدید و استفاده از این موزه را برای علاقه مندان جذاب تر و راحت تر می کند. 

1- گالری های موقت

موزه آبگینه قسمتی از فضای ساختمان را به فعالیت های کوتاه مدت و موقت اختصاص داده است. بنابراین، ممکن است برخی از آثار در انبار موزه نگهداری شوند و در فرصت های مناسب و مناسبت های مختلف در این گالری به نمایش درآیند. در کنار این ها در این فضا ممکن است گالری هایی با آثاری از هنرمندان مختلف در زمینه های مشابه با شیشه و سفال برگزار شود.

2- فروشگاه موزه 

در این فروشگاه محصولات جالب و خاصی دیده می شود که تجربه خرید را برای بازدید کنندگان لذت بخش می کند. این فروشگاه به وسیله سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حمایت می شود. از جمله محصولاتی که می توانید در این فروشگاه خرید کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد:  

کتاب، جزوه و کتابچه در مورد اشیا و آثار موزه آبگینه، پوستر، کارت پستال، محصولات دیداری-شنیداری

Armin Karami | Fars 

3- دوره های آموزشی

موزه آبگینه فضایی را نیز به دوره های آموزشی اختصاص داده است. در این دوره ها، رشته های مختلف هنری که با زمینه کاری موزه در ارتباط هستند آموزش داده می شود. خدمت اصلی آموزشی موزه ساخت کارها و آثار شیشه و سفال برای کودکان و بزرگسالان است. 

هر دوره 10 جلسه دارد و 2.5 ماه طول می کشد و کلاس های آن هر روز هفته به غیر از جمعه ها برگزار می شود. اگر تمایل دارید با زمان و هزینه این کلاس ها و نحوه برگزاری آنها بیشتر آشنا شوید می توانید به صفحه اینستاگرام رسمی موزه آبگینه مراجعه کنید. 

4- کتابخانه 

کتابخانه موزه آبگینه در قسمت شمال غربی حیاط موزه قرار دارد و بیشتر از 4000 نسخه کتاب در زمینه های باستان شناسی و تاریخ هنر را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد. 

اطلاعات بازدید

خوب است پیش از بازدید موزه آبگینه در زمینه های زیر اطلاعات خود را تکمیل کنید:

ساعت

ساعت معمول بازدید از موزه در در بهار و تابستان بین ساعت 9:00 تا 19:00 و پاییز و زمستان بین ساعت 09:00 تا 16:30 است. 

روزهای تعطیل

موزه آبگینه تنها در روزهای سوگواری تعطیل است.

هزینه بازدید

هزینه بازدید از موزه برای ایرانی ها 5000 تومان و برای خارجی ها 100000 تومان است. 

هزینه ورود برای اعضای انجمن دوست‌داران میراث فرهنگی (در صورت داشتن کارت انجمن) رایگان است.

بازدید های گروهی

امکان بازدیدهای گروهی نیز از موزه آبگینه وجود دارد. شما برای کسب اطلاع بیشتر در مورد طراحی تور بازدید از موزه و قیمت های این تورها می توانید با شماره های 66708153-021 تماس بگیرید. 

اطلاعات تماس موزه

واحد اطلاعات موزه:  66708153-021 

اطلاعاتی که بازدیدکنندگان باید بدانند 

*جعبه کمک های اولیه در طبقه همکف در بخش انتظامات (نگهبانی) قرار دارد. همچنین می توانید از نماینده ها و راهنماهای موزه نیز کمک بگیرید. 

*فروشگاه خرید و فروش هدیه در طبقه همکف قرار دارد.

*بخش اطلاعات در ورودی طبقه اول واقع شده است. 

*سیگار کشیدن در موزه ممنوع است. 

*امکان عکس برداری و فیلم برداری از موزه وجود دارد. 

Photo by : Unknown

مسیر دسترسی

آدرس: استان تهران،‌ تهران، خیابان جمهوری،‌ خیابان سی تیر، موزه آبگینه و سفالینه ایران

برای رسیدن به موزه آبگینه دو راه در برابر شماست. یا می توانید از طریق خیابان جمهوری راهی خیابان سی تیر و موزه آبگینه شوید یا اینکه خود را به میدان و خیابان امام خمینی برسانید و از آنجا به سمت موزه حرکت کنید. 

ماشین شخصی: رسیدن به موزه آبگینه با توجه به اینکه این بنا در محدوده طرح ترافیک و طرح زوج و فرد قرار دارد و محل پارک نیز بسیار سخت گیر می آید؛ کار بسیار دشواریست. از این رو توصیه می کنیم تا جای امکان از وسایل نقلیه عمومی برای رسیدن به خیابان سی تیر استفاده کنید.

وسایل حمل و نقل عمومی

مترو: برای رسیدن به موزه آبگینه باید از خط دو متروی شهری تهران استفاده کنید. سوار خط آبی رنگ صادقیه-فرهنگسرا شوید و در ایستگاه مترو حسن آباد از قطار خارج شوید.

از ایستگاه در خلاف جهت حرکت ماشین ها در خیابان امام خمینی، راه را در پیش بگیرید. 200 متر جلوتر خیابان سی تیر در مقابل شماست. 

اتوبوس: برای رسیدن به موزه آبگینه با استفاده از اتوبوس، از دو مسیر می توانید استفاده کنید؛ سوار اتوبوس های جمهوری-بهارستان شوید. زمانی که به ایستگاه حافظ رسیدید از اتوبوس پیاده شده و با کمی پیاده روی خود را به ابتدای خیابان سی تیر برسانید. 

اگر می خواهید از سمت موزه ملی و خیابان امام خمینی به خیابان سی تیر برسید باید سوار اتوبوس هایی شوید که مبدا یا مقصد آنها پارک شهر یا میدان امام خمینی است و در پایانه اتوبوس رانی پارک شهر توقف می کنند. 

Photo by : nima-zomorrodi

دیدنی های اطراف

سفر تنها در بازدید از یک جاذبه و لذت بردن از یک تفریح خلاصه نمی شود. می توان قدری هوشمندانه عمل کرد و با بازدید از جاذبه های نزدیک یک مکان، یک تیر و چند نشان زد. در این قسمت تعدادی از جاذبه های مهم اطراف موزه آبگینه را به شما معرفی می کنیم.

کافه نادری: فاصله تقریبی 400 متر پیاده

آتشکده آدریان: فاصله تقریبی 300 متر پیاده

موزه ملی ایران باستان: فاصله تقریبی 700 متر پیاده

سر در باغ ملی: فاصله تقریبی 1 کیلومتر پیاده

استریت فود 30تیر: موزه داخل خیابان 30تیر قرار دارد

سر در باغ ملی
Photo by : nima-kamali

تجربه سفر گردشگران خارجی

برای ما ایرانی ها در خیلی از مواقع جالب است که بدانیم مردم کشورهای دیگر در سفر به کشورمان چه نظری داشته و چه تجربه ای به دست آورده اند. از این رو ما در این قسمت برخی از این تجربه ها را که گردشگران خارجی در بازدید از موزه آبگینه کسب کرده اند و در سایت معتبر تریپ ادوایزر به اشتراک گذاشته اند با شما در میان می گذاریم. همراه باشید. 

جاکویی ازاتریش | آبان 1396

تجربه ای فوق العاده 

من زیاد به شیشه و سفال علاقه ای ندارم؛ اما این موزه از آن جاهایی‌ست که حتما باید آن را دید و از آن لذت برد. مجموعه ای خارق العاده از شیشه و سفال های عتیقه و زیبا. حتما از این موزه بازدید کنید. 

 بوکومف از روسیه | شهریور 1396 

نباید از دست بدهید

این موزه درست در مرکز شهر قرار دارد و پای پیاده از خیابان فردوسی می توان 7 دقیقه ای به این منطقه رسید. ساختمان موزه بسیار زیباست و تاریخی که پشت آن است بسیار جالب. تمام برچسب های آثار به زبان انگلیسی ترجمه و تمام اشیا به ترتیب قدمت و زمان پیدا شدن مرتب شده اند که به راحتی می توانید به آنچه که می خواهید برسید. از آثار به دقت مراقبت می شود و شیوه ای که این آثار به نمایش درآمده اند عالی‌ست. هر اثر در جای خود می درخشد.

گردشگری از سیدنی | اردیبهشت 1396

موزه ای دلپسند و عالی

از این موزه بدون اطلاع قبلی بازدید کردیم. نحوه آثار نمایش بسیار مدرن و پیچیده است و دیگر موزه های تهران در برابر آن حرفی برای گفتن ندارند. ساختمان موزه در شرایط بسیار عالی قرار داشت و با رضایت کامل برای دو ساعت در این موزه گشت زدیم و از جاهای مختلف آن بازدید کردیم.  

گردشگری از آمریکا | خرداد 1396

همه چیز خیلی واقعی بود

خیلی از موزه و گشت در آن لذت بردم و حتما دوباره از آن دیدن می کنم. این موزه جوری اشیا و آثار را به نمایش گذاشته و زنده کرده است که حتی بچه ها هم از آن لذت بردند. فروشگاه موزه هم بسیار زیبا و جذاب بود. 

Photo by : Armin Karami | Fars

توصیه کارناوال

همان گونه که گفتیم موزه آبگینه در خیابان سی تیر واقع شده است. این خیابان در سالهای گذشته به عنوان نخستین استریت فود ایرانی، محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. در بازدید از خیابان سی تیر حتما سری به کافه ها و اتوبوس های سیار خوشمزه این خیابان بزنید و خود را مهمان فضای دلنشین و غذاهای خوشمزه سی تیر کنید. 

همچنین موزه ملی ایران نیز در ابتدای این خیابان قرار دارد که بازدید از آن برای هر ایرانی و علاقه‌مند به تاریخ از ضروری ترین کارهاست.

زمانی که در موزه هستید سعی کنید به توصیه ها و صحبت های راهنما به دقت گوش دهید و مقررات موزه را رعایت کنید. 

در نگهداری از موزه، بنای تاریخی وباغ زیبای آن کوشا باشید.

Photo by : Unknown

سخن آخر

امروز به همراه شما گشتی در آثار سفال و شیشه های ایران زدیم و گوشه ای از تاریخ ایران را به نظاره نشستیم. با گوشه ای از هنر و تاریخ کشورمان آشنا شدیم و بر دانش مان در زمینه شیشه و سفال افزودیم. 

نظر شما در مورد موزه آبگینه تهران چیست؟ آیا تاکنون از عمارت و آثار موزه بازدید داشته اید؟ یا از امکانات و کلاس های آموزشی شان استفاده کرده اید؟

دیدگاه،‌ تجربه و پیشنهادهای خود را با ما و دوستان کارناوالی به اشتراک بگذارید. 

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.5

بررسی شده توسط مهدیه اکبری پارسا

ارزش تاریخی(خوب) 4
ارزش معماری(خوب) 4
تنوع آثار(عالی) 5
طراحی مسیر بازدید(عالی) 5
شرایط نگهداری و مرمت(خوب) 4
شرایط نگهداری آثار(عالی) 5
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5
امکانات ویژه بازدید از موزه(خوب) 4

نقاط قوت

  • طراحی داخلی منحصر به فرد و مناسب برای نمایش آثار
  • یکی از ده موزه برتر ایران
  • امکانات جانبی مناسب
  • ساختمان زیبا و تماشایی موزه
  • قیمت مناسب ورودی موزه
  • قرارگیری در استریت فود 30تیر
  • در این موزه آثار باارزشی را خواهید دید که از معبد چغازنبیل کشف شده اند

نقاط ضعف

  • ساعت کار کوتاه موزه
  • وبسایت و تبلیغات ضعیف

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 9 رای

4.2

دوستان

5

آیا بازدید از موزه آبگینه و سفالینه تهران را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
ارزش هزینه به لذت(عالی) 4.7
نحوه برخورد کارکنان(خوب) 4.2
طراحی مسیر بازدید(خوب) 4.4
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 4.2
امکانات ویژه بازدید از موزه(خوب) 4

موزه آبگینه و سفالینه تهران را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
نوشین سهرابی

3.9

هر چند اینجا موزه‌ی آبگینه‌ها و سفال‌هاست اما خود بنای موزه بسیار زیبا و چشم نوازه

سفر با دوستان
تجربه سفر نوشین سهرابی به موزه آبگینه و سفالینه تهران

انتشار: 01 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
احمد سرمست

4.3

واقعا موزه شیک و تمیز و زیبایی هست و اگر مهمون خارجی دارین پیشنهاد میدم حتما به این موزه برین

سفر با دوستان
تجربه سفر احمد سرمست به موزه آبگینه و سفالینه تهران

انتشار: 01 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
بهنام اکبری

4.6

هم موزه اش دیدنیه هم خونه آقای قوام پیر سیاست ایران

سفر با دوستان
تجربه سفر بهنام اکبری به موزه آبگینه و سفالینه تهران

انتشار: 30 دی 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

Saghar Bagheri
پرسش:

آیا امروز (۲۸صفر) موزه باز است یا نه

انتشار: 12 شهریور 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
صهبا باستانی
پرسش:

امکان عکاسی با دوربین عکاسی هست جمعه ها؟

انتشار: 10 آذر 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست